A bevándorláspártiak mind ott lesznek az európai parlamenti (EP-) választáson, "legyünk ott mi is!" – buzdított Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Hír TV-nek adott interjúban a vasárnapi voksoláson való részvételre.

Orbán azt ígérte, az utolsó pillanatig kitart
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

"Arra kérek Magyarországon is mindenkit, hogy mindenképpen menjünk el választani, mert azt jól látom, hogy a baloldal óriási erőkkel kampányol egész Európában, és kétségünk ne legyen, hogy a bevándorláspártiak mind ott lesznek, ezért legyünk ott mi is"

- fogalmazott a kormányfő, aki tiszteletlenségnek nevezte lefutottnak minősíteni a választást, ugyanis "az esély sosem váltja be saját magát, az esélyt nekünk kell beváltani".

Rocky Balboát idézve hangsúlyozta: "mindig a végén van vége". Ezért továbbra is kampányolni kell,

ő is ezt teszi, még vasárnap is

- jelezte.

Szerinte a legutóbbi EP-választás óta a migráció és a politikusok ahhoz való viszonyulása mindent átalakított Európában, új kérdés van az asztalon: bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes politikusok vezetik-e majd a kontinenst, "Európa megmarad-e Európának, és az európaiaké marad-e".

A miniszterelnök megjegyezte, a leendő EU-vezetők személyéről az Európai Tanács dönt majd, ezért ha a magyarok erős felhatalmazást adnak neki, és egyértelműen kifejezik a szándékukat a választáson például arról, hogy ne legyenek bevándorláspárti vezetői az uniónak, akkor nagyobb eséllyel tud érvényt szerezni ennek az akaratnak az állam- és kormányfők tanácsában.

Kifejtette: egyre többen és nyíltan mondják, hogy

Magyarországnak volt igaza 2015-ben, amikor "nem adta meg magát", hanem azt mondta, "cselekedni fogunk (...), és véget vetünk annak a migránsinváziónak, amely csak úgy keresztültrappolt Magyarországon".

Az európaiak tekintélyes része egyre inkább arra az álláspontra helyezkedik, mint a magyarok, vagyis Európa maradjon az európaiaké, a közbiztonságot őrizzék meg, a terrorizmust ne engedjék be, engedély nélkül senki ne léphessen be az országokba, maradjon meg minden európai állam olyannak, amilyenné a kultúrája teszi, és

"egy erőszakos, külső, nagy erejű invázió ne változtathassa meg az életünk kereteit"

- mondta Orbán Viktor.

Hozzátette, a bevándorlás nemcsak "kulturális bajt hoz ránk", és nemcsak "a közbiztonságot rontja le", hanem "anyagilag megroppantaná" Magyarországot. A következő uniós költségvetésben el kellene érni, hogy ne a bevándorlásra fordítsák az európai adófizetők pénzét, hanem például családtámogatásra és fejlesztésekre – szorgalmazta.

Arról is beszélt, hogy a magyar gazdák és falvak érdekével ellentétesnek tartja az olyan javaslatokat, amelyek az agrártámogatások egy jelentős részét a migrációra csoportosítanák át.

A határon túli magyarok EP-képviseletéről azt mondta:

csak a magyarokon múlik, lesz-e a határon túli nemzetrészeknek politikai képviseletük az EU-ban.

Az erdélyieket az RMDSZ, a felvidékieket az MKP támogatására biztatta.

Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellárnak, az Osztrák Szabadságpárt volt elnökének az ügyében Orbán Viktor azt emelte ki, hogy a bevándorlásellenes szabadságpárti miniszterek helyére lépők első dolga az volt, hogy "visszaemelték a migránsoknak adható összeget". Ezt úgy értékelte, hogy Sebastian Kurz osztrák kancelláron "bevándorláspárti nyomás van, vissza akarják terelni az osztrák kormányt a bevándorláspárti kormányok akoljába sokan, Ausztrián belül is és azon kívül is".

A német kancellárral való viszonyáról a miniszterelnök úgy nyilatkozott: függetlenül attól, hogy számos fontos kérdésben van közöttük vita, mindig meg fogja adni a kötelezőnél is erőteljesebb tiszteletet Angela Merkelnek, mert a németek megválasztották őt, mert hölgyről van szó, s mert erős vezető, aki sok mindent letett már az asztalra.

Megkérdezték a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) kapcsolatáról is, erről azt mondta: a pártcsalád EP-választási szereplése után meg kell vitatni, merre menjen tovább az EPP. Szerinte ma még mindig többségben vannak azok, akik össze akarják kötni az EPP és a bevándorláspárti európai baloldal sorsát. Ezt tragikusnak minősítette, mert "ez az út a semmibe vezet". Megjegyezte, a néppárti és a szocialista csúcsjelölt között nem is lát tartalmi különbséget, ugyanazt mondják

"ugyanazon a brüsszeli blabla nyelven" egy "buborékban élő" közösség képviselőiként.

Megismételte álláspontját, amely szerint az EPP-ben olyan fordulat kellene, amely "inkább jobbra visz".

Ha azonban a néppárt olyan irányba kanyarodik, amely ellentétes a magyarok kultúrájával, céljaival, akkor "nem fogunk utánuk ugrani a kútba", hanem "egy más útvonalon fogunk haladni" – közölte.

Egyébként sem stabil szerkezetre számít az EP-választás után az európai politikában, hanem szerinte nagyobb jelentősége lesz az ügyről ügyre haladó együttműködésnek, mint a nagy átfogó megállapodásoknak.

A magyar belpolitikáról úgy fogalmazott:

a kormánynak van támogatottsága, és inkább ellenzékváltó hangulat van.

Egy másik kérdésre a kormányfő kifejtette: mindig jókat nevet azokon a nyugati véleményeken, amelyek az orosz beavatkozásról szólnak, mert "Magyarországon mi nem ettől szenvedünk, hanem a Soros-féle beavatkozástól". "Ennek a liberális világmaffiának a beavatkozása az (...), amely illetéktelennek tűnik". Magyarországon kívüli szereplők, nagyon sok pénzt mozgatva, megpróbálnak kampányszerűen befolyást gyakorolni a magyar választások eredményére – mondta.

Ezzel kapcsolatban kitért a sajtószabadságra is, kifejtve: Magyarországot kritizálják ebben a kérdésben, pedig míg Nyugat-Európában a liberális sajtó a nyilvánosság körülbelül 85 százalékát "viszi", a konzervatív-keresztény sajtó pedig 15 százalékot, addig Magyarországon "fele-fele lehet" az arány. "Úgyhogy nyugodtan mondhatjuk: Magyarországon sajtószabadság van, teljes, nyugaton meg csak korlátozott".

(MTI)

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Reméljük, hogy közel már az utolsó pillanat...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Étitek, hogy miért van esély egyenlőtlenség?
Az ellenzék kampányol - a kormány utasít.
Az előző nem kötelező, az utóbbi igen.
Vili?
Qqberci
Reméljük, hogy közel már az utolsó pillanat...
tudode
Bocsika!
.
A marhapörkölt mellé megjött az étvágya, és
.
---- A Fidesz egyszerre két választást akar nyerni vasárnap
.
24.hu/kozelet/2019/05/24/ep-valasztas-szavazas-mandatum-becsles/
.
És akko két "csutika" fog nyüglődni a migránCSOKON mind a kettő személyisége!
.
Azé aszt tugya, senki sorsát nem kerülheti el még 100 GYŐZelemmel sem!
advocat
Mert a buszok csak Pestig jöttek, mehettek volna Miklósfalváig. Is. Esetleg direktbe. És így volt látványos. És ezt sokan elhiszik, hogy véletlen volt.
simmering73
"Don Quijote, Don Quijote,
A szélmalom csak játszik veled.
Don Quijote, Don Quijote,
Ma is köztünk élsz, de más a neved."
lampa laz
Inkább enne meg a rosseb ott ahol vagy.
Nessy
Az utolsó pillanatig, és azontúl is jár a szája, és mond kapitális valótlanságokat a szócséplőivel egyetemben!
Valódi csatában elsőként keresne egy alagutat, hátsó kijáratot, és bújna a testőrök háta mögé! Szájhős! Még annak is gyenge,
Desischado
Már megint tolja a pofátlan hazugságait! Ez kitartana?! Elsőnek menewkülne, ha forró lenne a helyzet! Gyáva szájhős, még annak is gyenge!
kissé felnőttem
legyen úgy, de már nagyon közelit a pillanat másodpercekben mérhető megszünik a pénz és hírköltészet
RonaGyuri
Na ehhez képest „A Cion bölcseinek jegyzőkönyvei” kismiskák

Orbán már nem csak az orrát simogatja és spekulánsozik

„A mi jelszavunk: – erőszak és megtévesztés. Politikai ügyekben csak az erőszak győzedelmeskedik, különösen ha az államférfiak számára fontos képességben van elrejtve. Az erőszak legyen az alapelv, a megtévesztés és ravaszság pedig a követendő irányvonal ama kormányok számára, melyek nem akarják koronáikat valamely új hatalom lábai elé helyezni” – hangzik a múlt-század eleji ócska antiszemita pamflet. Ami akárhogy is nézzük finom megfogalmazás Őfenesége kirohanásai mellett.
A minap arról értekezett, hogy a békés már-már idilli zsidó-magyar együttélést Kunék zavarták meg. Az az apróság nem zavarta csökött kis agyát, hogy 1882-ben volt az un. tiszaeszlári per! Amivel igencsak vezető szerepet játsztunk az antiszemita mozgalmak kialakulásában,
A mi drága jó miniszterelnökünk pénteken a Hír TV-nek adott interjúban a vasárnapi voksoláson való részvételre buzdítván, már ismét az antiszemita fröcsögés élvonalába helyezte az országot.
Túl azon, hogy magát fényezte, rohadt brüsszeliekezett és migráncsokkal riogatott ilyen szlogenekez is ergetett:
„maradjon meg minden európai állam olyannak, amilyenné a kultúrája teszi, és egy erőszakos, külső, nagy erejű invázió ne változtathassa meg az életünk kereteit”,
„ a bevándorlás nemcsak kulturális bajt hoz ránk, és nemcsak a közbiztonságot rontja le, hanem anyagilag megroppantaná Magyarországot.”
Sőt a Putyinhoz fűződő kapcsolatáról szólva:
„Magyarországon mi nem ettől szenvedünk, hanem a Soros-féle beavatkozástól. Ennek a liberális világmaffiának a beavatkozása az (...), amely illetéktelennek tűnik. Magyarországon kívüli szereplők, nagyon sok pénzt mozgatva, megpróbálnak kampányszerűen befolyást gyakorolni a magyar választások eredményére”!!! =))
Klubtag
"Orbán azt ígérte, az utolsó pillanatig kitart"
Nos a "kitartottak" egyelőre megnyugodhatnak, még nem kell tisztességes munka után nézniük.
RonaGyuri
A valóság visszaköszön

avagy a derék origo.hu tövig benyal

Annak rendje módja szerint a portál is beszámol Őfenesége (rém)HÍR-TV-s szerepléséről. S persze képet is mellékeltek:


(cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1905/20190524216.jpg?w=642&h=321)

A TV-ben valahogy más szerepel:


(hirtv.hu/data/cikkek/2481/24816/cikk-2481614/Orban_Viktor_focuspoint_585x300.jpg)
Eladott Ország
Orbán: "Magyarországnak volt igaza 2015-ben, amikor "nem adta meg magát", hanem azt mondta, "cselekedni fogunk"
Orbán, cselekedett is buszokkal szállították a migránsokat az osztrák határhoz. A hungarista csatakiáltás és válasz is ez volt: „Kitartás!
human
Faces Sárdi József írta nagyon jól. Orbán hiába nyer (itthon). Most veszíteni is fog (Európában).
magyarbakancs
Orbán úr !
Önnek ez a bevándorlási beszéde kóros .
mindig ezt kántálni valahogy a elméjét teljesen leköti ,és kitölti ez a gondolat.
Nem is tud másra figyelni azonkívül, hogy nyúlják le az EU-s pénzt.
Semmi nem érdekli ezen a két dolgon kvételével
papa.49
Csutitetű ezt tudjuk kitartasz a hülyeséged mellett, de már lejárt lemez vagy !!!
Klubtag
Köszi, de ne tedd öcsi, csak az ökör konzekvens...:o)))
cikicakk55
Rohadnál már meg te zsebmocsok! Pont ti engeditek be számolatlanul a migránsokat!!! Az EU-ban megnézik kinek adjanak letelepedési engedélyt,de ti nem egy példa van rá,hanem nagyon sok,számolatlanul engeditek be a bűnözőket, a maffiózókat, a terroristákat.Mindegy nektek,csak fizessenek. Vizet prédikálsz és bort iszol te mocsok!
cikicakk55
Állítólag ma van Orbán napja.Egy kis versike a névnapjára:
--- Orbán a névnapod, éppen mostan vagyon, /
A menykő csapott volna hetven hétszer agyon. /
Azt kívánja neked, egy ellenzéki "barátod." /
Nyald ki a valagát, amikor csak látod !!! /
Sok-sok Boldogtalan névnapot kívánok te 1QG
justhpeter
Orbáőn azt ígért, az utolsó pillanatig kitart. Egészen a sámliig ?
papa.49
@justhpeter: Bár már ott tartanánk !!!
simmering73
"A lakájmédia és a hivatásos orbanisták minden idők legnagyobb fideszes győzelmét jósolják. Ehhez a megvett külhoniak – az adatok ismeretében és az érvénytelenségi tendencia következtében – egy tizednyi mandátummal se fognak hozzájárulni. Az egész amúgy is csak egy nyálverés. Lesz 14 mandátuma a Fidesznek? Na és? Legfeljebb kettővel több felfüggesztett képviselője lesz a Néppártban, sokra nem megy vele! Ez a soha nem látott győzelem hazai használatra szól: 21 Magyarországra jutó képviselői helyből 14 valóban tetemes fölény, csak éppen szart sem ér. Ha a Fidesz marad az EPP-ben – ami nem rajtuk múlik – akkor 14 képviselőjüknek kell bekussolni, felhagyni az Unió támadásával, és Putyin hatalmi érdekeinek képviseletével. Ha kilép/kirúgják, és a szélsőjobboldali nacionalistákhoz csatlakozik, az Orbán személyes veresége lesz, se Salvini, se Marine le Pen mellett nem rúg labdába."
kanadaihirlap.com/2019/05/25/magyarorszag-valaszt/
Borsodi
Elég szomorú,hogy még mindig a vérünket szívják.
Most se fog változni ha a Magyar népen múlik.

propeller.hu/itthon/3341353-kiszivargott-informaciok-orban-csalva-nyerte-meg-valasztasokat
Most se lesz másképp!
tulipan
@simmering73: Bocsi, de a narancsos lakájmédia egyáltalán nem "jósol", hanem sugall és parancsolja, hogy a narancsnyik kergebirkáiknak ezt KEL! hinniük!
Clavigo
Aha...Tehát még teli is szarja az eddig ráadott búvárruhát...
volvós
O1G : Igen , az utolsó pillanatig kitarok !!! Aztán befoschok a gatyámba...
yazo64
... de a süllyedő hajóról elsőként menekül...
painful
Börtön vár rájuk, ezt elkerülendő tartanak ki mindvégig.
A gecik!

De valami elromlott, valami eltört, a sérthetetlenekről kiderült, hogy tudnak vérezni.
Ez már egyre rosszabb lesz.
Ebből nem tudnak felállni.
painful
Orbán fél egyedül ebben az országban.
A börtöntől, a teljes vagyonelkobzástól köztörvényes bűnözőként.
Ezt vetíti ki a hülye választóira, akik beszopják ezt a szart.
A fideszesek nem merik felvállalni, hogy ők fideszesek - ŐK FÉLNEK EGYEDÜL EBBEN AZ ORSZÁGBAN !!!
Oké, jogos, mert én is kilátásba helyeztem a fideszesek büntetését a munkahelyemen, és mindegyik kussol - a hogy a bátrak kussolnak... nem kussol úgy senki.
Aszem el kell kezdeni büntetni a fideszeseket - hogy érezzék a törődést.
Elég volt belőletek parasztok, már nincs elnézés, bocsánat.
Mekkora szégyen már ez?
painful
Orbánt megölöm. Ahogy lehetőségem lesz rá, megteszem. Ennyit tudok tenni,ígérni.
A mi módot természetesen nem árulom el - ahogy lehetőségem lesz rá.
Magyarország szeretlek - Orbán nélkül !!!
human
Orbán! Most, hogy túl vagy az utolsó pillanaton megpróbálod magad hízelegni a néppártba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.