Erős felhatalmazást kaptak a kormánypártok a magyar választóktól az európai parlamenti (EP-) választáson – közölte a Fidesz alelnöke hétfőn.

Novák Katalin is felmondta az orbáni szöveget a győzelem másnapján

Novák Katalin azt mondta, ezzel a felhatalmazással még határozottabban tudnak kiállni Európában a keresztény kultúra, a bevándolásellenes álláspont és a családtámogatások mellett.

Az, hogy a kormánypártok magasabb részvételi arány mellett nagyobb támogatottságot kaptak, azt jelzi Brüsszelnek, hogy a magyar emberek hisznek Európában, és határozott véleményük van arról, milyen irányba kell a kontinensnek haladnia – hangsúlyozta. Hozzátette, a Fidesz-KDNP képviselői – akik szavai szerint egyenként és csapatként is alkalmasak az érdekek képviseletére – ezeket szeretnék képviselni az Európai Parlamentben.

Szerinte több országban – például az Egyesült Királyságban – elgondolkodásra okot adó eredmények születtek. A Fidesz alelnöke reméli, hogy az európai vezetők meghallják az állampolgárok üzenetét.

A magyar kormány üzenete az volt, hogy Európa az önfeladás útjára lép-e és átadja-e a kontinenst – mondta, kiemelve, Magyarország nem hajlandó önként átadni Európát.

A vasárnapi választást a magyar baloldal kudarcaként értékelt.

Novák Katalin a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, a magyarországi EP-választáson való magas részvételi arány a demokrácia diadala, a kormánypártok támogatottsága pedig visszaigazolás, hogy érdemes tovább haladniuk az eddigi úton.

A jövő szempontjából meghatározó, hogyan kezeli Európa a demográfiai problémákat és fent tudja-e tartani a keresztény értékeket, valamint, hogy gazdaságilag versenyképes tud-e maradni a globális kihívások mellett – közölte.

Az EP-választás kérdése volt az is, hogy a nemzetállamok szövetségén alapuló Európa vagy a föderális, nemzetek feletti Európa építése legyen a cél. A Fidesz szerint a nemzetek feletti Európa nem hoz hasznot az európai embereknek, az erős nemzetállamok együttműködése viszont garantálja a szuverenitást – vélekedett.

Hozzátette, a választásokon több európai országban is inkább a szuverén nemzetállamok eszméjét képviselő politikai erők győztek vagy erősödtek meg.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Szerencsetlen fideSSesek meg mindig nem fogjak fel, hiaba nyertek itthon, de vesztettek Europaban. Ez a 13 kepviselo akit bekuldenek az EU parlamentbe semmit nem fog erni ha kibasszak oket a Neppartbol (marpedig ugy nez ki hogy Weber kicsapja orbant). Ellenben a DK 4 kepviseloje a liberalis demokratakkal, meg kormanyzo szerepbe is kerulhet, mert a Neppartnak koaliciora kell lepnie veluk.
Igy lesz az amikor a 4 tobb mint a 13 :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
tényleg úgy hablatyolt, mint egy buta liba mikor felmondja a memoritert! =))
kereső
" A Fidesz szerint a nemzetek feletti Európa nem hoz hasznot az európai embereknek, az erős nemzetállamok együttműködése viszont garantálja a szuverenitást – vélekedett.".értsd a fidess nyelvét! " garantálja a szuverenutást"- nem lesz kötelező az Európai ügyszésghez csatlakozni, és igy nem megyünk börtönbe.A nemzeti szuverenitás mára a fidess szóhasználatában az orbáni hatalom megőrzését jelenti. Csak dőljön továbbra is a lé- igaz,hogy kevesebb,mint eddig, de majd lesz "nem adó emelés", mert azt csak a szocik /gyurcsány csinálta.
szaboria1
Úgy bámulja Orbánt mint aki szerelmes bele.
Yoda69
Szerencsetlen fideSSesek meg mindig nem fogjak fel, hiaba nyertek itthon, de vesztettek Europaban. Ez a 13 kepviselo akit bekuldenek az EU parlamentbe semmit nem fog erni ha kibasszak oket a Neppartbol (marpedig ugy nez ki hogy Weber kicsapja orbant). Ellenben a DK 4 kepviseloje a liberalis demokratakkal, meg kormanyzo szerepbe is kerulhet, mert a Neppartnak koaliciora kell lepnie veluk.
Igy lesz az amikor a 4 tobb mint a 13 :)
Desischado
@Yoda69: Én is így látom. Ez az első a vereség útján a fidesznek, hiába papolnak a győzelemről.
tulipan
@Shikari: Vergődjél csak, saját levedben, te buta narancsos hantaboy:)) Há' hol is a hónapok óta, általad IS, annyit üvöltözött európai 2/3? Hogy is lesz még,ebből a kinyalt seggű, partvonalra állított narancsos főnöködből, valaha is, "valaki"??? Mellesleg, nem vetted észre, hogy a DK nagyon is jól szerepelt? :)))
solidedge
A kormánypárt a lefizetettektől, megtévesztettektől és megfélemlítettektől kapott felhatalmazást. Én nem kérkednék vele.
tulipan
@Desischado: Hagyd csak rá, hiszen vigaszra szorul, ez a szerencsétlen,átvert, narancsosa Shikari Hantaboy, ekkora pofára zuhanás után,képzeld el. milyen szilánkos lehet az orra, meg a pofája!!! :))
Yoda69
@Shikari: Milyen megalazo vereseg te szerencsetlen majom? A liberalisok a 4. legerosebb csoport az EU-ban. A neppartnak nagy valoszinuseg szerint koaliciora kell lepnie veluk. A fideSS a 13 mandatumat feldughatja maganak, mert egy nagy part se akar egy naci partot a koreiben latni. Megszivtatok ocsi. Csak sajnos a magyar emberek szivnak leginkabb a fideSS orulete miatt. De remeljuk mar nem tart sokaig az uralkodasotok.
Rockxy
@szaboria1: á fenét!
a fletóba van beleesve, a zorbán mega klárikába.
csak a zorbán jól titkolja, de otthon a kisszobába mikó egyedül van, szokta skandálni, hogy harádéká.
ennyivel azér tartozik a szép feltónének.
vagy nak.
tulipan
@Shikari: @Shikari: Vergődjél csak, saját levedben, te buta narancsos hantaboy:)) Há' hol is a hónapok óta, általad IS, annyit üvöltözött európai 2/3? Hányszor figyelmetettelek, hogy NE ÁBRÁNDOZZ! Elképzelni sem tudod, MOST MÁR, hogyan is lesz még,ebből a kinyalt seggű, partvonalra állított narancsos főnöködből, valaha is, "valaki"??? Mellesleg, nem vetted észre, hogy a DK nagyon is jól szerepelt? :)))
csipetke
Novákszatyor (by papa49) is csak azt nyomja,amit a gazdája.Bár orbán azt mondta,hogy egységes volt a magyarok akarata.
Ezt nem is értem,mert egységes akkor lenne,ha az egész ország kizárólag csak a vak,és süket fidesz birkákból állna,de szerencsére vannak itt még mások is.
tulipan
@Rockxy: Otthon abba a 'kis szobája" magányában, nagyon ám kell titkolnia, ezt a szenvedélyét, mer' Anikó nem hiszem, hogy örülne neki...???
Dr plágium
@Shikari: Már megint a saját jelződet osztogatod.
Dr plágium
@tulipan: Anikónak mindegy, neki nincs szava, mert az asszonynak a konyhában a helye.
tudode
Lópikula "kormánypártok" akkor, amikor az UFO ÖNJELÖLT "nemisminiszterelnök"
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=94s
.
Má mé! Azé me túltolta az UFO gyerek a bringát:
.
www.google.com/search?q=az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen&oq=Az+&aqs=chrome.0.69i59l2j69i57j69i61l3.4196j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ha egyáltalán a JOGÁSZ gyerököknek mond bármit is az, KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENÜL "félelemkeltéssel" szektácsKÁT játszanak az országgal, az UFO FASZA GYERÖK előadásában!
tulipan
@Shikari: Álmodozz csak, ostoba narancsos seggnyaló hantaboy. Még jó, hogy a magyarok nevében nem szavazhattál idegen antimagyar!
papa.49
Novákszatyor ezt már nem kellett volna se számbeli, se százalékosan nem voltatok jobbak, és ha kivesszük a csalással szerzett szavazatokat még buktatok is egy jó nagyot, úgyhogy pofasúlyba, vagy hogy értsd KUSS !!!
Nessy
Drága álomtikár asszony! Az unión kívúli szavazókat ne felejtse ki a felsorolásból! Ők jó pénzért beikszelték a fideszt, miközben semmi közük nincs az egész unióhoz! Nekik könnyű "hatalmas felhatalmazást adni!" Mihez is? Mint a tisztelt levelezőtagozatos szavazóknak, akik ugyan a fideszre szavaznak, de eszük ágába sincs élvezni a szavazatuk eredményét, kivéve pl.az egészségügyi ellátást. Már ameddig létezik.
evacica
Hiába a pénz és a gerinctelenség minden tisztességet felül ír Katikánál!
Nessy
@evacica: Tudod, hogy irigylem a gerinctelen embereket, mikor fáj a derekam? :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.