Sokkoló tragédia történt a fővárosi Dél-pesti Kórházban. Egy férfi ugrott le az emeletről, majd szörnyethalt a kórház lépcsőházában.

Június utolsó napján vizsgálatra vittek egy beteget egy a Dél-pesti Kórházban, a férfi azonban valamitől megzavarodott. Kirohant a kórház folyosóra, a dolgozók nem tudták megállítani.

Többen utána siettek, ám a következő pillanatban már át is vetette magát a lépcsőház korlátján. A lábát még sikerült elkapni, megtartani azonban nem tudták már, így a férfi a második emeletről a mélybe zuhant.

Bár a sürgősségi osztály alig pár méterre volt a tragikus esettől, a gyors beavatkozás sem tudta már megmenteni a férfi életét. A kórházban rendőrségi helyszínelés is volt.

Leugrott a másodikról egy beteg a Dél-pesti Kórházban

A hírt a kórház megerősítette a Blikknek, hozzátették, a kórház dolgozói megállapították a beteg halálát. Az ügy miatt vizsgálat indult.

A rendőrség a lappal még annyit közölt, hogy idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja nem merült fel, közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálják az eset körülményeit.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztrááció)

(blikk.hu)

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Közben a korláton függve azt mondta, eddig még jó...:)
tudode
Sportos nemzet vagyunk! Ki távol ugrik, ki a semmibe! Különösen kórházban betegen ebben a katlanban, ahol még a műtőkben sincs klima, pedig a MUNKA FELTÉTELEIT biztosítani kellene, ha másnak nem a Jóistennek!
Commenter
ez a beteg és családja tragédiája, a kórház felelőssége, nem az első és nem is az utolsó eset. Ki tudja látta-e orvos a beteget amikor felvették, látszódott e rajta a dezorientáltság?
Borsodi
Ahol annyian kerülnek utcára,hallnak meg a nem megfelelő orvosi ellátás miatt,amit sokan ki sem tudnak várni.Abban az Országban kit is érdekel ha az emberek a halálba menekülnek?
Majd hoznak be Ukránt vagy Törököt nem probléma.
Commenter
@Borsodi: a másik oldalon meg sírnak hogy fogy a magyar...
verőce21
Minden félévben van egy ilyen eset a kórházakban...Zavart, gyógyíthatatlan betegek...A kórházak egy öngyilkossági aréna is...Rengeteg elővigyázatosságot tettek már ez ellen a kórházak... Különösen a fürdők ablakaiból szeretnek kiugrani, azokat nagyon nehezen lehet biztonsági zárakkal védeni, a szellőzés miatt...
Commenter
@verőce21: Te ennek örülsz? És nem félévente sokkal gyakrabban, sajnos. Nem mind zavart és gyógyíthatatlan, csak összeroppant ember.
verőce21
@Commenter: (10:19) A végeredmény majdnem mindegy. Egyremegy. A kórházi vezetésnek pedig zsebremegy.
Nem örülök egyáltalán, komolyan elmarasztalják ezért a kórházi vezetést és személyzetet...
Commenter
@verőce21: Büntetés szempontjából zsebre megy. Ennyit ér egy emberélet? A családjának nyilván nem egyre megy hanem örök trauma marad. Az itt maradottak viszik tovább a tragédiát a gyászt. Nem csak a kórházat, az embertelen miniszter érett már meg alapos elmarasztalásra.
verőce21
@Commenter: Szentimentalizmus, álmodozás. Már amit bemutatsz.
Azért maradjunk a realitások talaján, legtöbb családnak megkönnyebbülés az ilyen eset...Sajnos, szomorú, de ezt kell írjam...
Commenter
@verőce21: nem baj Verőce. Szerinted az. Mások szerint Zacher főorvos szerint pld nem. És nem megkönnyebbülés hanem sajnos maradandó önmarcangolás. Akinek a kisherceg az avatarja, az nem gondolkodhatna így...szerintem.
verőce21
@Commenter: (10:43) Majd meghunyászkodom, és engedélyt kérek összehúzódni egységnyire...:)
Commenter
@verőce21: én ilyet nem kértem, nem is kell ilyet tenni. A kisherceg nem lehet Hüvelyk Matyi, ő a kis herceg. Ahogy a róka mondta az egyetlen. A róka és a rózsa számára is.
vacsi
" a férfi azonban valamitől megzavarodott. Kirohant a kórház folyosóra, a dolgozók nem tudták megállítani"
A hír nem sokat mond: melyik osztályon feküdt a beteg, milyen vizsgálatra akarták kényszeríteni, és miért? Ha tiltakozott ellene, nem volt joguk erőszakkal megvizsgálni. Nyilván, ez esetben nem is ugrik ki az ablakon. Szóval, az én olvasatomban, jelentősen hozzájárultak a halálához!
verőce21
@Commenter: (14:24) Látom, Téged is megszelídítettelek, most egy gondommal több::::)
Commenter
@verőce21: nehogy már itt bárkiért is felelősséget vállalj Verőce...én csak idéztem. Nem azt mondtam, hogy olyan vagy mint az avatarod. Pont az ellenkezője. A kisherceg az egész világé, és még valóban élt is, de ez úgyis tudod.
Ahogy azt is, hogy Léon Werth kommunista volt, ez nem zavar?...
verőce21
@Commenter: (16:46) Ugyan, a francia szalonkommunisták...! Ez az, ami talán a legerősebb narkotikum Párizsban, amitől, ha rászokik az ember, nehezen tud csak szabadulni.
Ami itt jó, és kivételesen érett, az igazi kultúra, ez az igazi Párizs, ez a mámorítóan franciás...Nekik van egy szavuk rá, erre a modorra, erre a fogalomra, sőt két szó, az "éducation civique".
Ez az, amit csakugyan nem lehet eltanulni tőlük, amihez már a gyerekszoba előtti gyerekszobák kellenek, évszázadok nevelése...:)
verőce21
@Mirabilis: "...mint orvos, mint nővér" tekintetében? :)
Ennye lyányom de büdöset lihegtél...! :)
verőce21
@Mirabilis: Ennye lyányom de büdöset villantál,
Talán bizony, sült krumplit vacsoráztál…:)
SystemError
Egy újabb áldozata a nem kórházakra költő gyilkos gecinek...
Commenter
@verőce21: ez a hozzászólásod azért érdemelt lájkot mert van olyan amit nem lehet eltanulni a franciáktól, ami velük született,genetikailag kódolt, de van olyan amit igen. Ez pedig politikai oldaltól függetlenül a végtelen szabadságszeretet, amiért évszázadokon keresztül talán úgy tudtak kiállni mint talán egyetlen más nemzet sem. Persze náluk is félrement néha a dolog, jött a ló másik oldala, de azért ebben hogy Liberté, Égalité, Fraternité minden benne van, ha népre értik. A fidesz ezt nagyon félreértelmezte. Illiberális "demokrácia", egyenlőtlenség, nepotizmus.
verőce21
@Commenter: (10:16) "Liberté, Égalité, Fraternité!" - ezzel a szöveggel jól beugratta a Napkirály, II. Rákóczi Ferencet - aki mint rokon, egész nap a francia király udvarában kártyázott -, rábeszélte Rákóczit, hogy robbantson ki szabadságharcot, elszakadási harcot, az osztrákoktól! Mert ezzel XIV. Lajosnak nagy segítségére lenne az osztrákok ellen, a spanyol örökösödési háborúban, ha osztrák seregeket köt le Rákóczi!
A nápolyi trón megszerzése volt Lajos célja. Ami végül fiaskóval végződött, de Rákóczi egy darabig osztrák seregeket kötött le, és a zászlóira ezt íratta: "Liberté, Égalité, Fraternité!". Azután amikor az osztrákok megszerezték Nápolyt, volt egy kis idejük leverni a magyar szabadságharcot is! Rákóczi pedig, az ország leghatalmasabb földesura, bujdoshatott élete végéig Rodostóban! A népet pedig szinte megtizedelték!

Na ezt teszi a nagy liberalizmus, még nagyobb rabságba taszít, a "Liberté, Égalité, Fraternité"! :)
Commenter
@verőce21: ki hogy értelmezi. Én nem a napkirályra gondoltam,de ezt úgyis tudod. Magyarország és az állam nem orbán.
verőce21
@Commenter: (17:16) Én nem a Napkirályról írtam a fentieket, hanem a liberális II. Rákóczi Ferencről! És az Ő liberalizmusáról. Ezt erősen félre akartad érteni! Ugyanis arról írtam, hogy II. Rákóczi Ferenc szabadságvágyába és liberalizmusába belerokkant Magyarország!
És dettó ugyanez történt ~150 évvel később a liberális Kossuth Lajcsi ténykedése nyomán is! Vérfürdő és megtorlás volt az országban! Húsz évre visszaesett passzivitásba az ország, amikor a reformkor után egyenes ívű fejlődés is következhetett volna!
Napjainkban ugyanez ismétlődik. A szadesz utódpártjai most újra, ugyancsak ~150 évvel később, ugyanabban a keréknyomiban próbálják vezetni belezavarni az országot! Újra vérfürdő lesz a tevékenységetek vége, és a liberalizmus teljes bukása! Mert a normális emberek jóval többen vannak nálatok!
Uszíthatjátok hülyeségekkel, elérhetetlen vágyak és javak..., szivárványos szabadságálmok megfogalmazásával a népet, az nem fog vérfürdőbe keveredni, párezer beteges hajlamú és ideológiájú ember miatt fellázadni, fegyveres konfliktusba keveredni a hatalommal. A szadesz már feloszlott, de vannak utódaik, próbálkozók és vagytok Ti, itt ~36-an ezen a blogon!
Elporladhattok mindannyian, a nép nem hisz nektek, hiába óbégattok! A nép nem akar újabb húsz év letargiába esni miattatok!
Bukásra vagytok ítélve!
Commenter
@verőce21: "szép új világ" amit vázolsz Verőce, de az orbánnal jött sajnos el. Ahogy Egerszegi K olyan országban szeret élni ahol a Fidesz az úr, sokan nem szeretnének itt élni de sokféle okból nincs más választás. orbán rendszere autokrata kleptokrata rezsim, már csak nem is hibrid és épp ezért van bukásra ítélve. Ha vérfürdő lesz az nem a liberálisoknak köszönhető hanem orbánnak aki nem tűrne lázadást, tulajdonképpen ezen a fórumon mindenkiből kitörnek az indulatok néha. Én nem vagyok szdsz utód ahogy másook sem csupán nem kérünk orbán legújabb ötletéből a régivágású kereszténydemokráciából. Rendszerének neve fejlövései miatt még változhat párszor.
Itt egyvalaki van bukásra itélve: orbán. Ha elfogy az EUS-pénz, ez a rongy oligarchákra analfabétákra, kokósokra, fehérgalléros bűnözőkre, korrupt kormányra épített rezsim bebukik. Ez csak idő kérdése, nem tudni, hogy mennyié. Egyébként nem a liberálisok tettek kísérletet az Alkotmányos rend megdöntésére 2006 okt 23.-án ez orbán volt a csürhéjével. Gyurcsány legnagyobb hibája az volt, hogy nem büntette azokat akik miatt égett a fél város. Köztük orbánt is aki gyáván, röhögve a mocskos Brüsszelből nézte amit kitalált.
verőce21
@Commenter: Itt a szadesz romjain létrejött roncsellenzéki pártok röhögnének a legjobban, ha sikerülne polgárháborúba taszítani az országot Megjelennének ugrásra készen a szamuelytiborok, a kommunista ávósivadékok és más lumpenelemek. Olyanok, akiknek a mellükön tömve volt a kabátjuk eleje kitüntetésjelzésekkel.
Egész Dél-Amerika a legjobb példa ezekre a kommunista hatalommegújításokra, amelyek sajnos mindegyike véres véget ért! Pontosan ez illik rá a jellemzésedre: "rongy oligarchákra analfabétákra, kokósokra, fehérgalléros bűnözőkre, korrupt kormányra" - ezek a roncsellenzéki tulajdonságok! Romkocsmákból bársonyszékbe?

Ennél okosabb emberek ülnek a Fidesz soraiban, mintsem ilyet megengednének! A demokrácia nevű játékot pedig mindenki intelligenciája szerint játssza!
Commenter
@verőce21: a polgárháborún senki sem röhögne, tudjuk jól hogy a barikád mindkét oldalán áldozatok állnak nézőpont kérdése.A romkocsmákat kifogásolod Verőce, amikor orbán Soros pénzén a felcsúti disznóólból sajnos a bársonyszékig jutott, kitartó törtetéssel, ügynökmúlttal, besúgó apóssal párttag szülőkkel, állandó köpönyegforgatással? A fideszben olyan emberek, ülnek akik piti vagy nem pitidiktátorokon és trump féle hozzáhasonló háborodottakhoz hasonlóan már szétrombolták rég a demolráciát és unintelligenciájukhoz mérten most épp a régivágású kereszténydemokrácia elnevezésű tragikomédiát játsszák évtizedekre elásva az országot a Nyugattól. orbán "regnálása" alatt több, mint egymillió magyar vándorolt ki külföldre.
verőce21
@Commenter: Cserébe megvéd Téged Orbán - mint sivatagi cigányt -, itt Magyarországon, nyugodtan kivárhatod a sivatagi vihart. Tulajdonképpen az életedet köszönheted Orbánnak és Te egyvégtében áskálódsz és uszítasz ellene!
WC-re szoktál Te járni? :)
Commenter
@verőce21: de Verőce, én örülök, hogy jó kedved van, ez sem kevés manapság, hogy orbanisztánban valakik még képesek röhögni...mert ami itt folyik az nagyon nem vicc. Azt is viccesnek találod hogy nincs érsebész,hogy hét hónap az átlag várakozási idő az ortopédián? Hogy a kórházakban nem veszik fel a telefont, időpontot kérni is nehéz, és egyből magánklinikára küldik az embert? Aki ezt nem engedheti meg magának, az vár és csendben él fájdalomcsillapítókon. Rengeteg gyógyszer is amúgy hónapokig hiánycikk és akkor még csodálkozunk, hogy a zavarodott, nem megfelelően ellátott beteg a halálba ugrik :((
verőce21
@Commenter: Ha lenne érsebész, akkor sem tudna kielégítően dolgozni, mert az Uniós támogatású kórházi projektekből - majdnem mindenhol -, a 64 szeletes CT-k helyett 16 szeleteset vásároltak! Diagnosztikához jó, de a sürgősségi orvosok még örülnek is, hogy az érsebészek legalább nem foglalják le!
Barab-darab! De ezt csak a szakmabeliek értik! :)
Commenter
@verőce21: védjen meg téged ő engem inkább ne. A rókát és a kígyót is sivatagi cigánynak nevezed? WC? Windows Computerre gondolsz?
Commenter
@verőce21: mert te ehhez is értesz Verőce, akkor a súlyponti kórházakba nyugodtan jelentkezhetsz képesítés nélküli segéd-érsebésznek. Lehet az orvoshiány miatt ismét divatba jön a képesítés nélküli tanár, ápoló, mentős, műtős, stb.
verőce21
@Commenter: (18:50) Nem, Drága, toilette-re gondoltam! :)
Commenter
@verőce21: Eau de toilette. Milyen márkát használsz? Diort? Vagy seb toilette-re gondoltál ha már kórházi a téma, Naím?
verőce21
@Commenter: (18:53) Honnan veszed, hogy nem értek hozzá...?
Egyébként a súlyponti kórházak és klinikák elegendőek is lennének a megyei kórházakkal együtt, + SBO-k és központi rendelőintézetek, hogy ellássák a magyarországi betegeket, fennakadás nélkül. A TVK csak lekorlátozza a nagy kórházak kapacitását. 65-70%-on "ketyegnek", azért alakulnak ki a várólisták!

Kívánatos lenne 45-50 kórház megszüntetése Magyarországon! (a 143-ból)
verőce21
@Commenter: A kórházakban Tork kézipumpás kézmosószerek vannak, ma már központi beszerzésű minden fogyóeszköz.
De veled kapcsolatban én a potyogtatós "budira" gondoltam! (felfüggesztett rongy "'ajtóval".) Olyan sivatagiasan! :)
Commenter
@verőce21: Így sem bírják a terhelést a súlyponti kórházak. Persze, igazad van, azért van a Médicins Sans Frontiéres hogy az utcán húzzanak fel tábori kórházakat, ha 40-50 kórházat megszüntetnek. Minek is ennyi kórház hiszen alig van orvos... :(
Commenter
@verőce21: hát a rókától és a kígyótól tudhatod, hogy a sivatagban még olyan nincs.
verőce21
@Commenter: Nalátod! - alig van orvos...
Azért nem bírják a terhelést a súlyponti kórházak, mert a semmitérő négyalapszakmás kórházak csak továbbküldő intézmények! "Lerágott csontot" küldenek tovább a nagykórházakba - úgy értem, a betegségcsoportról lehúzzák a lehetséges HBCS-pontokat -, és továbbküldik a betegeket, anélkül, hogy meggyógyították volna. Nőnek csak a betegutak. Miközben 1 millió Ft áru gyógyszert belepumpálnak a betegbe és mégis meghal. Nem bírja ki a nagykórházi előjegyzésig!
Ezeket egy csapásra kizárná, ha 45-50 kórházat megszüntetnénk. Korszerűtlenek, nem műszerezhetők korszerű diagnosztikai eszközökkel, nem bírják a födémterhelések, kicsik a kórtermek, nem lehet már egy mai kórházi ággyal megfordulni bennük, és sorolhatnám a végtelenségig a minimumfeltételek hiányát...
verőce21
@Commenter: (19:14) Saját tapasztalatomból is ismerem a sivatagi viszonyokat...Befújja a szél...:)
Commenter
@verőce21: szél ellen...a vezéred mégis az EU ellen...
Commenter
@verőce21: nem baj lényeg hogy a vezért és pereputtyát magánklinikán vagy külföldön kezelik :(
verőce21
@Commenter: Te is azok közé tartozol, akikről a minap írtam, hogy 4-5 nyelven nem értenek semmihez!
Commenter
@verőce21: inkább ne értsek semmihez, minthogy fideszesként ártsak!
csak úgy....
@verőce21: nagyot tett volna szüléd a hazáért,ha neked anno a CCCP be, az ural mögött keresett volna, egy adoptációra alkalmas muszka családot!
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: De nem tett, Mása! :)
verőce21
@Commenter: (09:57) Te senkinek sem tudnál a hasznára lenni...!
Commenter
@verőce21: Köszönöm a kedves szavaidat. Mindez nézőpont kérdése. Nem akarlak olyan szavakkal minősíteni, amelyekkel az illegitim miniszterelnök minősítette saját pártcsaládjának azon tagjait, akik a Néppártból való kizárását/felfüggesztését kezdeményezték. Nem minősítelek ilyen szavakkal mert azok is, és a haszontalan is mindenkihez méltatlan. Még nem késő Verőce, még adoptálhatnak, hátha annyira megtetszenek itt valakinek a beírásaid hogy virtuálisan örökbe fogad.
verőce21
@Commenter: (17:56) Az írásod vége butaság!
A Fidesz pedig nincs felfüggesztve a Néppártban, jó lenne , ha végre felfognátok és magatokévá tennétek a gondolatot! Mert látom, sok itt a zakkant lipsi elme!
Commenter
@verőce21: Nem butaság. A kis herceget örökbe fogadta (volna) a róka. Az álkeresztény KDNP az ami nincs felfüggesztve a Néppártban, a Fidesz igen, és remélhetőleg nem csak (ön)felfüggesztve lesz novemberben
hanem ki is lesz dobva a frakcióból. Még az sem biztos, hogy von der Leyent megválasztják, és akkor kezdődhet az egész előlről.Miért is jobiberb az életszínvonal a zakkant lipsi országokban mint a fene nagy illiberális demokráciában.
verőce21
@Commenter: Ne reméld, hogy Fideszt kidobják a Néppártból!
(Az önfelfüggesztés pedig csak az új választásokig tartott! Ezt maga a frakcióvezető jelentette ki.)
Commenter
@verőce21: Már remélni se lehet? Ezt is megszabod? Követhetnek még el olyan hibát, vagy hibákat ami alapján kidobhatják őket. Nézd:
index.hu/velemeny/olvir/2019/07/12/mindig_van_lejjebb_orbanek_eltussolnak_a_fulop-szigeteki_tomeggyilkossagokat/

Az "önfelfüggesztés" csak a szokásos fideszes torzítás volt a felfüggesztésre. De így sem jöttek ki szebben a dologból. Még jó, hogy nem minden jelöltet választottak be a bizottságokba.
orbán érinthetetlensége pedig csak egy mítosz, és minél több hibát követ el az önfényezése annál jobban kopik. Ki fog hunyni a narancsos csillagod, Verőce. Ahogy ez lenni szokott jön majd egy másik csillag amelyik kioltja.
csak úgy....
@verőce21: "önfelfüggesztés :) egyszer egy elkeseredett ismerösöm is így járt,magyarországon. sajnos késön vágták le... :(
Commenter
@csak úgy...: vezetjük ebben a statisztikát az EU-ban :( Ez a szerencsétlen beteg is egy újabb statisztikai szám (ez a meghatározás meg sajnos egy ismert pszichiátertől származik).
verőce21
@Commenter: (19:03) Ez a gyermekemelgetés - amit belinkeltél -, olyan, mint a mi déli határainkon a sivatagi cigányok műveltek a máséval, és a latin-amerikai országokban szokás. Náluk a gyermekélet nem számít annyira, élvezeti cikk is, és bő a gyermekáldás...
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: (19:03) Te egy Barom vagy, Árgyelán!
csak úgy....
@verőce21: a kedves mamád,aki lekéste veled az abortuszt...
Commenter
@verőce21: hát ez nem így van. Mindenütt bántalmazhatnak gyermeket is, felnőttet is. Ahogy a betegség úgy az erőszak sem válogat.
verőce21
@Commenter: Akkor miért rendkívüli és megbocsájthatatlan hír az a magyarok rovására - amit belinkeltél -, hogy a Fülöp-szigeteken a drogháborúskodásban meghalt egy kislány?
Commenter
@verőce21: Nem a magyarok rovására, a kormány rovására, ami etalonnak tekinti a Fülöp szigeteki diktátort is. Ennek a szerencsétlen ablakon kiugrott betegnek a halála is az o. kormány minősíthetetlen egészségpolitikáján szárad.
Pálinkafőző Rézüst
Megelőzte a kórházi fertőzést. Részvétem a családnak!
verőce21
@Commenter: (13:27) Ne beszélj butaságokat! - "etalonnak tekinti..." - Csak azért, hogy járjon a szád.
A kórházakban pedig minden időben voltak öngyilkosságok. Ez nem az Orbán kormány sajátja! Csak régen nem volt ekkora sajtószabadság, hogy mindent - akár rágalmakat is -, be lehessen írni az internetre.

Ennyi uszítás és rosszindulat miatt - amit te is művelsz itt, a kormány ellen pl., más országokban már régen elvitt volna a titkosrendőrség. (Még nálunk liberálisabbnak mondott országokban is.)
Commenter
@verőce21: itt senki nem uszít,mások is leírták már ugyanezt, te is az ellenvéleményedet..Milyen sajtószabadág? Nagy túlsúlyban van a liberális média valóban, főleg Mészáros óta. Azt ugye te sem gondolod, hogy jó a kormány egészségpolitikája csak azért mert pl. Nagy Feró NER kegyelt lepofozna mindenkit aki az ellenkezőjét állítja. Nálunk pedig nagy örömödre, nincs már semmiféle liberalizmus. orbán kivégzett mindent és felépített egy sajátságos diktatúrát. Bartus László humanistának mondja Kádárt orbánnal szemben-szerinted ez jól van így?
verőce21
@Commenter: Amit írsz a politikában, az nagyon jól van így...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.