Zoé ritka csontdaganatban szenved.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ezért nem küldök pénzt semmilyen ,,alapítványnak,, csak annak a személynek akiről szó van !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ezért nem küldök pénzt semmilyen ,,alapítványnak,, csak annak a személynek akiről szó van !!!
szegfue
Csak remélem, hogy ez a pénz még megvan...
Nessy
@szegfue: Tényleg Istenen kívűl kis hazánkban már senkiben és semmiben nem lehet megbízni lassan!
szegfue
Csak úgy... Nyirbéltek lakossága nem egészen 3.000 fő és én 15 (!!!) db alapitványt találtam...
szegfue
@Nessy: Nem hibáztatom a szülőket, mert nyilván ők mindent megtettek, hogy az alapitvánnyal "szerződjenek". Kár, hogy egyetlen cikkben, vagy hiradóban nem szerepel az alapitvány pontos neve. A 15 alapitványból egyedül a Gondoskodás Alapitványt találtam meg, amelynek a 2016. évi beszámolóját 2019-ben (2017.máj. 31. helyett!) tették közzé, azóta semmi... szóval sajnos itt sem mennek jól az alapitványok dolgai. Nem lehet tudni, hogy egy meglévő alapitvánnyal kerültek kapcsolatba, vagy csináltak egy ujat. És bizony egy kurratóriumot maga az alapitó választja ki. Egy kuratóriumi elnök, vagy tag lemondhat, vagy visszahivhatják, tehát ebben az esetben szó sem lehet a klasszikus "átszervezésről"!!! (Pl. mutassák meg, hogy valaki lemondott, vagy visszahivták, hiszen ezt csak irásban lehet megtenni.) Én a szülők helyében a "nyakukra" járnék, mielőtt még "elkopik" a pénz.
Dr plágium
Én szoktam küldeni ha van felesleg, de mindig a rászorulónak! Soha nem adok alapítványnak! Ha van bankszámla oda küldöm, de van amikor postán vagy ha nincs messze személyesen.
Csizmás Kond
...csaló az egész világ. Az alapítványokat is pénzszerzési okokból hozzák létre...önmaguknak a hasznára nem a másokéra.
Eladott Ország
Lásd gyermekrák Alapítvány aminek az elnöke privát mentővel fuvaroztatja magát és évente majd 1 milliárdot szedett be adók 1%-ából. Gusztustalan, hogy ezeket simán hagyják futni. Floridában vett házat a Gyermekrák Alapítvány elnöke.
www.origo.hu/itthon/20140319-floridaban-vett-hazat-a-gyermekrak-alapitvany-elnoke.html
A betegsegítő alapítványok utalási szokása is az volt, hogy megtartották maguknak az összes pénzt.
Nessy
@Eladott Ország: Ma már az ügyeskedőké, szélhámosoké, tolvajoké az ország, úgy állami, mint privát szinten!
görbetükör
Van kitől tanulniuk az ilyen alapítványoknak.
Biztos nincs már meg a pénz. :(
Jozefina
Az alapítvány zsebre dolgozik valószínűleg!!! Fel kell jelenteni!!! Utána meg eltiltani a tevékenységtől!!!
Macskaszem
Lelketlen gonosz aljadékok, a pénzel együtt ellopták a reményt is. Mire megint sikerül valahogy összegyüjteni a pénzt, lehet, hogy már késő lesz.
Málna
@Macskaszem: Szó sem esett arról, hogy ezen a pénzen múlna a gyógyulása.
szegfue
@Málna: 11:13 Valóban nincs egyetlen ráutaló mondat sem, hogy a pénzen mulna a gyógyulása... viszont arról szó van, hogy a már kifizetett, számlákkal igazolt költéseiket nem fizeti ki az alapitvány!! Átvitt értelemben mégis "pénzfüggő" a gyógyulása, mert már nyilván minden forrásukat elköltötték és a továbbiakhoz bizony kellene a pénz.
Málna
@szegfue: Saját számlájukra is gyűjtöttek pénzt, több millió forintot. Nem hiszem, hogy már elköltötték az elmúlt 1-2 hónapban. Megélhetésre kell nekik, nem közvetlenül a kislány gyógyulására.
Egyébként a Gondoskodás alapítványról van szó.
kereső
@szegfue: @Málna: Máshol már leirták- a kislány műtét előtt áll - amikor a műtét után hazaengedik steril környezetet kell neki biztositani. ( csont dagganat miatt műtik). Erre inditottak gyűjtést,hogy ezt meg tudja teremteni a család- tehát mindenképpen a kislány gyógyulására.

A pénz nem az alapitványé- célzott, névre szóló adományozás történt. Tisztességes alapitványok ilyen esetben- amikor összegyűlt a célösszeg, 72 órán belül a család rendelkezésére bocsájtják az összegget- nem kell hozzá se számla, se semmilyen hókuszpók- mert a pénzadomány nem az alapitványt illeti. Gondolom azért utaltatták az alapitvány számlájára a pénzt, mert az alapitvány jogosult ilyen esetben IS! kiadni az igazolást az adományozásról ( vállalkozók,társaságok levonhatják az adójukból).
Az egész sikkasztásnak tűnik.
szegfue
@kereső: Kösz. az információt, ezekről nem olvastam! Nekem is az a gyanum, hogy a pénz már nincs meg:( Egy másik cikkhez irtam, hogy ennek a községnek mindössze 3 ezer lakosa és 15 alapitványa van. Pont a Gondoskodás Alapitványt találtam meg a Civil Biróságon -- a többit nem! Az utolsó beszámolójuk a 2016. évi, amit 2019-ben adtak be... azóta semmi.
szegfue
@Málna: 11:34 Végső soron azt megállapithatjuk: teljesen mindegy mire költik a pénzt, ha 1x az emberek adományaikkal támogatták a gyermekük gyógyulását és az is tök mindegy, hogy mit hiszünk és mit nem... ez a pénz akkor is őket illeti meg, nem az alapitványt!
Málna
@kereső: A steril szoba csak tisztaság, fertőtlenítés kérdése, nem milliós tétel.
Málna
@szegfue: Ezt én is így gondolom, bár a szakértő ennek ellentmond a videóban.
szegfue
@Málna: Nem egészen igy van... Talán még átalakitásokat is kell csinálni... nem mindegy, hogy pl. a WC, a fürdőszoba a steril szobához képest hol van, a steril szobából kellene nyilnia, nem járhatnak u.azon helyre tisztálkodni a mütött kisgyermekkel... vagy pl. a szobának akkorának kell lennie, hogy akár oxigén palack is beférjen, vagy kéznél legyenek bizonyos mérőmüszerek. Sőt a steril szoba előtt kell egy karanténféle előtér is, ahol az egyik oldalra akasztják az utcai ruhájukat, a másik oldalon pedig a steril ruhát... csak igy mehetnek a steril szobába. Ezt csak azért tudom, mert az utcai szomszédomnál egy ilyen mütét utáni steril szoba kialakitása 3 mill. Ft-ba került, mivel már nem volt pénzük a Vöröskereszt vállalta ennek költségét. Nem kivánom senkinek se, hogy megtudja mennyibe is kerül egy ilyen steril szoba akármelyik családtagjának is, főleg, ha az a gyereke...:(
Málna
@szegfue: Most utánéztem, de semmi ilyet nem olvastam. Egyértelműen a tisztaságra, fertőtlenítésre van hangsúly fektetve. Nem lehet, hogy a szomszédodnak nem volt fürdőszobája, és azt kellett megcsinálni?
szegfue
@Málna: Nem... a fiam gyerekkori barátjáról volt szó, akiket régóta ismerek. Bár igaz, hogy neki a szivét "cserélték", igy lehet különbség a kettő között.
Málna
@szegfue: Az lett volna a másik tippem, a transzplantáció. Szerintem ott valóban komolyabb óvintézkedések kellenek.
kereső
@Málna: mivel nem vagyok eü-s szakember, ezért megvárom@Nessy-t, hogy mit mond steril ügyben.Laikusként is úgy gondolom, hogy a steril környezet- ebben az esetben sem csak hypó kérdése, hiszen egy csontdaganatos 6 éves kislányról beszélünk, te meg úgy nyilvánulsz meg, mintha a gyerek nem is lenne beteg. Te bizonyára nem is adakoznál.
cikicakk55
@Nessy: augusztus 26 09:48
sajnos egyre több ember csalódik a Jó istenben is. Mennyi csalást,gyilkosságot,mocskos dolgot művelnek isten nevében? Tavaly hallottam,hogy választások előtt,egy kis községben ahol sok az idős ember,a pap végig politizálta a miséket. Ugye azok az idős emberek egész életüket úgy élték le,hogy istenben bíztak,Istennek köszönték meg a jó termést,vagy az egészséges jószágokat,a kigyógyult betegségeket. isten után a papokban bíztak a legjobban,elvégre Ők isten .küldöttei,közvetítői.Milyen lehet már,mikor egy ilyen komolyan vallásos idős embernek azt mondja a pap,hogy ha a választáson nem a Fideszre voksolsz,akkor isten megharagszik rád és nem a menyországba kerülsz,hanem a pokolba. Nem fogsz találkozni elhunyt szeretteiddel. Ezek a szerencsétlen emberek,csak azért nem félnek a haláltól,mert abban bíznak,hogy találkoznak az elhunyt szüleikkel,testvéreikkel,barátaikkal. Már pedig ha a pap azt mondja,hogy Isten megharagszik rájuk,akkor szerencsétlenek persze,hogy oda teszik az x-et,ahová az Atya mondta. Ráadásul gondolom az országban nem ez az egyetlen kis község volt az,ahol a papok befolyásolták a híveiket.
cikicakk55
@Málna: ma 11:34
Tudod te,hogy mennyibe kerül egy ilyen beteg,rákos gyerek,vagy ember gyógyszerezése,kezelése? Hidd el az 1-2 millió forint hamar el megy és csak is a betegre. A család megélhetése az másik probléma. Nem tudom ez a kislány merre lakik,de lehet,hogy kemoterápiára,vagy sugárkezelésre be kell hordani a legközelebbi olyan városba,ahol van gyermek onkológia. Ehhez kell autó,az autóba benzin. parkolásért is fizetni kell. A rákosoknak nem mindegy mit esznek,mit isznak. A gyógyszereik tízezrekben mérhetők és van akinek 3-4 fajtát is szednie kell. sajnos a rák egy nagyon drága betegség és bizony milliókba kerülhet csak az,hogy talán egy-két évet még élhessen a gyerek.
cikicakk55
@Málna: Te tisztában vagy azzal,hogy mit jelent a "steril szoba?" Nem annyi,hogy mielőtt be mégy,megmosod a kezed! Kifejezetten steril környezetet kell biztosítani,mert a rákos embereknek,gyerekeknek a kemo kiirtja nem csak a rosszindulatú sejteket,az immunrendszer tökéletes működéséhez nélkülözhetetlen sejteket is. Te egészségesen el sem tudod képzelni,hogy egy ilyen legyengül kisgyerek,mennyi mindennek van kitéve.mennyi fertőzésnek,amit mi észre sem veszünk,hisz a szervezetünk meg véd tőlük.nem is tudjuk,hogy belül milyen harc zajlik éppen. A nem steril levegő tele van baktériumokkal,vírusokkal,amik egy rákos gyereknek egyenlő lehet a halállal. Mindennek sterilnek kell lennie. Szájkendőt kell használni,steril ruha kell,amiben csak ott abban a szobában lehet a szülő,vagy az ápoló. A tányér amiből eszik,az evőeszköz,mindennek sterilnek kell lennie.nem a boltban kapható hypó a sterilitás alapja itt. Elég drágák azok a fertőtlenítők,amik biztosítják a sterilitást. Minden ruhát,ágyneműt vasalni kell. Nem mindegy mivel mos,mivel öblít a szülő. nem kívánom senkinek,hogy meg kelljen tudnia mennyibe kerül egy ilyen szoba kialakítása.
szaboria1
Sajnos sok olyan alapítvány van még akik nem tisztességesek. Sokszor ők akik addig győzködik a rászorulók családját, hogy bízzák rájuk a pénz gyűjtést. Pár éve is volt egy eset egyedül álló anyuka beteg gyermekének egy alapítvány nagyon sok pénzt gyűjtött és volt pofája az alapítványnak, hogy csak 200000.-ft adott. Arra hivatkozva nekik is voltak kiadásaik.
kereső
@cikicakk55: bocsánat, elfelejtettem, hogy Te is eü.-ben dolgoztál.
papa.49
@cikicakk55:a 19.05. Gondolod hogy érdekli, csak vitatkozni akar semmi mást ...
szaboria1
Épp most kaptam a Díjnettől egy üzenetet, hogy 23 alapítványnak rajta keresztül is adakozhatok. Igaz semmit sem fizetek a díjnetten keresztül csak a kábel szolgáltatóm rajta keresztül küldi el a számláját.
kereső
@Málna: A ritka csontdaganatban szenvedő Zoénak egy nyírbélteki alapítvány indított gyűjtést, de onnan még egy forinthoz sem jutott hozzá a család. Az apa szerint hiába igazolja számlákkal a költéseket, az alapítvány mindig visszautasítja. Az alapító szerint minden kifizetésről a kuratórium dönt, de azt most épp átszervezik. Egyelőre nem tudni, mikor kaphat pénzt az alapítványtól Zoé családja.

Az egész történetet a szeretlekmagyarország.hu honlapon megtalálod.
Málna
@cikicakk55: Ápoltam rákos beteget, semmilyen extra kiadásunk nem volt. Nem kellett semmit fizetni a kezelésekért. És a gyógyszerek sem kerültek sokba.
A steril szobáról meg felesleges vitatkoznunk, én a szakembernek hiszek: leukemias.hu/sterilszoba/
Málna
@kereső: 19.24 Semmi újat nem írtál, ismerem a történetet.
kereső
@Málna: akkor miért is vonod kétségbe, a gyermek betégséégét. Én nem ismerem a család körülményet nyirbélteken, nem tudom, hogy a házukon/lakásukon milyen átalakitásokra van szükség ahhoz, hogy a legjobb feltételeket teremtsék meg a kislányuk gyógyulásához. Nem tudom, hogy Nyirbélteken- amely település Magyarország egyik legszegényebb megyéjében van- ahonnan egy beteg gyermeket felhordani Bpestre mennyibe is kerül., és ezen a településen- vagy elérhető közelségben van-e érdemi segitség a gyógyuláshoz. Nagyon reklámozza a kormány a több gyermmek vállalását- "nekünk a gyermek az első"- de elfelejt gondoskodni a már megszületettekről, főleg ha betegek. Nem tudom hány éves vagy királyfi/királylány- mindenestre nagyon furcsa a hozzáállásod ehhez az ügyhöz, mintha irigy lennél egy kicsit a milliókra. És nem vagy hajlandó azzal foglakozni, hogy a kicsit műteni kell- és utána gyógyitani.
Lehetséges, hogy egy nagyobb városban,vagy épp Bpesten könnyebben megoldható egy ilyen probléma, mint ott az isten háta mögött. egy kicsivel több empátina nem ártana.
Málna
@kereső: Egy pillanatig sem vontam kétségbe a gyerek betegségét, érthetetlen, hogy ezt honnan veszed. Az empátia sem hiányzik, természetesen nagyon sajnálom a kislányt.
Ez a mértéktelen pénzkéregetés viszont valóban nem tetszik. Még alig kapták meg a diagnózist, apuka máris a nyilvánossághoz fordult. Saját bevallása szerint is rengetegen segítettek, milliók gyűltek össze és gyűlik most is. Tehát bármit is szeretnének - steril szobát az otthonukban, vagy albérletet Budapesten vagy Debrecenben - már megvan rá a pénz. (Feltételezem, hogy bár valóban az ország egyik legszegényebb megyéjében élnek, a három gyereket nem egy szoba-konyhás lakásba hozták össze, így nagy átalakításra nem lesz szükség).
Szóval nem irigy vagyok, csak nekem jobban tetszett Szalai Kriszta gyűjtése, aki konkrét dologra pontos összeget gyűjtött, és amikor az összejött, leállította az adományozást. Ettől függetlenül az alapítványnál lévő, már összegyűjtött pénz természetesen őket illeti, remélhetőleg meg is kapják most, hogy a figyelem középpontjába kerültek.
cikicakk55
@Málna: tegnap 21:01
itt most egész másról van szó,nem konkrétan egy rákos beteg ápolásáról. Ezt a kislányt meg kell műteni,de a műtéthez annak elvégzéséhez az az alap,hogy minden sejtet,az az az immunrendszert is elpusztítsák. Utána kaphat a kislány valamelyik testvérétől,vagy bár kitől akinek egyezik a csontvelő összetétele a kislányéval. A műtét után a kislánynak semmilyen védekező rendszere nem lesz. A rákos betegeknek,gondolom annak is akit te ápoltál az immunrendszere működött. Azért kell a steril szoba,hogy semmi olyan ne jusson be a kislányhoz,ami a legyengült kis testet a szervezetét megölné. Hidd el ha minden világítana körülötted,ami egy ilyen kislányra életveszélyt jelentene,akkor nem lenne szükséged lámpára.Fogalmad sincs róla mennyi veszély van körülöttünk,csak nekünk van védekező rendszerünk.
Málna
@cikicakk55: Nem leukémiás a kislány, nem csontvelő átültetése lesz.
Itt van apuka videója, három napja tette ezt fel. Se steril szoba - se más konkrét dolgot nem említ. Csak kér. :viddo.com/
cikicakk55
Attól,hogy nem leukémiás a kislány,még is csak úgy műthető,ha az immunrendszerét legyengítik. Aki bele akar kötni az apába,vagy az egész családba,annak teljesen mindegy mit kér az apa,vagy mire kér,úgy is megszólják. Borzasztó dolog lehet egy szülőnek ha a gyermeke ennyire beteg és még a szegénység is sújtja őket.
Málna
@cikicakk55: Honnan veszed, hogy a műtéthez le kell gyengíteni az immunrendszerét?
Senki nem akar beléjük kötni, csak vannak emberek, akik gondolkodnak is.
Abban egyetértünk, valóban borzasztó lehet, ha beteg a gyereked, az viszont kizárólag a szülők döntése, hogy hány gyereket szülnek a szegénységbe.
cikicakk55
Nem biztos,hogy szegénysébe szültek. Nem ismerem a családot,de ha a kislány egészséges lenne,egész biztos több pénze lenne a családnak.Nem lennének vetélytársai Pénztáros Lölőnek,de egész biztos,több maradna a kasszába,ha a beteg gyermekre nem kéne ennyit fizetniük. Gondolom,mikor vállalták,hogy legyen még egy gyerekük,nem tudhatták,hogy egy ennyire komoly betegség fogja érni. Nagyon sok olyan gyerek születik akiknek a szülei anyagilag elég jól álltak és azért vállaltak gyereket.Sajnos a rendszerváltás óta képtelenség előre tervezni. Senki nem tudhatja meddig lesz munkahelye, amennyiben van is,az infláció sokkal magasabb,mint a fizetés emelések. Így mire a gyerek 10-14 éves lesz,a szülők teljesen elszegényednek. Sajnos az ilyen családi eseményekből van sokkal több,mint ezelőtt 40 évvel volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.