Magyarországon nem lesz egyetlen templomból sem bevásárlóközpont, sem mecset – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az üldözött keresztényekről szóló, kedden kezdődött nemzetközi konferencián.

Semjén: Magyarországon nem lesz egyetlen templomból sem bevásárlóközpont, sem mecset

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes köszönti a keresztényüldözésről szóló második nemzetközi konferencia vendégeit a budapesti Corinthia Hotelben 2019. november 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Semjén Zsolt kiemelte: igyekeznek mindent megtenni, amit a keresztény civilizáció érdekében meg tudnak tenni, és igyekeznek minden segítséget megadni a keleti keresztény testvéreknek, akik a legnehezebb üldöztetést szenvedik el.

Kitért arra, hogy

a keleti keresztények kétszeres szenvedésnek vannak kitéve, egyrészt elszenvedik azt, amit mindenki más a Közel-Keleten, másrészt keresztény kisebbségként vannak jelen az iszlám többségben.

A szó szoros értelmében keleten borzalmas keresztényüldözés zajlik – mondta Semjén Zsolt, aki ugyanakkor feltette a kérdést: nem reális fenyegetettség, hogy száz év múlva Európában, nyugaton is eljön a keresztényüldözés ideje? Párizsban, Marseille-ben, vagy Brüsszelben?

Feltette azt a kérdést is:

nem azzal kezdődik a keresztényüldözés, amikor nyugaton meghurcolnak egy tanítónőt, mert egy kis kereszt van a nyakában, vagy amikor az óvónőknek elő akarják írni, hogy egy kisfiút nem nevezhetnek kisfiúnak, a kislányt pedig kislánynak?

Értékelése szerint egy keresztényüldözés van, aminek vannak szofisztikáltabb és brutálisabb formái. Nekik ugyanakkor az a küldetésük, hogy minden keresztényüldözéssel szemben fellépjenek – fogalmazott Semjén Zsolt.

Ismertette: a magyar kormány kétféle módon próbálja ezt megtenni, az alkotmányban rögzítették, hogy minden állami szervnek kötelessége a keresztény civilizáció védelme. Beleírták továbbá az alaptörvénybe azt is, hogy

a házasság egy férfi és egy nő kapcsolata, és, hogy a magzati élet emberi élet és a fogantatástól védelem illeti meg.

Kitért arra is, hogy az elmúlt 10 évben háromezer templomot újítottak fel, illetve építettek.

Magyarországon egyetlen templomból sem lesz bevásárlóközpont, sem mecset

- jelentette ki a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt szerint nem a keleti keresztényeknek kell hálásnak lenniük, hanem nekünk, mert bemutatták az igazságot, az igazi tanúságtételt, a krisztusi értékeket. "Önök valóban jópásztorok, akik a nyáj mellett vannak, példát és erőt adnak nekünk" – fogalmazott, hozzátéve: a jövőben is számíthatnak Magyarország támogatására.

Gloria von Thurn und Taxis hercegnő magyar nyelven mondott köszönetet a kormánynak és Orbán Viktor kormányfőnek azért, amit az emberi jogokért tett és tesz.

Kiemelte az emberi élet védelmét a fogantatástól a halálig, a házasság védelmét, és külön szólt a vallásszabadság védelmének fontosságáról.

Gerhard Ludwig Müller bíboros, a Hittani Kongregáció nyugalmazott prefektusa kiemelte: a keresztények szenvedése fémjelzi földi életüket, az ember a szenvedéssel együtt él, ismeri az ezen keresztül megjelenő fájdalmat. A kereszt, amelyet a világ Megváltója cipelt vállán, a válasz a kérdésekre – fogalmazott.

Viktor Hamm tiszteletes, a Billy Graham Evangelistic Association alelnöke arról beszélt, hogy a keresztényüldözés valóság, és már azelőtt elkezdődött, hogy megszületett volna maga a keresztény vallás. Az üldöztetést már Jézus megjósolta, követőit a történelem során üldözték, hasonlóan a mostani üldözöttekhez – mutatott rá.

Az üldözés azonban nemcsak félelmet szül, de elpusztítja a keresztény tudatot is több generációra visszamenően – sorolta a jelenséggel megjelenő veszélyeket. Szerinte a szabad világnak is fel kell készülnie az üldöztetésre, mert az "már úton van".

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Elmész a qrva a...ba zsóti!
Nem értem, miért nem tudsz leülni a zsidókkal és az arabokkal, hogy jó keresztények módjára rendeznI a migrációt. :D :D
tudode
Figyu nemzet vadásza ami a mecsetépítést illeti, kapásból ezt írja/ta az újság
.
----Macaristan Budapeşte Camii ve Külliyesi
.
www.youtube.com/watch?v=qRGyFrEAwBE&feature=emb_logo
.
Budapesten húznák fel Közép-Európa legnagyobb mecsetét
nol.hu/belfold/ujra-teriteken-az-iszlam-kozpont-1534359

---- Óriásmecset épülhet Budapesten
pestisracok.hu/oriasmecset-epulhet-budapesten/
.
---- Látványterv készült a rejtélyes budapesti óriásmecsetről
.
. index.hu/belfold/2015/05/15/mecset_budapest_torokorszag_iszlam/

---- Ezzel indokolja Orbán Viktor az óriásmecset építését
.
hirtv.hu/ahirtvhirei_adattar/ezzel-indokolja-orban-viktor-az-oriasmecset-epiteset-1286732
.
Túl régen nyomják ahhoz a sódert, hogy ne lehetne mindennek az ellenkezőjére találni!
.
Úgy vót, oszt' mégcse!!!
Sámannus
Jó van zsoca! Akó a szószéket ne használjátok úgy mint a trambulint a bohóc.
namihami
Pedig a Viktorunkra különösen jellemző, hogy az elveit, meggyőződéseit és erkölcsét szó nélkül kiárusítja. Arra a forgalomra már nemhogy egy áruház, de egy nemzetközi áruházlánc is kicsi lenne.
Nessy
Viszont nálunk lett dzsámiból katolikus templom. Nem bontották le, és ma is meg van a fülke, ami jelzi, merre van Mekka! A török turisták szívesen keresik fel. Azért talán pártgyűlésre sem kellene használni Isten házát, és gyűlöletet hirdetni a másik keresztény ember ellen, aki nem fidesz hívő!
verőce21
Bevásárlóközpont és mecset nem, de kávéház lehetne mindegyikben az előtérben,. Vagy a karzat alatt.
Úgy mint Norvégiában van már sok helyen. Bevonzza a népeket.
justhpeter
@Szeparepa2: Ezt én is támogatnám. A mai, parlamenti keresztényeket viszont nem.
kereső
Nem lesz, csak fidess szószék, ami teriti a mocskot-és semmi köze Istenhez,és Jézushoz meg pláne. A magyar kormány üldözi a keresztényeket. Üldözi a valóban keresztény egyházat- Iványi Gábor egyházát. Üldözi a betegeket, az öregeket, az elesetteket, a védteleneket. Még csak nem is szóval, hanem tettekkel- a társdalom perifériájáról is kiszoritva őket. Hogy merik a szájukra venni a "krisztus" szót is? Alávaló aljas férgek .
RonaGyuri
egy viszonylag friss adat: a magukat római katolikusnak vallók között már nem éri el a 10%-ot sem a rendszerese, pontosabban havonta legalább egyszer, templomba járok száma! =))
verőce21
Kávéházat és cukrászdát minden templomba!
Jozefina
Ez normális??? Ki akar templomból bevásárló központot!!! Hacsak ők nem??!!
csak úgy....
@verőce21: a kápolnába meg kuplerájt?
vannak ám ötleteid tallini tutajos..
simmering73
Rénszarvashús kimérés a kapualjban? Jöhet? Az mégiscsak körösztyéni.
simmering73
"Keresztény ugyanis nem különböztet meg üldözöttet, és nem csak keresztény üldözöttet véd, hanem minden üldözöttet. A krisztusi magatartás az önfeláldozás. Jézus Krisztus nem keresztényekért halt meg, hanem mindenféle bűnösökért, nemzeti és vallási hovatartozás nélkül. Miután az életét adta értük, azután lettek keresztények némelyek, akik megértették és felismerték ebben az isteni szeretetet, megváltást. Aki csak bizonyos embereket véd az üldözéstől, más üldözötteket pedig nem véd, sőt kerítést emel eléjük, ő maga is üldözi őket, az nem keresztény. Még azok keresztény magatartását is megkérdőjeleznénk, akik egy ilyen gyűlölködő, kirekesztő bűnbandától bármit elfogadnak."
nepszava.us/a-keresztenyuldozesrol-szolo-konferencia-bizonyitja-hogy-ezek-nem-keresztenyek/
advocat
Így lesz a "Térdre, imához!"-ból valami más. De melyik volt őszinte?
Macskaszem
Pedig plázaként jóval nagyobb lenne a látogatottsága, mint jelen állapotában.
human
Most hogy sok nagyvárost az ellenzék vezeti tovább remélem a fideszesek megszámolják hány templomból lesz mecset vagy bevásárlóközpont. Ellenben Orbán beengedi Erdogan iszlám iskoláját az Országba. Ami nem gond nekem, csak hát arcon köpése a saját iszlamofób szavazóinak.
fahrenheit451
Undorodom !!!
Az egész világ legnagyobb ellensége a kereszténység !!!
Meg a zsidóság !!!
(a zsidó-kereszténység)
Nem hiszed?
Járj utána4
De nem béna soft náci módon, hanem a maga valójában.
fahrenheit451
Az egész világ a keresztények miatt fog elpusztulni Armageddonkor elsősorban - ezt írd és mond !!!

(Az a baj velem, hogy engem bír Isten, de tényleg - egy állat vagyok, de még így is nagyon.
Fogalmam sincs, hogy miért, de ez van.
Sajnálom, hogy pont engem!
Annyi nálam jobb ember van, de Isten mégis engem választottt - akkor most kiválasztott vagyok?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.