A Jahn Ferenc Kórház krónikus osztályáról nagypénteken kaptak telefont a betegek hozzátartozói, hogy keddig haza kell vinniük javarészt idős, súlyos állapotban lévő rokonaikat.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Azért arra kíváncsi lennék hány fideszes szavazó hozzátartozóját paterolják haza és hányan tapsikolnak ehhez.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
A csutkány és bandája jobban teljesít...
levarosbukta
Azért arra kíváncsi lennék hány fideszes szavazó hozzátartozóját paterolják haza és hányan tapsikolnak ehhez.
Béla333
Őszintén szólva nem értem, hogy miért kell egy teljes kórháznak leállni, mert esetleg van néhány vírusos beteg náluk?
A krónikus betegek folyamatos ellátásra szorulnak, nem kellene a kezelésükkel leállni szerintem!
szegfue
Tekintettel arra, hogy egy kórháznak maga az épülete is csak egy adott kórházi kórtermekre ill. ágyszámra épült, sajnos várható volt az első pillanattól kezdve, hogy a "járványrészleg kialakitása" csak a többi osztály rovására mehet. És itt egyáltalán nem arról szól a dolog, hogy a hozzátartozók nem akarják hazavinni, mert terhes az ellátásuk, hanem egy palliativ osztályon lévők már a halál előtti stádiumban vannak. Ellenőrzés mellett morfiumot kapnak, hogy csökkentsék a fájdalmaikat, amit bizony otthon nem adhat neki senki sem! Kimondhatatlanul nagy fájdalmaik vannak... még a bőrüket sem lehet megérinteni. El sem tudom képzelni, hogy az igazgatónak milyen lelkiismerettel kell megtennie az ilyen betegek azonnali hazaszállitását?! Nagyon elszomoritó...
Nessy
@szegfue: Látszat intézkedés! A komoly vírusos betegek ellátása nem csak ágyat igényel. Egy krónikus osztályon nincsenek olyan felszerelések, és olyan képzettségű személyzet, amelyik ezt biztonsággal el tudja látni.
csak úgy....
fideszéknél teljes a káosz...
viktor vesztésre áll a "csatában" !
szegfue
@Nessy: Igazad van! Nem is gondoltam teljesen végig... elakadtam már az első gondolatomnál. Most olvastam, hogy Kásler kirugta a Rehab Intézet igazgatóját is, mert egyetlen ágyat nem tudott "felszabaditani" az adott határidőre! Tényleg nem is értem: mit kezdenek egy virusos beteggel mondjuk a rehabon a gyógytornászok?
Nessy
@szegfue: Az ágyak felszerelését meg leszerelik. Hiszen komoly szerkentyűk vannak, amelyek a beteg mozgatását, mozgását, ellátását, kezelését segítik. Voltam ott párszor látogatóba. Szekáltam is a barátomat, hogy csak nem a szent inkvizíciótól kapták ajándékba? Neki is az egyik lábát nyújtották, mert összecsúszott a két törvég.
szegfue
@Nessy: tegnap 20:02 És vajon hol "raktározzák" ezeket a szerkezeteket? Hiszen 1x csak vissza kell majd szerelniük... Szóval minél többet merengek ezen is, annál több kérdés jut az eszembe.
Nessy
@szegfue: Káslerben még él a sok évtizedes a "minél több ágy" szindróma. Volt idő, amikor a finanszírozás alapja az ágyszám volt.
Most van lehetősége a "jó barátainak" , vagy O.V. "jó barátainak" kórház igazgatói státuszt adni! Apropó. Új gondolat! Mit csinált a "kórház parancsnok"? Levezényelhette volna a kiürítést, úgy sem ért hozzá, így nem is mérte volna fel hány embernek lesz ezek után maradandó károsodása. Vagy az ő szerepe csak a jelentés, feljelentés? Nem ő lenne az egyetlen, aki idáig jut csak el.
szegfue
@Horizont: 9:00 Sajnos sokkal több a kérdés, mint a válasz... Bár nekem is világos, hogy valamilyen módon gyógyitani kell a koronavirusos betegeket is... de hogy másik beteg kárára, ezt igazán nem értem. A palliativ osztályokon legalább "méltósággal" távoznak leginkább a gyógyithatatlan daganatos betegek...otthon mit csinálnak vele?! És legalább ilyen fontos a rehab is, ha egy fiatal ugy sérül meg, hogy speciális kezelés kell neki, amihez persze speciális szerkezetek is kellenek, ami persze otthon nincs! Szóval mindenki más "dögöljön" meg, aki nem koronavirussal fertőzött...hiszen akkor O.V. egyedül "legyőzte" a koronavirust.
szegfue
@Nessy: 9:27 A kórház parancsnok csak a készletet őrzi, hogy ne lopjanak! Minden másért az orvosok felelnek, vagyis nekik jut az a "hálás" feladat, hogy közlik a hozzátartozókkal: vigyék haza a beteget. Nem gondolom, hogy erről szól az orvosi esküjük.
Nessy
@szegfue: Az egyik lényeges mondat: Nil nocere! Ne árts! Ezt sajnos Kásler már elfeledte! Uralkodónknak ezt nem kell ismernie, ezért aztán hozhat rendeleteket, melyek inkább ártanak, mint használnak.
szegfue
@Nessy: Azért a hétköznapi életben is tudjuk, hogy ha nem tudunk segiteni, akkor legalább ne ártsunk... ehhez nem kell diploma!! Kásler meg ugy táncol, ahogy O.V. fütyül, különben őt is menesztenék!
Zsopiale
Most már tehát akármiben meghalni sem szabad, az is luxus, már csak kamukoronavírus tüdőgyulladás az elfogadható... hajrá szarbangecisztán hajrá abszurdisztán
CsipkeRózsa
A hazaküldött súlyos, állandó kezelésre szoruló betegek haláláért Orbán lesz a felelős!

Ez az eljárás már gyilkosság!
Nessy
Ennyit az operett törzs és a felelős miniszter szakértelméről, valamint uralkodónk döntéseiről.
szegfue
@Horizont: tegnap 19:41 Nagyon szomoru ez a történet is és még hány ilyen lehet... Sajnos még ötletem sincs, hogyan tudnánk segiteni:( Pont erről beszéltem...otthon még ugy ahogy el tudnak látni egy daganatos beteget, de az őrületes fájdalmain nem tudnak segiteni. Csak egy kórházi palliativ osztályán lehetséges, hogy emberhez méltóan távozzon az élők sorából...
Jozefina
Az összes kipaterolt beteget a fidesz székházakba és Felcsútra a stadinba kellene szállítani és az ország első asszony ápolhatná őket!!!??? Ezek az állapotok már nem embernek valók, amit itt az országban egészségügy címen művelnek!!??
szegfue
@Horizont: Hát tényleg nem az! Egyszerüen tehetetlenek vagyunk... ugy érzem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.