A 72 éves orosházi férfi stroke-ot kapott és bal oldalára teljesen lebénult. Az Orosházi Kórházban a Rehabilitációs Osztályt felszámolták, így a beteget sem tudták áthelyezni. Pedig az országos tisztifőorvos azt ígérte, a hazabocsátás orvosszakmai kérdés lesz. "A jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, időközben – a rehabilitációs és krónikus betegágyak átmeneti felszámolása miatt – a betegek áthelyezése jelen esetben nem kivitelezhető. Hozzátartozóval egyeztetve a beteget kielégítő általános állapotban, betegszállítóval otthonába szállíttatjuk. " – olvasható egy 72 éves orosházi férfi zárójelentésében, akivel április 21-én délelőtt értek haza a betegszállítók. ALIG 12 ÓRÁVAL KÉSŐBB A BETEG MEGHALT.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Most akkor Kásler saját halottjának tekinti?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Most akkor Kásler saját halottjának tekinti?...
Nessy
@Horizont: Mindjárt jön a szöveg: nem is igaz, egyébként is meghalt volna, ellenzéki hangulat keltés és a többi hasonló!
Nyírfa
@Horizont: Vagyunk az országban jó néhányan, akik azt gondoljuk, amit Te, és ugyanúgy nem írjuk le, mert a jó érzésünk felülbírálja az indulatainkat.
Nyírfa
@Horizont: Néha, amikor hallgatom a tévében a híreket, mondom az életnek, hogy most fogd be a füled, mert obszcén leszek! :)
SystemError
Nyilván a 2%-ba tartozik, akinél semmit nem okoz, hogy megfosztják a "társadalom biztosítotti" státuszától a gyakorlatban...mintha ez önmagában sem lenne bűncselekmény főleg úgy, hogy vélhetően semmi nem lesz május 3.-án, ami ezt indokolta volna. Lehet ezzel nagyon számoltak "valamiért"...:) de nem jött be. Talán a BCG, talán mert jobban félt mindenki az egészségügytől, mint a vírustól és elővigyázatosabb volt, de nem jött be...Reméljük olyan méretekben, ahogy beharangozták nem is fog.. Ahhoz nagyon durva felfutási görbe kéne, ami egyben időszakos felelőtlenséget is megállapítaná teszem hozzá...
Mindenki mentse el ezeket az eseteket, hogy meglegyenek. A pereknél majd visszaélnek vele, hogy itthon nem precedens jog van. Vagyis egyenként vagy perközösségben lehet perelni az államot. Nyilván arra fognak menni, hogy egyenként, csöndben ledarabolják a fát, de ennek látszódnia kell később globálisan nagy adatbázisokban. Ehhez viszont meg kell lenni minden infónak egy adatbázisban időtengelyre húzva. Az pedig soha nem baj, ha sok helyen van...
Jozefina
Orvos szakmai kérdés a halálba küldeni emberekt!!!??? Mire esködtek ezek fel???
Málna
70 feletti, beteg ember bizony bármikor meghalhat. De még akkor is, ha nem beteg. Ha az élettárs úgy gondolja, hogy a már meglévő betegségébe halt bele a férfi, és kórházban meg lehetett volna menteni, akkor pereljen.
Nessy
@Málna: Halt meg ilyen körülmények között nagyon közeli hozzátartozód?
Ha nem, akkor ne légy cinikus! Ha igen, légy megértőbb!
Nyírfa
@SystemError: Magyar György már közzé tette, hogy lehet perrel élni. Szerintem egy csoportos pernek az élére állna.
Nyírfa
@Horizont: Málna biztosan egy kezdetleges robot, amibe még nem tápláltak érzéseket.
Málna
@Nessy: Mi volt ebben a cinikusság? Mindkét szülőmet kb. ennyi idősen veszítettem el. Nehéz, de el kell fogadni, ez az élet rendje. Más körülmények között sem szoktunk megütközni azon, ha egy beteg ember meghal 73 évesen. Tőlem játszhatjátok itt az álszentet, de attól még igazam van.
görbetükör
@Málna: Kórházi kezelés nélkül, kicseszve, a te szemed láttára haltak meg?
Meglehet, te ezt tartod természetesnek, de attól még nincs igazad.
legott
Eddig hány magyar ember halt meg terroristák miatt, és hányan a Fidesz (Fidesz= Orbán) embertelen döntései, intézkedései miatt?
A nagyságrendet minden kicsit is normális ember ismeri.
A fideszes szektatagok is, de ők nem akarják ezt látni, hallani, beszélni róla.
És még ezek libás Bajnaiztak, meg szemkilövető Gyurcsányoznak.
Nessy
@Málna: Én a körülményekről írtam, ha nem vetted volna észre!
Tudod, aki ifjabb éveiben betegágy mellett dolgozott , majd nyugdíjasként évekig volt önkéntes hospice-ban , az tiszteli a haldokló beteget, a halált, a hozzátartozó gyászát! Bár ő is tudja, de akkor sem az élet rendjéről kell vele beszélni! Ha neked ez álszentség, szíved joga!
Nyírfa
@Horizont: Málna higgadtan meg is kérdezné, nem kell ebből akkora ügyet csinálni. Az élet véges, sokszor rondán is ér véget, de, ki mint vet, úgy arat. Vele ellentétben én úgy gondolom, hogy a méltóság az utolsó utáni pillanatokig mindenkit megillet. Akkor is, ha tett arról, hogy az élete kerékbe törjön. Semmi nem értékesebb mint az egymás iránti tisztelet. Ebben minden benne van.
Málna
@görbetükör: Nem, az utolsó hetüket kórházban töltötték. Utólag is sajnálom, hogy nem intéztem el időben, hogy anyukám otthon halhasson meg, de túl gyorsan történt a végén minden. Ma már nem engedném, hogy elvigyék meghalni.
Nessy
@Horizont: Hidd el, hogy az össze ide vonatkozó magyarázattal tisztába vagyok, de amikor életem párja 81 évesen meghalt perben, haragban voltam a Sorssal! Pedig tudtam, hogy csak napjai vannak, de más az értelem, és más az érzelem!
Málna
@Nessy: De akkor milyen körülményekről beszélsz? Nem volt még eddig soha ilyen körülmény, mint most.
Nessy
@Horizont: Anyukád nem ajánlott semmi "úti célt"? :-)))
Béla333
Egy Fideszesnek ez nem gond, hiszen nem a saját hozzátartozójukkal történt ez az eset!
Olyan cinikus, embertelen, aljas gondolkodásúak, hogy az ember nem talál rá eléggé lesújtó jelzőt.
SystemError
@Nyírfa: Ha jobban belegondolok a legelején Shikarival mentek a kamu labda passzolgatások és az ismert kis team-el... Láttam a csajok vértét csak szívja.. Akkoriban még ilyen nagyon bêna marketing szövegeket adott elő, mint mostanában Verőce és Shikari, Pegero is szokott. Gondolom ellenőrzi is valaki a munkájukat és ezek az unott seggnyalások inkább neki szólnak és a napi kvótáknak, mint nekünk:) Hogy tudom-e ki ő... Inkább úgy mondom 3 verzióból az egyik...valószínűleg onnan van ahonnan a többi is jött. Hogy objektív legyek a propiról is el kell mondani, hogy ez a nick váltogatós "beavatkozás" már 10 éve is látható volt itt, csak volt mellette moderáció és színvonal. Lehet a propiban van új tulaj és ezt átvette az embereivel vagy a régi hanyagolta el és bejöttek a spam-ek és trollok. A fene tudja, ha valami baromi levágos Málnánál azaz, hogy "mű" az egész. Nem érzem a személyes motiváltságot, csak a terelés, dezinformálás megy, mellébeszélős mentegetőzés megy. Szerintem abszolút tettenérhető a "tudatosság"Néha nettó "kitalál" dolgokat, amiket tényként ad el, majd, ha számonkéred 10 kommenten keresztűl nem érti mi a baj...:)

Őszinte legyek. Nem érdekel, hogy szemétnek tűnök emiatt, de ezt a "szüleim, hogyan haltak meg történetet is, csak a pillanatnak találta szerintem ...:)

Én egy bűdös szavát nem hiszem, láttam eleget, hogy ezeket felismerjem, de persze mindenki szíve joga...
Nyírfa
@SystemError: Nem érzem, hogy bármelyikőjük is azért lenne itt, mert szeret egy jóízűt vitázni, beszélgetni, kicserélni a gondolatainkat, tanulni egymástól. Azt viszont igen, hogy úgy viselkednek mint a bandába verődött fiatalok, akik a társadalom peremére szorulva szidnak és utálnak mindenkit, aki hozzájuk képest normális életet él. Ahogy a pozitív törekvések össze tudnak tartani embereket, úgy a negatív energia is erős köteléket húz azok között, akik mások hibáztatásával próbálják felmenteni magukat a saját felelősségük alól. Ehhez semmi más nem kell , mint gyenge jellem. A személyiség erkölcsi leépülése magával hozza a szellemi képességek sorvadását is, bármennyire is volt jó képességű valaki. Tehát, úgy gondolom, egyikük sem attól nyilvánul meg olyan korlátoltan mint egy fajankó, mert ilyen üres a szellemi tarsolyuk, hanem az idők során beragadt a jellemfejlődésük, és ezt a természet kompenzálni akarja. Nekik így sikerül, mert nem is akarnak többet. A többhöz önismeret, önkritika , önkontroll kéne, és az nagyon tud fájni, de e nélkül nincs fejlődés. A kör be is zárult.
De: lehet újat nyitni.
görbetükör
@Málna: Ja, és akkor mindenki haljon meg otthon. Még az is, akinek nincs gyereke, aki ellássa, csak öreg házastársa. Az is, aki nincs rá felkészülve két nap alatt, hogy ellássa hozzátartozóját. Merthogy végül is mindenki meghal. Fájdalmat, kínt csökkenteni, aki akarja, lélegeztetni, mert fél - ugyan minek, hiszen minden mulandó.
Szerinted miért van egyáltalán kórház?
De tényleg?
Tudod mit, inkább ne válaszolj. Nem vagyok rá kíváncsi. És nem álszentségből, hanem undorból. :(
Aki Én
@Nessy: ez az éretlen, fonnyadt gyümölcs nem cinikus, hanem buta.
Aki Én
@Málna: akkor 70 felett nem is kéne kórházba menni.
Idióta...
Málna
@Nyírfa: 19:35 Megdöbbentő volt olvasni, amit írtál. Mintha magatokról, az itteni többségről írtad volna. Elképesztő, hogy ilyen idősen is mennyire vakon vagytok, mennyire nem látjátok, ismeritek saját magatokat. Vitázni, beszélgetni veletek? Mikor a kommentelők egyik fele depis, a másik fele meg trágár? Vagy mindkettő. A beteges rögeszmésekről már nem is beszélve. Csak a közös gyűlölködés, panaszkodás, ami összetart titeket. Fogalmad sincs róla, ugye, hogy mennyire szánalmas ez a társaság kivülről nézve? Hát az, nekem elhiheted. Ha egy értelmes ember megkérdezné tőlem, hogy mit látok az egyik legnagyobb problémának ebben az országban, ide irányítanám az illetőt, kommenteket olvasni.
Málna
@Aki Én: Már miért ne kellene kórházba menni 70 felett? MIért beszélsz butaságot már megint?
Málna
@görbetükör: Erre az agymenésre amúgy sem tudnék mit válaszolni.
Málna
@SystemError: Már mondtam, tényleg te vagy itt az egyik legszórakoztatóbb figura. Ez a fantázia...:-)
SystemError
@görbetükör: Nekem kicsit szakmai ártalom is, de gyorsan felismerem a mintaszerűséget és amikor az ember meglátja azonosságokat, akkor kiélesedik a látása és rájön, hogy több olyan azonosság van itt, ami még sokkal nagyobb számú közegekben sem áll elő 5-10 ember között. Főleg, ha olyan mintákról beszélünk melyek amúgy egyáltalán nem részei annak, ahogy emberek viselkedni szoktak, így ennek még kisebb az esélye. Tipikusan ilyen, hogy mindenki olyan közeget keres, ahol pozitív visszacsatolást kap valamilyen értelemben. Akik nem ezt teszik, azokat a szociológia/pszichológia konkrétan elmebetegnek írja le. Szerintem amúgy ez logikus is és érthető. Szóval túl sok ilyen jellegű azonos mintával rendelkeznek itt többen, hogy napi tizenórákat vannak itt. Ahogy írod lényegi vita és érvek nélkül. Köztük van olyan, aki csak beszológat, dezinformál, stb de órákon keresztül. Pegero pl 5 kérdésre sem volt elmondani, hogy tulajdonképpen miért volt egy napig mindenki ellen és a 60%-os rendelet mellett. Ez sem egy szabvány viselkedésminta szerintem..:), Elég érdekes hogy itt többen is ugyanebben vannak .Nem nagy esélye van ennek, hogy ez egy természetes eloszlás eredménye na..:) Szóval nemígy megfogalmazva, de szerintem mind ugyanezt érezzük ezzel kapcs valahol...
SystemError
@Nyírfa: Neked akartam válaszolni a fenti posztban,elnyomtam valamit..:)
Aki Én
@Málna: akkor te mit keresel itt? Total beteg vagy?
Menj a vadhajtányokra, vagy a pesti srácokra, az a neked való, a te szellemi szinted.
Nem látod, hogy mindenki kinevet, beszól, mindig okoskodsz és magyarázkodsz? Mit erölködsz? Mi a célod? Nem csoda, hogy ti vagytok a kisebbség, minden felmérés szerint csekélyek a szellemi képességeitek. Szembe mész a forgalommal, és ilyenkor az is mindegy, hogy igazad van-e.
Totál beteg amit teszel.
Málna
@Aki Én: Már mondtam, szórakozom. Máshol nem lehet ennyi hülyeséget olvasni. Olcsó szórakozás, tudom, nem is vagyok rá büszke.
A másik lehetőséget SystemError mondja el. Választhatsz. Ha kevés, mondok még verziókat.:-)
SystemError
@Borsodi: Varga-Damm Andrea nekem nagyon szimpatikus lett az utóbbi időben a jól felépített és kulturált hozzászólásaival. Mindezt alázva adja elő..:)

www.facebook.com/drdamm/videos/186048225707191/
Sámannus
Korona vírusnak tulajdonítjuk a betegek üldözését is. A pohosnál akinek nem csokis a nyelve mehet a levesbe.
Nyírfa
@SystemError: 22.12

Meghallgattam, nem semmi! :)

A megmaradt Jobbikban egyre több olyan ember található, akiket nemhogy nem utasítok el zsigerből, de kívánatosnak látom a térnyerésüket. Örülök ennek a fordulatnak, némelyikük már elfogadhatóbb a számomra mint a szocialisták.
Jakab Pétert az egyik legkarizmatikusabb politikusnak tartom, hozzá hasonlót az MSZP-ből nem is tudnék említeni.
Kunhalmi Ági volt reményteljes a fiatalabb korosztályból, de beleszürkült az átlagba.
Nyírfa
@SystemError: 21.56

Az egyik legérdekesebb könyv, amit elég sokszor vettem a kezembe, a hatalmi játszmákat írja le, hogyan próbáljuk felhívni magunkra a figyelmet, érdeklődést kiváltani, elismeréshez jutni - az általad említett pozitív visszacsatolás is ide tartozik -, avagy védelmet remélve megbújni valaki/k háta mögött, alárendelve magunkat mindig egy külső akaratnak. Rengeteg nyílt és elfojtott agressziót tartalmaznak a kapcsolataink, akkor is, ha részt veszünk a csoportdinamika működésében, akkor is, ha nem. A személyiség fejlettségét mutatja, mennyire vagyunk képesek önálló döntéseket hozni , kivonni magunkat mások befolyása alól, legyen az tudatos ráhatás vagy manipulált - és közben nem ítélkezni, de nem is kitérni a véleményalkotás elől. Sokan nem tudnak, nem is érzik fontosnak, hogy különbséget tegyenek a fogalmak között, nem is fordítanak gondot arra, hogy azokat pontosan értsék, így az árnyalatokat is kifejezve alkalmazzák azokat, pedig a nyelvünk alkalmas a legfinomabb különbségek érzékeltetésére is. Nagyon fontos a tanulás, az olvasottság, de tanulás alatt többet kell értenünk az iskolai tanulmányoknál. Az érett individuum mindenből képes megfigyelés és elemzés útján következtetésekre jutni. Megfigyelni nem csak tanulságos, hanem élvezetes is, lett légyen szó a természetről, a kapcsolatrendszerünkről, a társadalomról vagy akár önmagunkról. A minket érő ingerek annyi információt tartalmaznak, amelyek rendszerezéséhez idő és nyugalom szükséges, annál is inkább, mert szét kell választani a környezetünkből érkezőket az intuíciótól, amely rengeteg személyes és kollektív tudásra, tapasztalatra épülő információval lát el minket a tudattalanunkból.
Egy ilyen fórumon a hatalmi játszmák minden forgatókönyve tetten érhető, és ehhez mi magunk is szolgáltatunk muníciót. :)
solidedge
Várom Cecilke kijelentését hogy bizony vannak olyan elvetemült betegek akik direkt meghalnak csak ártsanak a Fidesz hírnevének.
Csizmás Kond
@Horizont: ...a multkor azt írtad hogy a zindex hazudik...
SystemError
@Nyírfa: Ezzel mind egyetértek és nagyon örülök, hogy ilyen széles látókörű emberek is vannak itt. Nyilván érzem belőle a magam kritikáját is vagyis amit ebből magamra kéne venni. Pedagógus családból származom, tehát gyerekkoromban nem vetett fel a pénz minket, miközben szellemileg más világban éltem így a fizikális valóság is része volt sokszor az életemnek. A farkastörvények is melyek felett a filozófia és társadalomtudományok nem adnak helyzeti megoldást...:) Nincsenek képzeteim az életről ilyen értelemben. Tudom, ha farkas jön szembe, akkor neki nem eloszlási görbékről fogok beszélni és elvárható viselkedésmintákról, hanem ha rám mozdul annak rohadék okai lesznek és és a reakció sem lehet egy értelmiségi vita kezdete mondjuk, ha érted mire gondolok..:) Zenei általánosba jártam, ahol 30-40% roma származású volt az is egy másik valóság volt és mai napig az egyik legfontosabb társadalmi tapasztalatnak tartom és nagyon megszerettem őket, a világukat, zenéjüket de ott más szemüveget kell felvenni, hogy megértsük a dolgokat pl abban a viszonyban Röviden azt akarom mondani ezzel az egésszel, hogy én már régen nem hiszek abban, hogy mindent "értelmiségi" oldalról lehet megvitatni.Kielemezni biztosan lehet, de valós időben ez nem védelem..ahogy az ATV is megszűnt az újságírók klubbja...:) Mármint amikor egymás szemét lopják ki emberek vicsorogva, akkor nem sok értelme naponta elmondani, hogy "de hát milyen dolog ez, felháborító":) Ez mindig a közeg és a részvevőktől is függ, hogy az ember miként és mire reagál.
Rövid példa Viktorral. Ő pontosan azt a jó modort és szerintem természetellenes naivitást használja ki az EU-ban, mely jó életszínvonalú országokban "menő" viselkedési forma, hogy nem feltételezünk rosszat, mertez által köszön be a jóság..Pedig, ha nem hisszük el, hogy egy zsebes zsebelni akar, mert ennek a ténynek feltételezése nem menő és haladó közösségi érték, akkor szerintem azt a közösséget hamarosan nagy veszélyek fenyegetik. Ahogy az oroszlán sem társalogni...
SystemError
@Nyírfa: ...Ahogy az oroszlán sem társalogni szeretne, hanem enni. Szerintem, ha erre nem a megfelelő reakcióval válaszol az ember, akkor vacsora lesz.
Ma rendszerelemzőként( dolgozok és nem tehetem meg szakmai oldalról sem, hogy valamit másnak értékelek, mint ami. Nyilván ebben sokszor lesznek tévedések, de nem hiszem, hogy túl messze áll a valóságtól, ami itt alapvetően az évek alatt kialakult bennem. Nem mondom, hogy pont úgy vannak a dolgok, ahogy leírtam, de sok a természetellenes minta itt azért. :)

Még egyszer nagyon örülök annak, hogy így is el lehet itt beszélgetni dolgokról és nagyon szimpatikus, amiket írsz úgy általában!
Aki Én
@Shikari: A helyzet az félkegyelmű felebarátom, hogy titeket kaptak megint hazudozáson. Ahogy az már lenni szokott :)

hvg.hu/itthon/20200424_emmi_vs_neak_korhazi_agyak_szama
SystemError
@Málna: 22:10: "A másik lehetőséget SystemError mondja el. Választhatsz. Ha kevés, mondok még verziókat.:-)"

Nem az okok számítanak, hogy az melyik verzió... Szerintem mindegy is.., hogy Propi üzemeltetés, KESMA, vadhajtások vagy csak egy szorgos cap.fidesz.hu/ felhasználó vagy..:) Mindegy, hogy a partizán honnan jön a lényeg, hogy partizán..Persze az akadékoskodó lényeglátásod ilyenkor mindig csődöt mond valahogy.. Átbeszéljük, amit most írtam 25 értetlenkedő, színészkedő hozzászóláson keresztül vagy átment? :)
dr. prédikátor
Hát én bizony leírom!!! kásler, müller cecil O1G meg a többi rohadt mocskos tömeggyilkos szemét féreg: basszátok szájba a kurva anyátokat!!!De azok is akik tapsolnak az ilyen férgeknek.!!! Vajon még hány betegnek kell meghalni ezek miatt???Hány család életét fogják még tönkre tenni!!!???O1G te mocsok szemét tróger !!! ennek a betegnek a halála is a te és a kásler és cecil mocskos lelkén szárad!!!ROHADJATOK MEG MIND ÉLVE!!!
Nyírfa
@SystemError: 10.52, 10.53

Jókat derültem olvasás közben! :) Annyi gyarlóságunkra, hezitálásunkra mutattál rá a humor felől közelítve, amire valóban folyamatosan keressük a válaszainkat. Elképzeltem, hogy jön a farkas, és, lévén ez egy nem előre eltervezett randi, amire készülünk, kapásból kell egy túlélőprogramot kiagyalni, és megvalósítani. Ha azzal kezdünk, hogy , nézd, pajti, nekem eszem ágában sincs kötekedni veled, és a fogaid állapotára sem vagyok éppen kíváncsi, tehát, akkor találjunk ketten egy adekvát megoldást, akkor nagy esélyünk van arra, hogy csak néhány másodperc előnyhöz jutunk, mert a farkas totál hülyének fog nézni, és alaposan szemügyre vesz, mielőtt eldöntené, hogy megfelelő vacsorát készíthet-e belőlünk. Ha a menekülő ösztönnek engedelmeskedve megpróbáljuk 10 alatt futni a százat, biztosak lehetünk benne, hogy ezt a versenyt hamarabb veszítjük el, mintsem remélnénk. Ha felkapunk egy husángot, bízva abban, hogy nem a farkas fogja elverni vele rajtunk a port, talán megúszhatjuk, feltéve, ha a farkasnak semmi kedve a balhéhoz, és már bekajált. Vagyis, ezt a találkozót mindenképpen a farkas fogja eldönteni. De van esély a" konfliktuskezelésre" abban az esetben, ha ismerjük a farkas természetrajzát, törvényeit. Ez persze, csak esély, de ott és akkor maga a minden.
Eszembe jutott egy filmrészlet: Jézus tanúja lesz annak, hogy egy adószedő próbálja behajtani a kincstár jussát, de hiába, mert az adóalany nem fizetőképes. Éppen fenyegetőzni kezdene, amikor Jézus közbeavatkozik, megkéri az adószedőt, hogy engedje el a fizetni nem tudó polgárt. Kisebb vita alakul ki, Jézus meggyőző érvelésére azonban a kincstári alkalmazott belátja, hogy a napból nem tud esőt kicsikarni. Közben, egy menekülő férfit üldöző katonák ugratnak be a térre, az egyikük elkapja a sorsa elől futó tolvajt - azt hiszem, tolvaj volt - , és a torka elvágására készül. Jézus könyörög az életéért, de a katona szinte kéjjel, na nézd csak, hogy mennyire megteszem stílusban kivégzi a...
Nyírfa
Elbambultam, most látom, hogy lemaradt a vége. :)

Szóval, a tolvaj kivégeztetett. Pedig Jézus hite, szeretete ott volt, kézzel foghatóan. Az egyik farkas , az adószedő már az emberré válás folyamatát élve rábírható volt az emberségre. A másik farkas még élni akarta a nyers erő hatalmát, jobban megfelelt neki az állatlét. Hiába volt jelen mindkettőjüknél a legmagasabb szintű energia Jézus képében, csak ott működött, ahol arra fogadókészség mutatkozott. És ezzel így vagyunk mindannyian. Minél nagyobb a fogadókészségünk, annál kevésbé válunk Orbán-, Kásler- stb- féle lénnyé, és előbb-utóbb kilépünk az adószedő szerepéből is. De ez még odébb van. :)

Nem tudom megállni, hogy ne emlékezzem a Nolblogra, ugyanis ott folytattunk ilyen jóízű beszélgetéseket, mint itt , most, veled. :) Köszönöm. :)
SystemError
@Nyírfa: Szerintem ezt kiveséztük :) és tényleg jó volt nem náci-komcsi tetvezni valakivel...Azért ennél sokkal többen alkalmasak itt szerintem ilyen beszélgetésekre itt, nem azért mondtam
Az ebből fakadó társas kényszerek viszont maradtak, de azt gondolom ez tényleg tükrözi a mai állapotot, amit írtál:

"Minél nagyobb a fogadókészségünk, annál kevésbé válunk Orbán-, Kásler- stb- féle lénnyé, és előbb-utóbb kilépünk az adószedő szerepéből is. De ez még odébb van. :)"

Án megpróbáltam ma, mert ennek a kis patkányak:) tök normálisan írtam ma igaz he? Nem mondhatod, hogy nem @Shikari:? :) Nem megyünk el valami online kapcsolatterápiára? :)
SystemError
@Horizont: Hát igen, pont ezekről a mintákról beszéltem..:) Biztos megvannak erre a szakszavak. mindegy hogy önálló troll vagy fizetett: Sajtreszelőléz, agyfasz,kézifék, bullshitelés., szerintem néha már ők is magukon nevetnek amúgy ilyenkor...:)
Málna
@SystemError: Rossz embernek magyarázol, drága. Nem én firtattam az okokat, hanem Aki Én. Nem tűnt fel? Szóval vele beszéld meg.
Csizmás Kond
@Horizont: ..nem tudok mert nem szokjásom lementeni mások beszédeit..de úgy emlékszem...:)
Nyírfa
@SystemError: Persze, hogy többetekkel lehet egy jót dumcsizni, de, ahogyan én szeretek, arra itt ritkán van lehetőség. Éltem vele, hogy veled most lehetett.
A Nolblog meg azért jött fel, mert ott ez volt az alap.Igaz, teljesen más környezetben, ott nem cikkeket véleményeztünk, hanem mi írtunk. Na, ennyit erről. :)
Csizmás Kond
@Horizont: ...mindegy úgysem lényeg ...de azt már kifogásolom, hogy a zindex ne hazudna...mindenki hazudik, kicsit sokat de ha nem módosítana a kapott híreken a kutya sem olbvasná.
Csizmás Kond
@Horizont: ...nekem egyik sem hazudik...annak hazudnak aki elhiszi...én egyre hitetlenebb kezdtem lenni.
...és ne anyaországolj mert az is hazugság.
Magyarország egy elfoglalt terület a magyarok által, és nem ott született a magyar hanem sokkal keletebbre sőt ha már román vagyok akkor erdélyben hamarább volt magyar nyelv magyar ember mint a mai magyarországon.
SystemError
@Nyírfa: ...Az igen.. Szóljatok jó pár évig webfejlesztettem. Szívesen készítek ilyet a jó ügy érdekében for free Mint írtam ma már vállalatírányitási rendszerek adatait elemzem és rendszer bevezetéseket csinálok. Analitika és BI oldalról is bedróttizok nektek mindent, hogy látszódjanak a "minták"..:) Wordpess alapon bármit megcsinálok napok alatt. Ilyen autómatizált aggregált wp blogokat, mint a propi is készítettem jó párat régen. Komolyan mondom, most van időm bőven:) Szerveződjünk. A jó ügy érdekében..:)
görbetükör
@Shikari: Nem az a baj, hogy halálos beteg meghalt, hanem az, ahogyan.
De te ezt nem is értheted meg, mert neked nem engedik megérteni.
Neked is azt kívánom, amit Káslernek: egyszer, egyetlen egyszer érintsen meg Isten létezése!
Nyírfa
@SystemError: :)) Kedves vagy. A Nolblog a Népszabadság blogtere volt, olyan csapattal, amilyet másutt sem előtte, sem utána nem találtam. Ott írt Föld S. Péter, Diurnus...gondold el, nap mint nap Diurnussal kommunikálni! Szétszóródtunk, s bár itt is többünk előfordul, a két hely funkciója nem összevethető. Sokan átmentek a Kanadai Magyar Hírlaphoz, én nem tartottam velük. Próbálkoztunk a blog.hun egy exNOLBloggerek oldallal, hogy együtt maradjunk, de elveszett a varázs, jó éve töröltettem is magam. Néha még ábrándozom, hogy visszatérhet a Népszabadság, és szép sorban érkezünk mi is, a régiek, maradunk a nicknevünknél, és megnyitjuk az oldalainkat vagy kezdünk újba. Én ott is Nyírfa voltam, és ezen a néven nem is fogok változtatni.
A régi szerelmek ugyan már nem azzal a tűzzel égnek, átalakulnak, barátivá válva lecsendesülnek, de az emlékük megmarad, talán szebbé is válnak, mint voltak a maguk idejében, de van, ami nem változik, az érzés meghittsége.
Ilyen szerelem volt a Nolblog is.
SystemError
@Nyírfa: Én már többször elvesztettem mindenemet. Szerencsére még fiatalon és amióta megtanultam elengedni a dolgokat mindenem megvan, amire vágyhatok..:) A lényeg úgy is bennünk marad és úgy is csak az marad meg, ami kell a megújuláshoz. Én a polgári foglalkozásom mellett 15 évig zenét írtam. Mint tudjuk a művészet kegyetlen szerető, mert csak a felszínes dolgok érnek sokat pénzt az élvezet, underground pedig mindig réteg, de ezerszer többet ér ha erről az oldalról kapok visszacsatolást. Szóval nem egyszer adtam el minden hangszerem és megvettem újra. Jöttek a gyerekek és tudatosan félre raktam 5 évre a zenét. De soha nem mondtam le róla, csak tudtam most ..., most pár éve újra előttem áll 4 szintetizátor ezer villogó kütyü. Mára megtehetem, hogy az amúgy érdekes munkám mellett nem kell úgy írnom zenét, hogy abban bármilyen kényszerek lennének. Igaz azenélésnek nagyobb szabadsággal mentem tizenévesen és ezt sajnos abban a formában nem lehetett örökké, de így igen..Soha nem tudnám elképzelni, hogy ez nincs az életemben.. A dolgok változnak, a stílusok is, lehetőségek de kutyából nem lesz szalonna, ezt jobb ha tudod..:) Már érted mire gondolok..:) Gondolom egy korszakként tekintesz vissza ezekre az időkre, de azok ti voltatok és a lényeg továbbra is megvan. Bele lehet fogni szakmákba, de úgy gondolom az ilyen állatfaj szenved, ha nem csinálhatja, amit szeret..:) Amit te is csinálsz nem olyan, hogy ettől végleg el tudsz-e szakadni és nem is kell!!! Én éveket dolgoztam úgy, hogy kereshettem volna szorzókkal többet, de mindig azt választottam, ahol jól érzem magam és, ahol van szikra számomra..Végül ez minden téren jó életfilozófiának bizonyult(lekopogom..:)
Nyírfa
@SystemError: Amit megosztasz velünk, az olyan spirituális bölcsesség, amit érteni és megélni a legnagyobb ajándék. Az én életem is újrakezdések sorozata, de ezzel valószínűleg sokan vagyunk így. Eredetileg orvosnak, majd újságírónak készültem, végül egy nagy kanyarral új döntést hoztam, s mindkettőről lemondtam. Azt hittem, legalábbis. De, ahogy mondod, ami hozzánk tartozik, az mindig velünk marad. Bele kóstoltam a természetgyógyászatba, s ha csak bloggerként , de visszatértem az íráshoz is.
Igen, kutyából nem lesz szalonna :), s a lényeg, a mi lényegünk s vele a hozott érdeklődési területeink, újból és újból felkínálja , meg is teremti a kibontakozási lehetőségeinket. A lelkünk néhány lépéssel mindig előttünk jár, tisztítja az utat, építi a kapcsolatokat, instruál, súg, emlékeztet, és nem sértődik meg, ha nem figyelünk rá. Fáradhatatlanul munkálkodik azon, hogy felemeljen minket - kissé közelebb legyünk hozzá. Egy könyvben azt olvastam, hogy a hála nem az utólag megfogalmazott köszönetnyilvánítás, hanem az a bizalom, amivel az élet iránt viseltetünk: hogy nem hagy magunkra az az erő, amely a többség számára - érthető okokból - láthatatlan, de van, Ő a Van.
Hogy veled beszélgetek, és amiről beszélgetünk, megemelte az energiaszintemet. Ez így kimondva , lehet, hogy sután hangzik, de az igazsága vitathatatlan. Észrevenni, felfedezni a szépet nem csak a természetben lehet, hanem egymásban., magunkban is. Amikor meglátom egy felebarátom fényét , az olyan örömmel tölt el, mint amikor friss levegővel szívom tele a tüdőm, és érzem az élettel való egységemet.
Ezt az egységet élem meg ebben a pillanatban is, általad. :)
SystemError
@Nyírfa: Köszönöm, bár inkább voltam kíváncsi és rossz gyerek, melyekből ezek a tapasztalatok jöttek..:) A társadalmi mókuskerekeket soha nem viseltem el sokáig. Azért volt mókuskerék és nyilván hamis dolgok is bőven:) Kölcsönösen jó eldumálni ilyenekről és érződik, hogy az olvasottságod mellet sok tapasztalatod van az életről.
Érdekes, én mondjuk nem orvosnak készültem, de a biológiát mindig nagyon szerettem, később versenyen is kerültem be egy környezetvédelmi vegyipari suliba(véletlenűl..:) Hamar rájöttem, hogy szép a biológia és a labor, de nem akarok egész életemben fehér köpenyben titrálni és A/B minták PH értékét meghatározni ...:) A biológia és a természet viszont mindig is nagyon érdekelt és az egyik legjobb "iskolának" tartom.
Nyírfa
@SystemError: A természet magasiskola! :))
peterkelemen
Orbánnak NÉPIRTÁSÉRT is felelnie kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.