A fővárosi Fidesz-frakció vezetője úgy látja, hogy nem követhető a főpolgármesteri rendeletalkotás, mióta Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatt nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést.

Láng Zsolt: az idősotthon fenntartójaként a fővárosnak óriási felelősség van

Láng Zsolt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta, hogy a főpolgármester, ígérete ellenére, eddig csak egyszer egyeztetett a kérdésekben az ellenzékkel, néha már csak az aláírt, meghirdetett rendeleteket küldi el. Véleménye szerint "a közösségi médiában erős a kommunikáció", de a rendeleteken és a valódi munkán nem látható, éppen hol tart a főváros. Hozzátette: Karácsony Gergely ráadásul olyan kérdésekben is dönt, amelyek jelen helyzetben nem a legfontosabbak, és várhatnának.

Láng Zsolt a Pesti úti idősotthonban történtekkel kapcsolatban arról beszélt, hogy a fővárosnak fenntartóként óriási felelőssége van: a járvány miatt kialakult helyzetben figyelnie kell az ehhez hasonló intézményeket, és minden szükséges intézkedést meg kell tennie a tömeges megbetegedések elkerüléséért.

A fenntartó főváros eddig olyan alapvető kérdésekre nem adott választ, hogy volt-e a jogszabály szerint napi 8 órában jelen lévő főállású orvos az intézményben, és hogy megtörténtek-e a szükséges intézkedések – mondta, hozzáfűzve: a főváros szerint a kormánynak kellett volna mindent megoldania.

Hangsúlyozta, hogy jelenleg a járvány elleni védekezés a legfontosabb, nem a felelősségre vonás, de az ügy nem maradhat kivizsgálatlanul, a hatóság mondja ki majd, hogy történt-e hiba, és ha igen, kit kell azért felelősségre vonni.

A Pesti úti idősotthonban eddig 29-en haltak meg és körülbelül 290-en fertőződtek meg – tudatta.

Láng Zsolt azzal kapcsolatban, hogy Soros György pénzt utalt Budapestnek, amelyet a főváros a járvány elleni védekezés költségeibe forgatott be, azt mondta: várhatóan május második felétől kifelé halad majd az ország a koronavírus-járványból, és a pénzügyi ellenőrző bizottság az elmúlt hónapok gazdasági kiadásait átnézve ellenőrizni fogja, hova mennyi pénz ment.

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Láng Zsolt: az idősotthon fenntartójaként a fővárosnak óriási felelősség van"

Másképpen:
"Magyarország teljhatalommal, korlátlan időtartamra felruházott vezetőjeként Orbánnak teljes felelőssége van, hogy mi történik az országban ezekben a napokban".
Így jó lenne, ha összekapná magát...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
surdilloFUJT
@Donáld Tramp: Az agyrágóbogár éhenhalna a fejedben!!!
vitriol
láng zsolt, a bukott lángelme hosszú értekezést írt a járvány elleni védekezésről, és felelősségről. Bátor írásából álljon itt egy mondat: "K.G. olyan kérdésekben is dönt, amelyek jelen helyzetben nem a legfontosabbak és várhatnának." Ez a megjegyzése azért Bátor, mert nagyrabecsült főnökét bírálja vele. Hosszú lenne felsorolni itt, hogy orbán mi mindennel foglalkozik most, ami nem időszerű, s ami pedig halaszthatatlan lenne, azt egyszerűen lesz@rja!
vacsi
@Nessy: Mi itt jólesően elvitatkozunk egy látszólag jelentéktelen (?) kérdésen. Most olvasom a legújabb hírt, ami alátámasztja, amit korábban is írtam: a kórházakkal, tesztelésekkel vigyázni kell, és be kell tartani a korlátozó rendeleteket:
propeller.hu/itthon/3528571-nem-volt-mas-alapbetegsege-megszolalt-koronavirusban-meghalt-41#v2696537
Aki Én
Rendben.
De akkor az összes állami intézményben, kórházban meghalt betegért, ott összeszedett fertőzésben elhunytért a kormány, illetve vezetője a felelős.
Korlátlan felhatalmazás idején különösen.
Sámannus
Láng Zsolt helyett Karácsonynak kéne a Kossuthon megszólalni, hátha tájékozottabb lenne a hallgatóság.
Így viszont csak állami szarkavarás folyik ott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.