Sok iparágnak segíthet, amik a koronavírus alatt pangtak.

A kormány szerint ezért érdemes megtartani az augusztus 20-i nagyszabású ünnepségeket – hasznosabb lehet, mint hinnénk

A járványügyi helyzet mellett a gazdaság újraindítására is figyelemmel lesz a kormány, amikor júliusban dönt a Szent István-napi államalapítási ünnepségekről – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Azt mondta, remélhetőleg a járványügyi helyzet lehetővé teszi majd, hogy megtartsák az államalapítási rendezvényeket. De – tette hozzá – a kormánynak azt is mérlegelnie kell döntésekor, hogy a gazdaság újraindítása szempontjából a rendezvények megtartása azokban a szektorokban – a zeneiparban, a szolgáltatóiparban, a rendezvényszervező iparágban – jelenthet segítséget, ahol az elmúlt hetekben komoly problémák keletkeztek.

Amikor arról van szó, hogy a megyei jogú városokban és Budapesten többnapos eseményekkel lehet készülni augusztus 20-ára, ez is ott van a mérleg egyik serpenyőjében – tette hozzá.

A kormányszóvivő elmondta azt is, bár Magyarország sikeres védekezésen van túl, nem zárható ki, hogy a koronavírus-járvány ősszel visszatér.

A kormány a leghatékonyabb intézkedésekkel szeretne felkészülni az esetleges második hullámra, de ahhoz, hogy az intézkedések hatékonyak legyenek, szükség van az emberek együttműködésére is – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra.

Hozzátette: azt látták, hogy az emberek hajlamosabbak betartani azokat az intézkedéseket, amelyekkel egyetértenek. Ezért a nemzeti konzultációban arra is rákérdeznek, hogyan értékelik az emberek a kormány egyes döntéseinek sikerességét. Emellett a gazdaság újraindításáról is szó lesz a nemzeti konzultáción.

Forrás: MTI

Kép: Pixaby

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Mirabilis: Csak a turizmus, a rendezvények, a látványosság a fontos pártunk és kormányunknak. Hogy ezeken kívül hány kisebb vállalkozás ment csődbe, hány ezer ember maradt. és marad még egy ideig munka és támogatás nélkül, az huszad rangú probléma számukra. Lényeg, ha kenyeret nem, de legalább cirkuszt adjon a plebsznek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Elsőre Senkiházi Alexandrát olvastam.
colibri
Ezek minden saját maguk alkotta kitalációjukat meg tudják magyarázni. De ez még hagyján lenne, csakhogy tűzön-vizen keresztül is viszik. Nem számít pénz, ész-érv, mennek a saját fejük után. Ha az ellenzék tenne, vagy tesz valamit, az szerintük törvénytelen. Egyből előbújik ezer patkányuk a lyukból (Pterfalvy Attila, cöfös Lomniczi, vagy a drágalátos 5. párttagkönyves Bayerzsolt) és leugat mindent és mindenkit. Undorító fidesss!
Nessy
@Mirabilis: Csak a turizmus, a rendezvények, a látványosság a fontos pártunk és kormányunknak. Hogy ezeken kívül hány kisebb vállalkozás ment csődbe, hány ezer ember maradt. és marad még egy ideig munka és támogatás nélkül, az huszad rangú probléma számukra. Lényeg, ha kenyeret nem, de legalább cirkuszt adjon a plebsznek.
Qqberci
@Mirabilis: Malacka szállodái, nyivÁkos étterme, stb...
namihami
A turizmus az Orbán-lány kezében, a szállodaipar a Tiborcz/Mészáros (tehát Orbán) érdekeltség. A talpalávalóról pedig az udvari zenészek gondoskodnak.
És a pénz/feladatok máris elosztva.
vacsi
Persze, hogy meg lehet tartani! Csak az a kérdés, mint ahogy minden más esetben is, hogy mi a fontosabb: az egészségünk, életünk, vagy a pénz?
ómió
Hát, ha már az efftársak mostanság már április 4-et is "hanyagolják"...!
rokker33
@vacsi: Itt nem számít semmi csak az amit a nagy vezér mondd és parancsol!! Ha valamit eldönt ez a szarrágó törpe geci akkor az úgy is lesz!! Még pár hete mondta Karácsony,hogy nem lesz több tűzijáték a lánchídon!Ha ha ha majd ezt a csúti diktátor eldönti !!
vacsi
@rokker33: Augusztus 20.-i tüzijátékra azóta nem megyünk, mióta volt az a nagy-nagy balhé a Felszabadulás téren, még Gyurcsány idején. Úgyhogy nagyon nem érdekel a dolog, de most nem tartom helyesnek. Pedig gyerekkoromban nagyon szerettem nézni, a szüleimmel mindig kimentünk a Duna-partra. De ez még az átkosban volt...
Borsodi
@vacsi: Most lehetne még nagyobb balhé,mert itt soha nem lesz jó világ amíg egy kleptomániás diktátor van hatalmon.Ha teheti Karácsony ne engedje a tűzijátékot megrendezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.