Ha Gyurcsányékon múlna, már sokaknak se munka, se álláskeresési támogatás nem lenne – reagált a Fidesz a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnökének keddi kijelentéseire.

Fidesz: ha Gyurcsányékon múlna, már sokaknak se munka, se álláskeresési támogatás nem lenne
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Molnár Csaba keddi online sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta, még a legfrissebb kormányzati számítások szerint is több mint 425 ezer munkanélküli van Magyarországon, és az álláskeresési támogatást csak három hónapon keresztül folyósítják.

A Fidesz reakciójában az áll, "elképesztő", hogy Gyurcsányék a járvány elleni gazdaságvédelmi intézkedéseket is támadják.

Az álláskeresési támogatást minden, az államhoz, a kormányhivatalokhoz segítségért forduló jogosultnak meg kell kapnia a törvényben előírt határidőn belül – közölték.

"Ha Gyurcsányékon múlna, már sokaknak se munka, se álláskeresési támogatás nem lenne. Ők ugyanis nem bér- és munkahelyvédelmi támogatással kezelnék a válságot, hanem megszorításokkal, ahogy kormányzásuk alatt is tették"

- hangsúlyozták.

Hozzátették, hogy most sem támogattak egyetlen gazdaságvédelmi intézkedést sem, és már azt is kijelentették, hogy a jövő évi költségvetést sem szavazzák meg, amely a magyar gazdaság és a munkahelyek védelmére 2500 ezer milliárd forintos pénzügyi alapot biztosít.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szegfue
Belátható, hogy a "volna" egy feltételes módot kifejező szó, vagyis teljesen felesleges vizionálni: mi lenne, ha Gyurcsány lenne a miniszterelnök! Jelenleg elég nagy bajban vagyunk, azzal kellene foglalkozni! Akik elvesztették a járvány miatt az állásukat, azoknak éppen most telt le a 3 havi álláskeresési támogatás, mi lesz ez után velük?! Hány munkahely indult meg ujra?
Nyírfa
A fidesz már sem aljasabb, sem hülyébb, sem demagógabb nem lehet. Ha mégis, akkor beléptünk a fasizmus világába. Már így is közel vagyunk hozzá.
Nessy
Ez a klasszikus: "ha a nagyanyámnak áramszedője lett volna, trolibusz lett volna!" Mennyi is volt akkor a munkanélküli támogatás ideje? Ja, csak 6 hónap! Melyik kormány hagyta normális támogatás nélkül a munkából kiesetteket? Ki költötte a legkevesebbet ebben a témában az unióban? Pártunk és kormányunk! Kormánypárti politikus hazudj, de rajt ne kapjanak!
Eladott Ország
Orbán: "A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre".
Kiknek és hol, tessék mondani? Igaz, Kövér leredukálta a magyar emberek számát: mert több millió ellenzéki nem tartozik a magyar nemzethez; nyilván a magukra hagyott, vergődő romák sem. Vagy azok sem már, akiket kiebrudaltak a kórházakból, gyógyuljanak meg otthon, de leginkább haljanak meg, mert akkor nem koptatják a k*rva drágán vásárolt kínai orvosi műszereket. Ide sorolhatjuk azokat is, akiknek az étel az asztalán pontosan olyan ritka, mint a NER-ben az erkölcs, a demokrácia és az empátia. Azokat is, akiket gyalázatosan kirekesztene Kövér László házi agymenő: a 2-es személyi számmal élő nőket ez a 0 ember, akinél egy okos delfin is többet ér, meg is érdemlik a házmester helyett az 1-es számot. Maradunk felére esve a magyar nemzet továbbra is utált tagjai. Van egy nagyon rossz szokása a magyar embereknek: dolgozni akarnak. Igaz, Orbán, ha akarna, segíthetne azoknak, akik elvesztették a munkájukat. Ha akart volna valamit is tenni értük, már régen felemelte volna a munkanélküli segély időtartamát: a szégyenletesen kevés három hónapot, és a szégyenletesen kevés ellátást, ami egyedülálló az uniós országok nagy többségéhez képest. Formálódik a cselédtársadalom. Csak ez nem középkori, hanem modern cselédtársadalom lesz. Magyar. Orbán módra, aki működteti: már vagy tíz éve erre vágyik, legyen úr és parancsoló, vegye el az emberek szabadságát, és kezelje darab tárgyként őket. Mert neki az a jó, az az éltető, ami másnak rossz. Ezek a keresztény urak abban különböznek őseiktől, hogy Audival, helikopterrel tempóznak; svájci, osztrák bankszámlán gyűjtik a pénzünket maguknak; luxust zabálva hízik a fejük; a közpénzből ajándékba kapott várakat, üdülőket, kikötőket pingáltatják ki a melósokkal. Azután, hogy elvették tőlük. Ha az érdemi munka helyett nagyon unatkoznak, akkor stadionokat építenek, kitömik a mohó egyház perselyét. Isteni nyalásért cserébe.
CsipkeRózsa
Melyik fideszes mondta, válaszolta, neve nem volt?
nezelodo
Hát fijjuk, ha a Fletón múlna, nem csak éjjel nem sütne (rátok) a nap, hanem nappal se...
solidedge
Honnan tudja a sok hülye fideszes hogy mi lenne Gyurcsány alatt, mikor fogalmuk sincs mi folyik az országban. Annyira a szavazatgyűjtésre jár az agyuk, hogy közben észre sem veszik hogy óriási a baj. Képletesen mondva igaz hogy árvíz van, de Orbán utasítására az aszály ellen küzdenek.
vacsi
Viszont fizethetnénk a vizitdíjat...
namihami
Így sincs. Ehhez nem kellett a Gyurcsány. A Viktor és családja megoldotta, a pénz pedig zsebben.
@vacsi: Most a Szijjártó-díjat fizethetjük. És a repülők költségei nélkül is sokszoros nagyságrendben.
ómió
Bizony! Ahogy az "emúttnyócévben"!
Nessy
@vacsi: Most viszont a többszörösét paraszolvenciába. Sőt, ha nem akarsz heteket várni egyes ellátásokra, mehetsz privát, vizitdíj 5 - 15 ezer forint.
Nessy
@ómió: Nem zavar, hogy jelenleg már az emútttízévnél tartunk?
verőce21
Van pénz az embereben még bőven!
Ma reggel mindjárt 7 után elmentem bevásárolni - míg a cigányok nem kapják kézhez a családi pótlékot -, mégis, ilyen tömeget ritkán lehet látni az üzletekben. Már parkolóhely is alig akadt...
Jól élnek most az országban az emberek...!
ómió
@Nessy: És a multat már "végképp eltörölted"? Akkor "jó efftárs" lehetsz!
Nessy
@ómió: Bocsánat, de a múlt átírása nem az én műfajom! Azt megteszi pártunk és kormányunk, akár hetenként. Egyébként lehet, hogy "jó efftárs" lennék, de egyetlen pártnak sem voltam és már nem is leszek a tagja, így nem tudhatom.
vacsi
@Nessy: Az orvosok jelentős része mindig is elvárta a plusz pénzt, a vizitdíjtól függetlenül... Gondolj csak a szülésekre, a nagyobb műtétekre, stb.
Nessy
@vacsi: Nem mindig volt így. Egyébként az esetenkénti 300 forint, ami a hetedik alkalomnál megállt, azaz 2100 forint éves szinten nem hiszem valakit földhöz vágott volna. Mint a 6000 forintos tandíj, ami helyett most zokszó nélkül sokkal többet fizetnek, miközben csökkent az állami létszám, és lett több fizetős. De hát ezt akarják a zenberek!
ómió
@Nessy: Az eltörlésből átírást hallottál? Fülész látott már? De, mintha te "terelted" volna az "emúttnyócévet"! Vagy az is más volt? És mit is írt át "pártunk és kormányunk", horribile dictu "akár hetenként"? Csak nem kisnyilasékkal koalíciózik? Vagy ezt még efftársilag se lehet rájuk hazudni? A "jó efftársi minőséget" meg nem feltétlen párttagkönyv jelzi. Nálad fényesen bizonyítják a megnyilvánulásaid is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.