Húsfeldolgozó kisüzemet létesített Hajdúnánáson a szociális szövetkezet, a 178 millió forintos belügyminisztériumi támogatásból készült beruházást hétfőn adták át.

Közmunkások dolgoznak majd a 178 millió forintból létesített hajdúnánási húsfeldolgozóban
Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke (b), Tiba István fideszes országgyűlési képviselő (b2), Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára (b4), Szólláth Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester (b5) és Csiszár Imre (Fidesz-KDNP) alpolgármester (j) a hajdúnánási húsfeldolgozó üzem avatásán 2020. július 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Az átadó ünnepségen Hoffman Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára méltatta, hogy a helyi sajátosságokat figyelembe véve, a helyi értékekre alapozva, a szomszédos települések számára is példát adó üzem épült Hajdúnánáson.

Az európai uniós követelményeknek megfelelő húsfeldolgozó üzem a szövetkezet vágóhídjához kapcsolódik. A vágóhídon hetente 50 sertést és kiskérődzőt vágnak le, a feldolgozó ebből tőkehúst és feldolgozott húsokat állít elő, főként a helyi közétkeztetés számára.

A szociális szövetkezet 18 közfoglakoztatottnak ad munkát élelmiszerfeldolgozó üzletágában.

Hoffman Imre hangsúlyozta: a közfoglalkoztatás valódi értéket teremt Hajdúnánáson, a helyi sajátosságok életben tartása maradandó érték az "utánunk jövő nemzedékek" számára. Megjegyezte, hogy a koronavírus-pandémia következményei nehezítik a kitűzött célok megvalósulását.

Tiba István, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy hittel, testületi és kormányzati támogatással megvalósíthatók az önkormányzat által megfogalmazott célok. Kiemelte, a hét év alatt fokozatosan kiépült közfoglalkoztatási program kitörési pont az ott élőknek.

Szólláth Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester hangsúlyozta,

Hajdúnánás sokat tesz az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás érdekében.

Emlékeztetett arra, hogy 2013-ban bevezették az első helyi márkát, a Nánási Portékát, azzal a céllal, hogy minél több helyi élelmiszer készüljön a közétkeztetés számára.

Beszámolt arról, hogy a szociális szövetkezet keretében az elmúlt években savanyító-tartósító üzemet hoztak létre, a Kendereskertben állattenyésztés és növénytermesztés folyik.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
És ezt úgy adják elő, mintha ezekkel az emberekkel jobb dolog nem is történhetne.
És tudnak aludni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Ezen a beruházáson úgy tűnik nincs un. alkotmányos költSEGG, amely nélkül Lölö még az alapokat sem littyentené sehova!
.
----- Magyarország közmunka- és közlekedésügyi minisztereinek listája

.
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_k%C3%B6zmunka-_%C3%A9s_k%C3%B6zleked%C3%A9s%C3%BCgyi_minisztereinek_list%C3%A1jaA háborúk után volt közmeló, pl. a KÖZLEKEDÉSI, ÉS KÖZMUNKAÜGYI MINISZTÉRIUMBAN
---------------------------------------------
.
Csaba Lászlónak igaza van tehát, hogy Orbán 100 évvel van lemaradva
.
.www.google.com/search?q=csaba+l%C3%A1szl%C3%B3+orb%C3%A1n%C3%A9k+100+%C3%A9ves+lemarad%C3%A1sban&oq=Csaba&aqs=chrome.1.69i57j35i39j46j0l3j46j0.5246j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Fűszerezve egy elvesztegetett évtizeddel, méghozzá közjogilag érvénytelen félcédulával!
lusta
Igen, épül a közmunka alapú társadalom. Óriási siker!
Nyírfa
És ezt úgy adják elő, mintha ezekkel az emberekkel jobb dolog nem is történhetne.
És tudnak aludni.
lusta
@Nyírfa: Lefordítom az egybites 300 forintos budiforradalmároknak, hogy megértsék. Az állam azért ad egy rahedli pénzt, a mi esetünkben 178 millát, hogy közmunkásként a megdögléshez sem elegendő pénzért rabszolgaként dolgozzanak ott a zemberek. Hajdúnánáson megérdezhetnék a kényszerközfoglalkoztatott rabszolgák, hogy is van ez? Az Audinak adott pár milliárd után az ottani melósok miért nem közmunkásbérért dolgoznak. Másképpen fogalmazva: Ha az állam egy kisebb-nagyobb összeget, akkor hogy is van ez a diszkrimináció?
graycivil1
Akartam írni valamit...

De csak fehér alapon fehérrel mertem...
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@graycivil1: Sikerült elolvasnom, teljesen igazad van, de túl finom voltál, ezért kiegészítem... anyjukat!
Pálinkás Pál
Építettek egy újabb rabszolga üzemet??? mert ugye azt is lehetne,hogy felveszik azokat az embereket normális bérért../normális idézőjelbe/...
justhpeter
@graycivil1: Egyetértek. Minősíthetetlen cikk.
almosd
Rabszolgak lehet jelentkezni ,bar sajnalom öket .
Gyütt Mönt
A közmunka program - legalábbis jelenlegi formájában - konzerválja az elmaradottságot. Kitörési lehetőség konvergál a nullához.
nezelodo
Lefogadom, nem lesz nagy öröme benne az ott foglalkoztatottaknak, sem a termelést irányító vezetőknek. Az meg szinte biztos, hamar elérkezik majd az üzem privatizációja is.
Nyírfa
@lusta: Egyetlen külföldi vállalatot sem hagynak az árok szélén, amely finanszírozza a fidesz-államot.
A magyarok másodlagos polgárok a saját hazájukban, kivételt ez alól a fidesz-funkcionáriusok, üzletembereknek becézett oligarchák, politikusnak nevezett ingyenélők jelentenek. A határon túli nem magyar illetőségű , de állampolgárságot szerzett , magyar nyelvet is beszélő emberek elsőbbséget élveznek azokkal szemben, akik itt születnek, dolgoznak, alkotnak, adóznak, és a megtermelt javakból biztosítják a külföldiek - vajdaságiak, székelyek stb - növekvő életszínvonalát, támogatják az országunk türk, kínai és orosz neokolonializációját, s stadionok és templomok tucatjait építik világszerte.
Úgy, persze, könnyű, hogy észak-koreai szintre silányítják a társadalmat. Kim Dzsongun is fehér lóról bámulja a népe ijedt , engedelmes haldoklását, s lám, megy ez az osztrák határ mentén is, Nyugat kapujában, uniós államként.

Gyurcsány harcot hirdetett, kíváncsian várom, hogyan teszi jóvá, amit 2006-ban elcseszett. És nem az őszödi beszédre gondolok, mert az volt a szocialisták egyetlen tisztességesnek elkönyvelhető cselekedete, az is csak egy ember nevéhez fűződően.
Nyírfa
@graycivil1: @Dr.Doktorovics trinitron dr.: Csatlakozom, ha megengeditek.
kereső
Na, ezt sem értem. Ez egy szociális szövetkezet- amely éppen arra jött létre,(arra is jöhet létre), hogy a hátrányos helyzetű munkavállalóknak értelmes -értékteremtő munkát, valamint a szövetkezeti tv. által biztositott egyéb tagi juttatásokból részesüljenek. Akkor miért közmunkások???, miért nem tagok ebben a "szociális" szövetkezetben? mert talán igy több marad a szövetkezet irányitóinak a zsebében. Jó néhányan kihasználták már ezt. Feltételezhetően a közmunkás foglakoztatás miatt a szövetkezet további támogatást kap kifizetett bérek után. Kitalálták na.és az állam partner ebben a simliskedésben.
lusta
@kereső: Az állam nem partner ebben a simliskedésben, hanem maga a csalás működtetője.
lusta
@Nyírfa: Gyurcsány sokmindent elcseszett. Sajnos az ő ötlethelmazainak egyike sem került megvalósításra. A végigvitelezéséhez mindig valami hiányzott. Ahelyett, hogy egy pár dologra koncentrált volna, elaprózta és befejezetlenül hagyta a megvalósulást.
rokker33
Gondolom már alig várják hogy 54 ezer forintért rabszolga munkát végezzenek!! Még a szart is a közmunkások fogják takarítani napi 310 forintos órabérért! Már ennél tényleg nem lehet lejjebb süllyedni!
Nessy
@lusta: Azért még mindig jobb, mint értelmetlenül semmit tenni. Az, hogy nem igazán korrekt az elvárható teljesítmény és a munkabér arány, az sajnos máshol is műxik! Ebben az a bosszantó, hogy a vízfej gazdagodik mások kizsákmányolásán!
legott
A szociálisan érzéketlen Hoffman Imre méltatott pár helyi sajátosságot, aztán elment egy közpénzből vett nagy fekete autóval.
legott
A szabad akaratából ment el. Nem kényszerítette senki. Ő akarta. Legyen meg az ő akarata!
Nyírfa
@Nessy: Az élet egyfolytában arra tanít, hogy soha ne két rossz közül akarjak választani, mert az nem az én választásom, hanem olyan alternatívák, amelyeket mások kínálnak a saját jól felfogott érdekükben.
Ha mindig a szerint döntenénk, amely a mi valós érdekeinket szolgálja - fejlődés, önmegvalósítás -, akkor nem történhetnének meg a jelen anomáliák sem.
lusta
@Nessy: Sajnos ez a gondolkodásmód eluralkodott az utóbbi 10 évben. A közmunka is munka. Még a keleti uniós országokban is, hazánk kivételével, a közmunkások minimálbért kapnak. A munka, az munka. Erre hazánk Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártja és qurmánya a rabszolgamunkára adja a pénzt és rabszolgaberuházásokra költ.
Nessy
@lusta: Ez így igaz! De ameddig akad 2,5 millió hívő határon innen és túl, ameddig 49% = 2/3, addig ez marad, sőt romlik! Mert a kormánynak már Dárius kincse sem elég!
kokopelli
Fel kell venni a kapcsolatot Gütersloh-val a Tönnies-Húsgyárral,ami a legszegényebb,legolcsóbb munkaerővel
ment neki a nagy "húsháborúnak"! Az ország legnagyobb "Corona góca" lett! Az "Arany-kupát" még nem hozták
el! Senki nem tudja,de sejti,hogy miért!
Gazella
Ha van akinek elég a cirka 50.000 segélyes havi zseton... Menjen ... megérdemli.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.