Hatan vannak lélegeztetőgépen

Harminckettő újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4653 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 602 fő, 3491-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 560 fő. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti. 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Megugrott a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Korábban már életbetléptek a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Cikk- és címlapkép: AFP

(koronavirus.gov.hu)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
Érdekes ez a Covid járvány. Mintha lenne egy központi vezérlője.
Először figyelmeztetés nélkül támad a vírus mindenhol, pillanatok alatt az egész világon. Különösen ott, ahol fejlettebb a gazdaság az átlagnál. Vagy barátságtalanok az emberek. Vagy valami más.
Aztán alábbhagy, hogy legyen idő felkészülni az őszi második hullámra. Aztán nem győzi kivárni a sorát, támad nyár közepén. Lesből, alattomosan.
Ezt még Szlávik doki sem tudja kimagyarázni.
Nessy
@Eriksson: Miért lenne alattomos? Mindenki tudja, hogy a vírus jelen van jelenleg is. Foci meccs, mise, nyaralás, családi, baráti összejövetel, ahova egy latens vírushordozó menjen el, és tudtán kívül több embert megfertőzhet, akik ezt aztán tovább adják, és kialakul egy góc. ha pedig az ország több részéről érkezőkről van szó, több, szélesebb körű fertőzés is. A Balatonnál, vagy a külhoni nyaralás közben megfertőződtek aztán már a lakóhelyükre, munkahelyükre viszik tovább.
Eriksson
@Nessy: Nem alattomos? Hol voltak eddig ezek a vírushordozók, akik most hirtelen újra kezdtek fertőzni? Karanténban?
Nessy
@Eriksson: Amikor több emberrel vagy szoros közelségbe, minden védekezés nélkül, akkor több az esély, hogy valaki eltüsszenti magát aki maga sem tudja, hogy hordozó. Lehet szidni a maszkot, de ilyen esetben nem lenne hátrány a viselése. Eddig is voltak szórványos megbetegedések. Senki nem állította, hogy megszűnt a járvány.
Sőt, ha tovább bolygatjuk a természetet, tovább melegszik az idő, egyre több olyan vírus kerül át a meleg égövről, amire az ott élők jó esetben immunisak, mi viszont nem. Ma pár óra alatt egyik kontinensről a másikra tudnak utazni a szúnyogok, a mérgező növények magjai, a különböző vírusok és baktériumok. Ezek ellen nem lehet kerítést építeni!
Pálinkás Pál
@Nessy: Hogyne...csak ez a vírus már tavaly is jelen volt,mégpedig igen erősen,hiszen a spanyolok tavaly márciusi szennyvízben kimutatták!!! Ugye nem kell mondanom mit jelent , ha már a szennyvízben megjelenik!!! és valahogy hiszti nélkül túléltük a tavalyi évet!!!és változatlanul csak a médiában látom azt a hatalmas támadását a vírusnak,az utcákon nem!!! lehet hogy én szerencsés vagyok,de még olyan emberrel nem találkoztam ,akinek bárki ismerőse koronavírusos lett volna...pedig elég sokfelé járkálok!!! és az áldozatok továbbra is az erősen idős korosztályt képviselik zömében...akik bármiben meghalhattak...de könnyebb elkönyvelni hogy korona,ha az az érdek...mivel nem boncolnak, mindenki azt mond amit akar!!! a világon sehol nem emelkedett a halálesetek száma a tavalyihoz képest...akkor most mi van??? hol a hatalmas járvány...mert az adatok alapján vagy most nincs,vagy tavaly is volt!!
advocat
És a világ csodálja a magyarokat. Meddig is? Nem kellene annyit pofázni. Dolgozni és fizetni! Aik tesznek is valamit!
Nessy
@Eriksson: Valóban járványtanból anno jelesre vizsgáztam. :-))))
Bár akkoriban még nem volt SARS, MRSA, de volt gázgangréna, hepatitis. Változnak az idők, változnak a fertőzések!
Nessy
@Pálinkás Pál: Valóban, pár millió ugyanazzal a vírussal fertőzött ember több földrészen, "nem probléma". Azért ne ringasd magad abban a hitben, hogy csak az idősekre veszélyes. Úgy mellékesen, én sem üvegbúra alatt élek, de vannak elemi alapszabályok, amit betartok. Nem vagyok híve az orosz rulettnek.
Eriksson
@Nessy: Jó, jó. De ma már a járványok se a régiek. :)))
Eriksson
@Pálinkás Pál: Érdekes hír, hogy " spanyolok tavaly márciusi szennyvízben kimutatták".
Találtam egy 2015-ös cikket a vírussal kapcsolatban. Lehet, hogy a mostani sokkal rafináltabb?
femina.hu/egeszseg/meddig_el_a_virus/
tudode
És akko mos mi lösz?
.
Őfélesége már a csatát megnyerte, de a háborút még nem (ami a szűrkéjében viaskodik az egyik énjével)
.
----- Orbán Viktor: Magyarország megnyerte az első csatát + videó
.
magyarnemzet.hu/belfold/orban-viktor-a-legfontosabb-a-tapasztalat-8063540/
-------------------------------------------
.
Akko mos fűrészporral az agytekervényei helett fáradtan tekergeti a koronavírusKÁJÁT!
Nessy
@Eriksson: Ők is fejlődtek a technikával együtt. Irigylésre méltó alkalmazkodó képességgel rendelkeznek. :-))))
Clavigo
Nem baj... Ciki nèni megvèd minket...
Pálinkás Pál
@Nessy: mire alapozod hogy nem az idősekre,akut betegekre veszélyes??? az adatok tökéletesen ezt mutatják...de ez minden egyes betegségre igaz...az aggastyánokat,meg a legyengült ,beteg szervezetet viszi!!!persze vannak extrém kivételek...himlő...pestis...ebola...de azért ezt a flu félét már ne hasonlítsuk emezekhez!!!
Pálinkás Pál
@Eriksson: valamiért kikiáltották mumusnak ezt a Covidot...igaz hogy harmad annyi áldozata sincs mint az évenkénti influenzának..de legalább lehet riogatni vele az embereket...ha nem lenne a sajtó tele vele,annyira sem vennéd észre mint a "takonykórt" ősszel!!!
Nessy
@Pálinkás Pál: nem vitattam, hogy az idősekre nézve veszélyesebb a COVID, de a fiatalokat sem kerüli ki. Tehát nem szabad hiú ábrándokat kergetni.
Pálinkás Pál
@Nessy: egy szóval nem mondtam hogy nem kaphatják el a fiatalok, csak azt említettem hogy 0-60 éves korig a sima influenza halálosabb...és ez adatokkal igazolható tény!!
Eriksson
@Pálinkás Pál: 15:43
Valamelyik nap már elsütöttem:
-Mi a különbség a hagyományos influenza és a Covid között?
-Semmi, csak az utóbbinak jobb a piárja.
namihami
Kösz Viktor! A vetés kezd termőre fordulni.
Itt az ideje a gyeplőt teljesen a lovak közé dobni és mindent szabadjára engedni. Akkor még sikeresebb lesz a vírus terjesztésében hozott munkátok gyümölcse. Ismét lehet a Szijjártót silány dolgokért Kínáig szalajtani. A saját rész összegének levonása mellett.
simmering73
@Pálinkás Pál: Egy influenza járvány tól ig tart x áldozattal. A koronavírus elkezdődött decemberben és nincs vége. Amíg napi 100-120 ezer új eset és napi 2-3 ezer halott van én nem okoskodnék a helyedben.
Justitia
Remélem, ahogy Mo. sárgába sorolta - nem értem miért- Spanyolországot, Spanyolország pirosba fogja sorolni Mo,.t
Rockxy
ha megugrott, mé nem kapják már el?
fölföl tekesek acsatára!
Pálinkás Pál
@simmering73: mert szerinted most nem halnak meg influenzában az emberek,igaz??? és hívhatod bárminek, tudomásul kéne venned hogy ez is csak az influenza egy fajtája...bárhogy is szeretnék veled elhitetni az ellenkezőjét...azt még hozzátenném a koronavírust a 60'-s évektől ismeri a tudomány... mellesleg sosem fogod megtudni hogy mibe haltak meg az emberek...korona vírus fertőzésbe nem lehet,csak a szövődményeibe, nem véletlenül a legyengült,öreg ,védekezés képtelenek között tarol!!! és mivel a sima influenza évente 3-4 .-szer ennyi áldozatot követel...azért miért nem aggódtatok??? 2014 február ..Magyarország...influenza járvány...kb 5000 halott...az majdnem 10-szerese a koronáénak..valahogy nem láttalak akkor kiabálni a maszkviselésért...,ja hogy akkor nem tolták az arcodba naponta az adatokat a politikusok,meg a sajtó??elgondolkodtam..., ha minden betegség halálozási adatait közölnék naponta...ti hogy mernétek kimenni az utcára??? a dolgok jelenlegi állása szerint nagyobb esélyed van közlekedési balesetben meghalni,mint Covidban!! remélem mától nem mész ki az utcára...mert elüthet valami.../elnézést..kicsit sarkítottam a dolgot/ de te hoztad fel a napi számokat...és bizony az a baleseteknél magasabb!!!
1magyar
A kórházakban bevethetnék az ózongenerátort ,legalábbis Kecskeméten mert olyan szutyok,kosz van,hogy ott inkább betegségeket lehet elkapni mint meggyógylni.
szép új világ
@1magyar: Pedig a nagyvezír valamelyik péntek reggeli agymenésében kinyilatkozta, hogy a magyar egészségügy az egyik legjobb az EU-ban. Ebből két dologra lehet következtetni:
1 - Megint hazudott, ahogy szokott.
2 - Nem tudja, hogy a Graz-i kórházat - ahol olyan otthonosan mozog - nem a magyar egészségügy üzemelteti.
simmering73
@Pálinkás Pál: Ne okoskodj, mert úgysem tudsz meggyőzni. 5000 halott influenzában. Itt eddig mennyi volt a koronában, és főképp mennyi lesz mire vége lesz. Ki vagy te? Nostradamus? És te hiszed, hogy ennyi a tényleges fertőzött, és halottak száma? Nem így ismertelek. Mikor az ismerősöm, aki egy pestkörnyéki kórházban dolgozik, megmondta, hogy volt olyan nap, mikor a kórház több halottat jelentett, mint amennyit az operett törzs az egész országra kommunikált.
Pálinkás Pál
@simmering73: ha figyelmesen olvastad volna amit írtam...2014 . februárra vonatkozott az az 5000 halott!!! tehát 1 hónapra!!! utánanézhetsz a neten... és Magyarországon,nem a világban!!! de nem vitatkozok veled,nem is akarlak meggyőzni...azt hiszem azért elindult valami!!! ...propeller.hu/itthon/3564304-tudomanyos-konferencia-koronavirus-problemajanak-tisztazasara
Pálinkás Pál
@simmering73: " A 2014/15-ös szezonban 503 ezer, a 2016/17-es szezonban 481 ezer influenzás beteg fordult orvoshoz. Szakmai evidencia, hogy a nagyobb járványok idején nő a halálozás, két éve 6-8 ezerrel, az idei szezonban 5,3 ezerrel haladta meg ez az adat a havi átlagot. A halálozási többlet 90 százaléka köthető az influenzához, illetve a szövődményeihez" 2017. évi cikk...www.napi.hu/magyar_gazdasag/otezer_magyart_vitt_el_az_influenza_januarban_megsem_nepszeru_az_oltas.632435.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.