A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a pénteki Kormányinfón beszélt Budapesten újságírói kérdésekre válaszolva.

Gulyás Gergely újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, a kormány mossa kezeit, az állam ki akar vonulni a felsőoktatásból – számolt be pénteken a 24.hu. Az alapítványi működés miatt Gulyás szerint nekik nincs már beleszólásuk a kuratórium munkájába. A miniszter szerint mindenkinek az az érdeke, hogy elkezdődjön a tanév a Színművészetin. Úgy fogalmazott,

politikai hisztériát keltenek azok, akik mást akarnak

Soha nem volt ilyen szabad az SZFE – tette hozzá Gulyás Gergely, azzal magyarázva ezt, hogy már nem az állam az intézményfenntartó.

Gulyás Gergely az ügy kapcsán csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában is azt mondta, 

a kormány nem része az SZFE körüli vitának, mivel az egyetem feletti kormányzati felügyelet megszűnt.

A tüntetők most mintha visszakívánták volna a kormányt mint felügyelőszervet – közölte a műsorban. A miniszter szerint a tiltakozóknak nem is az állammal kell tárgyalniuk, hanem a kuratóriummal. Állította:

a kormány nem tudja feloldani a patthelyzet.

Lehet tüntetni, szabad országban élünk – mondta a kancelláriaminiszter, hozzátéve:

aki akar, tanuljon, aki pedig azt szeretné, alapítson magánegyetemet.

A műsorban azt is elmondta, hogy a Kossuth téri dolgozószobájából látta az SZFE-s tüntetést vasárnap. Hozzátette:

a látvány jó érzéssel töltötte el, mivel kulturáltan viselkedő tüntetők szabadon gyűltek össze, és nem kellett félniük a rendőröktől.

Forrás: 24.hu, ATV

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Vidnyánszky magától sétált az egyetem élére??? Gulyásnak sincs fogalma arról, amit beszél??!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Vidnyánszky magától sétált az egyetem élére??? Gulyásnak sincs fogalma arról, amit beszél??!!
RonaGyuri
ennek a korlátolt gátlástalan arrogáns baromnak nem csak esze és tisztessége nincs, de elemi fogalomzavarban is szenved! =))
Eladott Ország
Ez a rendszer logikájából egyenesen következik. Mivel a konszolidáció, a nyugalom azzal járna, hogy az emberek jobban foglalkoznának a körülöttük lévő dolgokkal, például az egészségügy állapotával vagy a korrupcióval, ezért fenn kell tartani az állandó külső fenyegetettség rémét. De közben győzni is kell, a kitalált ellenség ellen, így hát újabb és újabb, egyre nagyobb és félelmetesebb ellenségek kellenek. A permanens osztályharc sosem érhet véget, mert a nép felébredne a delejes álomból. Schmidt Mária szerint a színművészetit “kisajátította magának egy baráti társaság – rokonok, üzletfelek –, és ezek „ülnek rajta” a mai napig”. Szerintem viszont Magyarországot sajátította ki egy (Bibói kollégiumi) baráti társaság, valamit rokonaik és üzletfeleik. És most már csak a fasisztához közelítő nacionalista propagandával tudnak hatalmon maradni. scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/119000465_3351309901572060_5415848943195456668_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=XNE1SvVRT5IAX9orB3L&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=40feed56b077342f9d2e74da7c6e2cb4&oe=5F7C8EA8
Vidnyánszky : Párbeszédre készültem...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118792648_3644014652276697_8962662078501399515_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=zXs5cPqMXAsAX8cfgxQ&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=4ff81c588f9e868f10f09ee423ebf3ea&oe=5F7E6969
Aki Én
Hát, ilyen szabad még tényleg nem volt.
legott
Az Orbán-féle magyarkodást, keresztényiséget akarják ráerőltetni művészlelkekre.
Már a "ráerőltetés" szóval is gond van.
De minden mással is...
Orbán magyarsága szerint a szavazatra jogosultak kétharmada, és az ország lakosságának háromnegyede nem magyar, mert nem imádják őt, és nem borulnak le elé csókolgatva a büdös lábát.
Orbán kereszténysége szerint, nincs semmi baj azzal, hogy a Tízparancsolatból egyet sem tart be (így nyilvánvalóan a keresztények Kétparancsolatából sem) !!!

Ahogy egyáltalán bejutott és vezető pozíciót szerzett, Vidnyánszky...
Már az előremutató, hogy ki-mire számíthat a továbbiakban!

Vidnyánszky már elhozta a sötétséget de most ki is akarja terjeszteni.
Ezt nem szabad hagyni !!!
Ki kell tartani a végsőkig - és ha kell még utána is !!!
Aki Én
@Shikari: A NER-t kihagytad. Hogy akarsz ilyen felületességgel hiteles lenni?
SystemError
Akkor volt itt minden szabadabb, amikor még nem volt tele ilyen fos gerincű, 0-24- ben hauzodzó, anyjukat eladó fidesz csicskákkal a közélet.

Ezt a társadalom egy re jobban látja!
Nyírfa
Ha nem ismerném őket, most leesne az állam. De ismerem. Már nem érdemes energiát vesztegetni rájuk.
tudode
Ne kukkoljuk egy s mást!
.
Úgy tűmik, hogy a hajfejbej még nem járt a Blha Lujza tér felé, akinek a korában a vándor szinészek szabadabbak voltak, mint a madár
.
hu.wikipedia.org/wiki/Blaha_Lujza#%C3%89lete
.
Egyáltalán tudatában van a nemzet Gergője, hogy kinek tólja az ehosszekerét, amelyet dugig lehetne tölteni, un. alkotmányos költseggel!
.
Aki Én
@Shikari: ...hétvégére hazaengednek? Csak, hogy tudjam, be kell-e zárkóznunk?
Nessy
Gulyás csak tudja! Nem is kell hogy tudja! Kormányinfo! Csak a leckét kell fapofával, hibátlanul felmondania, ami számára írva vagyon!
Gyütt Mönt
@Shikari: ne égesd magad. Magyarellenesnek definiálod mindazt, aki me, ért egyet a "nemzeti-keresztény" kormánnyal. Farkas Flórián messzemenően egyetért vele, teház ő színmagyar, igaz?
ómió
Márpedig az "aczéli szabadságból" nem engednek!
Aki Én
@Shikari: ...már megint ki az a ,,mi"? Gyáva egy féreg vagy te bolsi hazaáruló. Azért őszintén mondom, nem bánnám ha egyszer összehozna veled a sors.
tudode
Egy kicsit jó még a rosszból is!
.
Reggelire az iGAZ mondó, ebédre a LEMEZLOVASA, vacsorára vajon ki fog beleizélni azoknak a tányérjába, akik már a kötőszavaikban is mellébeszélnek.méltatva azt, akinél magányosabb nincs ha kilép a bombabiztos járgányából:
.
------ A magánember
.
168ora.hu/kulfold/a-maganember-23016
.
------ ----Képekben:
.
www.youtube.com/watch?v=XzpLsRDszzg
.
És őféleségén lógnak a jobb sorsra érdemes fiatalok, egy kis morzsiKÁÉRT!
.
Ennyi!
Gyütt Mönt
@Shikari: annyira, de annyira jó, hogy a Kedves Vezető határozza meg, hogy mi is a nemzet érdeke, háttérbe szorítva a saját, illetve Mészáros Lőrinc érdekeit.
Macskaszem
Naná, hogy soha nem volt ilyen szabad. A tanárok maguktól felmondtak, a fideszpropagandát meg kizárták. Remélem soha nem fogják beengedni.
csak úgy....
@Shikari: a katicabácsi! :) @Aki Én: ez egy egyre nevetségesebb hülyegyerek.
csak úgy....
@Shikari: te egy született nemzethy érdek! :) és még a szürke marhára mondják ,hogy marha..
csipetke
Orbán azért kukázta össze ezt a gulyást,mert folyékonyan megy neki a hazudozás.Bár ez csak úgy megy neki,hogy olyan gyorsan jár a szeme,mint a sasnak,amikor zsákmány után vadászik.Ráfért a pofájukra ilyet mondani,hogy ehhez az egész dologhoz semmi közük...A dagadt migráncs vidnyánszki csak úgy gondolt egyet,ősszeszedte a két másik fickót,akiknek a színészethez a világon semmi közük,és einstandolták az SZFE-t.Bár nem emlékszem,hogy valaha is mondtak volna igazat
csipetke
@Horizont: 11:40 Kinek az asztalára?Gondolom,az orbáni haveri kör asztalára,de vidnyánszkin kívül a másik két fószernek semmi köze a színházhoz.Mit keresnek ott?Mi alapján lettek kiválasztva?Ja,az orbán asztalára tett dolgok miatt.Így megy ez itt
nemkati
Ez a Gulyás egyre ordenárébban sározza az ellenzéket, a baloldalt, a korábbi baloldali kormányokat. Tegnap pl azt találta mondani, hogy jó volt látni az SZFE tüntetést, milyen kulturáltan vettek részt rajta a diákok és gyakorolták a gyülekezési jogot, ne felejtsük el, hogy nemrég egy szocialista kormány alatt ez másként volt.

Én Emília helyében meegjegyeztem volna, hogy természetesen valóban így volt, hiszen az ellenzék szokott tiltakozni a kormány ellen, és akkor a Fidesz volt ellenzékben.
nezelodo
Haha... Volt szerencsénk látni 2006-ban milyen "kulturáltan vezényelte le a fidesz az akkori kormány elleni tüntetéseit"!
nemkati
@Horizont: Igen, már akkor felment bennem a pumpa, és egyre többször adja elő magát ilyen aljadék módon. Külön taníthatják fideszéknél, hogy kell nemtelen módon beszélni az ellenzékről. Ez mondjuk most visszafelé sült el, sajnálom, hogy Emília nem csapta le a labdát.
Béla333
Büdös bunkó maffia tagok gerinctelen mocskosságait hallgatni nem kell.
Ezekkel szóba állni sem lehet, kiforgatják, meghazudtolják a másik mondandóját.
Ki kell ezeket ütni a nyeregből, mert a józan szóból már nem értenek...
nemkati
@Horizont: Ja, biztos van meeting, ott rontják meg azokat, akik esetleg még hasonultak. Szerintem a Kövér és Bayer félék is okíthatják az újakat. Azt meg kell hagyni, csak a jótanulók maradhatnak.
Nessy
@Horizont: Látta már valaki ezt a "kilőtt szemű delikvenst"? Van róla látlelet, hogy milyen "lövedékkel" történt a sérülés? Vagy ez is olyan mint Révész Mártiriusz két nap alatti csodás fejsérülés gyógyulása!
Nessy
@Horizont: Mint az öreganyóka, aki hetenként meggyónja, hogy megcsalja a férjét. De nénikém már minden héten meggyónja. mondja a pap. De olyan legalább beszélni róla!
Nessy
@Horizont: Kimaradt egy szó: olyan jó legalább beszélni róla. Bocs.
graycivil1
Tehát a K. Vezető által báboztatott Vidnyányszky biztosítja a K. Vezetőtől való függetlenséget...Röhögve sírok...!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
evacica
A színművészet szabad mert ez a dolga és pártatlannak kell lennie! De ez biztos nem Orbánon és csicskáin múlik!Orbán a buta műveletlen embereket szereti, mert az lehet manipulálni és hülyíteni akiken uralkodhat! Mért nem veszi már észre ez a szerencsétlen nép, hogy egy manipulátor vezeti ezt az országot és teszi tönkre! Hol az a magyar virtus?!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
volvós
Gergőke !! Próbáld meg 1x az ágyban NŐ-vel, hidd el
haver a különbség ég és föld !!! Köcsögöket felejtsd el...
legott
Csak azért nem öllek meg, mert az embergyilkolás bűncselekmény.
De a szívem szerint megölnélek.
legott
A szívem szerint az összes fideszest megölném, Orbánnal kezdve.
Mert ők Magyarország legnagyobb ellenségei.
legott
Isten miattatok (és a fajtátok miatt) pusztítja el az egész világot - gecik.
legott
Csak azért nem én öllek meg, mert majd Isten ól meg téged.
Ha Isten ól meg téged, az biztos jobb - geci
legott
Csak azért nem öllek meg, mert a gyilkosság bún.
Ha nem lenne bűn a gyilkosság én lennek a lagalső, aki megül téged levelösször.
Geci!
legott
Én öllek meg legelőször, ha nem lenne bűn.
legott
Makor elmegy érted, akkor nekedk ha celmegyek éred a
Ez mindig is ígívolrls minidüg is így lesz,
legott
A kutya ugat.
A karaván halad.
Alkoholista vagyok.
Segítség !!!
legott
Maze egy démon, aki azt hiszi, hogy nincs lelke.
Miközben dugig van lélélekkel ez a nó !!!

Csak szeretni lehet !!!
Gyütt Mönt
@Shikari: az a baj, hogy visszaél a hatalmával. Nem a magyarok érdekeit tartja szem előtt, hanem a maffia érdekeit.
Gyütt Mönt
@Shikari: te is tudod. Kevesebb stadion, lówellness, és egyéb látványberuházás, jobb oktatás és eü. Akkor még nem is beszéltem a yachtozásról és a kurvázásról. Érted?
legott
Maze-t csak szereti lehet, mint a mézet.
Ha minden démon csak annyira lenne rossz, mint Maze, rengeteg dámon barátom lenne.
Oké, Maze-nek sok kiskése van, és tud is bánni velük - de ez is szerethető benne (ahogy bánik a sok kis késével).
Azt a kiskésit nekije!
csipetke
@Gyütt Mönt: 14:14 Kifelejtetted,hogy a 10 év alatt sikerült az országot lekormányozni a béka segge alatti gödörbe.A mi gödrünk alatt már csak Bulgária van.Bár ki tudja?Lehet,hogy már ők is beelőztek
Gyütt Mönt
@Shikari: hamarosan eljön az idő, amikor nagy bukta lesz és akkor te leszel az első, aki "belülről bomlasztotta" a rendszert :)
csak úgy....
@Gyütt Mönt: csak csinál egy új profilt és körbe köpködi orbánt fideszestü mindenestü! :) az öregaptya ss,az aptya avh...nem esett messze a kölök a fától,csak fejre és keményre..
verőce21
A mai színészek többségét találomra, az utcán összeszedett emberekkel pótolni lehetne. És ezekre adunk ki évi 700 milliárdot! Egyetem? Röhej! Néhány jó szinitanoda kellene, mondjuk évi 1 milliárdért,és talán még előbbre is lennénk.
És a legbosszantóbb, hogy ezek a senkik úgy járnak-kelnek a világban mintha valami felsőbbrendű lények lennének.
NKF
Nem kell izgulni,gyerekek! Jön a szabadeuropa.hu!Mai hir.Ámbár az igazsághoz tartozik
a BBC magyar nyelvű adásait jobban kedveltem.Oda egy gulyás még pizzát sem vihetne be.
Nessy
@verőce21: Még szerencse, hogy legalább Európában, meg a pocsolyán túl elismerik holmi Arany Medve, meg Oscar díjjal a fiatal rendezőket, színészeket. Te sem sokat járhattál az elmúlt évtizedekben itthon színházba!
verőce21
@Nessy: Kedves Nessy!
Amikor Alföldi Róbert nemzeti színháza homoszexuális, transzgender szörnyeteget csinált bibliai szereplőkből, akkor érkeztünk el a magyar kultúra egyik mélypontjára. Ott nyíltan szembe lett köpve az összes magyar költőnk, a többszáz éves magyar kultúra és művészet.
Az, hogy a kampósok mit osztogatnak egymásnak a nagyvilágban, nem mérvadó.
Elég volt abból, hogy liberálbolsevik "ópiumot a népnek" államilag támogassuk.
csak úgy....
@Nessy: ne kérdezz töle nehezet mert elvérzik aki mindent csak hallomásból tud,talán Madáchra gondolt amit Alföldi rendezett..,az ember tragédiája ez a vergödszke,aki libsizve tarkítja a fölösleges és unalmas mondanivalóját mint a shikari
@verőce21: te nem a kucug balázs vagy eselleg maga a tyukodi elvtárs..:)
Nessy
@csak úgy...: Azt a Tragédiát én is láttam. Szarvas Gábor, mint Ádám nagyon halvány volt. Alföldi viszont jó Lucifer volt. Igaz, Lucifer az igazi főszereplő.
Major egy rosszindulatú Lucifer volt, Kálmán György maga a tiszta logika, Ungvári kicsit cinikus, de jóindulatú.
A rendezés nagyon modern volt, a vége nekem sem tetszett igazán.
verőce21
@Nessy: Magad is tudod a választ.

Ha már elmaradt a számonkérés, tisztelettel kérjük, békében tűnjenek el ki nem érdemelt beosztásaikból. Ne lázítsanak és ne uszítsanak, fogják be szennyes szájukat. Maradjanak nyugton, hogy eddig eltűrtük a ballibsi söpredék azon családtagjait, akiknek felmenői diktatúráját kiszolgálva tönkretették számos tisztességes magyar ember életét, vagy éppen halálukat okozták. Ilyen ivadékoknak nem járhat semmiféle előny, sem társadalmi szerepvállalás.

Az oktatás, művészet vonalon már 2010-től sokkal határozottabb fellépés kellett volna. Semmi értelme tovább tolerálni a nihilt és az aberrációt!
Csibi
Alföldi azt hitte a Kámaszútra kerül színre, csak egy kicsit összekeverte a Tragédiával.
Nagy tragédia ennek az országnak, hogy ilyen emberek rendezhetnek.
csak úgy....
@Nessy: Kálmán Györgyel láttam,aki egy lélekmelengetö lucifer volt ,Huszti mint ádám és mint kezdö színész néha félelmetesebb a luciferkónál!
sajnos csak fekete fehérben a TV be
Major az igazi lucifer :www.youtube.com/watch?v=7kDnGdq7uMo
Nessy
@verőce21: Azért talán Szabó István Oscarját nem a két szép szeméért adták. Mint ahogy Enyedi Ildikó, Mundroczó Kornél filmjeit sem csak úgy díjazták. Nagyon sok tehetséges színészt, rendezőt, televízióst adott ez a Főiskola, illetve ma már Egyetem a 150 év alatt kis hazánknak és nagy világnak! Sok minden történt ez alatt a hosszú idő alatt. Voltak akik esetleg behódoltak az akkori hatalomnak, mint ahogy ma is vannak nem kevesen. Voltak akik hazájuk elhagyására kényszerültek egy hatalom váltás miatt, voltak akikre hosszú szilencium várt. Voltak közepesek, akik elhitték, hogy nem a hatalommal szembeni hódolatukért , hanem a tehetségükért kaptak kitüntetéseket. De az igazi tehetséget nem lehet hosszú távon megvásárolni, elnyomni.
Az, hogy egy darab előadása sikeres, azt a nézők döntik el, függetlenül a színikritikusoktól, és a hatalomtól.
Nessy
@csak úgy...: A Margit szigeti előadáson valami csoda volt, amikor a Viztoronyból megszólalt Hindi Sándor, mint az Úr hangja! Szörényi Éva igazi Éva volt, míg Básti igazi Ádám!
verőce21
@Nessy: Tisztelet a Kivételeknek!
Én a többségről és az általános szellemiségéről írok az intézménynek. És a korábbi napokban már számos példával illusztráltam...

"A kormányzat bármely kuszált ügyének / Gordius-bogát oly könnyen oldja meg,/
Mint térdszalagját.” - Shakespeare V. Henrik Király
Nessy
Azért a régi Nemzeti Peer Gynt előadása is feledhetetlen volt. Aase halála Gobbi Hildával és Ladányival. Törőcsik Mari volt Solvejg, csak ne ő énekelte volna Solvejg dalát.
Nessy
@verőce21: Tudod, engem nem érdekel, milyen szelid, szolid Istenfélő a színész a magánéletében, de este a színpadon III. Richárd szerepében legyen gonosz, velejéig romlott gyilkos! Legyen tehetsége arra a párórára átváltozni, és olyan átéléssel játszani hogy gyűlölni kelljen! Tudjon hatni sok száz ember érzelmeire. És ez nem pártállás, nem vallás kérdése! Tehetség, alázat és professzionális tudás! Amit viszont a nagyoktól tud megtanulni.Nem az olajipari volt vezetőktől, vagy azok esetleges kegyeltjeitől.
csak úgy....
@verőce21: te miért nem rendezel? mert szegényes az értelmed az érzelmed a lelkivilágod és csak szarság motoszkál a buksidban és az nem fantázia,mert az neked nincs..,még fantáziád sincs! ettöl vagy unalmas és egysíku,mint agy döglött bogár, - bogaram..
verőce21
@Nessy: Csodát már nem tehetünk, de nem engedhetjük meg, hogy továbbra is ezek neveljék a gyerekeinket...
Mert ugyanolyan kudarcos, jellemtelen senkivé nevelik őket, mint amilyennek ők bizonyultak.
verőce21
@csak úgy...: Neked nincs mentséged a jellemtelenségedre!
Már a saját rokonságod is kitaszított...! Mit remélsz ezen a blogon...?
csak úgy....
@verőce21: ezt a bunkó ,aljas tré dumát ! fogadok,hogy erre még te sem vagy büszke ,persze aki hazudik az lop is..
Nessy
@verőce21: Te el is olvasod, amit leírsz? Van esetleg két, három színész akit valamiért nem szeretsz, és évtizedekre oda, vissza mindenkit elítélsz?
De hiszen akkor minden emberben találhatsz kivetni valót, és mindenkit megvethetsz! Ó,te boldogtalan!
gina
Undoritó féreg, szégyene az országnak ez a gerinctelen fidesz banda,,, de nagyon inog már a trónotok, szemét bagázs !!! Szabad csak akkor lesz ez az ország,, ha eltüntök a süllyesztőben,ébrednek az emberek...
verőce21
@csak úgy...: (23:45) Ezt magadra értetted valószínűleg, az egész nap itt művelt tevékenységed alapján!
Magadnak címezd, @csak húgy...: !
verőce21
@Nessy: És Te egy-két előadásból jónak ítéled a helyzetet? Ó szegény! Sajnos vannak, – még mindig – akik hisznek nekik, idestova 50 éve.

Vannak akik a saját kárukon is képtelenek tanulni.
verőce21
Politikai hisztériát keltenek azok, akik zűrzavart akarnak!
A Civil Összefogás Fórum első lépésként felszólítja a rendbontókat, a szélsőséges viselkedésük azonnali befejezésére, továbbá arra, hogy felelős állampolgárként vegyenek részt az általuk okozott eszmei és anyagi károk helyreállításában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.