„Hihetetlen politikai játszma ez az első pillanattól kezdv" – mondta Vidnyánszky Attila.

Interjút adott az Origónak Vidnyánszky Attila, aki szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói végig őszintétlenek voltak, mert úgy tettek, mintha el akarnák kezdeni a szemesztert, miközben a pénteki sztrákhirdetés alapján valójában szó sincs erről.

A kormány által a SZFE kuratóriumának élére kinevezett, majd a egyetem szenátusát minden fontos jogkörétől megfosztó Vidnyánszky szerint a tanárok nem veszik figyelembe a diákok jövőjét, manipulálják és használják a hallgatókat, a tüntetéseket és egyetemfoglalást pedig politikai játszmának minősítette.

Vidnyánszky Attila szerint az Amnesty képezte ki a tiltakozó diákokat

A legerősebb kijelentés viszont nem ez volt, hanem az, hogy Vidnyánszky szerint a diákokat az Amnesty International egy táborban készítette fel nyáron a diákokat a tiltakozásra, és ha

diákok részéről ez az euforikus hangulat véget ér, szembesülnek a valósággal. Ezt követi majd a fájdalmas kijózanodás és felismerés, hogy eszközként használta őket a politika.

A kiváltó okokként az ellenzéket jelölte meg, ami nem tud fogást találni a kormányon, viszont állítása szerint az egyetemről is sokan jelezték már, szeretnének tanulni, de félnek megszólalni.

A szakma egy része pedig nem a tanulni akarókat biztatja, hanem táplálja a tüzet. Az egészen groteszk, hogy a gyűlöletem milyen szinten hozza össze az embereket. Összeálltak, hogy közösen, együtt gyűlölhessenek engem

– mondta Vidnyánszky, aki állítása szerint felállna, ha úgy érezné, ő akadályozza a megoldást a két fél között.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

(origo.huhvg.hu)

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Vidnyánszky keresse fel háziorvosát, mert egyre masszívabb üldözési mániája van. Ez az összes, szakmai érve? Szomorú!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Ugyan már! Az Amnesty, az "karitatívan oszt"! Főleg anarchiát!
evacica
Vidnyánszky egy senki, aki kiszolgálja a hatalmat és elárulja a művészetet! Remélem 2022 ő is megy a süllyesztőbe főnökeivel együtt! Áruló aki eladja a kollégáit! Milyen ember az ilyen?!
nezelodo
Azért szomorú, hogy saját fiát sem tudta kimenteni arról a "kiképzésről"!
kissé felnőttem
@csak úgy...: ő meg a rendből káoszt meg oligarhákat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.