Pillanatok alatt konfliktusok tömegét robbantotta ki az orvosoknak jelentős béremelést hozó törvénycsomag: feszültség keletkezett a kormány és az orvoskamara, a kamara és az orvosok, az orvosok és az ápolók között. Orbán Viktor és Pintér Sándor úgy akarta megoldani az egészségügy bonyolult problémáit, hogy a pénzért cserébe feltételeket írt elő az orvosoknak, de hamar munka ritkán jó, véli Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász. Álmos Péter, az orvoskamara alelnöke a Telexnek azt mondta: ők partnerek a tárgyalásban és a hálapénz elleni harcban, de ha a feltételek nem változnak, az orvosok a szabadságukat korlátozó lépések miatt tömegesen nem fogják vállalni az új jogviszonyt, ez pedig veszélyeztetni fogja a betegellátást.

(Forrás: telex.hu, human által)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
önfejüen igértek sakk-matt és törvénybe tették? janika meg mán ki is hiresztelte, nesztek egy tasli. Miért is lett 2-3--4-5 helyen másodállásuk ? mert a munkabérükből nem tudtak volna megélni.
Sokuk 12 meg 24 órázott.
kizsigerelten hogy szinten maradjanak. Hálapénz meg lassan mese lesz ám, a köznép meghalhat mert nem telik neki. Akinek meg igen, az szive joga, AZ orvosokon múlik a nép egészsége csak kormány akarat is pénz is ide kéne nem taoba sportra.
A nóta meg régi ám: Nyolc óra munka nyolc óra pihenés nyolc óra szórakozás
Ez ugyebár ma is időszerű. Meg kit akar ide- oda két évre áthelyezni ? majd viktor felébred lassan. ujabban megy a packázás Amikor indultak akkor süketet játszottak most meg máma itt holnap ott oly mindegy? Komédiás fogadd el amit a sors kinál.
1929- " kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk " ismétlődése várható
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ezek az emelt bérek a nyugati béreknél továbbra se vonzóbbak, de a pakisztáni orvostanhallgatókat itt fogják tudni tartani...
tudode
Van aki elhiszi, hogy őfélesége a kolostor erkélyén megállapodok az orvosi kamarával, aztán berendelteti a közmelóSOKAT, hogy szentesítsék a szarkaőrbe bújt csúszómászóKÁVAL megállapodását, behúzva őket a csőbe azzal, hogy az un. bértáblát jóváhagyta.
.
Már rég kész lehetett az un. "orvostörvény", amely a jogizének csak a melléklete lehetett, sőt már a házmester asztalán röghöghetett ahhoz, hogy október 4-én őfélesége elfogad, 6-án már dönthetett a parlamentben a gittegylet!
.
www.google.com/search?q=orvost%C3%B6rv%C3%A9ny&oq=orvost%C3%B6rv%C3%A9ny&aqs=chrome..69i57j0i10i131i433j0i10l2j0i10i131i433.7241j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------
.
Hol van az amikor az adott szónak volt értéke, ma már a kolostorban sincs!
.
Különben hasonló "hadicsellel" alaptörvényezett, és a rémálmában megálmodott felcsúti államot hozta létre, amely úgy sikeredett a hataloméhsége következtében, hogy
.
----- Csaba László: a mindenhatóság mítoszának csúfos vége lesz
alfahir.hu/2020/05/15/csaba_laszlo_gazdasagi_valsag_koronavirus_orban_viktor_gazdasagvedelmi_akcioterv
----------------------------
,
Elvihetné már a kánya!
Pálinkás Pál
@csipetke: ez a béremelés erősen karcsú...az új tábla szerint egy középkorú orvos majd majdnem annyit fog keresni mint a Lajtától nyugatra egy szakmunkás...ezért a pénzért nem fogják benyelni hogy rángatni lehessen őket ide-oda!!!
sgl
sajat eset: problémám volt, elmentem a sebészetre a háziorvos utasítására, megvizsgáltak, beutaltak a gasztroenterológiára, ugyanaz az orvos vizsgált ott mint a sebészeten, lévén két szakvizsgája van. statisztikában persze ez két orvos.
ez most feleződik?
a másik, már attól félek lezárnak mindent nem jutunk emiatt a vizsgálatk végére, ami miatt baj lehet később.
rohadék geczi csürhe csak álkormanyoz, pofázással nem lehet kormányozni!!
csipetke
@Pálinkás Pál: 15:47 Tudom,azért tettem idézőjelbe a világraszóló béremelést. Az eü-s dolgozók kb a 3, 4-szeresét keresik sima 8 órában ügyelet nélkül Németországban,vagy Ausztriában,stb. Sokan azért maradtak itthon,mert egy kinti munkához perfekt nyelvtudás kell,főleg szakmai
Pálinkás Pál
@csipetke: ez így van, de ezek után villámgyorsan nekiállnak majd nyelvet tanulni...orbán meg remélem belebukik, szerintem már csak vergődés amit csinálnak... 2022 közel van...és az emberek nem fognak felejteni...főleg hogy januártól vagy jó 600 ezer ember kiesik a tb-ből...szerintem azok sem rá szavaznak majd,...csak a kampányidőszakban ezt az ellenzéknek mantrázni kéne...az összes szemétséget...nem arról pofázni milyen zöld országot akarnak, az az emberek többségét nem érdekli!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.