Ezúttal Bán Zsófia Vagánybagoly és a harmadik Á, avagy mindenki lehet más című műve ellen tiltakozik a Mi Hazánk politikusa.

Újabb, szerinte "homoszexuális propagandát is tartalmazó" mesekönyvet semmisített meg pénteken Budapesten a Mi Hazánk Mozgalom nevű párt elnökhelyettese – írja a HVG.

A Meseország mindenkié című kötet ledarálása után Dúró Dóra most újabb mesekönyvet tépett szét egy sajtótájékoztatón.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese azt mondta:

különösen felháborítónak tartja, hogy a kötet – a Vagánybagoly és a harmadik Á című, avagy mindenki lehet más alcímű mesekönyv – a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jelent meg.

Hozzátette, hogy a kötet szerzője, Bán Zsófia beszédet mondott a 2013-as Budapest Pride megnyitóján.

A politikus homoszexuális propagandának tartja, hogy az egyik szereplőnek nem apja és anyja, hanem két anyja van.

Azt is problémának tartja, hogy a mesekönyv egy másik részletében a szerző érzékenyíti "gyerekeinket" a fekete bőrű külföldi osztálytárs befogadására, az egyik gyerekszereplő pedig viccelődve a "beverem a pofáját" kifejezést használja.

Felidézte, hogy a Meseország mindenkié című, szerinte ugyancsak homoszexuális propagandát tartalmazó mesekönyv ledarálása után hívták fel a figyelmét erre a "propaganda-mesekönyvre".

Dúró Dóra írásbeli kérdéssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjéhez, hogy megtudja, miként támogathatta a Kásler Miklós által elnökölt NKA a kötet megjelenését, mennyi pénzzel támogatták a könyv kiadását, és ki a felelős mindezért.

Kérdésre válaszolva közölte: egyetért Borbély Lénárd fideszes polgármester azon intézkedésével, hogy a csepeli intézményekben megtiltotta a Meseország mindenkié című könyv terjesztését.

Forrás: HVG, Index

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Dórika, ha már végzett a gyerekkorában hiányolt mesekönyvekkel, szétnézhetne a legalább a mozgalma vezetői között, hátha talál olyant, aki méltatlan a homárok üldözésére, és esetleg a pedofilokat, és leszbikusokat is emlegesse. Ha ennyire irritálja a dolog, hogy már a meseírók, és nem a téma fontos, az alaptörvényt is ledarálja? Amúgy nem lenne haszontalan a mozgalma tisztségviselőinek a bűnügyi múltjában is kutakodni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
"Dúró Dóra nem égeti a könyvet, hanem darálja, ezért nem ismerik fel a helyeslők, hogy a tett mögött ugyanaz a náci szellemiség munkál, mint Goebbels legszebb napjaiban."
nepszava.us/bartus-laszlo-dunnyogj-egy-uj-meset/
Nyírfa
@Nessy: 16.59

Csak gondolkodom, Nessy, és remélek.
Nessy
@Nyírfa: A remény hal meg utoljára, szokták mondani. Félő hogy mi idősek hamarabb!
nezelodo
@szép új világ: Ha esetleg elolvasná az eddig Orbán által annyira rejtegetett besúgólistát, aztán nem ledarálná, hanem nyilvánosságra hozná, elhinném neki, hogy nem a fidesz fiókszervezete. Igaz akkor a politikai jövőjét elfelejthetné...
vacsi
Minek vesz olyan könyvet, amit azután széttép?!
vacsi
@durbincs: Mondjuk, a kérdést nem egészen értem. Ha én könyvet vásárolok a gyerekeknek, belelapozok, és ha azt látom, hogy pl. buzikról, vagy hasonlókról szól, nem veszem meg. Nem adok ki pénzt arra, amit azután kidobnék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.