Ezúttal Bán Zsófia Vagánybagoly és a harmadik Á, avagy mindenki lehet más című műve ellen tiltakozik a Mi Hazánk politikusa.

Újabb, szerinte "homoszexuális propagandát is tartalmazó" mesekönyvet semmisített meg pénteken Budapesten a Mi Hazánk Mozgalom nevű párt elnökhelyettese – írja a HVG.

A Meseország mindenkié című kötet ledarálása után Dúró Dóra most újabb mesekönyvet tépett szét egy sajtótájékoztatón.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese azt mondta:

különösen felháborítónak tartja, hogy a kötet – a Vagánybagoly és a harmadik Á című, avagy mindenki lehet más alcímű mesekönyv – a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jelent meg.

Hozzátette, hogy a kötet szerzője, Bán Zsófia beszédet mondott a 2013-as Budapest Pride megnyitóján.

A politikus homoszexuális propagandának tartja, hogy az egyik szereplőnek nem apja és anyja, hanem két anyja van.

Azt is problémának tartja, hogy a mesekönyv egy másik részletében a szerző érzékenyíti "gyerekeinket" a fekete bőrű külföldi osztálytárs befogadására, az egyik gyerekszereplő pedig viccelődve a "beverem a pofáját" kifejezést használja.

Felidézte, hogy a Meseország mindenkié című, szerinte ugyancsak homoszexuális propagandát tartalmazó mesekönyv ledarálása után hívták fel a figyelmét erre a "propaganda-mesekönyvre".

Dúró Dóra írásbeli kérdéssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjéhez, hogy megtudja, miként támogathatta a Kásler Miklós által elnökölt NKA a kötet megjelenését, mennyi pénzzel támogatták a könyv kiadását, és ki a felelős mindezért.

Kérdésre válaszolva közölte: egyetért Borbély Lénárd fideszes polgármester azon intézkedésével, hogy a csepeli intézményekben megtiltotta a Meseország mindenkié című könyv terjesztését.

Forrás: HVG, Index

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Dórika, ha már végzett a gyerekkorában hiányolt mesekönyvekkel, szétnézhetne a legalább a mozgalma vezetői között, hátha talál olyant, aki méltatlan a homárok üldözésére, és esetleg a pedofilokat, és leszbikusokat is emlegesse. Ha ennyire irritálja a dolog, hogy már a meseírók, és nem a téma fontos, az alaptörvényt is ledarálja? Amúgy nem lenne haszontalan a mozgalma tisztségviselőinek a bűnügyi múltjában is kutakodni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a Fideszben vagy legalább a KDNP-ben a helye!!! =))
Katalina62
Miért nem lehet elfogadni, vagy tudomásul venni a másságot, amig az a többi embernek nincs kárára? Nem kell szeretni, csak élni hagyni!
Katalina62
Ráadásul értelme sem nagyon van az ilyen akcióknak, csak feltűnésiviszketegség!
Nessy
Ez a jótét lélek már teljesen bedilizett a mesekönyvektől! Tessen mondani az iskolai wc-ben is ellenőröket fog állítani, hogy miről beszélnek a gyerekek? Ott hallana igazán épületes dolgokat! De már alsótagozatban is!! Dórika drága! A homoszexualitás és a gyerekekre valóban káros pedofilía, két külön fogalom!
Yeromos
Már várom a törvény módosítási javaslatot, amely kimondja tiltott mesék olvasásáért 2-5 fegyház adható.Rettegj Micimackó.
De szerencsére Magyarországon nem tervezik a cenzúra bevezetését.
Szerintem csak olyan meséket szabadna írni ami például a szegény gázszerelőből lett királyfi, Vagy a nagyfiú kisvasútja. stb.
fergeteg
Mocskos homoszexuálisok !
El as kezekkel a gyerekektől !!!
tothjani
Látom Dórika vissza akarja nyalni magát Orbán seggébe, persze pár éve még rosszul esett neki amikor őt támadta.
És akkor most miről kell szólni a meséskönyveknek az örömlányokról, mert most ez készít fel az életre??
Bélabácsi
@fergeteg: olvasd el a könyvet, addig ne papolj, azt inkább hagyd meg a ferde hajlamú papoknak!
namihami
Egyre jobban kezd belejönni. Az állapota pedig egyre inkább elhatalmasodik...
tudode
Feltűnési viszketegségben szenved a nemzetieskedő, több gyermekes Édesanya, nem gondolva arra, hogy a nemzetieskedés világégést okozott 75 évvel ezelőtt!
.
Guy Verhoftadt előre látta, hogy őfélesége baromkodásának könyvégetés, jelen esetben zúzás, tépkedés lesz a vége:
.
---- Kedves Orbán miniszterelnök úr...
www.youtube.com/watch?v=yEvedNhLysw
-------------------------------
-
Van másik, de nem ért a szóból, elvégezteti a piszkos melót azzal, aki szélső jobbról igazodik:
.
------ Guy Verhofstadt-Hungary in the European Union
www.youtube.com/watch?v=FmWVHq75hn0&t=51s
------------------------------
.
Az EU bacilusa lapit, somolyog, mint az a bizonyos a fáben!

.
Nyírfa
Látom Dóra negyvenes évekbeli megfelelőjét a lágerekben, amikor kitépi a csecsemőt az anya kezéből, mondván, a zsidónak, a komcsinak, a cigánynak, a homonak, a fogyatékkal élőnek, a félvérűnek, a feketének, a MÁSnak, amely elüt a fehér, hetero, keresztény árja szentségétől, az írmagját is el kell pusztítani. Dórának voltak bőven megfelelői a negyvenes években, sokszor maguk is anyák.
Most a fél ország Dórára figyel, lubickol a percnyi sikerben, a fidesz meg tapsol örömében, hogy nem - csak - velük foglalkozik az EU, a sajtó, a közvélemény, adnak is egy szép fehér - nem ám barna - paripát a popsija alá, hadd száguldjon,szélnél sebesebben, tudja meg ország-világ, hogy a magyarok leszámolnak az aberrációval.
Hogy a magyarok milyen arányban tartják a fidesz prominenseit, a kormányzatot, a mihazánkat a gárdáikkal együtt pszichopata, aberrált embereknek, szervezeteknek, arról , no arról kéne egy valamire való felmérést készíteni, mondjuk egy nagyon előre hozott választással.
nezelodo
Dórika, ha már végzett a gyerekkorában hiányolt mesekönyvekkel, szétnézhetne a legalább a mozgalma vezetői között, hátha talál olyant, aki méltatlan a homárok üldözésére, és esetleg a pedofilokat, és leszbikusokat is emlegesse. Ha ennyire irritálja a dolog, hogy már a meseírók, és nem a téma fontos, az alaptörvényt is ledarálja? Amúgy nem lenne haszontalan a mozgalma tisztségviselőinek a bűnügyi múltjában is kutakodni!
Nyírfa
Azzal a Jobbikkal, amelyben dúródórák vannak, nem lehetne közösséget vállalni. Örülök, hogy Jakab Péter csinált egy nagy tisztogatást.
Cicamama55
Ezt tartja a legégetőbb problémának hazánkban, mint parlamenti képviselő?! Nem érdemli meg a képviselői fizetését! :(((((
Béla333
Dórika remélem '22-ben kipottyan a kényelmes, köz által fenntartott édes életből.
Majd ha dolgozik, akkor annyi könyvet tép szét és tüzel el a kertjében, amennyit a szomszédok még eltűrnek. (A füst miatt)
csak úgy....
@Béla333: elöbb utóbb kénytelen lesz eltartani az elöd!
csak úgy....
dóri a mesekönyvszaggató és daráló ,biztosan büszkék lesznek rá a gyerekek,nem beszélve a buzi zászló lopó faterról ! :)
csak úgy....
@Szeparepa2: erröl a shikarinál köll érdeklödnöd! ö itt a melegszakértö..
lampa laz
Már várom, h a pingvineket is el kezdje kitiltatni az állatkertekből. Nem rég a tv-ben volt, h két tojó esett szerelembe (pingvineknél ez gyakori), ráadásul még fiókát is költöttek maguknak. Na erre varrj gombot turuldora.
Azon gondolkodom, h vajon milyen meséket olvas fel a gyerekeinek? A Jancsi és Juliska, Piroska és a farkas, a tűzokádó 7 fejű sárkány, vagy a Kismalac és a farkasok, már szinte horrornak számítnak ennek az agyatlan libának?
csak úgy....
@lampa laz: nekik van bébiszitter ,mert fussa rá,- gondolom egy kigyúrt, kopasz, tetkós csaj a betyárseregböl aki mesél nekik az elöd elödjeiröl..
Egy korsó hideg barna
Itt az ideje egy alapos elmeorvosi vizsgálatnak és kezelésnek.
lampa laz
@Szeparepa2: cudar világ lesz itt a flóra és fauna világában, ha ez a némber rájön 1x erre is...
lampa laz
@csak úgy...: Lehet, h ott a kigyúrt, tetkós kopasznál csipkebugyi egészen mást takar...
csak úgy....
@Egy korsó hideg barna: nekik is ki kell várni a sorukat! tudod te,hogy hány hülye szaladgál az országban,aki türelmesen vár !? elsök a covidosok.
csak úgy....
@lampa laz: erre nem is gondoltam!:) @Shikaratyi ,van csipkés bugyeszod?
csak úgy....
a fidesz és a "mi hazánk" nevü izé,jobban kiakad egy mesétöl,mint az az adolf mein kampfjától! :) a kisz fideszes seggetekbe köne dugni bibliástól a marx összes müve után,hogy érezzétek a tudást ..
vacsi
"A politikus homoszexuális propagandának tartja, hogy az egyik szereplőnek nem apja és anyja, hanem két anyja van."
Hát, ezt én is annak tartom. Hogy lehet ilyen marhaságot kitalálni?!
Csak azt nem értem, hogy ez a Dúró Dóra vadászik az ilyen könyvekre? Én egyszerűen nem veszem meg a gyerekeknek.
Gazella
Ennek a picsának szó szerint szét kell rúgni a valagát!! Nem lehet hogy ő meg leszbi?!
csak úgy....
@Gazella: mert leszbi vagy csak mert úgy gondolod?
frankón elhatalmasodott a gyülölet ! ez a csaj,mint az elödje,szóra sem érdemes!
tudode
Vajon Dóri anyu mit vonna le abból a lopós versbő, hogy
.
Mackó muki mézet lelt egy nagy odvas fában
De jó lenne ez a méz gondolta magában,
Züngi, züngi darazsak: félre innen, félre,
Ne bántsd a mi mézünket Mi gyüjtöttük télre!
De a maci nagy mancsát bedugta a lukba,
És a dühös darazsak rázúdultak bőszen!
Majd a maci eloldalgott büszkén!
-------------------------------
.
Belegondolni is rémes, milyen anyós válik Dóri anyuból!
Giovanni Alba
@Nyírfa: Érzékletes, plasztikus látomás. Szörnyű, borzalmas és hátborzongató, de (sajnos) könnyen érthető. Én nem akarok dórika világában élni, de nem is akarok innen elköltözni.
Nessy
Meg kellene már kímélni Dórika dolgos kacsóit! Legközelebb vigyen magával egy skatulya gyufát, és gyújtsa meg Lázár Ervin valamelyik mesekönyvét, (most az a másik célpont) sokkal látványosabb, és kevésbé fárasztó. De két mesekönyv megsemmisítés közt keresse fel elmeorvosát, gyógyszerészét!
Giovanni Alba
@Pegero: Ugye tisztában vagy azzal, hogy ez erőszakra és emberölésre való felhívás, felbujtás? Ha nem tudtad eddig, akkor köszönd meg szépen a figyelmeztetést, és kérj bocsánatot. Amennyiben viszont tisztában voltál ezzel a ténnyel, és mégis leírtad, akkor egy aljas náci féreg vagy.
Giovanni Alba
@Szeparepa2: Már az borzasztó és rémületes, hogy ilyesmit ír, és nem szégyelli magát. Nincsenek illúzióim atekintetben, hogy miket tenne ha tehetné.
csak úgy....
@durbincs: míg itt dalolászol ,nincs valami fincsi halrecepted ? van egy náladnál nagyobb sütnivalóm ...
nezelodo
@csak úgy...: Ne bántsd a durbit, és az anyucikáját, nem lehet még mássággal sem vádolni sem szegényt, jól elvolt sarki fényként a kocsisoron, a fiúkat kedvelte kellő javadalmazásért. Így adatott meg nekünk egy gumibaleset okán a büdös hal.
csak úgy....
@Pegero: látom nincs télire tüzelötök és ezért tüzelsz! csökkent a napi soros kalória értkle hülyegyerekéknél? már fabatkát sem ér a fidesznek a hülye dumád?
csak úgy....
@Pegero: azt nem mondanám magamról,inkább azt,hogy kutatom az idióták szellemi képességeit! azt tudtad,hogy te és shikari azonos majomtól származtok?
Giovanni Alba
@Pegero: Ezt te érdemi válasznak nevezed? Tébolyodban itt ágálsz, hogy ami neked nem tetszik, az vesszen, pusztuljon, ne is lásd. Mesekönyvről van szó, meg arról, hogy kormányzati hátszéllel egyesek ilyen náci módszerrel fejezik ki a véleményüket. Megismétlem, mesekönyv. Nem óriásplakát a hazánkra rontó háttérhatalomról, ördögien vigyorgó pénzmogullal a háttérben. Nem a TV-ben lépten-nyomon feltűnő, harsánykodó, az országot fenyegető veszélyt hazudó reklámokról. De tudom, ezt se érted.
RonaGyuri
Ez sajnos nem vicc,

pedig annak is nagyon durva lenne

Egy bejegyzés a derék origo.hu főoldali kínálójából:

Megjelent magyarul a "Meseország mindenkié" ellenkönyve

Marguerite A. Peeters „Genderőrület" című könyvét az Alapjogokért Központ adta ki.”
terlasz
Vajon a gyerekeit is bedarálja ez a náci ribi, ha netán homoszexualitással lesznek "megáldva"?
Nyírfa
@Giovanni Alba: tegnap, 20.50

Újfent felmerült bennem, mi lesz ezekkel a hangokkal kormányváltás után. Felerősödnek? Meddig merészkednek?
Végképp elveszett Magyarország, és Európának kötelessége megszabadulnia egy olyan államtól, amely hátráltatja a fejlődést, akadályozza a közösség boldogulását, veszélyt jelent a biztonságára, vagy felrémlik a magyarokban, hogy volt egy lánglelkű Petőfi Sándoruk, egy Széchenyi Istvánuk, egy József Attilájuk, akik példát , utat mutattak?
Nem tudom. Remélem a kormányváltást, bízom a fiatalokban, hogy képesek lesznek megújítani ezt a kis hazát, de megrendült a bizalmam Magyarországban.
koszpeko
Fel tudtam nőni a Magyar népmestéken, Benedek Elek meséin, Csukás István Süsüén stb. Egész jól megvoltam a delfin könyvekkel. Szerintem egy gyereknek nem arra van szüksége, hogy olyat foggatassanak el vele amiről még fogalma sincs.
Giovanni Alba
@koszpeko: Az ördöngős Caprioli van olyan jó, mint Münchausen báró kalandjai, mikor kerülnek sorra, ha hagyjuk ezt az őrületet elterjedni?
Giovanni Alba
@Nyírfa: Rossz előérzetem van ezzel kapcsolatban. Megmondta a főni, a haza nem lehet ellenzékben. Mivel egyértelműen önmagukra és a sleppre gondolnak úgy mint magyarokra, a többi (több, mint 8 millió libsi-bibsi ellenség), olyan gazdasági hátországot (háttérhatalmat) építettek ki, hogy a bukott választás után az új kormánynak nagyon határozottan kell majd fellépnie a hídfoglalók, és a belvárosban randalírozó kopasz keretlegényekkel szemben. Ott fogják akadályozni az érdemi lépéseket, ahol csak tudják, és ezen a téren igazán termékeny a fantáziájuk. Egy remény él, hogy a választási vereségbe beleroppan a haza fénylő csillaga, és a saját hordája teszi taccsra. De azért tanulságos lenne látni, ahogy kiül a döbbenet a homlokukra, amikor a Parlamentben felhangzik a hangfelvétel, miszerint Magyarországon nincsen igazi ellenzék, csak ellenségek vannak.
szép új világ
Dórika! Ügyelned kellene az egyensúlyra, mely most felborult. Több könyvet kéne elolvasnod, mint ledarálni!
Clavigo
@fideszes gyökér: Persze ,hogy nem... Elődke a buznyákok után hajt folyamatosan.. :):) Xar ügy.. :):)
Nyírfa
@Giovanni Alba: 10.23

Részben abban bízom, amiben Te is, hogy Orbánt , amikor már teljességgel beszámíthatatlan - jó úton halad -, eltakarítják az útból a párttársai, azok, akik túl akarják őt élni, s visszasimulni a nyugat-adta anyagi és katonai biztonságba.
Ez esetben , ha lesz is randalírozás, a mértéke alatta marad a 2006-osnak.
Ha bukik Orbán, de a fideszesek hatalmon akarnak maradni, az beláthatatlan következményekkel jár, akár polgárháborút is kiprovokálhatnak. Ez esetben , mivel NATO-tagállam vagyunk, nem az oroszok, hanem a szövetségesek csinálnának rendet.
2014-ben kérdeztem meg egy választási gyűlésen a Szolidaritás akkori egyik vezetőjét, Kónya Pétert, mi lesz, ha győzünk, és Orbán kiereszti a vadjait. Azt válaszolta, hogy felkészültek.
Csak remélni merem, hogy a 2022-es választási győzelem utáni időkre szintén felkészül a mai ellenzék. Mert, ha nem, égni fog a főváros, az ellenzéki települések, és '56-hoz hasonló események várhatóak.
Nessy
@Nyírfa: Ne jósolj könyörgöm! Nekem elég volt a háború, 1956!
simmering73
"Dúró Dóra nem égeti a könyvet, hanem darálja, ezért nem ismerik fel a helyeslők, hogy a tett mögött ugyanaz a náci szellemiség munkál, mint Goebbels legszebb napjaiban."
nepszava.us/bartus-laszlo-dunnyogj-egy-uj-meset/
Nyírfa
@Nessy: 16.59

Csak gondolkodom, Nessy, és remélek.
Nessy
@Nyírfa: A remény hal meg utoljára, szokták mondani. Félő hogy mi idősek hamarabb!
nezelodo
@szép új világ: Ha esetleg elolvasná az eddig Orbán által annyira rejtegetett besúgólistát, aztán nem ledarálná, hanem nyilvánosságra hozná, elhinném neki, hogy nem a fidesz fiókszervezete. Igaz akkor a politikai jövőjét elfelejthetné...
vacsi
Minek vesz olyan könyvet, amit azután széttép?!
vacsi
@durbincs: Mondjuk, a kérdést nem egészen értem. Ha én könyvet vásárolok a gyerekeknek, belelapozok, és ha azt látom, hogy pl. buzikról, vagy hasonlókról szól, nem veszem meg. Nem adok ki pénzt arra, amit azután kidobnék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.