Csak a kancellár írásos engedélyével szabad az épületekben tartózkodni.

Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja, valamint az egyik új rektorhelyettes, Novák Emil rektori utasítást küldött körbe az intézmény oktatóinak és dolgozóinak – írta meg a Telex.

A levélben az áll, hogy módosítással előrébb hozzák az őszi szünetet az intézményben október 16–26. közé. Ekkor

az egyetem épületeiben és kollégiumában karbantartást és fertőtlenítést csinálnak majd, ezért azok zárva lesznek, azokban tartózkodni tilos, azokat maximum péntek este 18 óráig mindenkinek el kell hagynia.

Csak a kancellár írásos engedélyével szabad az épületekben tartózkodni.

A Telex birtokába jutott rektori utasítás azt is tartalmazza, hogy

- az Egyetem létesítményeit mai nap munkaidő végéig, de legkésőbb 18 óráig valamennyi egyetemi polgárnak el kell hagynia. Az üzemeltetési vezető intézkedik a fokozatosan kiürülő irodák, kollégiumi szobák, tantermek, egyéb helyiségek, végül a kiürült épületek zárásáról.

- Az őszi szünet időszakában a jelenléti oktatás szünetel, az elmaradt foglalkozások pótlásáról a szünet utáni időszakban kell gondoskodni. Ugyanakkor az osztályvezető tanárok döntésük szerint távoktatási formában szervezhetnek képzéseket, ezek megtartását azonban megfelelően igazolniuk kell.

-Tekintettel arra, hogy a szünet alatt vegyszeres fertőtlenítő takarításra is sor kerülhet, ezért megkérem valamennyi egyetemi polgárt, hogy egyfelől értéktárgyaikat vigyék haza, másfelől személyes tárgyaikat zárják el szekrényeikbe, fiókjaikba. Élelmiszert ne hagyjanak az helyiségekben, ahol hűtőszekrény van, azt ürítsék ki és áramtalanítsák.

Szarka a levél végén hozzáteszi azt is: bízik abban, hogy a szünet után megkezdődhet egy párbeszéd és a közös munka.

Péntek reggelre kancellári utasításra blokkolták az SZFE irodáinak számítógépein a Facebook-hozzáférést is, amely a hallgatók és a sztrájkolók legfőbb kommunikációs csatornája.

Szarka korábban azt is mondta,

a lehető legtovább el fogok menni abban a tekintetben, hogy ezt a fajta belső anarchiát megszüntessem

Az SZFE diákjai és tanárai ma reggel nyújtották be közös alkotmányos panaszukat, az egyetemi autonómiát sértő törvény megsemmisítését kérve az Alkotmánybíróságtól.

Szarka Gábor csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, 

Nagyon szomorú vagyok, életemben nem voltam még ilyen helyzetben

Közölte, hogy nagyon várja már, hogy valaki a tiltakozók közül írjon neki egy e-mailt, hogy végre beszélgetésre kerüljön sor. "Nem vagyok emberevő" – mondta. Ráadásul szerinte a "katonásdival való hivatkozás" sem áll meg, mert akik ismerik, tudják róla, hogy szeret beszélgetni. Szerinte önmagában azzal nincs gond, ha egy fiatal ember lázad, inkább a formával lehet gond, ahogyan a lázadását kifejezi. 

Forrás: Telex

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Méghogy az őszi szünet alatt -- ami kb. 1 hét -- kell elvégezni a "karbantartást"?! Röhejes, hiszen, ha a nyári szünet több mint 2 hónapja erre nem volt elegendő, akkor most "varázslatot" nem tud csinálni.:))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
miért takarják el a tüntetők az arcukat? nagy maszk, nagy szemüveg, nagy sapka...esetleg titkolni akarják valamiért a kilétüket? ez a gyávaság jele?
justhpeter
"a lehető legtovább el fogok menni abban a tekintetben, hogy ezt a fajta belső anarchiát megszüntessem"
Már csak ezért a mondatáért le kell nullázni Szarka urat. Semmiféle méltányos elbánásra nem tarthat ígényt.
szegfue
@Gyurka80: 16:02 Tényleg ezen kell "fennakadnod" luxusman?! 7 nap vagy 10... az ügy szempontjából lényegtelen, hiszen továbbra is állitom: amit a nyári, több hónapos szünetben nem tudtak "karbantartani", azt 7-10 nap alatt sem fog sikerülni! Ezt kellene megmagyaráznod!
szegfue
@Gyurka80: Ja, meg egyébként is azt irtam "kb. 1 hét".
evacica
@jesz: Ha nem tudnád a járvány miatt! Sok eszed van! Hogy ki a gyáva a kormány és Orbán, sőt pitiáner, akik ilyen eszközöket használnak a jogukért harcoló diákokkal! Szégyenteljes ez az egész, de ezeknél a tárgyalás ismeretlen fogalom!
ómió
"El kell"? Nem kéne már átmenni infantilisba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.