Szarka Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, az ő területe alapvetően az igazgatás, a katonaságnál is szolgálata nagy részét igazgatási és felsőoktatási területen töltötte. Úgy fogalmazott: nagyon várja már, hogy valaki a tiltakozók közül írjon neki egy e-mailt, hogy végre beszélgetésre kerüljön sor. "Nem vagyok emberevő" – mondta. Ráadásul szerinte a "katonásdival való hivatkozás" sem áll meg, mert akik ismerik, tudják róla, hogy szeret beszélgetni. Szerinte önmagában azzal nincs gond, ha egy fiatal ember lázad, inkább a formával lehet gond, ahogyan a lázadását kifejezi. 

Csütörtök este Szarka Gábor, SZFE kancellárja volt az ATV Egyenes beszéd című műsor vendége. Szarka, az egykori gépesített lövész, akit már Vidnyánszky nevezett ki, az elmúlt napokban előbb kikapcsolta az internetet az épületekben, csütörtökön pedig kiderült, hogy lecseréltette a zárakat is abban a teremben, ahol a hallgatók eddig a fórumaikat tartották. 

Az, hogy fiatalember lázad, ezzel önmagában nincs gond. A formával, azzal van a gond. Azzal van a gond, ahogy kifejezik

– kezdte kritikáját a diákok ellenállásával kapcsolatban.

Ez már nem az a forma, amire azt lehet mondani, hogy egy fiatalos lázadás. Ez már abnormalitás

– mondta a korábbi katona.

Kell egy eleje, egy közepe, egy vége. Eljutottunk addig a szintig, amikor már kellenének a gesztusok, higgadtság.

Szarka többször kifogásolta, hogy a diákok vele nem hajlandóak párbeszédet folytatni. Az egyetemet elfoglaló színművészetisek ugyanis a minisztériummal akarnak tárgyalni, eddig kevés sikerrel. Ugyan a diákok többször jelezték, hogy nem fogadják el a Vidnyánszky-féle kuratóriumot, de Szarka szerint ez egy jogi kérdés, hogy legitim-e a kuratórium, úgyhogy ő ebben a kérdésben nem akar állást foglalni.

A kancellár állítása szerint

az SZFE nagyjából száz alkalmazottja közül, akinek ő a munkáltatója, ötvenen jelezték, hogy támogatják.

Kancellárként az egyetem oktatói nem tartoznak alá, és az SZFE tanárai közül nagyon sokan már szerdán jelezték, hogy továbbra is a tüntető diákokat támogatják.

Az internet lekapcsolásával, illetve a zárak lecserélésével kapcsolatban közölte, hogy nem érzi azt, hogy emberek fenyegetése, idős portásoknak történő parancsolgatás vagy az irodában alvás normális dolog lenne.

Elmondta azt is, 

hogy amikor be akart menni, senkivel nem tudott beszélni, nem volt a diákoknak vezetője a helyszínen, csak egy maszkos, arctalan tömeg fogadta.

Azzal kapcsolatban, hogy az egyetem oktatói is ugyanúgy gondolkodnak, mint a diákok, Szarka elmondta, hogy

nagyon várja, hogy végre írjon neki valaki közülük, hogy beszélne vele, hiszen ő nem emberevő, a katonásdival való állandó hivatkozás is azért nem áll meg, mert szeret beszélgetni, keresi a párbeszédet.

Kérdésre válaszolva Szarka elmondta, hogy a vizet és a fűtést nem fogja kikapcsolni az épületekben, hiszen járvány van, ugyanakkor ha a diákok lezárhatták előle az utat, akkor vezetőként ő is lezárathat egy-két helyszínt.

Ezután jelentette ki:

Én egy igazgatási ember vagyok, nem ismerem a művész világot.

Majd hangsúlyozta:

Nem jó dolog, ami történik. Patthelyzet van. Kiút a párbeszéd. Gesztusokat kell tenni. Rossz érzés az embernek, ha kívül reked a munkahelyén.

Szarka többször is kifejtette, hogy ő csak igazgatni szeretné az épületet, ehhez képet még csak nem is láthatta azt a létesítményt belülről, amit működtetnie kéne.

Nagyon szomorú vagyok, életemben ilyen helyzetben nem voltam

– mondta el kevéssel azután, hogy közölte,

ezt az egészet nem ő kezdte.

Mire a műsorvezető Rónai felvetette, hogy nem, hanem az őt kinevezők kezdték el, erre Szarka viszont annyit mondott, hogy ne menjenek mindig ide vissza a beszélgetésben.

Azzal kapcsolatban, hogy a kancellár miért tiltotta meg a kép- és hangrögzítő eszközök használatát az SZFE-n, Szarka azt állította, hogy

a diákok bementek az irodákba, és beletolták a kamerákat a pénzügyes vezetők arcába, azt kérve, hogy nyilatkozzanak.

A teljes beszélgetést ITT nézheti meg.

Forrás: 24.hu, 444, ATV

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Akkor ki kell lépni, ebből a helyzetből. Csak saját magának köszönheti- ez nem katonaság/rendőrség, ahol kiadják a parancsot, és csak egy válasz létezik: értettem.És talán nem a magas lovon kellett volna kezdeni.Amúgy megértem/emberileg/- hiszen a kormányfő és sleppje által kiötlött dikataórikus eszközök bevezetését, és mellé az einstandot(alapitvány!!), neki kell végrehajtani. De mint irtam már-Neki is van választása.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
@Giovanni Alba: "Szerinted tehát van egy háttérhatalom, elvetemült lobbisták, akik dróton rángatják a brüsszeli bürokratákat."
lobbisták igen, vannak, ez nem valami háttérhatalom, hanem gazdasági szerveződés. Ezt az irányítást pedig nem szó szerint kell venni, hanem úgy, hogy támogatják a "tisztelt" bürokratákat, és így pl az ő termékükre fogalmazzák meg a törvényeket, és ha kell eljárást is indítanak a csúnya magyarok ellen.
"Kevered a Középeurópai Egyetemet az újra feléledő náci(fajvédő) mozgalmakkal"
Azért pl Martin Sellner-t ne nevezzük fajvédőnek. Amúgy pedig a mainstream trükkje éppen az, hogy aki a médiát is kezében tartó tőkések (nem háttérhatalom, hanem gazdasági csoportok) érdekei ellen szólnak, azok mindjárt nácik lesznek. De szerintem nem náci az, aki azt mondja, hogy illegálisan ne legyen itt senki, ne nekem kelljen eltartanom az adómból, tegyék ki innen, ha vét a törvény ellen, vagy ne jelentsen mentséget hogy nem fehér. Ez nem nácizmus, hanem a törvények betartatásának, valamint a törvény előtti egyenlőségnek igénye.
"nem arra használják, amire kellene. A kormány ráteszi a kezét,"
ezt írtam én is, a gond az, hogy akkor nem zavarta őket, amikor a németek/holland/stb nyugati lopta el a magyar támogatások nagy részét a megrendeléseken keresztül. Kettős mérce van.
"Soros a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül olyan szerveződéseket (alulról jövő, állampolgári kezdeményezéseket) támogat, amely a helyi közösségek javát szolgálják."
Mint pl a sea watch? Tényleg a helyi közösségeket szolgálja. Vagy inkább az albán/líbiai embercsempészek érdekeit.
Az a szép benne, hogy igen, támogat néhány olyat, ami jól hangzik, de ezek semmi másra nem jók, mint eltereljék a figyelmet a nagy üzletről.
Soros nem egy jótét lélek, hanem egy gátlástalan *csimbók. Nekem, mint tőzsdésnek az a véleményem, hogy azért országokat bedönteni elég gáz. Még pénzért is.
Namely
@Giovanni Alba: "A Norvég Alap ügy. "
Ennek részleteit sajnos nem ismerem és gyanítom soha nem is fogom ismerni, hacsak nem leszek miniszterelnök.
"Én azt ítélném életfogytig kényszermunkára egy kőbányában, aki miatt ez előfordulhatott. Ez az igazi hazaárulás, az ország elleni kártétel. "
Norvég alap, célok: gazdasági és társadalmi fejlesztések. A második nálam már eleve egy hatalmas nem-et hozna, mivel az édes mamájuk társadalmát fejlesztgessék, ez nálam Sztálin/Hitler kategória, de nézzük kicsit tovább.
A keret (2009-2014) 70 millió euró cca 26 milliárd huf. Vicc kategória, az éves ktg vetés 20k milliárdjával.
De itt a kulcsa az egésznek, a wiki egyik képaláírásában:
"A Norvég Alap támogatásával valósult meg a...A projekt számos norvég partner bevonásával jött létre."
Tehát valójában ez sem más, mint egy kis megrendelés a nyugati cégeknek. :D
Lepényleső
Az meg sem fordult a fejében,hogy csak eszköz a bán tervében,s lesz jó balek majd a számonkérésben?
csak úgy....
@Shikari: ezt már több mint 1000 X mondtad! nem jut valami más okos a butus buksidba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.