Az új fertőzöttek átlagéletkora az utóbbi héten 44,4 év volt.

Egyre több a 40 és 49 év közötti, illetve 65 év feletti koronavírus-fertőzött

- közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

Müller Cecília a 41. és 42. hét járványügyi adatait összehasonlítva elmondta: eltolódott a korosztályok érintettsége, a 42. héten a 40 és 49 év közöttiek aránya már közel 20 százaléka volt az összes fertőzöttnek, ezzel kicsit meghaladta a 20 és 29 év közötti fertőzöttek arányát.

A 65 éven felüliek érintettsége is nőtt.

A fertőzöttek átlagéletkora 44,4

- mondta. Megjegyezte:

a gyerekek érintettsége továbbra is alacsony, 4,6 százalék.

Müller Cecília közölte: a járvány második hullámában az egész világon, így Európa-szerte is nagyon magas a megbetegedések száma, és ennek következtében az elhunytak száma is.

A tisztifőorvos elmondta, hogy

az őszi szünetben fertőtlenítő takarítást végeznek az iskolákban.

Azokban az intézményekben, ahol több koronavírusos megbetegedés is volt, a honvédség is segít – tette hozzá.

Kiderült az is, hogy 46 óvodában és 21 iskolában van rendkívüli szünet, 153 osztálynál és 17 teljes iskolánál pedig digitális munkarend a koronavírus-megbetegedések miatt.

Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat, és ezzel is védjék az óvodák és iskolák zavartalan működését.

Tavasszal is azon voltunk, hogy az egészségügyi ellátórendszert ne terheljük túl. Ezért mi magunk is sokat tehetünk. Nem javasoljuk a tömeges rendezvényeken való részvételt. Csak a zászlófelvonás és díjátadás lesz megtartva

– ismertette Müller Cecília, aki a más rendezvényektől való távolmaradást is kérte az emberektől.

A tisztifőorvos azt javasolta az embereknek, hogy oltassák be magukat influenza ellen.

Az oltás elsősorban a krónikus megbetegedésben szenvedőknek javasolt, valamint a 60 év felettiek számára. Müller Cecília felhívta a figyelmet,

hogy mindenki csak előzetes bejelentkezés után menjen az orvosi rendelőkbe.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy a munkájuk miatt veszélyeztetetteknek is ajánlják, hogy oltassák be magukat.

A koronavírus ellen nem véd az oltás, de csökkenti a súlyosabb betegségek kialakulását

– emelte ki. Hozzátette, hogy az orvosok beszámolója alapján sokan éltek és élnek az influenza elleni oltás lehetőségével, amelyre mindenkit bátorított.

Ideális eset az, ha valaki a rendelőben kapja meg a védőoltást

– mondta Müller Cecília, hozzátéve, hogy

az idősebbek, akik nem tudnak elmenni a rendelőbe, azoknak a háziorvosa otthonában adja be az oltóanyagot.

Müller Cecília kérdésre válaszolva azt mondta, személy szerint nem hallott olyan orvosról, aki megtagadta volna az intézményi átvezénylést. Rendkívüli teljesítményt igényel a jelenlegi, rendkívüli helyzet mindenkitől – jelentette ki az országos tisztifőorvos, aki megköszönte azoknak az orvosoknak a munkáját, akik nem felejtették el esküjüket.

Eddig 909 egészségügyi dolgozó átvezénylése történt meg – emelte ki a Magyar Nemzet kérdésére Müller Cecília.

Forrás: Origo, MTI, 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Nos pont a középkorúak dolgoznak csoportokban... kisanyám influenza járvány van. A tünetek egyek az állitólagos coviddal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
Ezt én el is hiszem. A gond csak az,hogy arról nem beszélnek,hogy influenza járvány is van. Rólam is azt hitték,hogy Covidos vagyok. Az első teszt eredményem " nem egyértelmű" volt. A második negatív lett,de a fulladás, a köhögés és a láz (igaz nem olyan magas,37,7- 38,5 volt) megmaradt. Fáj a torkom,folyik az orrom. Az orvosom szerint influenza vírust kaptam el. A védőoltást felvehettem volna,mivel már nyugdíjas vagyok,de Édesanyám is minden évben felvette,még is legalább 3x nagyon beteg lett az influenzától. Sajnos már nem él,de én megfogadtam,hogy nem veszem fel az oltást. Különben is már elkéstem volna vele,hisz nem azonnal hat.
Pálinkás Pál
ez a nő teljesen hülye...itt a flu járvány is, sokkal több lesz a megbetegedés, és mivel a tünetek ugyanazok../ mert bármennyire is nem tetszik, a covid egy flu fajta/...ami meg a középkorúak fertőzését illeti, ha nincs egyéb súlyos betegségük,akkor semmi nem történik velük...kicsit túlzás már ,ahogy próbálják az embereket félelemben tartani...a megoldás pedig nagyon egyszerű, aki veszélyeztetettnek érzi magát, otthon marad...vagy ez csak akkor megy nekik,ha parancsba adják,mint tavasszal???
Gazella
Nos pont a középkorúak dolgoznak csoportokban... kisanyám influenza járvány van. A tünetek egyek az állitólagos coviddal.
tudode
Az operatív izé keresztapuKÁJÁNAK kellene először magához térni, hogy a vírus nem játék:
.
---- Itt a videó arról, ahogy a felcsúti arénában zúgott-zengett az “Ez nem a tender! Mészáros ez nem a tender!”
foci.444.hu/2020/10/19/itt-a-video-arrol-ahogy-a-felcsuti-arenaban-zugott-zengett-az-ez-nem-a-tender-meszaros-ez-nem-a-tender
-------------------------------
.
Felcsúton 957 néző üvöltözött, köztük őfélesége is, azon kívül nyolcezren más mérközéseken a napokban!!!
.
Előfordúlhat, hogy a tegnapi azonnali órák alatt emiatt volt olyan szviDER, DIE, DAS!
.
----- Orbán Viktor válaszai és viszontválaszai az azonnali kérdések órájában
www.youtube.com/watch?v=tYncg45VLkg
.
Képtelen felnőni a közjogi méltósághoz!
simmering73
"Ideális eset az, ha valaki a rendelőben kapja meg a védőoltást". Ideális, hogy elkapja a vírust, ha még nem kapta el. Néhány éve februárban jogsi hosszabbításért mentem. A váróban szerencsésen sikerült megfertőződnöm, egy kedves asszony köhögte tele a levegőt, jó magyar szokás szerint csak úgy szabadon. Én minden évben beoltatom magam influenza ellen, de most valószínüleg kihagyom. Nincs szükségem még egy várótermi kalandra.
SystemError
Tehát a legnagyobb lefertöződésnél éri majd el a legveszélyeztetettebb korosztályt.. Ez eddig semmi nem volt...:(
Jozefina
És elfelejtette hozzá tenni, hogy minden krónikus betegségben is szenvednek!!! Talán pont ezért kéne végre hathatós intézkedéseket tenni a vírus megfékezésére, de erre képtelenek. Várják a csodát!!!
Lepényleső
..na ja,de az öregek halnak javarészt,- mintha erre találták volna ki a vészt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.