De volt gyurcsányozás is.

A kormánypártok szerint csak ők vezethetnek meghallgatást az Operatív Törzzsel, a szocialista politikus nem

A kormánypártok méltatlannak tartják Korózs Lajos szocialista politikust arra, hogy az operatív törzs beszámolóját tárgyaló népjóléti bizottságot vezesse – mondta a KDNP frakciószóvivője a kormánypártok nevében hétfőn Budapesten.

Nacsa Lőrinc sajtótájékoztatóján felidézte: a napokban Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának MSZP-s elnöke kezdeményezte az operatív törzs képviselőinek újabb meghallgatását a testület előtt.

Jelezte, a meghallgatást támogatni tudják a kormánypártok, hiszen a járvány kellős közepén is tartottak ilyet, "van miről beszélni". Az első hullám alatt több alkalommal is a kormánypártok kezdeményezték a meghallgatást – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: az operatív törzs képviseletében Lakatos Tibor ezredes és Müller Cecília országos tisztifőorvos a rengeteg munka ellenére eddig is készséggel állt a parlamenti bizottság rendelkezésére és hosszú órákon át válaszolt a baloldali képviselők gyakran provokatív kérdéseire, reagált egyértelműen politikai támadásaira.

"A meghívást tehát támogatjuk, ugyanakkor határozottan az az álláspontunk, hogy Korózs Lajos méltatlan arra, hogy a járvány elleni védekezésről meghallgatást vezessen" – fogalmazott Nacsa Lőrinc.

A kormánypárti politikus emlékeztetett: Korózs Lajostól a járvány alatt annyi tellett, hogy "kamuvideót rendelt és gyártott", amellyel le akarta járatni a védekezésben részt vevő mentőket, egészségügyi dolgozókat. Annak ellenére, hogy "az álmentőssel forgatott kamuvideója" csúnyán megbukott, azóta sem kért bocsánatot – jegyezte meg.

Az nem megy, hogy a baloldal kamuvideózik, akadályozza és támadja a védekezést és a védekezésben résztvevőket, miközben a járványügyi hatóság, az országos tisztifőorvos, a rendőrség, az egészségügy és a többi szerv január óta megállás nélkül dolgozik azért, hogy a lehető legtöbb életet megmentsék és az ország működni tudjon – jelentette ki a KDNP-s politikus, megismételve: Korózs Lajos méltatlan arra, hogy ő vezesse az operatív törzs beszámolóját tárgyaló népjóléti bizottságot.

Nacsa Lőrinc kérdésre arról, hogy a baloldali pártok hétfőn nem szavazták meg a hatósági házi karantén megsértése miatti bírságolás szigorítását, azt mondta: fontosnak tartják ezeket a szigorításokat, amelyek az emberek egészségének megőrzését szolgálják és a hatóságok dolgát is egyszerűsítik. A baloldal ott folytatja, ahol tavasszal abbahagyta, először kivonták magukat a nemzeti egységből, a járvány elleni védekezésből, majd elkezdték azt hátráltatni. Támadták személyükben, hitükben, munkájukban az egészségügyi védekezésben részt vevő szakembereket, egészségügyi dolgozókat, járványügyi hatóságokat. Kamuvideókkal, kamuhírekkel próbálták akadályozni a védekezést, nem lehet rájuk számítani – mondta. Most is a hatóságok munkájának egyszerűsítésére és a járványügyi szabályok szigorítására mondtak nemet – fűzte hozzá.

Arról, hogy Varju László DK-s képviselő azt mondta, 2006-ban demokrácia volt és lehetett tüntetni, most pedig nem, úgy reagált: egészen "más filmet néz" a Demokratikus Koalíció és a teljes baloldal. Már ott tartanak, hogy egyenesen a demokrácia ünnepének állítják be a 2006-os véres eseményeket. Kitért arra, a Jobbik odáig ment, hogy október 23-án Gyurcsány Ferenccel közös videót posztolt ki a Facebook-oldalára. Felidézte, hogy amikor 2006-ban részt vett a megmozdulásokon, látott olyan jobbikosokat, akik most országgyűlési képviselők, s akkor egy elnyomó, Magyarország szuverenitását kiárusító és az emberek közé lövető, kardlapoztató hatalom ellen álltak ki. Most ugyanezeket az embereket segítenék vissza a hatalomba – tette hozzá.

Kijelentette: Gyurcsány Ferenc, aki az ellenzék vezére, szeretné meghamisítani a történelmet, és ehhez jól bevált csatlósai, mint Varju László, örömmel segédkeznek. Magyarországon ma demokrácia van, a jogszabályi keretek betartásával lehet tüntetni; 2006-ban éppen azok sértették meg a törvényt, akiknek be kellett volna tartatniuk – közölte Nacsa Lőrinc.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Bruzák

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Clavigo: Ez az oprett törzs kapott valamikor egy szövegkönyvet, és csak azt mondhatják kérdésekre vállaszolva, ami abban szerepel! Csak a számok változnak naponta a csillagok konstellációja szerint.Nacsa elővette a régi reklámot! Igyál még egy pohárral, és fogd a nyuszira! A kormány szócséplőit hallgatva, kezdek hinni a párhuzamos világokban!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@Clavigo: Ez az oprett törzs kapott valamikor egy szövegkönyvet, és csak azt mondhatják kérdésekre vállaszolva, ami abban szerepel! Csak a számok változnak naponta a csillagok konstellációja szerint.Nacsa elővette a régi reklámot! Igyál még egy pohárral, és fogd a nyuszira! A kormány szócséplőit hallgatva, kezdek hinni a párhuzamos világokban!
namihami
""Te nevezd ki a kérdezők körét és nem érhet váratlan meglepetés.""---Orbán után szabadon.
Ugyanez igaz minden riporterre és vitapartnerre is.
simmering73
Csak hiányolnom kellett ezt az operett bagázst és már itt is vannak. Én nem gondoltam komolyan. Csak vicceltem.
Józsipapa
ha jól tudom, Lakatos Tibor már dandártábornok;
ez a hólyagfejű nacsa tudhatná...
Qqberci
Az operett-törzs már viccnek is gyenge, Nacsa meg egy tetőtől talpig óvszer-manöken...
RonaGyuri
Ne már! Lakatos Tibor ezredes és Müller Cecília országos tisztifőorvos és a rengeteg munka??? =))
ómió
Korózs efftárs jobb, ha továbbra is az Athina Híradót "dirigálja"!
csak úgy....
a komcsiknak sem volt ellenzéke a fidesznek sem köll! éljen az egypártrendszer (kenyéren és vizen)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.