Magyarország teljes mellszélességgel Ausztria mellett áll, és kész mindent megtenni, hogy közösen megmentsék Európát a terrortámadás-sorozatoktól – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán kedden közzétett videóban, az előző napi bécsi merényletre reagálva.

A kormányfő közölte: "megrendülve és feldúlva állunk most itt" az osztrák fővárost ért terrortámadás hírére.

Ahogy itt, Budapesten mondják, mi sógorok vagyunk, az önökkel szembeni támadás a velünk szembeni támadás, az önök fájdalma a mi fájdalmunk, az önök kihívásai a mi kihívásaink is

- fogalmazott, hangsúlyozva, hogy

Magyarország teljes mellszélességgel Ausztria polgárai mellett áll.

Az áldozatokért imádkozunk, a családtagoknak pedig sok lelki erőt kívánunk – tette hozzá Orbán Viktor.

Legyetek biztosak abban, kedves Sebastian, hogy mi mellettetek állunk, és mindent megteszünk, hogy sikerüljön elrettenteni a jövőbeni elkövetőket, hogy kézre kerítsétek az elkövetőket

- biztosította Sebastian Kurz osztrák kancellárt a miniszterelnök.

Videóüzenetében a kormányfő sok erőt kívánt Ausztriának, kijelentve:

készen állunk arra, hogy mindent megtegyünk közösen veletek, hogy megmentsük Európát az olyan terrortámadás-sorozatoktól, amelyeket az elmúlt napokban kellett elszenvedni

Az osztrák belügyminiszter és a bécsi rendőrfőkapitány kedd reggeli tájékoztatása szerint négy civil halálos áldozata van a hétfő esti bécsi merényletnek, két férfi és két nő, járókelők. Egy merénylő, akit a rendőrök lelőttek, az Iszlám Állam terrorszervezet szimpatizánsa volt – közölték.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Nessy: Ez akit már azonositottak nem is arab- hanem albán/macedón és Bécsben született. Vallási terrorizmus- ISIS szimpatizáns. Na és ki volt a legnagyobb ISIS támogatók egyike- Erdogan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Egyelőre szövetséget kötünk, üzletelünk az "állatok" országaival! A törökök, egyes Ázsiai, az arab országok bizony muzulmán vallásuak.
Nessy
@Shikari: Jelenleg általánosságban minden muzulmán terrorista a közbeszédben. Nem én kezdtem! Szerintem nem, de ez ma nem trendi.
simmering73
Fellélegezhet a riherongy kormány. Lehet terelni a migráncsokkal kb egy hétig. Addig meg le van sz@rva az ország baja. Háttérben a kritikus járványhelyzet.
kereső
@Nessy: Ez akit már azonositottak nem is arab- hanem albán/macedón és Bécsben született. Vallási terrorizmus- ISIS szimpatizáns. Na és ki volt a legnagyobb ISIS támogatók egyike- Erdogan.
Aki Én
@kereső: Ezek a beteg lelkű emberek csak hivatkoznak a vallásra, de semmi közük hozzá. Nézd meg például ezt a beteg @Shikari: t. Ugyan az pepitában.
Nessy
@kereső: Nem gond! Azért még lehet migráncsozni ezerrel. Addig is azzal lesznek elfoglalva a hívek, a vírus meg nyugodtan tud legalább terjedni!
justhpeter
Sem Orbánnak, sem Szíjjártónak nem kellett volna megszólalnia. Maximálisan hiteltelenek.
Csizmás Kond
@Nessy: Vagyis te most ezzel egybemostad a muzulmánt az országgal és a terrorizmussal...
Nessy
@Csizmás Kond: Egyébként terrorista lehet echte fehér keresztény is! Manapság erre is van precedens szerte a világban! Senki nem mossa össze! Sőt, még a jelenlegi migránsozás sem igazán állja meg helyét, mert van amelyik már második, harmadik generációs bevándorló! Nem én általánosítok, hanem a média ab ovo minden terror cseleményt elsősorban a muszlimoknak tulajdonít!
kokopelli
@Nessy: Az Erdogán is jó haverja a csutinak!A "Recep Tayyip" meg közismerten utálja a keresztényeket! (;-))
Csizmás Kond
@Nessy: ...ja generációs bevándorlók...tehát a vér, vagyis a terrorizmus nem válik vízzé...
Ha egy többgenerációs bevándorlónak a leszármazottja terrorista lesz, az szerinted mire utal ?
Te mint vallásos vagy annélküli ölnél-e embert elvből, vagyis valamilyen meggyőződésből ?
...biztos hogy nem de hogy egyik felől állatoknak nevezed amásiknál meg ha burkoltan is de véded hogy mert nem is ez nem is az...mit jelent ez ?
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...vazzze...elmondtam százszor hogy ócska dolgot nem veszek minek a faszért árulod magad folyton...nem kellesz érted ???
Nessy
@Csizmás Kond: Eddig minden háborúban valamilyen "meggyőződésből" gyilkoltak milliókat. Lásd II. világháború! Nem neveztem senkit állatnak! Idézőjelben írtam, mert van aki annak nevezi őket! Tény, hogy harcban sok embernél Mr.Hyde kerül előtérbe!
Csizmás Kond
@Nessy: A háború...hát az is elég kacifántos értelmezés. Az abban résztvevől kilencven százaléka parancsra ment. és minden háborúnak az istene a pénz azért háborúznak és abból háborúznak. A ll v.háború sem a milliók gyilkolási kedvtelése volt a kirobbantó ok hanem egy kislétszámú társaság hatalmi pénzéhes akarata.
Nessy
@Csizmás Kond: Ok. Részemről feladva! Sokkal izgalmasabb, hogy a konyka padlómat is szét verik a csőtörés miatt, vagy elég lesz a mennyezet és az oldalfal.
Csizmás Kond
@Nessy: ..de miért engeded hogy a csövet a konyhapadlódon törjék ?
Nessy
@Csizmás Kond: Nem azon törik, hanem az emeletől a pincéig cserélik a főnyomócsövet. Az volt a kérdés, hogy a falból ki tudják e "húzni a régit, és helyébe berakni az újat!" Kihúzni már sikerült.
Csizmás Kond
@Nessy: ...bedugni mindig körülményesebb ...:)
colibri
Ha olyan őszinte lenne, mint amilyen hangzatos, az nagyon jó lenne. De! Az ilyen nagy kaliberű szózatok mellett egyszer csak megjelennek a Lázár-féle Bécsben/ről készült videók, meg a hasonló, ellenkező előjelű nagy dumák, hogy bezzeg Magyarországon nincs terrortámadás, nyugodt, biztonságos az élet, mert mi aztán nem engedjük be a migráncsokat! Hát ennyit az orbáni kommunikációról, meg a pávatáncától, amitől az embert kirázza a hideg.
Csizmás Kond
@colibri: ...de amíg azok megjelennének te beharangozod...hidegrázás nélkül...
kokopelli
@colibri: ...lehet,hogy azért tartjákOrbánék alacsony szinten a magyar életszinvonalat,hogy ne kivánkozzanak vendég-
munkások M.o.-ra? Ravasz,de kissé csavaros móka!! (;-))
colibri
@Csizmás Kond: Semmit és senkit nem harangozok be... én nem vagyok sem jós, sem olyan okos, mint viktorod.
Csizmás Kond
@colibri: ..de csak kell tudj valamit ha leírtad...:)
colibri
@kokopelli: A vendégmunkásokat ők saját maguk hozzák be. Saját maguk gondoskodnak róla, hogy bizonyos gyárakat, üzemeket feltöltsenek határon túliakkal - igaz, nem muszlimokkal. Pár hete derült ki, hogy egy Tisza-menti vegyi üzemben és a hozzá tartozó munkáslakásokban élő talán ukránok százával fertőződtek meg a vírussal. Aztán a debreceni még fel nem épült új német autógyárat szintén külföldi munkaerőre tervezték, direkt a keleti végeken. A letelepedési kötvénnyel érkezettek egy más tészta. Azok Nyugat-Európába akartak így bejutni, nem magyar földre vágytak.
Hogy miért nem akarnak nálunk a menekültek maradni, arról tett a kormányunk a határokon, a tranzit várókban, akik ott megfordultak, tudnának mesélni a magyar kormány "vendégszeretetéről". ... és az éheztetés még a kisebb rossz volt azok közül, amit átéltek.
ómió
De, hát, ha egyszer Fayman efftárs "kivívta"...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.