A fiatalok inkább veszik figyelembe.

Nem nagyon érdekli az időseket az ő védelmükre bevezetett vásárlási sáv

Akadnak olyan boltok, amik nem szívesen fogadnak az idősávon kívül idősebbeket, de természetesen ez jogellenes – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a fiatalok eddig jól alkalmazkodtak az idősávhoz és többnyire be is tartották. A veszélyeztetett korosztály azonban továbbra is előszeretettel vásárol délután, akár a nagyobb tömegekben is.

Forrás: Blikk/Magyar Nemzet

Kép: Pixabay

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Első perctől kezdve ez egy látszat intézkedés volt. Annyi eredménye lett, hogy az amúgy is jelen lévő gerontofóbia erősödött. Tessenek tudomásul venni,nem minden idős hülye! Tudunk maszkot viselni, távolságot tartani, kezet mosni, nem utazgatni! Politikusaink ne magukból induljanak ki! Maszk nélküli tárgyalás, utazgatás, repkedés a nagyvilágba,kézfogások!
Nem mi idősek kértük, ne minket tessenek a fórumtársaknak se ennyire utálni! Van számukra egy rossz hírem! Ha nem dobják fel időben a talpukat, ők is megöregszenek, és lehet, hogy ketyerébbek lesznek, mint amilyennek most tartanak sokunkat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
voltmárjobbis
"A veszélyeztetett korosztály azonban továbbra is előszeretettel vásárol délután, akár a nagyobb tömegekben is."
Na ez az orbáni faszság. Mint ahogy a határzár is. Mióta idős sáv, határsáv, 20_05 kijárási tilalom csak emelkedik a mo-i fertőzőttek száma.
Viszont nincs kontakt kutatás, nincs piros cédula.
Belebuktál orbán!
emerencia
@voltmárjobbis: És még mindig nagyon sokakat nem tesztelnek le, pedig kellene!
voltmárjobbis
@vacsi:Mindegy, hogy Te figyelembe veszed-e, amúgy jól teszed, mert sokkal kevesebben vannak a vásárlótérben, az alkalmazottak meg nyugiban töltik fel a pocokat.
De mehet a 65 éven felüli az idősávon kívül is. Akkor meg mi értelme? Csak generációs problémát gerjesztett orbán.
Pálinkás Pál
@voltmárjobbis: na neeeeeeee... mintha ezeket írtam volna állandóan, amiért te erősen ellenkeztél...
ágimami
Én is a "védett" korosztályhoz tartozom, de teljes őrültségnek tartom az idősek sávjának bevezetését, mivel egész nap mehetnek vásárolni - csak tudnám miért??? Ezzel hogy védik meg őket??? A cikk is írja, hogy inkább du. vásárolnak a tömegben!!!

Csak a fiatalabb korosztállyal szúrtak ki, pedig eddig is utálták a nyugdíjasokat, most a rendelet tett rá 1 lapáttal!!!
Gratulálok!!!
Pálinkás Pál
mert ez nem is miattuk készült,... hanem rúgjunk még egyet az emberekbe..vagy bárki komolyan gondolta hogyha nem kötelezik őket,akkor mnajd időhöz kötik magukat??ez a remek ötlet a hájas csúti cigó agyából pattant elő...kb annyira hasznos ,mint az összes többi..de mivel ő alkotta életben marad,ha beledöglünk is!!!
Giovanni Alba
Rendben, abban a két órában a "fiatalok" ne menjenek be a boltba, kibírható. De! A húsos és a felvágottas pultnál, a kenyér-péksütemény részlegen, az árufeltöltésnél és a pénztárakban csak 65 fölöttiek vannak abban a két órában?
voltmárjobbis
@Pálinkás Pál: 13:18 "na neeeeeeee... mintha ezeket írtam volna állandóan, amiért te erősen ellenkeztél..." Mikor írtad és mit?
Pálinkás Pál
@voltmárjobbis: hát..hogy szart sem használ a kijárási tilalom...az idősáv...az utcai maszk..határzárás...soroljam még???
Málna
Hihetetlen, hogy sokan még mindig nem értik, mire jó a vásárlási idősáv. Valaki magyarázza már el nekik újra...én már megtettem párszor. Hiába.
voltmárjobbis
@Pálinkás Pál: 14:02 Igen sorold, mert írtad: "na neeeeeeee... mintha ezeket írtam volna állandóan, amiért te erősen ellenkeztél"
Pálinkás Pál
@Málna: semmire nem jó...mert nem használják...magyarul abban a két órában üresen panganak a boltok...ezen is látszik,mennyire félnek az öregek a járványtól...és akkor ilyen hozzáállás mellett ,nekünk alkalmazkodni kell miattuk a duce marhaságaihoz...nem gondolod hogy előbb-utóbb betelik a pohár??
Nessy
Első perctől kezdve ez egy látszat intézkedés volt. Annyi eredménye lett, hogy az amúgy is jelen lévő gerontofóbia erősödött. Tessenek tudomásul venni,nem minden idős hülye! Tudunk maszkot viselni, távolságot tartani, kezet mosni, nem utazgatni! Politikusaink ne magukból induljanak ki! Maszk nélküli tárgyalás, utazgatás, repkedés a nagyvilágba,kézfogások!
Nem mi idősek kértük, ne minket tessenek a fórumtársaknak se ennyire utálni! Van számukra egy rossz hírem! Ha nem dobják fel időben a talpukat, ők is megöregszenek, és lehet, hogy ketyerébbek lesznek, mint amilyennek most tartanak sokunkat!
kissé felnőttem
Na akkor amit nem tiltanak ! az megengedés,Ilyen a nyelvezetünk.9-11 ig mehetünk65 felett. és akár esti zárásig. És akivel ki van szurva azok akiknek főzni mosni takaritani kell na meg előzőleg vásárolni 14,00 kor meg a munkahyelyen ?lenni! ez a kitolás velük
9-11 ig maximális pangás az üzletekben max 15 emberke bolyong hát aki kitalálta sem jár húsz éve sem vásárolni ENNYI.
jesz
Csak felfújják a gyűlölködők...végre van kikbe belerúgni..ez a mindennapi orgazmus..nem azért konganakma boltok, mert nem mennek a 65 felttiek az ő idősávjukban vásárolni, pedig azt kimondottan a védelmükben határozták meg..

Hogy kik? Azok, akik előzőleg megkérdezték a kiszemelt boltok vezetőit, mikor nincs forgalom...nos azok ezt jelölték be, ennek megfelelően hozta a hatalom ezt az idősáv rendelkezést..

Példának a DM...kivételesen sokat járok a DM-be, de 65 feletti, főleg nőt ritkán látok tolongani...sem idősávban, sem máskor.
Nessy
@kissé felnőttem: Erre írtam, hogy látszat intézkedés, és a fiatalokkal szúrnak ki, akik nem az idióta rendeletet hozót, hanem minket szidnak. és látszólag joggal! És pont az élelmiszerboltok, amelyek a fiatalabbaknak talán lényegesebbek, különösen a több műszakosoknak. Nem tudom melyik boltokat kérdezték, de kár volt!
kereső
@Nessy: Naivak vagytok még mindig. Orbán- megkérdez valakit?? Ezt a megoldást az "Idősügyi Tanács" kérte javasolta.
Az idősügyi tanácsot a kormány hozta létre. Elnöke a miniszterelnök, alelnöke a családügyi államtitkár-azaz, Orbán Viktor, Novák Katalin.
Kérem az ifjú honfitársakat, hogy mérgüket, jogos felháborodásukat rajtuk sziveskedjenek levezetni, ne az idősb. honfitársakat köpködni- akik természetesen nem a köpködő szülei, nagyszülei. De máséi igen .
Gazella
@voltmárjobbis: tök mindegy az idősáv meg a hatarsáv.. elkéstek ezzel... Másik a vírus sokkal erősebb most mivel mutálodott.
voltmárjobbis
@Pálinkás Pál: 14:02, igen "na neeeeeeee... mintha ezeket írtam volna állandóan, amiért te erősen ellenkeztél..." Mikor írtad és mit? Még mindig várom a választ
Pálinkás Pál
@voltmárjobbis: állandóan a veszélyeztetettek elzárásáról...a többi értelmetlen intézkedésről..
voltmárjobbis
@Szeparepa2: 13:49 "Még jó hogy, hiszen ők nem lettek korlátozva ezzel, hanem mindenki más"
Ne a 65 év feletteiket vádold, nem ők akrták: orbánodat b@szd meg, ő hozta ezt a korlátozást.
Pálinkás Pál
@voltmárjobbis: @Nessy: tisztázzuk már...látom nem tudjátok felfogni...a fertőzést az első pillanattól kezdve bárki elkaphatta...az hogy rátok veszélyes, azért meg ne nekem reklamálj...és abban igaza volt a nőnek, ha maradnátok a valagatokon otthon pár hétig...akkor lefutna a járvány...ezek tények... és azt ugye tudod hogy szabad téren nem oszt nem szoroz a maszk,ez pusztán szintén miattatok elrendelt szívatás... és mint a mellékelt adatok jelzik,szart sem érnek...de legalább lenne annyi eszetek hogy önként karanténba rakjátok magatokat, ha már ennyire szíveteken viselitek a dolgot.. nem az én generációm foglalja el az intenzív ágyakat!!! a fiatalabb generáció jóformán orvoshoz nem fordul ezzel!!! és ezeket nem bántásból írom...ezek tények...
thumb_up replyVálasz
error
access_time november 17., 12:13
november 17.-én már karanténról írok...de előtte is ...ha akarod,megkeresed őket
SystemError
Milyen meglepő, hogy ami nem kötelező arra szarnak az ember. Azért jók az ilyen intézkedések, mert előre benne van, ha majd fogni kell valakire. Sokat tanult a fidesz az első hullámból..:)
voltmárjobbis
@Pálinkás Pál: Te idióta ,te maradj a valagadon.
"és azt ugye tudod hogy szabad téren nem oszt nem szoroz a maszk,ez pusztán szintén miattatok elrendelt szívatás..."
Idióta fasz vagy, tudatlan, Én miattam mi?
Te nem tudod felfogni, mert tán még a 8 általános sincs meg?
A koronavírus ugyanúgy terjed, mint az influenza, cseppfertőzéssel, vagyis az orrból vagy szájból származó apró cseppeken keresztül terjed emberről emberre. A vírus tehát köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe. Ezért is fontos a maszk viselése, a több mint 1,5 méteres védőtávolság és az alapvető higiéniai szabályok betartása, mert azzal megfertőződhet valaki, hogy a cseppekkel szennyezett tárgyakhoz vagy felületekhez ér, majd a szeméhez, orrához vagy szájához nyúl.
Pálinkás Pál
@voltmárjobbis: te szimplán hülye vagy...aki fél,otthon marad .mi a f@szomra köpted ezt most ide...? és mongolidióta, olvass utána szabad levegőn nem terjed a cseppfertőzés-.csak ha direktbe ráköhögsz a másikra! befejeztem veled mert úgy látom erősen gyengeelméjű vagy...az előzőt azért küldtem,mert te ugattál hogy régebben nem írtam ilyenről...tehát számomra megszűntél létezni...
Nessy
@kereső: Hogy mellém álltál! Mert lassan mást nem olvas, hall az ember, mint hogy a pokolba kívánják. Mintha sokan rózsafán termettek volna, és nincsenek idős hozzátartozóik. Még szerencse, hogy nem vagyok depresszióra hajlamos. Mert én már hivartalosan nem tartozom a családhoz, velem csak a baj van,. meg szégyen, miközben a kormány állandóan rám hivatkozik, hogy mennyibe kerülök, és hogy rám külön kell figyelni! Na, most kimorogtam magam! :-)))))
voltmárjobbis
@Pálinkás Pál: 17:54 te vagy szimplán hülye.
"mongolidióta, olvass utána szabad levegőn nem terjed a cseppfertőzés"
Te mongolitóda egyszerúen: hülye vagy:"szabad levegőn nem terjed a cseppfertőzés-"
" koronavírus ugyanúgy terjed, mint az influenza, cseppfertőzéssel, vagyis az orrból vagy szájból származó apró cseppeken keresztül terjed emberről emberre. A vírus tehát köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe.
Te:"Hülye vagy mint 6 pár rendőrcsizma"
voltmárjobbis
@Szeparepa2: 17:35. Ha nem, akkor jó.Basszus látom xvi ker Rákosszentmihály.
Akkor engem is látnak, hol lakom?
voltmárjobbis
@Szeparepa2: 18:29 "Nem tudom mit látsz vagy nem (sőt azt sem, hogy hol látod), "
Tudod a googlén látom: www.google.com/search?sxsrf=ALeKk03k7892WrmOn5_-Qcf7JX_LyZlxSw%3A1606583448108&source=hp&ei=mITCX5C0BITolwT5za3QBg&q=szepara2+propeller&oly boq=szepara2+propeller&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIECCMQJzoICAAQsQMQgwE6BQgAELEDOgIILjoECAAQQzoFCC4QsQM6AggAULgHWIU_YMtBaABwAHgAgAHcAYgBzA-SAQU5LjguMZgBAKABAaoBB2d3cy13aXo&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiQ4OXd3aXtAhUE9IUKHflmC2oQ4dUDCAo&uact=5#spf=1606583457746
Ás írja, Rákosszentmihály
voltmárjobbis
@Szeparepa2: 18:19 "kezdesz egy városnyi méretű és lakosságú kerülettel, végigkopogsz mindend ajtót? "
Honnan veszed, hogy kopoktatok az ajtókon?
Nem vagyok szekta tag, aki hívőket toboroz végigkopogni minden ajtót
kereső
@Nessy: Helyes. Kell is néha, mert árt az emésztésnek-és az immunrendszernek.Orbán egyébként már 1994-ben megmondta, hogy a nyugdijasok felélik a jövőt- na azóta sem hiszem el nekik a szép virágos szólamokat, a tiszteletről, meg a megbecsülésről.(pedig akkor még nagyon-nagyon fiatal voltam, de én otthonról nem ezt "hoztam")
Nyírfa
@voltmárjobbis: Az isten áldjon meg, ha látsz is bármit, milyen jogon teszed közzé?! És még ismételgeted is!
voltmárjobbis
::@Nyírfa: 19:36 Mi a fasz bajod van? Mire válaszolsz?
Nyírfa
@voltmárjobbis: Kedves érdeklődésedre válaszolva: Ezt most nem kérdezed komolyan, ugye? De, ha mégis, akkor olvasd el a fenti párbeszédeteket Szeparepával.
kissé felnőttem
@Nessy: a kormány szokott kérdezni ? hiszen kabaré a konzultációjuk is hát akkor mit is várjunk fejetlenek egyben is és külön meg pláne
kissé felnőttem
@kereső: naiv-ak nem vagyunk ez igy nem állja meg baleknak próbálnak minket beállítani olyannak szeretnének látni, az időseket. 74- be ballagok de se naiv se ostoba nem vagyok magy nem rohangálok ész nélkül. tán ilyenkor meg az ember már kritikusabban szemlélődik A rendszer hibája, hogy sok az egyedül élő mivel a férfiak korán halnak.kisujját erre egy sem mozdítja pedig kéne. kis településen éppugy mint bármely nagyvárosban. telehazudták az országot nyugdijas klubokkal ilyenkor sehol egy sem? ja szavazáskor majd...
voltmárjobbis
"Nem nagyon érdekli az időseket az ő védelmükre bevezetett vásárlási sáv"
Kinek a híbája? orbáné.
Miért érdekelné őket, ha bármikor vásárolhatnak?
orbánnak eszébe jutott.: vesszem össze az a fiatalokat az öreregekkel. Nem kell itt migráns, elég ez is.
voltmárjobbis
@Szeparepa2: nov 28 18:29
Röviden írd meg,nincs időm elolvasni, meg türelmem se.. A lényeget. Fuss rá újra.
namihami
Gondolom, hogy a vírus is legalább félszemmel, de nézi az órát. Pusztán a miheztartás végett.
voltmárjobbis
@Szeparepa2: balablal. Ennyi telik tőled konkrétumok helyett. Én is leszarom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.