A magán-nyugdíjpénztárakról is szó volt az azonnali kérdések között hétfőn, a parlamentben.

Hova lett a magán-nyugdíjpénztári vagyon? Tállai András megmagyarázta
Fotó: MTI/Kovács Attila

A jobbikos Gyüre Csaba elmondta, tíz éve számolta fel a Fidesz-KDNP a magán-nyugdíjpénztárakat. 2010 őszén több mint hárommillió tagja volt a pénztáraknak, 3000 milliárd forint került az állam kasszájában.

Ezzel az összeggel mind a mai napig nem számoltak el. Hol van a pénz?

- kérdezte.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett arra, hogy

a magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos törvény legfontosabb célja az államadósság csökkentése volt, amit teljesített is.

Hozzátette: több mint 2000 milliárd forint ment közvetlenül az adósságcsökkentésre, közel 500 milliárd forint került a költségvetésbe. Elmondta, emellett 280 milliárd forint kamatmegtakarítást is elértek, ez 10 százalékpontos adósságráta-csökkentéssel ért fel.

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos törvény legfontosabb célja az államadósság csökkentése volt"

Miért kell így cifrázni? Nem lenne egyszerűbb azt mondani, hogy "elloptuk"?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Múltkor pedig azt mondta egyik fideszes igazmondó, hogy ezzel mentették meg a nyugdíjkasszát, mert összeomlott volna! Sajnálnám azt is, ha pl az ukrajnai szavazóiknak nem tudnának nyugdíjat fizetni. Azt meg külön sajnálom, hogy nem tudnak egyformán hazudni!
Azt meg nem értem, hogy a tájékozott polgárok miért vonják kétségbe minden nyilatkozatát a kormánynak? Nem szép dolog ám kételkedni az elsőszámú vezetőnk ilyen kijelentésébe, hogy "legyőztük a vírust, és állig felfegyverkezve várjuk a következő hullámát. A gazdaságot beindítottuk Európában a legjobb eredményeket produkáljuk..." Ennyire pesszimisták, vagy csak tájékozottak, vagy az eddigi tapasztalataik okozzák a kétkedést?
balos
Nem véletlen a haverkodásuk kinával!Jön a vírus a nyugdíjasok "kifizetésére"!Mind halálig!Hadd hulljon a "férgese",mondom mint nyugger!Rohadhatna minden maffia fideSSes haza és nép áruló!
ómió
Szóval, efftársak, most már tudjátok, hova lett, amit az állami nyugdíjkasszából kiloptatok!
justhpeter
Azt nrm mondhatta, hogy elloptuk. Minden más meg érdemtelen a meghallgatásra.
kissé felnőttem
mese habbal? Vida Ildikót kéne kérdezni tán? államadosság csőkkentésre és a mostani hitelek meg?? ja bakker tényleg ? ki érti ezt ? hülének nézik a népet még egy kis ideig aztán számla benyujtások
Jozefina
Csak nehogy ez történjen a bankbetétekkel is!!! Már elkezdték a betétesek nyilvántartását, vagy valami hasonló hír volt korábban!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.