Miközben a vendéglátósok már nagyon nyitnának, a kormány még inkább szigorít.

Szombat éjszaka jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, amely szerint még szigorúbb büntetésre számíthatnak a vendéglátósok, ha megszegik a korlátozó intézkedéseket. 

5 millió forint bírságot, plusz egy évnyi bezáratást is kaphatnak a vendéglátósok

Fotó: Pixabay

Ezek szerint 

HA VALAKI HELYBEN FOGYASZTÁSRA KINYITJA AZ ÜZLETÉT, ÉS ERRŐL A RENDŐRSÉG TUDOMÁST SZEREZ, A HELYET HAT HÓNAPRA IDEIGLENESEN BEZÁRATJÁK. HA AZ ÜZEMELTETŐ ENNEK ELLENÉRE ÚJRA KINYIT, EGY ÉVRE ZÁRATJÁK BE.

Ezen felül 1 milliótól 5 millióig terjedő bírságra is megbüntetik az üzemeltetőt.

A korlátozó intézkedéseket az Orbán-kormány március 1-ig hosszabbította meg. 

(Magyar Közlöny)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Lassan megnyilnak a munkatáborok. És telelesznek illegális pizza, hamburger árusokkal, kocsmrosokkal, büfésekkel.
Orbánisztán. Még szerencse, hogy a kaszinók nem fertőznek, azokat nem kell bezárni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yeromos
Lassan megnyilnak a munkatáborok. És telelesznek illegális pizza, hamburger árusokkal, kocsmrosokkal, büfésekkel.
Orbánisztán. Még szerencse, hogy a kaszinók nem fertőznek, azokat nem kell bezárni.
ómió
Na, akkor ők a "liberálisokra" fognak szavazni! Mit meg nem adnának most egy kis anarchiáért!
kereső
Milyen jó , hogy a virus nem fertőz a helyi-és a helyközi buszokon!Reggelente munkába menet, és délután sem hazafelé. És az is milyen jót tesz, hogy az ingyenes parkolás lehetőségével élve még az is autóba ül, aki egyébként nem szokott, hogy a két sarokkal odébb lévő Rossmannba beugorjon egy Wc papirért. Bezzeg a vendéglátósok, azok direkt terjeszteni akarják a virust- Gyurcsány megbizásából.
ila51
ha csak le nem adják a jattot , mint a bulinegyediek a késleltetett záróráért
ila51
ja , figyelik...a megállóban tilos rágyújtani , azt már megunták figyelni , pedig ott is 30 ezer volt a tarifa
Nessy
Úgy látszik, a járványveszély miatt csak az éjszaka leple alatt jelennek meg rendeletek, amik természetesen már a megjelenésük pillanatától hatályba is lépnek! Majd ha Mészáros megveszi a vendéglőket, éttermeket, lesz kiemelt támogatás. Vagy oligarcháék a kaszinók mellé még pár kiemelt éttermet is "beszereznek", akkor nem kell zárva tartani!
Ettől függetlenül a kormánynak semmi értelmes rendelkezése nincs, csak a fenyegetés, szankcionálás, természetesen differenciáltan!
Pálinkás Pál
Megérdemeljük...a here ellenzék mikor fog az asztalra csapni hogy elég...kivinni az embereket az utcára mint a net tüntetésnél,ez a köcsög csak abból ért...robotolni elmehetsz, akkor nem vagy veszélyben,de szórakoznod tilos!!!bár ettől az ellenzéktől ,aki egy ellenszavazaton kívül legutoljára a fidesszel szavazott, semmi jót nem várhatunk!!!
Béla333
"A latin minister szóból ered, amelynek eredeti jelentése ’szolga’, illetve ’segéd"
hu.wikipedia.org/wiki/Miniszter

Csak mielőtt elkezdenénk a lovon fordítva lovagolni. Az állami alkalmazottainkat nem azért tartjuk el az adóforintjainkból, hogy szarrá büntessenek minket, ha nem akarunk éhen halni!
Hogy gondolják ezek a maffiatagok?
kereső
A világ egyik leggazdagabb emberének tartja az mfor.hu a
dubaji dollármilliárdost, akinek budapesti luxusszállodáján is segített az Orbán-kormány, ezzel kompenzálva a koronavírus-járvány miatt kieső bevételeit.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója még november 11-én tudatta, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban (NTAK) regisztrált szálláshelyeknek az állam megtéríti a november 8-ig beérkezett, a zárás utáni 30 napra vonatkozó bevételkiesés 80 százalékát.

Az mfor.hu a Kisfaludy-program támogatásait listázó dokumentumban talált rá arra, hogy a The Ritz-Carlton Budapest után 9,6 millió forintos állami támogatást kapott az Adria Palace Kft., amelynek tulajdonosa az Al Habtoor Holding Kft.-n keresztül a dubaji Al Habtoor Group, amelynek alapítója Khalaf al-Habtoor.
justhpeter
Rendőrállamban ez a természetes. Ezzel lesz két héten belül rend. Az a jó oldala a dolognak, hogy rendőrállamban az állam jellegénél fogva a megnbízott vezetők csak ostobák lehetnek - ez igazolva - és nem tudják, hogy ezzel nem lehet majd választást nyerni. Márpedig a cézár- és imperátor csak abban érdekelt. Szerencsére pont olyan ostoba mint az államának irányítói, így bukni fog.
Málna
@kereső: 10:28 A vírus fertőz a buszokon is, munkába menet és jövet. De közlekedni, munkába menni ugye muszáj, míg kocsmázni nem annyira. Hogy ezt még mindig magyarázni kell...
Az ingyenes parkolás meg azért jó, mert így valóban többen autóznak, és így kisebb a zsúfoltság a tömegközlekedési eszközökön.
Málna
@kereső: 13:20 Egyszer azon problémáztok, hogy a szabályok nem vonatkoznak mindenkire, máskor meg azon, hogy mindenkire vonatkoznak. El kellene már dönteni, hogy mit szeretnétek.
Lepényleső
...s mivel "különleges jogrend" uralkodik (bárcsak az uralkodna?),ami a statáriálistól nem sokban különbözik,
ha kell az összes vállalkozót kivéreztetik,s egy előre meghozott ítélettel mindenüket elveszik,- amit aztán
megkapnak ingyen híveik? Az egykori zsidó törvényektől lényegében e tekintetben sokban különbözik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.