Ha győzne az ellenzék a jövő évi parlamenti választásokon, vélhetően nem sok lehetősége lenne a mostanra kiépült államkapitalizmus gyors leépítésére, hacsak nem alkalmaz olyan módszereket, amilyeneket az elmúlt 11 évben láttunk - véli egy szakértő.

Feltöltő: Bacskaikari
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Visszamenőleges megadóztatás és törvényhozás? Ezzel a fidesz-bolsi módszerrel, meg a büntetés végrehajtás alkalmazásával csodákat tehetnének.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Visszamenőleges megadóztatás és törvényhozás? Ezzel a fidesz-bolsi módszerrel, meg a büntetés végrehajtás alkalmazásával csodákat tehetnének.
namihami
Viszont ha nem alkalmazná a fideszes módszereket ellenük (hiszen éppen e célból választanánk meg őket), akkor a rájuk szavazók által lennének rövid úton elzavarva.
Éppen ezt a célt tűznénk ki eléjük a választás okán.
Béla333
Egy biztos: ha nem lesz kőkemény elszámoltatás, akkor rövid időn belül bukni fog az új kormány.
Béla333
A KariiGeri stílusú langyos pocsolya nem vezet sehová. Az új kormánynak harcosnak kell lenni, különben lesöpri a maffia.
Elénk kell tárni a politikai "elit" összes disznóságát, ha nem teszi meg az új kormány, akkor nagyon rövid időn belül ellenük fordulnak a rájuk szavazók.
karma1
Szerintem nem kene az ellenzeknek szivbajosnak lenni - orban a sajat kormanyaert egyetlen lepkefingnyi felelosseget sem vallalt, akkor egy kovetkezo, teljesen mas beallitottsagu kormanynak miert kene azokat az elveket es szerzodeseket betartani, amelyek mindegyikehez korrupcios vagy egyeb buncselekmeny tartozik, tehat semmikeppen sem alkalmas, hogy azokat kovesse, betartsa a kovetkezo kormany, hiszen eppen ezzel a fajta (orban-fele) kormanyzassal akar leszamolni a magyarsag. Amikor orbant ketszer is lealaztak a valasztasokon, utana mindig odament az aktualis kormanyhoz kuncsorogni, hogy vezessek egyutt az orszagot, adjanak az ellenzekiek nekik is fontos hivatalokat.
Attol ragott be a puhos majom, hogy mindenki elkuldte ot a redvasba es mondtak neki, hogy a nep egyaltalan nem ker belole, ezert szoktak lenni a valasztasok. Ketszer elhajtottak - az tette ilyen megatalkodott makacs bunozove az amugyis gyakorlo elmebeteg kedves vezetot.
verőce21
A lipsi ellenségiek naponta felszántják orral a betont...
tudode
A felcsúti nemzetvezető haveri államkapitalizmusát -- más formában --, de az 1989-es alkotmányozó kerekasztal mintájára lehet -- győzelem -- esetén félreállítrani
.
----- Az Ellenzéki Kerekasztal szándéknyilatkozata (1989)
www.youtube.com/watch?v=azXCL6XM68w
----------------------------------------
.
Mivel az új kormány megmozdulni sem tudna amiatt, mert
.
(...) """"A fontos pozíciók közül csak a köztársasági elnök kinevezése jár le a jövő évi választások előtt. A Monetáris Tanács volt alelnöke előzékenyen lemondott tavaly, így oda újabb Fidesz jelöltet betonozhattak be jó sok évig. Az Állami Számvevőszék és az NMMH/Médiatanács élére, a Monetáris Tanács három, az Alkotmánybíróság 4 helyére már az új kormány delegálhatja embereit. De a fideszes többség akkor is megmarad. Az Országos Bírói Hivatal elnökének, illetve a legfőbb ügyésznek 2028-ban jár le a mandátuma. A Kúria tavaly kinevezett új elnöke 2029-ig marad hivatalban, míg a Gazdasági Versenyhivatal elnöke 2026-ig. Matolcsy György 2025-ig vezetheti a Magyar Nemzeti Bankot."""
.
Eszerint sem
.
---- Sebességet váltott a haveri államkapitalizmus
nepszava.hu/3108872_sebesseget-valtott-a-haveri-allamkapitalizmus
.
A jövő évi választásokat nem lesz könnyű megnyerni, de még nehezebb lesz utána kormányon maradni. A járvány alatt tovább terebélyesedett a NER rendszere.
-------------------------------
.
!!!

.
csak úgy....
@verőce21: ez az "ellenség-ellenzék" duma orbán óta müködik,remélem ezért is felelöségre lesz vonva,hogy ketté szakította az országot és nem csak a lopott holmi miatt! nincs az a független bíróság,aki a lölö vallomása alapján azt mondhatná rá,hogy zseni és az miatt gazdagodott milliárdossá röpke 10 év alatt! a labogó lölö ,csak a fidesz garnitúrhát tudja erröl meggyözni...
verőce21
@csak úgy...: Olvasd el a cikket (ne csak a címét), az segít, hogy megértsd, miről is van szó!
NKF
Nem nyer az ellenzék,már most összevesznek a koncon.Ja,ki ez a szakértő van neve is?
A tanácsadókat meg a szakértőket kibaszottul nem szeretem.
csak úgy....
@verőce21: miért olvassam ? ha jövöre veszít a fidesz,abból polgárháború lesz ! az elégedetlen tömeg megrohamozza a kolostort és orbánból gondnokot csinál a csuti stadionba,lölö és vö na meg a haverok kapnak egy-egy csekket,amit 8 napon belül fizetni kell! :)
simmering73
Mi történne? Kurva rossz világ jönne a regnáló maffiózókra.
verőce21
@csak úgy...: Porrá égetted magad már ismét, libsi hazaáruló.
verőce21
Ezen cikken tényleg hangosan felröhögtem...
csak úgy....
@verőce21: na ne mond! ? te pld. vizsgálati fogságba kerülnél ! a lipsikböl lesznek a leg jobb illibsik! :) azzal a hazaárulózással meg óvatosan...,majd a független bíróság dönt ,hogy melózhatsz e a gyözöbácsi köbányájában.
verőce21
@csak úgy...: te vagy aki nem gyerekes, nem naiv...?
csak úgy....
@verőce21: nincs ebben semmi gyerekes , sok libsiböl lesz illibsi orbán után mert tanulékony ám a naiv magyar !
jobb ha kezded hurcolni tallinba az értékes cuccot. :)
verőce21
@csak úgy...: (19:33) Sok eszed van az látszott már az elején...,
Már írtam, megvolt a hattyúdalod, távozhatsz!
verőce21
@csak úgy...: Te a szobalánya vagy ennek a @bakcsubakka: -nak?
Nyírfa
@Horizont: Ki adja a vérét?

A többiben, sajnos, igazad van. Közben azért felmerül bennem a kérdés, hogy mi van akkor, ha éppen a fidesz akarja elhitetni velünk, hogy semmit nem tehetünk ellenük.
Kell, hogy legyen megoldás. Régebben már írtam arról, hogy ugyanezt a problémát felvetettem 2014-ben egy választási gyűlés után. Akkor Kónya Péter, a Szoli egyik vezetője megnyugtatott, azt mondta, mindenre felkészültek, megvannak az eszközeik. Valami ilyesmiben bízom most is. Meg az EU-ban. Gyakorlatilag, ennyi.
csak úgy....
@verőce21: te egy senki...,tehát azt firkálhatsz amit éppen akarsz! :)
19:53 nagyon gyerekes vagy, dedósan gyerekes!
Sámannus
A piramist úgy van megépítve, hogy az alján van egy szar kofág, ahová a trutyit le kell húzni, és utána megy minden mint a karikacsapás
gina
@verőce21: Tünj innen te agitáló fidesz szemét///
karma1
@Nyírfa: 20.03. Ha elojonne mar vegre nyilvanosan az a csoport, akik mar 9. eve mondjak, hogy ha az alapkatyvasz ervenytelen, akkor az annak a neveben hozott osszes intezkedes, biroi kinevezes, intezmenyek elere torteno kinevezesek, MINDEN ERVENYTELEN ES TORVENYTELEN, akkor minden siman, ver nelkul mehet(ne). Ez az elso es legfontosabb lepes - na es persze az, hogy orbant, poltot, kovert es tomjen zsotit percre ugyanabban az idoben tartoztassak le, illetve tegyenek intezkedeskeptelenne! Ha ez megvan, johet az osszes tobbi technikai intezkedes - es elmaradhat a polgarhaboru!
Az uniot ugy felejtsd el,ahogy van, ok a kisujukkat se fogjak Magyarorszagert megmozditani - sot. Karorvendoen fogjak nezni a kuzdelmet (ami nagyon latvanyos lesz, meg ha vernelkuli is!, mert komoly vezeto pozicioban levo embereket fognak kivonni a hatalombol - de ENNYI, es nem tobb!
Az Unio nem mas, mint egy vizfeju Golem, gittegylet, ven burokratak gyulekezete, jo zsiros fizetesert. Mara pont lekuzdottek magukat arra a szintre, mint az ENSZ - egy ero nelkuli nemzetkozi szervezette, akik jo, hogy vannak, de mire? Nincs bunteto-vegrehajto-szamonkero jogosultsaguk, megallapithatjak, hogy szar van a palacsintaban, de pl. a forgalombol kivenni a szaros palacsintat mar nem tudjak semmilyen modon sem, csak azt tudjak odabiggyeszteni melle, hogy "ez a palacsinta szaros, ne egyel belole, vagy ha eszel megis, akkor az a te sajat felelossegedre tortenik".
Ugyanez az Unio, europai (tehat kisebb) kompetenciaval
verőce21
@csak úgy...: Fáj az igazság, ugye Pojáca?
Aki Én
@verőce21: A nagyszámok törvénye alapján ennyi szerepléssel mondanod kéne valami értelmeset is néha.
csipetke
Na és miért ne lehetne a fidesz módszereit alkalmazni?Egy tollvonással(vagy többel) mindent kinyiffantani,ami genyóságot a fidesz elkövetett. Alkotmánymódosítás,alaptörvény,választási-törvény megváltoztatása,stb,stb,stb. A sok-sok kis jogszabály,amit a kényük-kedvükre hoztak.Mindent visszaállítani,ahogy a garázdálkodásuk előtt volt. A "bebetonozottnak hitt" fidesznyikeket kiszórni a fontos posztokról,mint ahogy ők csinálták,mikor ideette őket a fene a nyakunkra
csipetke
@gina: 20:35 Hagyjad...Ezzel keresi a kenyerét a nyomorult,hogy itt b@sztatja az embereket. Lépj át rajta
Nyírfa
@karma1: Azért az sem elvetendő, ha valaki szól, hogy ne egyem meg a palacsintát, mert valakinek az anyagcsereterméke a töltelék.
Mint tudjuk, az információ hatalom, lehetőséget ad a választásra: jó-e nekem a barna palacsinta, vagy inkább diós-almásat eszem.
Én többet látok az EU-ban: egy olyan jövőképet, amelyért érdemes küzdeni, munkálkodni, amelybe szívesen fektetek szellemi, érzelmi energiát. Bár, vannak ideáim, s azokat mindig szem előtt tartom, ez nem politikai vakságot jelent, hanem a célt, hogy napi gyakorlatommá tegyem a számomra értéket jelentő attitűdöket, hogy folyamatosan fejlesszem magam, mert a nyitottságnak a csillagos ég sem szab határt, csakis a félelem, itt lent a földön.
Éppen a jövőképem - a jólléti társadalmak, a fenntartható fejlődés - igényli a mindenkori tárgyilagosságot, látni a kibontakozó folyamatokat, az azokban motiváló erőként megjelenő gondolati-érzelmi elemeket, azok hatását és lehetséges kimenetelét. Tisztában vagyok vele, hogy az evolúció nem uránuszi sebességgel haladó átalakulás, hogy éppen a fejlődés az, aminek a siettetése vagy eltörlési kísérlete hiábavaló próbálkozás. Csak fokról fokra haladhatunk, és ebben, az Élet által meghatározott tudatos építkezésben rejlik a siker kulcsa. Az EU is építkezik, ami ingatag, azt visszabontja, és újból nekifut egy más szerkezettel. Valójában, persze, nem az EU-ban hiszek, hanem abban, hogy Európa államai, társadalmai felismerik azokat a lehetőségeket, amelyeket az együttlétezés, az együtthaladás biztosít mindannyiunk számára, helyet adva a korrekcióknak, a permanens jobbításnak. Jelenleg ezt a folyamatot éljük, amelynek azonban vannak ellenzői, s ez az ellenerő is jelentős, ez az erő is építkezik, mert nem áll érdekében a megvilágosodás: amit ez a szándék hoz létre, az a félelem hatalma, sötét, fenyegető, élhetetlen. De szabad a választás.
Afra
@verőce21: Milyen igazságról beszélsz,,te csak sötétségben élsz, birkafej...
Afra
@Béla333: Az a langyos Kari Geri vállszélességgel állja a sarat , a bosszúálló törpékkel szemben...
Maradjunk ennyiben...
Afra
@Béla333: A többivel egyetértek...
Afra
@verőce21: És hamarosan a sötétség...
Béla333
@Afra: 11.22
Szerintem neki nem állni kellene a sarat, hanem a kezében levő kártyákat kijátszva a Fideszes maffia ellen kellene harcolni.
Néhány ügy, amin nem ücsörögni kellene, hanem harcolni:
- 3-ar metrókocsik vásárlása/felújítása (világraszóló botrány)
- E-jegyre elköltött milliárdok ügye,
- 4-es metró ügye, amiben nyakig sáros a Demszky féle SZDSZ és az MSZP, de ugyanúgy sáros a Tarlós féle Fidesz.

Lehetne még hosszasan sorolni a Tarlós időszakban elkövetett disznóságokat...
Szerintem Karácsonyt nem azért szavazták be, hogy állja a pofonokat, hanem hogy harcoljon a korrupció ellen, hogy feltárja a korrupciós ügyeket.
Csizmás Kond
...győzne a zellenzék...még elképzelni is fájdalmas... hogy tudna az ilyen magánérdekegylet kormányozni amikor még a saját igényeit sem tudja kifejezni, véghez vinni ...Olyanok mint a távírányítós játék amibe kifogyóba az elem.
Afra
@Horizont: "Sajnos" igazad van..Ezek már most is vadállat módjára viselkednek. kiráz tőlük a hideg..
karma1
@Afra: 11.25-re: Szerintem nem ismeri ezt a konyvet,...:) Csak szorod a kulturat szanaszet a termeletlen talajra...:)
Afra
@Béla333: Akkor másképp mondom, felvette és tartja is a kesztyűt ,vég nélküli támadásokkal,megvonásokkal,pénz nélkül,a vércsehaddal szemben...
Könnyű ám a máséval verni a csalánt és támadni őt úgy,hogy jól tudod,minden mozdulatukkal gáncsoskodnak,levegővétel nélkül...Szóval hárítani és mindemellett, főleg,amiket felsoroltal,másfél év alatt megoldani,Rodolfó sem tudta volna...
Szerintem meg, az általad felsoroltak mellett,elsősorban ,főpolgármesterként a főváros vezetése,folyamatos működtetése, a megbénítására való törekvés elhárítása, a lakosság életkörülményeinek javítása az elsődleges feladata,amit elődje,a kormánypárt szeretetét élvező,pénzzel pumpolt Tarlós,hosszú éveken át ,sem sem tudott,helyesebben,nem akart érvényesíteni...
Afra
@Csizmás Kond: Egy ilyen aljas maffiával szemben,nehéz a jeget megmászni,de nem lehetetlen,te kis varnyú...
csipetke
@Béla333: 11:30 Karácsony kezében nemigen van kártya,ezért csak azt veti be,amit megtehet,hogy a fidesz genyóságairól/elvonásokról tájékoztatja az embereket.Amiket felsoroltál,az ellen se nagyon tehet,mert orbánnak ott van az elsikálásügyi embere,poltpéter,aki azt mondja,hogy nincs itt semmi látnivaló
Afra
@csipetke: Köszönöm,hogy ezt helyettem is megválaszoltad...
Afra
@Nyírfa: Sajnos,én is úgy látom,hogy az eu a saját szempontjain,érdekein , nem lép túl...
Egyfolytában ontja és felhívja a figyelmet a fidesz korruptságára,ugyanakkor,folyamatosan pumpálja nekik,az ellenőrizhetetlenül felhasználható ,számunkra felfoghatatlan milliárdokat,tudván,hogy ebből az ország egy kanyit sem kap...
Akkor ezt minek neveznéd?
verőce21
@Afra: (11:25) Mi vagy Te, egy zenész csendőr...?
Nyírfa
@Afra: A demokrácia egy folyamatosan fejlődő szabadságtanulás, tele emberi buktatókkal. Te láttál, tapasztaltál már olyat, hogy a tévedéseik kárán azonnal tanultak az emberek? Ritkán, mint a fehér holló előfordulása. A többség ugyanazon az úton indul el újra, csak még nagyobb erőkifejtésre szánja el magát, és egyre dühösebb, hogy mégsem koronázza siker az erőfeszítéseit. Hogy mást kéne, máshogyan, ez a gondolat minden korban nagy ellenállásba ütközik, és inkább üldöztetést von maga után, semmint, hogy új megoldásokat keressünk. Ezek fixálódott emberi stratégiák, a megváltoztatása még ma is problémák elé állítja a másképpen gondolkodókat.
Hogy az EU vezetői kapitalista fejjel politizálnak, ebben nincsen semmi rendkívüli, de mindent a maga komplexitásában kell néznünk: honnan indult és hová jutott Európa. Szerintem messzire jutott, a klasszikus kapitalizmus keretei már felbomlottak, és a rendszer olyan változáson ment és megy át, amely a szociális piacgazdaság egyre tágabb, szélesebb sprektumát kínálja. Ma Nyugaton olyan életet élhet az ember, amilyet Kádár szeretett volna megvalósítani.
Persze, hogy bánt, bosszant, amikor látom, hogy Orbán azért is lehet ma még hatalomban, mert a kifogások ellenére ömlik az euró a zsebébe. De ne tegyünk már úgy , mintha áldozatok lennénk: nagyon is szeret ez a nép a sárban dagonyázni.
És, ha az EU erre széttárja a karjait, akkor a saját jellemtelenségeinkért nem őket okolom.
Sok mindenről lehetne írni: az autógyárakról , a szolidaritás meglétéről vagy hiányáról, a tudatos gondolkodásról, az érdekek egymásnak feszüléséről és az igyekezetről, amely a méltóságteljes életet tűzi ki célul. Minden együtt van, a jó és a rossz, a csúf és a szép. Látom a csúfot, de a szépre fókuszálok.
Yoda69
Mivel a fideSS jelenlegi kormanyzasa illegitim, igy barmilyen modszer megengedheto ha az ellenzek nyer 2022-ben.
A legfontosabb lepesek:
- demokrtikus intezmenyek helyreallitasa
- Köztársaság helyreallitasa
- azonnali elszamoltatas, kozpenzt sikkasztok megbuntetese.
Yoda69
@Horizont: Nem alaptalanul. orban mar elszabadult hajoagyukent viselkedik. A Klubradio frekvencia elvetele mutatja, hogy mar barmire kepesek a hatalom megorzese celjabol. Tudjak jol, ha buknak, el lesznek szamoltatva, ezert mindent megtesznek hogy ne bukjanak, akar torvenytelen dolgokat is.
simmering73
Azt kell alkalmazni. Tákolmányt elégetni, teljes vagyonelkobzás, gyorsított eljárásban börtönbe minddel aki rászolgált. Ez a minimum.
Sámannus
Az önkormányzatiság visszaállítása, és pohost elküldjük kódulni, mert nincs neki semmije

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.