A Kárpátaljai KultúrKaraván elnevezésű magyar kormányprogram keretében megújul a kárpátaljai megyei ukrán drámai színház teljes színpadtechnikája.

160 millió forint érkezik Magyarországról egy kárpátaljai színház felújítására
Fotó: MTI/Nemes János

A mintegy három és fél hónap alatt megvalósuló, 160 millió forintos felújítás keretében kicserélik a színpad deszkáit, valamint a forgószínpad mechanizmusát, ezenkívül modern hang- és fényberendezést építenek ki Kárpátalja legnagyobb, 800 férőhelyes színházában.

A munkálatok megkezdése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Buhajla József, ungvári magyar főkonzul utalt arra a szokatlan körülményre, hogy a program megvalósításáért felelős Grezsa István miniszteri biztos Ukrajnából való kitiltása miatt nem lehetett jelen a rendezvényen.

A diplomata emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban számos kulturális fejlesztés valósult meg Kárpátalján a Nemzetpolitikai Államtitkárság részvételével, többek között a salánki és a tiszapéterfalvai művelődési ház felújítása, a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház felújítása és korszerű autóbusz beszerzése a társulat számára. Az ungvári az egyetlen forgószínpaddal ellátott színház Kárpátalján.

Buhajla József főkonzul elmondta, szerződés rögzíti, hogy évente mennyi kulturális eseményt tarthat itt a magyar közösség a felújítást követően. "Nagyon bízom abban, hogy a KultúrKaraván elnevezésű projekt kiválóan fog működni a jövőben, több ilyen fejlesztésre, projektre kerül sor és ezáltal javulni fog a két ország kapcsolata" – mondta Buhajla József.

(MTI)

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Ekkora szemét bandát!!! Ilyen helyzetben pont színházfelújításra van szükség, az emberek meg nyomorognak, de kit érdekel!!!
Persze majd jövőre jól fog jönni a szavazatuk - köszönetképp!!!
GYOMORFORGATÓ amit művelnek!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a vidrovszkijt nem akarják pluszba?? =))
jesz
mindeközben az ott élő magyarok szegények, mint a templom egere...
silber13
ugyankkor a magyarhoni színázi élet utánpótlását kicsinálják! nézd eg mi lett nemzeti sznházból Vidnyánszky áldásos közreműködése alatt
csak úgy....
a hála meg megy majd szavazatokba ! orbán kiknek is a miniszterelnöke?
ágimami
Ekkora szemét bandát!!! Ilyen helyzetben pont színházfelújításra van szükség, az emberek meg nyomorognak, de kit érdekel!!!
Persze majd jövőre jól fog jönni a szavazatuk - köszönetképp!!!
GYOMORFORGATÓ amit művelnek!!!
Nessy
Grátisz küldjék el nekik Vidnyánszkyt az egész kuratóriumával együtt. Szarkát is megkapják! Lesz ott olyan kulturális élet, hogy csak na! Kutya drága egy,egy szavazat a határon túli "hű magyarjaiktól"!
134.bátor
Kurva anyátokat most már!!! Mocskos,kibaszott bagázs!! Itthon tönkretesznek mindent,az itt èlő magyarok semmit nem kapnak!! Nèzzètek meg pl. a Karinthy Színházat, èvtizedes szèkek, borzasztó állapotok!! Utálom az összes erdèlyi,kárpátaljai èlősködő szavazógèpeket!!! Ès remèlem nem vagyok egyedül vele!!! Most majd kapom,hogy " rohadt lipsi, Soros bèrenc", de attól mèg jobban utálom ezeket,akik èletükben nem fizették ide adót,mègis dúskálnak a pènzben,amit ezek a mocskos küldenek nekik!!
Nyírfa
@134.bátor: Nem vagy egyedül. Pontosabban: nem vagyunk egyedül.
Nyírfa
Vidnyánszky otthon már nem kéne - ismerik.
balos
Innen üzenem a fizetett magyaroknak,hogy basszanak,de sohase élvezzenek a mi pénzünkért ránk!
ágimami
@Nessy: 18:08Ez egy nagyon JÓ ÖTLET, csak az a baj ahogy írod is, hogy a "nagyvidnyánszky"-t már ismerik, nem biztos hogy örülnének neki!!!
namihami
És biztosak abban, hogy elég is lesz? Nehogy félbemaradjon, mint at Úszó VB, a Népstadion és a többi, orbáni hátszéllel támogatott, de leállásra kényszerülő beruházás?
vitriol
Természetesen ez is halaszthatatlan védekezés a covid ellen, enélkül sokkal több magyar ember halna meg, de szerencsére meghosszabbítottuk orbánnak a "rendkívüli jogrendet", így ujjá lehet építeni a kárpátaljai szinházat.
Qqberci
Adjuk oda ráadásnak Vidnyánszkyt!...
verőce21
A magyartudatot erősíteni kell!
A baloldali politika úgyis csak szavakban támogatja a művészet függetlenségét még itthon is.
csak úgy....
@verőce21: "A magyartudatot erősíteni kell! " :) magyartudatot ukrajnában pénzért? ingyen má senki sem akar magyar lenni? @verőce21: neked elment az eszed?
voltmárjobbis
@verőce21: 19:58 "A magyartudatot erősíteni kell! "
Kinek, miért?
Nessy
@csak úgy...: Aztán miért az ukrán színházba kell a magyar tudatot erősíteni?
Bár, ha belegondolok, hogy "hű magyarjaik" jó része egy árva vak hangot sem tud magyarul, amikor "jönnek szavazni" tolmács is jön velük, van benne ráció.
gina
@verőce21: Te elmebeteg állat!!! Remélem adakoztál te szar fidesz patkány...
gina
Pénz nem számit ennek a mocskos alja kormánynak nem az övékét pazarolják, remélem lesz számonkérés...2022 nem a fidesz éve lesz megjósolom
verőce21
A lipsik, akiknek az IQ-ja nem magasabb egy csimpánzénál, így alázzák a határon kívüli magyarokat! @gina: @voltmárjobbis: @csak úgy...:
verőce21
@csak úgy...: A német állam pénzért akarja németté nevelni a sivatagi cigányokat és afrikai előembereket. Közöttük titeket is!
Borítékolom, egyik sem fog menni! @gina:
silber13
@verőce21: Miféle megalázásról vakogsz, te müveltég kútfője? Tudod ki alázza magyarokat itthon? Nem idegen országokban hanem itthon!!?? Meglátod a csúti hájas víziló személyében. És ti, elvakult fidesznyikek ne dumáljtok műveltégről, kultúráról, mert illetlenég a görénynek illatól beszélni
verőce21
@silber13: Nem okoztál csalódást, mert egy ellenzékinél követelmény, hogy az IQ-ja ne legyen magasabb egy csimpánzénál.
silber13
@verőce21: Én viszont követem a descartes-i útmutatást: Minenben kételkedek, így a józan eszedben éselyett máncot morálodban is.iAmi meg a űveltséget illleti : ki oltá beoltás helyett az oltakozni, migráns helyett migráncs ,libsi helyett a lipsi szavakat használja,az egyéb aljaságra is képes!:-))))))))
Aki Én
@verőce21: Azzal erősítesz magyartudatot, hogy az adóinkat milliárd számra öntöd határon túlra?
Te tényleg ennyire buta vagy?
ómió
Pedig az efftársak ezt "vörös segíjre" adták volna!
solidedge
Nem ingyen kérik Kárpátalján. Cserébe szállítanak nekünk ötvenezer Fidesz szavazatot.
szép új világ
A cikk címe helyesen:
160 millió Forintért vásárol szavazatot a magyar kormány Kárpátalján.
nezelodo
Ez az összeg hányszori nagykövet bekéretést és NATO előcsatlakozási ellenszavazatot radíroz ki aszomszédok diplomáciai emlékezetéből?
Afra
@134.bátor: Minden szavaddal egyetértek..Ennyi féreg,pióca, kullancs nem ólálkodott még az ország körül,mint az utóbbi években...Nemzeti migráns gyüjtő hely lettünk és annyian vannak,mint a piaci légy...Undorító..
Afra
@Aki Én: Ő sötét és primitív...
Aki Én
@ómió: A te bolsi efftársaid meg szavazatokért adják. Mennyivel jobb...
verőce21
@Aki Én: A te bolsi elvtársaid meg szavazatokért szállítják be a sivatagi cigányokat és afrikai előembereket! Mennyivel jobb...?
Aki Én
@verőce21: Már bocsi, te tudatlan fasz, de ide eddig csak a gazdád engedett idegeneket ezrével, titokban. Ez a rész megvan, te buta kretén?
verőce21
@Aki Én: Már bocsi, de te jöttél a szavazatok vásárlásával! De amiket most említesz, azoknak köze nincs ahhoz, te buta Kretén!
Aki Én
@verőce21: Ahhoz van köze, amit idehazudtál, te félkegyelmű hazudós. Persze a tények téged nem tudnak kizökkenteni, mert nem tudod összerakni őket a buta fejedben. Csak hazudozol, aztán csodálkozol, ha valaki hozzád szól és lealáz, megvilágítja földöntúli ostobaságod.
Hát, most is valami ilyesmi történt.
verőce21
@Aki Én: Ez jópofa! Majdnem szó szerint azt írtam, amit te, kreténke! Akár idézhettem is volna...
Zavar téged a hazudozásod?
Aki Én
@verőce21: Attól, hogy tőlem idézel, még nem leszel megbecsültebb. ...te balfasz :)
verőce21
@Aki Én: Szóval akkor zavar téged a hazudozásod...!
ómió
@Aki Én: Olyat legutóbb talán Biden efftársatok művelt, vagy ő "csak cédulázott"!? És efftársilag már ez is a "fideszre hazudandó" rubrika, fajgörény!? Ismerve a tetübolsi fajtátokat tudom, hogy efftársilag a nemzethez tartozás mindig is nulla volt, na, de ennyire!? Netán ebben is csak a tetvesbolsi egótokat hazudnád másra? Mert az más!
Aki Én
@ómió: ...legutóbb lehet. Habár azt még senki nem bizonyította, csak a szellemileg megrogyott Trump mondogatta rögeszmésen, míg el nem hagyták a bizalmasai is. De ezekkel a tényekkel ne törődj, mert még a végén nem néznél ki olyan elmebetegnek, mint amilyen vagy.
ómió
@Aki Én: Most legutóbb éppen a Time magazin írja, hogy "Bidenék nem akartak csalni, csak az eredményt megerősíteni"! Gondolom! "Fájdalom", de az egész csalásra "sikeredett"! Még, ha 100-szor számolták is újra az elcsaltakat! De neked oda az elmeosztály munkásőr tagozatára ezt úgyis hiába mondaná bárki is, felfogni képtelen lennél! Nem is erőltetem, mert még tovább rontaná az állapotodat! Még több másrahazudni valód lenne!
ómió
@silber13:De akkor miért nem kussolsz, tolvaj román!? Az idiotizmusod nem engedi?
silber13
@ómió: Megint és állandóan lopsz bozgor? Most mások komentjét lopod
ómió
@silber13: Akkor olyan lennék, "bozgor", mint a bolsevik tetübandád, veled együtt! De hál' Isten az kizárt! Azt írtad alá: tolvaj román! Fel se tűnt, fajkretén!? Agy nélkül semmi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.