Azt a korosztályt kell vele oltani, akiknél az alkalmazás hatása nem nagyon ismert.

A Népszava cikke szerint ódzkodnak a háziorvosok is a kínai vakcinától, mivel egyelőre csak a kínai termékismertető magyar fordítását kapták meg a gyógyszerészeti hatóságtól. Ennek a vakcinának adta meg az engedélyező hatóság rendkívüli könnyítéssel a hazai felhasználási engedélyt.

A háziorvosok sincsenek elragadtatva a kínai vakcinától

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a Magyar Orvosi Kamara kérte korábban, hogy hozzák nyilvánosságra a Sinopharm vakcina alkalmazási előírását, mert anélkül nem tudják ajánlani a háziorovosoknak. Ehhez képest jelent meg aztán a gyógyszerhatóság honlapján az a dokumentum, ami nem egy független szakértők megállapításain nyugvó irat, hanem csak a kínai termékismertető fordítása. A Népszava megkereste az orvoskamarát, hogy hozzáfűznének-e valamit a korábbi nyilatkozatukhoz a most megismert információk fényében, de a kamara nem élt ezzel.

A Sinopharm vakcinából és a brit AstraZeneca oltásból a héten országszerte 275 ezret fognak kapni a háziorvosok, hogy azzal oltsák be a körzetükben élő krónikus betegeket.

A Népszava két háziorvost is megkérdezett arról, hogy ajánlani fogják-e a pácienseknek a kínai vakcinát.

A lap kérdésére két háziorvos is jelezte, nem fogják ajánlani a kínai szert, és csak akkor adják be, ha azt a páciens külön kéri.

Keszthelyi Gyula cserépváraljai háziorvos azt választolta, hogy csak a szabályos, 

az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával oltunk. A Pfizer oltásra beküldöm a betegeimet az oltópontra, az egyéb oltások alkalmazásához nem biztonságosak a szakmai körülmények, nem rizikózom a beteg életével. A kínait nem fogjuk ajánlani egyetlen betegnek sem, de le sem beszéljük őket róla, ha kéri megkaphatja.

Keszthelyi arra is kitért, hogy nem tartja etikusnak, hogy miközben van több, az Európai Gyógyszerhatóság által jóváhagyott vakcinája az országnak, aközben egy olyannal kell oltani az embereket, amelynél csak a gyártó leírása olvasható a magyar hatóság honlapján.

Komáromi Zoltán budai háziorvos a lap kérdésére elmondta, ő már elküldte 55 betegnek a kínai vakcina betegtájékoztatóját azzal, hogy ha elolvasta és kéri az illető az oltást, akkor hétfő délután 5-ig jelezzen vissza. Komáromi doktor azt nehezményezte, hogy alig van adat az oltás kapcsán arról, hogy a 60 pluszos korosztálynak mit okoz, a kormány mégis ennek a korosztálynak az oltását javallja a kínai vakcinával. A háziorvos hozzátette, megpróbál hazai szakemberekkel is konzultálni.

A cikk szerint Kökény Mihály egykori egészségügyi miniszter is a korcsoporti kérdést feszegette a közösségi oldalára feltett bejegyzésben, mert hogy a kínai vakcinát a 18-59 év közötti korosztályoknál alkalmazták eddig, a 60 pluszos korosztálynál való alkalmazásról nincsenek nagyon információk.

Forrás: Népszava

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Pálinkás Pál: És bizonyára ezért is rendelt Kina még januárban 100 millió Pfizert!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"nem tartja etikusnak, hogy miközben van több, az Európai Gyógyszerhatóság által jóváhagyott vakcinája az országnak, aközben egy olyannal kell oltani az embereket, amelynél csak a gyártó leírása olvasható"

Kínai rulett...
Csizmás Kond
A kínai vakcinával oltották be egész kínát és fél afrikát, fél ázsiát, de nálunk semmi nem megy hiszti nélkül.
1984
Kínai vakcina: az OGYÉI honlapján megjelent dokumentum szerint az oltóanyag hatásossága és a biztonságossága még további ellenőrzésre szorul

www.atv.hu/belfold/20210221-virologus-szakmai-szempontbol-nem-indokolt-hogy-az-astrazeneca-vakcinajat-csak-60-even-aluliaknak-adjak/hirkereso
Szevasztok
Na és mitől vannak elragadtatva egyáltalán ???
Nyírfa
Jó módszer, hogy csak azt oltsák be a kínai vakcinával, aki körömszakadtáig ragaszkodik hozzá.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: te miről hablatyolsz??? beoltottak vele pár millió embert olyan országokban,ahol ha az összes feldobta volna a talpát miatta,akkor sem ismernék el!!!
"Súlyos mellékhatás miatt Brazília leáll az egyik kínai koronavírus elleni vakcina tesztelésével"
hány ilyen cikket idézzek még?? felmész a netre tele van, a Brazilok vissza is küldtek egy nagy szállítmányt!! csak egy olyan országot mondj,ahol engedélyezték,és jogállam!!!
kereső
@Pálinkás Pál: És bizonyára ezért is rendelt Kina még januárban 100 millió Pfizert!
Aki Én
@Szevasztok: Az alaposan bevizsgált, kétségektől menetes, biztonságos vakcináktól.
Pálinkás Pál
ez így igaz...csak erről hallgat a büdös puhos..
Pálinkás Pál
@kereső: ez így igaz...csak erről hallgat a büdös puhos..
Málna
Tehát megkérdeztek egy DK-s háziorvost, és egy olyat, akit saját bevallása szerint is sok orvos hülyének tart.Csak ezt a kettőt találták, akik hajlnadóak voltak a kínai vakcia ellen nyilatkozni?
simmering73
A mocsokmédiában reggel perceken keresztül mantrázták a kínai vakcina áldásos hatását.
Nessy
Arról nem beszélve, hogy jóval többe kerül a bevizsgáltaknál! Lehet, hogy ezzel a vakcinával az "oltottak száma" több lesz, de hogy a védetteké mennyi, azt senki nem tudja.A 60+ korosztály meg már úgyis közeleg a nyugdíjhoz, jó lesz kísérleti nyúlnak.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali, a kínai és az orosz vakcinákkal összesen több embert beoltottak világszerte mint összesen a másokkal. A kinai vakcina a hagyományos elölt vírusalapon készül ami mindig is bevált és ma is használt módszere a gyógyításnak. Az hogy te vakcina és virusellenes vagy attól még létezik és működik sőt minden normális ember abban jár, hogy beoltassa magát és amennyire lehet elkerülje a lehetséges fertőzést...a többi csak vak, tudatlan duma.
ómió
Nem kéne megvárni, efftársak, mig 5 év múlva lesz Pfizer is?!
1984
@ómió: Az orosz sem jön időben a megígértek szerint. Ne legyél hüle.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: kamuzol,mint mindig...semmit nem tudni a kínai vacakról,titkolják is rendesen...meg ha olyan jó és még exportálni is tudnak belőle, akkor miért is vásároltak Pfzer vakcinát dögivel??? még abban az iratban amit a magyar "hatóságok" mellé tettek,abban is az szerepel hogy mind a hatásosságát,mind a biztonságát még vizsgálni kell!!! no akkor ezzel a kísérleti szarral oltassátok magatokat ti,fidesznyikek.. ami meg az én hozzáállásomat illeti...nos faszkalap, az elmúlt 20 évben még lázas sem voltam,a legnagyobb flu járványok közepette.../H1N1/ és társai!!! ergo,senki nem fogja megpiszkálni az én immunrendszeremet semmiféle ,sebtében összekotyvasztott szarral!!! és ez mindegyik vakcinára igaz..ja..és aki a közel egy év alatt nem kapta el,vagy simán átesett rajta, az megint minek oltassa magát??? ez nektek lett kitalálva, űjkor rabszolgái...még 20 év múlva is maszkban fogtok szuszogni!!!
sokanvagyunk
Nem tudom, egy háziorvosnak az elméleti tudásán kívül mennyi lehetősége és jogosultsága van megállapítani egy vakcina hatásosságát olyan rendelőben, ahol egy laptopon, egy vérnyomásmérőn és spatulán kívül talán más eszköze nincs is.
kereső
". Hatásosság: mi, mennyi?
Egy vakcina hatásossága azt jelenti, hogy az adott készítmény hány százalékos eredménnyel tudja megelőzni az adott betegséget. Ezt több tényező is befolyásolhatja, pl.: életkor, meglévő betegségek, az oltás beadásának módja és a beadás óta eltelt idő, korábban történt fertőzés, maga az oltóanyag stb. Egy vakcina akkor fogadható el hatásosnak, ha annak hatásossága legalább 50%.

Jelen esetben elmondható, hogy mind az öt szóban forgó készítmény hatásossága megfelel a követelményeknek: a Pfizer/BioNTech vakcinája (Comirnaty) 95%-os, a Moderna készítménye 94,5%-os, az Oxford/AstraZeneca készítménye átlagosan 62%-os, az orosz Gamelaja készítménye (Szputnyik-V) 91.4%-os, a kínai Sinopharm vállalat oltása pedig átlagosan 79,4%-os hatásossággal rendelkezik.

COVID-19-VAKCINÁK HATÁSOSSÁGA
Pfizer/BioNTech - 95%
Moderna - 94,5%
Szputnyik-V - 91,4%
Sinopharm - 79,4%
AstraZeneca/Oxford - 62%
Azt egyelőre nem lehet tudni pontosan, hogy milyen tartós a vakcinák által nyújtott védettség. Az AstraZeneca a kutatásai során azt találta, hogy vakcinájuk még 3 hónappal a beadás után is erős immunválaszt vált ki, de a COVID-19 megbetegedés elleni védettség teljes időtartama még nem tisztázott. Ennek megállapítására a Pfizer és a Moderna további 2 évig követik az önkéntesek állapotát és a vakcináik hatásait. Annyit viszont meg tudtak állapítani a klinikai vizsgálatok során, hogy ha valaki az oltás beadása ellenére is elkapta a koronavírus-fertőzést, az sokkal enyhébb tünetekkel vészelte át a betegséget, mint a nem beoltott betegek."
Nem bulvár oldalról származik a hivatkozás, hanem orvosok által szerkesztett WebBeteg-ről.
A kinai/orosz vakcinákról miért is nincs részletes tájékozatatás-olyan amely elérhető a Pfizer.Moderna,Oxford (Astar-Zeneca) vakcinákról.
kereső
Milyen labor vizsgálatot lehet elvégezni egy vakcinán/oltóanyagon, vagy új gyógyszeren röpke 72 óra alatt? Miért a gyártó által adott kinai nyelvű , magyar adaptációja van az OGYÉI honlapján- mint engedélyezés alapja??
A 80% alatti hatékonyságú vakcina miért is kerül 2,5x árba, mint a Pfizer, melynek hatékonysága 95,8%(Izrael-csak azzal oltott).
Miért a 60+ évjáratot oltat a kormány a kinaival, holott a származási országban nem vizsgálták erre a korosztályra a vakcina hatását- sem hatékonyságát, sem mellék hatásait.
Ha egy magát "házirovonak" és nem csak doktornak tartó ezek alapján "ajánla" ezt a vakcinát a pácienseinek, akkor orvosi esküjével ellentételesen cselekszik.
És ez teljesen pártfüggetlenül igaz.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali, ha neked részletes leírást adnának róla mit értenél meg belőle ? Hány gyógyszer leírását olvastad el mostanig, és vetted figyelembe az ellenjavaslatait ? Te egy vagy a sok közül akik szereted a kórusművet...megadják a hangot és dalolod gondolkodás nélkül.
...gondolom ennyi idősen voltál legalább egyszer korházban...és ott amikor a nővérke hozta a gyógyszereket akkor kérted a leírást vagy kérdezted az ellenjavallatairól írt felsorolást ?...
A vakcinavásárlás már üzlet, az hogy miből mennyit és mennyiért vásárolnak a rendelkezésre álló lehetőségek szabják meg nem az igények.
...és mit értesz újkor alatt ? a füstjeles üzeneteket a te világod vagy van telefonod ?
kereső
És akkor, hogy ne csak egy DK-s háziorvos véleménye legyen már itt a kötözködni valók között- Duda Ernő virológus proff.emeritus interjúrészlete legyen hivatkozási alap, aki immunológiai szempontból közelitette meg a kérdést:

" DNS-vektorvakcina hatékonysága 60-90, az inaktiválté 52-90 százalékosnak bizonyult. Nem mindegy, hogy 52 vagy 90. Mi az oka ennek a nagy szórásnak?

Nem mindegy, mit jelöl ez a szám. A halálos betegséggel szembeni hatékonyságot, a tünetekkel járó betegséggel, vagy a fertőzéssel szembenit. Ha egy vakcina százszázalékos védelmet ad a halálos betegséggel szemben, 67 százalékig véd a tünetekkel járó betegséggel szemben, és a fertőzéssel szemben mondjuk 50 százalékkal akkor hány százalékos az a vakcina? Amikor azt mondják, hogy 50 százalékos, nem írják oda, hogy mivel szemben 50 százalékos.

A Sinopharm esetében például melyik melyik?

Fogalmam sincs, mert a kínai vakcina kísérleti adatai nem hozzáférhetők. A nyugati cégek a klinikai vizsgálatok kezdetétől küldik az adatokat azonnal a jóváhagyó hatóságnak, vagyis a hatóságnak hónapok állnak rendelkezésre, hogy az összes kísérleti adathoz hozzáférjenek. Ezért van az, hogy hetek alatt el tudják bírálni: engedélyezik-e vagy sem.

Azt mondják, 50 százalékos hatékonyság felett már populációs szinten megelőzésre alkalmas egy vakcina. Jobbnak tűnik ez, mint hónapokig a lélegeztető gépen lenni, vagy ne adj Isten, maga a halál.

Persze, ráadásul valószínű, ez az 52 százalék nem a halálos betegséggel szembeni védettséget jelenti, hanem a tünetekkel szembeni védelem hatékonyságát. Vagyis feltehetőleg a halálos betegséggel szemben hatékonyság valódi értéke a 90 százalékot is eléri. Tehát igen,

inkább a kínai vakcina, mint a megbetegedés,
de nem mindegy, melyik populációról beszélünk. Más egy elöregedett, rengeteg féle autoimmun és krónikus betegséggel küzdő magyar populáció és más egy fiatal, életerős afrikai."
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: te miről beszélsz??? előbb tisztázni kéne pár alapfogalmat a védőoltás nem gyógyszer.../vírus ellen nem létezik/...ergo a vakcina csak védekezésre készteti,beindítja az immunrendszeredet...ha az eleve szar, akkor literszámra adhatsz bármilyen vakcinát, nem fog a dolog működni...tehát...egy gyógyszert sose hasonlíts össze egy végeredményben katalizátorként adott védőoltással!! és ahhoz hogy az immunrendszered beinduljon,ezek a régifajta oltások bizony megfertőznek!!! nos...az öregeknél megértem, nekik szükséges lehet,.. de hogy egy fiatal,akinek egészséges az immunrendszere direkt fertőztesse nagát, ráadásul egy nem ellenőrzött, lopás céljából sokszoros áron vásárolt lutrival, az azért nevetséges...mondtam,oltassátok magatokat, aztán fogjátok be a pofátokat, ti védve vagytok, mi meg vállaljuk a kockázatot... / persze azt nem hírdeti a lakájmédia hogy bizony az oltott öregek ugyanúgy hullanak továbbra is!!/ igaz...nézz utána!!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Akkor tisztázzuk Pali. Mi a gyógyszer ? A vakcina egy páncél, ami lehet gyengébb vagy keményebb de a feladata a védelem. A vakcina nem fertőz, ez a legnagyobb marhaség amit valaha mondtál.
...a gyógyszer, vagyis amit mi annak nevezünk az sem igazi gyógyszer hanem egy célirányított gyilkos ami úgy hat, hogy megöli az ellenségnek vélt sejteket hogy azáltal a beteg felépülgessen. vagyis ha úgy vesszük még szarabb a mint a vakcina mert ép egészséges sejteket is öl sőt azért kell használják mert arra nincs immunerősítő vagy figyelmeztető oltás...szóbal lehet vitatkozni de ahhoz illik legalább eligazodni a dolgok között
Peller Anikó
@kereső: 9:33, "a kínai Sinopharm vállalat oltása pedig átlagosan 79,4%-os hatásossággal rendelkezik."

Átlagosan! De itt nem átlagosan akarják beadni hanem 60 év felett, ahol a hatásosság akár nullára esik.
balos
Bassza meg az összes fideSSgeci a kinai oltást,amit 1 nercsicska seggintézet engedélyez a védett korosztályon!Remélem az ö családjuk szép korúi fogják először felmutatni a hatásosságát a horkolás gátlók beüzemelésekor!
ómió
@1984: Már most több jött, mint brüsszeli! Nem zavar?
NKF
Majd a Népszara megmondja a tutit,mint mindig!
Aki Én
@Szevasztok: Akár a kínai. Bármelyik, amit bevizsgáltak, minden szempontból biztonságosnak és hatékonynak bizonyult.
Semmiképp nem olyan, aminek még a dokumentációja sem komplett, és a szakértők sem tudnak róla sokat.
szerintem...
csak úgy....
@Shikari: te annyira buta kretén,hogy észre sem veszed ,hogy nem kötözködök, csak tényeket közlök!
Aki Én
@Málna: Nem figyeled a híreket? Szakemberek tömege jelentette már ki, hogy nem tudni mennyire biztonságos. Csak az ő szava jut el a médiáig.
Ennyi.
Lehet, hogy totál biztonságos, de nem tudni. Szeretnének legalább annyira meggyőződni erről, mint más oltóanyagok esetében.
Szerintetek ez miért olyan túlzó elvárás?
csak úgy....
@Shikari: te annyira buta kretén,hogy észre sem veszed ,hogy nem kötözködök, csak tényeket közlök!
1984
@ómió: Nem - 20 %-os oltási hajlandóság mellet.
kereső
@Peller Anikó: Erről van szó. Kinában "állitólag" a tesztelt létszám 0,36 %-a volt 60+-os, ezért is nem rendelkeznek egyáltalán semmilyen adattal . Mellesleg azt sem tudni- a hiányos dokumentáció alapján, ténylegesen hány főn tesztelték/tesztelnek- hiszen a tesztelés III. fázisa most zajlik- és erről egyáltalán nincs információ. Majd lesz, a magyarországi oltások alapján.
kereső
@Málna: 08:57. Remélem sikerült ismereteidet bőviteni kinai vakcina ügyben, hogy ne csak a DK-s, meg az eyébként is semmire sem való háziorvos segitsen Neked is dönteni.Részt veszel-e az orosz rulettben- tudod, az teljesen biztonságos!!- vagy nem.
Málna
@kereső: Nincs rá igényem, hogy bővítsem ezirányban az ismereteimet. Mivel nem értek hozzá, ezért a szakemberekre bízom magam. Mint eddig is, mindig. Az, hogy a Népszava csak két ilyen embert talált arra, hogy azt mondják, amit hallani szerettek volna, megerősített ebben.
kokopelli
Vannak bizonyos országok,amelyek a demokráciával "hadilábon" állnak.Azon országok vakcináiból nem szívesen
"lövetnék" be semmit! A hivatalos dokumentációt sem olvasnám el!Amennyiben azon országok,még nyugatról im-
portálnak is... hát...nemtoom!? Rossz cégér!!!
kereső
@Málna: De "kedves"- én nem a Népszavából hoztam idézeteket. Az első a WebBeteg oldalról származik, amelyet orvosok szerkesztenek - orvosoknak, és betegeknek.
A második idézet Dr. Duda Ernő Professzor emeritussal készült interjúból való. Tudod Ő, az SZTE orvostudományi karán oktat.
És csak azért hoztam ide ezeket Neked - kimondottan, mert fikáztad Dr. Komáromi Zoltánt- a DK egészségpolitikusát, aki nem mellesleg gyakorló háziorvos. De idézhettem volna a teljes orvosi kamarát is, akik kifejezetten nem ajánlották az orosz -és kinai vakcinát.

Én csak segiteni akartam Neked, de ha nem, akkor nem.
Málna
@kereső: Ja, téged nem olvastalak, bocsánatodért esedezem. Máskor nekem címezd, ha nekem szánod, akkor elolvasom.
Nem szorulok segítségre ebben az ügyben, már döntöttem. Ahogy Duda is mondta, inkább a kínai vakcina, mint a betegség. Egyértelmű.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: igazad is lenne talán.. ha nem vírusfertőzésről lenne szó...amire,mint már említettem,az emberiség még nem talált ellenszert!!! tehát az oltás semmiféle "páncélt" nem jelent egy vírus esetén...csak próbál védőfalat építtetni az immunrendszereddel, azzal hogy gyengén "megfertőzi"...de ha az immunrendszered eleve szar...és általában azokat vitte el...,akkor abba te töltheted a vakcinát végtelenségig!!! de hogy te is megértsd egyszerű agyaddal...egy motor nélküli autóba hiába töltöd a benzint...nem fog elindulni...maximum felgyullad!!! kezded már kapisgálni miért felelőtlenség főleg a 60 felettieket oltani a kínaival???
kereső
@Pálinkás Pál: Nem felelőtlenség Pali, hanem bűn!
Pálinkás Pál
@Málna: legfeljebb a kínai vakcinától leszel beteg..esetleg jobban mint a covidtól...de ez a te döntésed...csak akkor fogjátok be a pofátokat, oltakozzatok,de a többi embert hagyjátok békén!!
Pálinkás Pál
@kereső: igazad van...de úgysem érti konda sehogy...
Málna
@Pálinkás Pál: Igen, biztos betegebb leszek a kínai vakcinától, mint a vírustól...Pali, te amennyi sületlenséget összehordtál már itt az elmúlt egy évben...Én mondtam, hogy ebbe fogsz belehülyülni. Nevetséges, ahogy játsszátok itt a szakértőt.
Amúgy meg békén vagytok hagyva, ha akartok, oltakoztok, ha nem akartok, akkor meg nem. Nem is értem, mit nyígtok ezen állandóan.
Clavigo
Nem baj vazzze,,,Lényeg ,,hogy Yachtos Pötyi,,meg a csúzliszájú Szirti Viziló legyen elragadtatva ,,Oszt jó napot.
Pálinkás Pál
@Málna: talán mi nyikorgunk mindenütt? még a csapból is az oltáspropaganda folyik...nem gondolod hogy ez kontraproduktívvá válik? engem olyan szinten nem érdekel a dolog hogy el se hiszed...utcán nincs maszkom,mert mindig éppen sportolok,akkor nem kell...de ahogy ma néztem,sok ember sportol velem...
Málna
@Pálinkás Pál: Igen, ti nyikorogtuk már megint. Az természetes, hogy az oltás most a fő téma, erre várunk egy éve, emberéletek múlnak rajta. Ha nem érdekel titeket, nem kellene foglalkozni vele és kész.
csak úgy....
@Málna: utcakereso.hu/budapest-i+kerulet-malna_utca
fogadok,hogy pali nem tudja,hogy rólad már utcát is neveztek el és azért kötözködik veled. -különben hány sávos vagy?
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali keress rá a gugliban a vírusra...ha eddig nem tetted. mert így csak osztjuk a semmit.
Málna
@csak úgy...: Az egyetlen mentséged a korod. Vissza kellene már vonulnod a kommenteléstől. Egy értelmes mondatra nem emlékszem tőled. Azért ez szörnyű, akármilyen öreg is vagy.
1984
Nagyon sok buzi van a Fideszben. Azért látensek a diszfunkcionáriusok, mert a mani mani mani.
(A diszfunkciók lehetnek manifesztek és látensek is.)

www.youtube.com/watch?v=ETxmCCsMoD0
Pálinkás Pál
@Málna: nos... nyugtával a napot...influenza ellen hány évtizede van oltás?...mennyi embert visz el évente? ja...mi van a mutáns vírusokkal...? dél-afrikai...brazil, angol változat...még a simára sincs hosszútávú vizsgálat...de mondom...egy szót nem szólok amint abbahagyják a bevizsgálatlan orbán komcsi elvtársai vakcinájának propagálását...ami olyan hatásos hogy Kína gyorsan rendelt 100 millió adag Pfzert...és ezek után ti oltanátok vele a nyuggereket,akiknek még a kinaiak sem ajánlják..
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: mit keressek rá...? a tudomány mai állása szerint egyik vírusra sincs gyógyszer...
csak úgy....
@Málna: az értelmetlenségeidre tölem vársz értelmes választ?
én itt, (csak) mint politikai szemlélö vagyok jelen ,- persz néha nem bírom ki,hogy ne honoráljam a hibbant fideszközeli (mesterséges) tudálékosságot!
az emlékezö tehetség ,szintén nem tartozhat az erösségeid közé, gondolom arról is én tehetek.. :)
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ..épp azért mert akkor megértenéd hogy mi az...esetleg...
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...navazzzeee...huba...megáll a zész...te mint politikai szemlélő...:))))))))))))))))))))
még politikai bohócnak is kevés vagy nemhogy szemlélőnek...amúgy a beírásaid alapján kimondottan politikai vakságban szenvedsz...méghogy szemlélő...hát ez erre a hétre elég volt :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
csak úgy....
@Csizmás Kond: igazad van cirmim, mert azt a sok kaksit,amit pld. te ,shikari,málna,omió...stb. produkál,annak semmi köze a politikához!
akkor mondom úgy, figyelem a bohóckodást amit itt naponta elkövettek! :)
az a mázlitok,hogy nem vadász vagyok, néha közétek bírnák lüni. :)
csak úgy....
@Csizmás Kond: nejed szülni ment,míg te itt melózol? :)
Csizmás Kond
@csak úgy...: Az az egy igaz hogy figyelsz...mindenkire...és lecsapsz amit valaki beír,de annak semmi köze a politikához, inkább valamiféle nyálas taknykodó magamutogatás.
...ja.. én vadász vagyok...
simmering73
"Kásler Miklós sámán- és magyarságkutató szerint több mint 700 ezer ember számára elegendő oltóanyag van Magyarországon. Ebből 550 ezer a kínai vakcina, ezért a jelenlegi összetétel alapján a legtöbben kínai vakcinát kaphatnak. A kínai vakcinának nincs európai engedélye, amely megbízható, független vizsgálatokon alapulna. Magyarországon csak a kínaiak dokumentációja és Szijjártó Péter sportmenedzser orvosszakmai döntése alapján engedélyezték a kínai vakcina alkalmazását, amely az OGYÉI alkalmazási utasítása alapján nem ismert kockázatokat rejthet más gyógyszerekkel való interakció esetén."
nepszava.us/varhatoan-a-hatranyos-helyzetueket-oltjak-be-tomegesen-kinai-vakcinaval/
Málna
@csak úgy...: Nyugodtan emlékeztess csak, mikor adtál bármire is értelmes választ...:-)
csak úgy....
@Csizmás Kond: na ne dicsekedj cirmos! még a gyerekek is tudják,hogy te egy nagy vadász ! oszt hány kaliberü az egérfogód?
csak úgy....
@Málna: minek,ha 2 percre rá már ki is esett abból a rosta buksidból?
te,inkább koncentrálj a kedvenc humoristád napi sületlen zöldségeire.
Málna
@csak úgy...: Volt két perce értelmes megszólalásod? Melyikre gondolsz?
Csizmás Kond
@csak úgy...: nem dicsekedek, csak megjegyzem hogy egy vadász soha nem mond olyant hogy közétek durrantanék...
csak úgy....
@Csizmás Kond: nem vagyok vadász,ebböl kifolyólag az a durrantás -szellentést !
csak úgy....
@Málna: nem csodákszok,hogy pártában maradtá...
Málna
@csak úgy...: Már megint terelsz. Szóval melyik volt az? Jó, nem kérdeztem komolyan, ne izgulj.:-)
csak úgy....
@Málna: elvégre van mit terelnem,hisz itt birkulsz elöttem.
ómió
@1984: Látom, "felüdülsz" tőle, hogy egyelőre működik a "Krekó doktrinátok"! Minél több magyar halott, annál nagyobb efftársi boldogság!
Clavigo
@Málna: Szóval nem csak ukrán vagy,,,hanem még birka is ráadásul... Orbán elvtárs szeret téged,,nem zavarod meg azzal,,hogy gondolkodni próbálsz..
kereső
@Clavigo: Ukrán? És itt él??? merthogy az Ikeába jár "löncsölni"
csak úgy....
@kereső: biztosan öt is a vidnyányszki rendezi..
1984
@ómió: Teljesen érthetetlen és összefüggéstelen vagy.

Miért is jobbak a fasiszták a kommunistáknál?
Még mindig nem értem.

Hallgassunk zenét, amíg kitalálod a jó választ:

www.youtube.com/watch?v=a_cHddNaKQo&list=RDMM&index=9
1984
@ómió: Érzed ritmust?
Nem?
Ez legyen a te problémád te koravén geci!
verőce21
Ez jó! Akiken úgy "suhant" át a vírus, hogy észre sem vették, azoknak 11.000 Ft-ért kell tesztet csináltatniuk, hogy igazolják.
Majd 3.000 Ft-ért megkapja a "túlélő" kártyáját.
simmering73
@1984: Koravén geci:DDD Szerintem túlhordták, azért ilyen kretén ez a szattyános geci.
ómió
@1984: És mondd csak, bolsiék fajkreténje! Melyik elmeosztályon deliráltál olyat, hogy a fasiszták jobbak a kommunistáknál!? Ez még akkor is síkbaromság lenne, ha - ahogy van - nekik eddig még nem sikerült bolsiék 100 millió áldozatát "reabszolválniuk". Szóval, a "zenét, a ritmust", efftársék elmebetege, hallgasd csak tovább, hátha még - ha ez kell hozzá - "űberolhatod" saját csúcskreténségedet is!
ómió
@simmering73: Na! Már versenyben hazudjátok fajkretén önmagatokat másokra, efftársak!? Ez lenne az "efftársi munkaverseny a'la XXI. század"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.