Még két napja tartott sajtótájékoztatót Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő, aki akkor azt ígérte megosztja a sajtóval azokat az orvosi leleteit, amelyek bizonyítják, hogy nem pszichiátrián volt, hanem teljesen más történt vele. Szabót a sürgősségi ambulancián látták el. Az orvosoknak a makói sürgősségin kimondta: elrabolták. A képviselő bejelentette azt is, hogy rágalmazás miatt feljelentést tett.

Újabb fejlemény az eltűntként keresett, leleplezést ígérő szegedi képviselő ügyében – Szabó Bálint megmutatta leleteit, melyeken az áll, hogy a sürgősségin kimondta: "Elrabolták"

Fotó: Facebook

Ahogy korábban mi is megírtuk, múlt hétfőn reggel még elment futni, a sportolásból azonban nem tért haza Szabó Bálint független, szegedi önkormányzati képviselő, ezért a rendőrség eltűntként kezdte keresni, majd aznap estére már le is vették a fotóját a körözési oldalról, és csak annyit közöltek a lapokkal, hogy a férfi életben van. A Szeged.hu önkormányzati lap ezután több, egymástól független forrásra hivatkozva azt írta, hogy egy szolgálaton kívüli rendőr talált rá egy út szélén Szabó Bálintra.

A Szegedma.hu pedig arról írt, hogy a képviselő egy hétfő reggelre összehívott sajtótájékoztatóan akart leleplező információkat közölni Botka Lászlóról, de azon már nem jelent meg. A lap szerint Szabó az eltűnését megelőző napokban „több tucat bizonyítékot, fotókat, hangfelvételeket adott át” a kormánypárti Pesti Srácok egyik újságírójának.

Az ügy kapcsán Szabóról mindenféle hírek kezdtek terjedni. Volt portál, amelyik azt írta, egy pszichiátriáról került elő, Botka László, Szeged polgármestere pedig „gyógykezelésre szoruló” embernek nevezte, aki kárt okoz a városnak. Erre válaszul tartott sajtótájékoztatót Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő ezen a héten hétfőn. Szabó ekkor egy közleményt olvasott fel a kamerák előtt. A Szegedma Hírportál videótudósítása szerint azt állította, hogy február 15-én szokásos reggeli futására indult autójával, de csak a közeli benzinkútnál megejtett vásárlására emlékszik. Hogy pontosan mi történt ezután, az nem derült ki, elmondása szerint amikor feleszmélt, este volt, és a város másik pontján találta magát.

Este nyolc óra magasságában gyalog, mezítláb, egy szál alsónadrágban haladtam az M43-as autópálya felüljárója felől Makó irányába, ahova nem önszántamból kerültem. (…) Az életemet egy szolgálaton kívüli rendőr mentette meg.

Szabó azt is közölte, hogy a mentők 32 fokos testhőmérsékletet állapítottak meg nála, ezért hipotermiával, de tiszta tudatállapotban Makóra szállították. A sürgősségi ambulancián ellátták, majd még éjszaka egy rendőrautó szállította vissza Szegedre családjához.

Szabó azt mondta, azért állt ki a sajtó elé, mert aljas, rágalmazó kampány indult vele szemben, arról jelentek meg cikkek, hogy pszichiátriai gyógykezelésre szorult. 

Szabó jogi lépéseket tervez a szegedi portál ellen, amely azt állította, pszichiátriára került.

Ezért most megosztotta a leleteit a Blikkel, amit a makói sürgősségin kapott, oda vitte be ugyanis a mentő, amit a rendőr hívott hozzá. Kihűlt állapotban volt, kisebb sérülésekkel, de szellemileg teljesen tiszta állapotban.

Ma reggel futni indult Szegeden, mikor megtámadták és elrabolták

– ez szerepel az orvosi iraton, amelyen a tényállást rögzítette az orvos Szabó szavai alapján, és amelyet a képviselő maga küldött el a Blikk szerkesztőségének. A leletekből kiderül, hogy egyik laborértéke magasabb volt, a CK-érték, amely a lelet szerint fokozott izommunkát jelez. Tetanuszt, infúziót kapott, a vérnyomását rendezték, tiszta volt a tudata, az állapota rendeződött, majd távozott a kórházból – írja a Blikk a leletek alapján.

A leleteket ITT nézheti meg.

A hétfői sajtótájékoztatót itt nézheti meg:

Forrás: Blikk, 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Horizont: Neeeem. A Szíriuszról jöttek érte a gyíkemberek, de aztán Pataki Attila rábeszélte őket, hogy ne vigyék el...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Aki rendezte ezt a színjátékot nem volt az alkotói csúcsán. Előre borítékolom, hogy a választás előkészítésének hevében lesz még cifrább mondvacsinált ügy is. A Fidesz ez irányú ötletgazdagsága kimeríthetetlen.
Peller Anikó
@tudode: Vékonyka ürge, de azért kíváncsi lennék ha előtted megállna egy autó és négy marcona kinézetű romángyerek rádszállna, s az egyik már szúrna is seggbe egy injekcióval mennyire tudnál kapálózni.

@Répa: nem mezítláb ment futni hanem este találtak rá mezítláb és alsógatyában, kihűlve Szeged külterületén, pontosabban ő kért segítséget egy autónak integetve, aki pont (szolgálaton kívüli) rendőr volt.

Nem nagyon szivárog, hogy pontosan mi történt vele, de az is érthető ha inkább kussol, féltve a családját és nyilván saját magát is.
tudode
@Peller Anikó: .
Azért meg kellene várrni azt, hogy mi történt valójában. Remélhetőleg még nem Csikágóban élünk, ahol levetkőztetnek bárkit, mint a II. világháború után!
(( Nem kerülhettem ilyen helyzetbe, mert soha nem volt arra időm, hogy felesleges dolgokkal töltsem az időmet!)
terlasz
Ez a fazon mindig is szarkeverő volt. Így aztán nem csodálkozunk azon, hogy nem először került ilyen és hasonló helyzetekbe.
gina
Jaj ennél jobb vicc ma nincs , szegény nem beteg csak idióta, Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
vitriol
A pestisrácok, akik tudtak róla, hogy mire készül Szabó, biztos drukkoltak neki, hátha győzhet Botka ellen, ezért egy nem túl kemény emberrablással azt a látszatot keltették, hogy valaki meg akarja akadályozni a leleplezést Botka köreiből. Persze vigyáztak arra, hogy ne okozzanak nagyobb bajt Szabónak, egy valódi emberrabló nem így járt volna el. Ha ez történt, az csak annak bizonyítéka, hogy a fideszesek mindenre készen meg akarják akadályozni a várható bukásukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.