Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján az is elhangzott, hogy sem az iskolákban, sem az óvodákban nem lesz gyermekfelügyelet, amíg be kell zárniuk. Müller Cecília drasztikus emelkedésről és rémisztő adatokról beszélt írja a 24.hu.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóját György István a miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára azzal kezdte, hogy dezinformációk jelentek meg, ám „a hétre tervezett oltási program ütemesen és jól halad”. Majd elmondta, hogy valóban eltérnek az oltásra regisztráltak által megadott adatok és a kormányzati adatbázis, ezért

a hétvégén elmarad a tömeges oltás.

Ez azt a 74 ezer, 60 évesnél fiatalabb krónikus beteget érinti, akiket AstraZeneca-vakcinával oltottak volna be, és SMS-ben értesítettek az oltás helyéről és időpontjáról, de mint kiderült, olyanok is kaptak behívót, akiket már beoltottak, sokan pedig több mint száz kilométert utazhattak volna, hogy megkapják a vakcinát. Az államtitkár tőlük elnézést kért, és azt mondta, egy későbbi időpontban, rövidesen megkapják az oltást.

Elmarad a tömeges oltás a hétvégén, nem tudta megoldani a kormány

Fotó: 123rf.com

Miután Orbán Viktor a reggeli interjújában elismerte, hogy gondok vannak az oltási rendszerrel, a kormányzati oldalon megjelent a hír, hogy leállítják a hétvégére tervezett tömeges oltást, de aztán ezt a bekezdést hamarosan törölték a napi jelentésből.

György István kitért arra is,

hogy ezen a héten körülbelül 400 ezer oltást adtak be, összességében a harmadik helyen állunk az átoltottság tekintetében Európában, tette hozzá. A jövő hétre szintén körülbelül 400 ezer oltás beadását tervezik.

Ezután Gál Kristóf az emberek türelmét kérte, amiért még nem jelent meg a csütörtökön bejelentett szigorításokról a kormányrendelet, amelyből kiderülhet, hogy pontosan milyen szabályok lesznek érvényben hétfőtől.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az iskolabezárásokról elmondta, hogy egy hónapra, április 7-éig tervezik a rendkívüli szünetet.

Sem az iskolákban, sem az óvodákban nem szerveznek gyermekfelügyeletet, az államtitkár ezt azzal magyarázta, hogy csak egy egy hónapig tartó lezárásra készülnek.

Müller Cecília arról beszélt, hogy egy „drasztikusan növekvő szakaszban” van a járvány. Elmondta, hogy már Magyarországon is nagyon sokan fertőződtek meg a brit mutánssal, de konkrét számot nem mondott.

Azt is mondta, hogy a dél-afrikai és a brazil mutáns különösen veszélyes, de a vakcinagyártók már dolgoznak azon, hogy ezek ellen is megfelelő oltóanyagot fejlesszenek ki.

Az országos tiszti főorvos szerint az idősek oltása nagyon jó ütemben zajlik, ehhez gratulált a háziorvosoknak.

Forrás:24.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1984
"Orbán Viktor: Ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, arra képesek lennének"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
De nyilván ma is ellopták, amit eltudtak...
sokanvagyunk
Mert nem is a kormány dolga, nagy hiba volt az ANTSZ megszüntetésével maga alá söpörni és központosítani mindent. Ahol a háziorvosok végzik, ott - a lehetőségükhöz képest - rendesen folyik a beoltás.
1984
"Orbán Viktor: Ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, arra képesek lennének"
csipetke
Így működik egy káosz-kormány.Ebből valaki majd egyszer tuti,hogy könyvet fog írni, elrettentő példának.
Namely
@Horizont: "Leszarom, hogy hányadik helyen állunk Európában. "
Látom tökéletes információid vannak az adatbáziskezeléssel kapcsolatban is :D és egyáltalán nem vagy elfogult :D
De azért elárulom, hogy mivel van gond: nincsenek összekötve az adatbázisok, és a kormányzati rendszerekben a felelősségi, adatgazdai körök.
Mert ha ez így lenne, akkor 3 perc alatt meg lehetne oldani.
De ezt nem lehet 3 perc alatt megoldani. Ehhez egy hosszú távú előrelátás kellene, nemcsak itt, nem csak ennél a kormánynál, amit sokszor leírtam itt, hogy mennyire fontos, de sajnos süket fülekre talált.
tudode
Sokat akart a szarkakoma, de nem bírja az ami egyidős vele!
.
Első szeám első személyben!
Clavigo
Vazze,,egyszerűen barmok vagytok mindenhez,,Szeszil.
csak úgy....
nagy dolog!? lényeg,hogy az épülö templomok és sportlétesítmények körül zörögjenek a betonkeverök..
Yoda69
Dilettans pancserek.
O1G meg egy hetvege alatt akarta beoltani az egesz lakossagot. Nagyotmondo hazug geci.
Clavigo
@Namely: Érdekes...kb.egy év sem volt erre elég ? Minek a " rendeleti qrmányzás,felhatalmazás " a Putrisnak,,ha egyszer full kretén mindenhez..? az idióta mamelukjairól nem is beszélve ?
dr. prédikátor
ilyen egy mocskos szemét dilettáns kormány a világon nincs!!!a vén kurva cecil is elmehet a picsába nyunyókázni!!!Ez a mocskos csürhe a lopáson kívül semmihez se ért!!! TÖMEGGYILKOS HAZAÁRULÓ NEMZETVESZTŐ MOCSKOS TRÓGEROK!!!
ómió
Nyilván Athináékra kellett volna bízni! Ott "szervezési hiba" egy szál se!
134.bátor
Mekkora blamázs!! Jobb helyeken kormányok buknak bele,egy ilyen kapitális hibába!!!
nezelodo
Biztos elutazott a Sanya bá', mert ha itthon lenne akkor tuti, hogy rendet tenne pillanatok alatt, de max. két héten belül.
verőce21
Nagyon jól teszik, hogy az oltási tervet nem szivárogtatják...nagyon rafkós ez a vírus, még kiszimatolja, hogyan mutálódjon...!
Nessy
@Horizont: A komplett egészségügy rendszer informatikáját a Lőrínc barát által megvásárolt, és mindjárt ezt a tendert megnyerő 4iG kezeli! A választási rendszerrel együtt. manapság megoldhatatlan feladat a TAJ adatbázis, és a beérkező TAJ adatok egyeztetése? Különösen, miután mindkét esetben rendelkezésre állnak a természetes azonosítok, plusz telefonszám, irányítószám. Igaz, ehhez egészségügyhöz legalább kicsit értő rendszergazda, és programozó, valamint az eltérések tisztázásához jól kommunikáló csapat kellett volna.
ómió
@Clavigo: Látom, ez az önmagad másrahazudási szindrómája már nálad is krónikussá vált!
Clavigo
@ómió: A kreténséged krónikus,,gyagyás.
justhpeter
A kormánynak Orbánnal az élen nem országot, hanem áramot kellene vezetnie !!!
Nessy
@justhpeter: Gondolod, hogy a három fázist meg tudnák oldani?
csak úgy....
@Nessy: nyugi,nekik a három frázis semmiség..
Málna
Látom, a károgók ma is megjelentek szép számban.
Béla333
Rögzítsük a helyzetet: pártunk és kormányunk ezt is elbaltázta.
Nyilván mindenki hibás (még a Néppárt is!), csak ők nem.
Ezek egy tesze-tosza, tehetségtelen, kormányzásra képtelen banda, akik csak a rájuk bízott közpénzek ellopásában jeleskedne, csak ehhez értenek!
Clavigo
@Málna: Máris zsibbad az agyam tőled...
Málna
@Clavigo: Ne hazudj, nincs is agyad...
justhpeter
@Nessy: 15:19: É ha nem, mit veszíthetünk ? Lesz sok ronda halott és csomó szép temetés.
Nessy
@justhpeter: Méreg drágán! Aztán halottja válogatja, hányan kísérhetik utolsó útjára.
csak úgy....
@Clavigo: állítólag a @Málna: impotenciát is okoz! vedd komolyan azt a zsibbadást!
Klubtag
@Béla333: ...meg az egészben az a vérciki, hogy nem lehet "emútnyócévezni"...
Málna
@Horizont: Nem dícsérem meg őket. De ettől ti még bizony károgók vagytok.
Málna
@Horizont: Kásler ma állította le az egynapos sebészetet. Te meg napokkal ezelőtt pofáztad ezt. És mi van a szakrendelésekkel? Na?:-)
Aki Én
@Málna: ha az károgás, hogy kimondja valaki, hogy a gazdád egy dilettáns geci, akkor az.
De azért ez kár, kár, kár...
Elképesztő ez a történet, kár, hogy nem érted. Kár, kár, nagyon kár...
Aki Én
@Málna: ...azért is kááár, mert ez százak, de akár ezrek életébe fog kerülni.
Málna
@Aki Én: Mondom én, hogy ebben jók vagytok...
kereső
Müller Cecília arról beszélt, hogy egy „drasztikusan növekvő szakaszban” van a járvány. Elmondta, hogy már Magyarországon is nagyon sokan fertőződtek meg a brit mutánssal, de konkrét számot nem mondott.

Azt is mondta, hogy a dél-afrikai és a brazil mutáns különösen veszélyes, de a vakcinagyártók már dolgoznak azon, hogy ezek ellen is megfelelő oltóanyagot fejlesszenek ki.

És az a "különösen veszélyes" mutáns már itt kopogtat az ajtón- Romániában már azonositották. A határ pedig nyitva- gyere csak mutáns viruska, kell még a különleges (alaptörvény ellenesen is!)jogrend, mert még nincs minden és mindenki igába hajtva, és kifosztva/eltulajdonitva. Károgó vén banya.
1984
Máris lecsaptak a magyaroknak járó vakcinákra

"A németek, dánok és franciák fogják megkapni azokat a Moderna vakcinákat, amelyeket a magyar kormány nem igényelt - ???!!!

A portál szerint a magyar kormány másfél millióval kevesebb Moderna-oltást igényelt, mint amennyire az EU beszerzései révén jogot formálhattak volna.

Orbán Viktor ezt először tagadta és „szamárságnak" nevezte, hogy ne rendelték volna meg az összes lehetséges vakcinát. - ???!!!

Egy nappal később viszont az RTL híradónak a kormány elismerte, hogy túl drágának találták a Moderna-vakcinát. - ???!!!

Később ehhez képest Gulyás Gergely miniszter már egy harmadik magyarázattal is előállt, amely szerint „az említett másfél millió Moderna vakcinát 2021 decemberében szállítaná Brüsszel." Ez utóbbi magyarázatot az Európa Unió képviselete cáfolta a Szabad Európának nyilatkozva." - ???!!!

(???!!! . - What the f*ck?!)

index.hu/kulfold/2021/03/05/a-nemetek-danok-es-franciak-kapjak-majd-a-magyarok-helyett-a-vakcinakat/
Málna
@Horizont: Azt mondtad, nincsenek szakrendelések. Most már csak a nullához közelít? Nagy kamus vagy te is, hallod...
ómió
@Clavigo: Üdvözöllek, gyagyás! Én ómió vagyok!
Málna
@Horizont: Ha valami a nullához közelít, az még van, te barom. Ha két - három hónap múlva adnak időpontot, az működik, te nagyon hülye. Fel sem fogod, amit írsz.
Érdekes amúgy, hogy felétek mindig minden rosszul működik...
Clavigo
@ómió: @Málna: Összejöhetnétek... az IQ- tok alapján...Cipő vagy kalapméret ? Zsibbaszthatnátok egymást reggeltől estig...
ómió
@Clavigo: Ti bolsik még fajkretének is csak párban tudtok lenni? És minden normálisnak - nekünk is(?) - ezt ajánlgatjátok? Tartsátok meg az efftársi szokást!
Nessy
@Clavigo: Nem érdemes velük szót váltani, mert van pár panel mondat, és ha azt mondod, hogy szép idő van, arra is jön az" Efftársak ráhazudják" szöveg, aminek értelme nincs de megtanulták.
Azért kíváncsi lennék milyen lelkes lenne Málna, ha egy elmozdult csigolyával, egy gyorsabb látásromlással j-két - három hónapra kapna időpontot! Majd ugyanannyit a diagnosztikára, ha nincs 100 ezer forintja pl. egy MR vizsgálatra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.