Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában a szombati terasznyitás kapcsán azt mondta: "Rám is vár egy korsó sör". Erre reagálhatott most Gyurcsány Ferenc a saját kiülős fotójával.

A terasznyitás első napján Orbán Viktor be is tartotta pénteki ígéretét, és megivott egy sört Rogán Antallal egy budapesti étterem teraszán, amiről ITT írtunk egy fotó kíséretében. 

Gyurcsány Ferenc úgy látta jobbnak, ha egyelőre otthon élvezi a tavaszi jó időt, de azért a teraszra ő is kiült.

Várt rám is már egy terasz. Itthon

- írta a posztban Gyurcsány Ferenc.

Várt rám is már egy terasz. Itthon:)

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2021. április 25., vasárnap

Szombaton nyitottak ki újra a vendéglátóhelyek teraszai: rengetegen éltek is a lehetőséggel és kiültek egy-egy vendéglátósegységbe. Ennek eredményeként az emberek valósággal ellepték az utcákat a fővárosban, mintha a nyitás egyet jelentett volna azzal, hogy sikerült megfékezni a koronavírus-járványt. A főváros szombat este egy csapásra bulinegyeddé változott.

A terasznyitás kapcsán többen is megszólaltak. Zacher Gábor például kifakadt a hétvégi fesztiválhangulat miatt, és szerinte meg lesz a böjtje a terasznyitás utáni rajzásnak.  Kemenesi Gábor virológus pedig egy képpel üzente meg, mit gondol a terasznyitásról és a bulikról, és azt mondta, "nem buliként kell megélni a terasznyitást, hanem felelősségként a még nem beloltottakért, akik továbbra is veszélyben vannak és kórházba kerülhetnek".

Karácsony Gergely is élesen fogalmazott. A főpolgármester szerint "a szabadság nagy része mellé a felelősség nagy részét is átadta az állampolgároknak a kormány."

Forrás: Blikk

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Kár, hogy a Ganz cég egykori alelnöke nem ülhet mellé!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
" A főpolgármester szerint "a szabadság nagy része mellé a felelősség nagy részét is átadta az állampolgároknak a kormány." ...és ezzel mi a baj köcsög...felnőtt emberek vagyunk...vagy az csak akkor van amikor szavazni kell valamelyik ocsmány politikai vonulatra?...nem szeretik az emberek hogy te, vagy a csúti cigány mondja meg mit tehetnek...
rokker33
És erre az idétlen emberre szavazzunk? Mi értelme van ezeknek a gyerekes oda vissza szólogatásoknak? Mit tesz a déká mostanában, mert a fröcsögésen kívül nem sok mindent?
RonaGyuri
@RonaGyuri: Csupán egy mellényulás,

de az sem zárható ki, hogy mély bölcsességnek szánták

A mi bölcs és szép – főleg úgy, hogy az EB-elnöknővel közös képen szó szerint is kibuggyant a hája – Őfeneségünk brüsszeli kirándulása (ami szőnyegszélézés és odamegyek és szétcsapok között értelmeztetett) mellett még önreklámnak szánt kétesértékű sörözés(eke)t csapott. Nos a reakciók sokfélék voltak, s erősen véleményesek, azonban egy dolog tény: példamutató volt; igen rossz példát mutatott abban hogyan kell nagy ívben leszarni az előírásokat!
Lehet túlbecsülöm a reuters munkatársait – sok éve olvasom cikkeiket, így azt hiszem nem így történt. A dolgokról szóló beszámolójukat „Budapest residents drink spritzer by the Danube as COVID rules ease” címmel adták közre.
Igen a spritzer, ami a szótár szerint a fröccs! Pontosabban annak szokás fordítani, bár messze nem azonos a jelentésük. A német nyelvterületen ez nem feltétlenül felhigított – jellemzően szódával – bort jelent. Ausztria egyes területein egyértelműen almaléről van szó.
De mindenképp a felhígításra utal! Ami sokféleképp értelmezhető, akár utalásként arra az Orbán által olyannyira kedvelt matyaros találékonyság egy extrém példájára, hogy az általában 30 literes hordókból bőven 70 feletti félliteres korsót mérnek ki.
Persze az sem zárható ki, hogy a védekezés fellazítására célzott! =))
rokker33
@Pálinkás Pál: Karácsony mindig sír. Vagy az a baja hogy zárnak most az a baj hogy nyitnak és a kormány a felelősséget is átadta az embereknek.Ne a kormány szabályozza azt hogy mit csináljunk ez így normális. Az emberek figyeljenek egymásra oda még vírus van és lesz is egy darabig, de az élet nem állhat meg!
kissé felnőttem
@rokker33: az igaz csak keressél normális embereket is majd tőbb a felelőtlen csak ki az aki bevallja, Hány vezet ittasan? hány megy neki a vonatnak? és... sorolhatnám estig akkor lehet mást várni ?
Emmersson71
@Pálinkás Pál: "a csúti cigány mondja meg mit tehetnek"

Miért, most ki engedélyezte a nyitást? Meg úgy általában ki dönt...mindenben (is) ?!
Nyírfa
" A főpolgármester szerint "a szabadság nagy része mellé a felelősség nagy részét is átadta az állampolgároknak a kormány." "

És ez így is van.
Pálinkás Pál
@Emmersson71:..szövegértés?...összefüggésében nézni a mondandómat?...nem kiemelni egy sort!
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Miért, Karácsony dönthet bármiben is?!
Pálinkás Pál
@Emmersson71: például szervezhetne tüntetést, ha nem lenne gyáva szar..
TASzSz
Kár, hogy a Ganz cég egykori alelnöke nem ülhet mellé!!!
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Szervezz te, ha nem vagy gyáva szar!
TASzSz
@sgl: Akié a villa volt... Hazatért a koncentrációs táborból, majd a komcsik elhajtották Szibériába!
Pálinkás Pál
@Emmersson71: látod milyen butus vagy..valamit is érő tüntit magánszemély nem tud szervezni.. ahhoz politikus, vagy közszereplő kell...
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Nyitva a lehetőség, légy politikus vagy közszereplő :P Mindig csak a kifogásokat keresed, miközben másokat kritizálsz!
Pálinkás Pál
@Emmersson71: nevetséges vagy...én legalább kimondom amit ti nem mertek...orbánnak akár erőszakkal is, de mennie kell...
ómió
Neked, Böszme, állandó "teraszod" van! A hazudozás platformján!
NKF
Jól el van az öszödi Böszme a teraszon.Az eredeti tulaj meg Szibériában nyugszik!
De legalább,kussolna már!Klárikája is kevés lesz.
Aki Én
@rokker33: Milyen jó, hogy szerinted minden ilyen fekete-fehér. Vagy zárunk, vagy nyitunk.
rokker33
@kissé felnőttem: Akkor sem lehet minden Orbán hibája. Félre ne értsd utálom ezt a cigót,de a vírus még állítólag itt van és 100 ak hallnak meg naponta. Tudom a magyar nép az ostoba felelőtlen és szarik a saját és mások egészségére. Sajnos nem sokáig fogjuk ezt a kis szabadságot élvezni.. :(
rokker33
@Aki Én: Én a teljes nyitás mellett vagyok, de nem sokáig lesz ez így maximum megint nyár végéig. Szeptemberre jön a 4 vagy 5. hullám és elölről fog kezdődni a szarság , mint tavaj ősszel! Ne legyen igazam!
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Nosza, forradalmár..menj neki erőszakkal!
kissé felnőttem
@ómió: a ti gaztdátokról ezt nem lehet elmondani vagy bátorság hiány az oka?
kissé felnőttem
@rokker33: hogy kinek mi a hibája neki nincs olyan mint az szende szűz imádni való ugye.
ómió
@kissé felnőttem: Még, hogy "nem lehet"? Hisz' állandóan ezt hazudjátok rá! Fel se tűnt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.