Mészáros Lőrinc rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentését tett Fekete-Győr András ellen, mert a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje többször is bűnözőnek nevezte a felcsúti fideszes polgármesterből lett dollármilliárdost.

Mészáros Lőrinc feljelentette Fekete-Győr Andrást, amiért a vádlottak padjára küldené

Fotó: Csoportkép legfőbb ügyésszel és közbeszerzési csodamágnással. MTI/Máthé Zoltán

A 444 Fekete-Győrrel március elején készített interjújából például ezeket a mondatokat sérelmezi Mészáros:

„A felcsúti per az Orbán-rendszer politikai és gazdasági felépítőinek, ha úgy tetszik a rendszer fő bűnöseinek a pere lesz. Politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik.”

A Budapesti II. és III. Kerületi bíróság a feljelentést elutasította, többek között úgy érvelve, hogy értékítélet hangzott el:

„A bíróság a sérelmezett kifejezéseket megvizsgálta, és arra a következtetésre jutott, hogy azok ugyan elsőre tényállításnak tűnhetnek, azonban – ahogy az a feljelentésben is szerepel – egzakt konkrétumokat nem tartalmaznak. A feljelentésben sérelmezett kifejezések egyrészt jövőbeni események állítása (»előzetes letartóztatásba kerülhet«; »vádlottak padján fog ülni«; »bíróság fogja elítélni«; »lesz jogalap fellépni«), másrészt pedig egy kifejezésbe sűrítések (»bűnöző«, »széf«, »stróman«, »ellopja az akkori fiatalok jövőjét«), melyek jogilag így nem a tényállítás, hanem a feltételezés, illetve az értékítélet kategóriájába tartoznak, és ekként alkotmányjogi védelmet élveznek.”

A végzés ellen Mészáros fellebbezett, másodfokra megy az ügy.

A Momentum röviden csak felcsúti perként emlegetett választási ígéretével, miszerint el fogják számoltatni a NER-es bűnözőket, a Magyar Jeti első adása foglalkozott.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Szegény Lölö, most meg a böcsületén esett csorba! Egykor az alcsuti juhász meg azzal sértette meg, hogy azt állította, hogy elvette a földjét! Pedig maga erőszakolta rá! A Lölö meg nem akarta elfogadni, ezért szegény adakozó bánatában elütette magát az osztrák nyugerrel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Úgy latszik a nemzeth gázszerelője nem tanulta meg általános iskola ötödik osztályban, hogy mi különbség a kijelentő es a feltételes mód között. Persze ha tudna ilyen elemi dolgokat, akkor O1G elvtars nem ot választotta volna strómanjának, akinek nemcsak a javakban kell dúskálni, de a balhet is elvinni, ha borul a bili. Márpedig jövőre borulni fog a bili.
ómió
Na, most lehet "lobbizni" egy "jó efftársi bíróért"!
ómió
@Horizont: Na! A nagy "efftársi okosságodban", idióta bolsija, a másodfokot már te magad zártad le? Vagy "csak" az agybajod?
Peller Anikó
@Horizont: Majd a harmat és negyetfokon mega zötötfogon jön a gyevi bíró és elsikálja vagy nemde a strassbergi bíróságon majd kiderül azi gazság.
Emmersson71
VÉLEMÉNY, Lölö...vélemény!
Tudhatnád, hiszen okosabb vagy, mint Cukihegy :P
Aki Én
@ómió: Nem hiszed, hogy Polt őt is kimossa?
Peller Anikó
@Horizont: Hát nem, mert vigyáznak rá. Megaztán andika bele is betegedne.
balos
@Peller Anikó: Annyit kapnál érte,mint egy RENDES EMBERÉRT!Különben jobban védik,mint a gecit!Nála a suska le-tétbe!
NKF
Fegyőr,hát nem látod a stábot?Annyi eszed van,mint egy lopott libának.
nezelodo
Szegény Lölö, most meg a böcsületén esett csorba! Egykor az alcsuti juhász meg azzal sértette meg, hogy azt állította, hogy elvette a földjét! Pedig maga erőszakolta rá! A Lölö meg nem akarta elfogadni, ezért szegény adakozó bánatában elütette magát az osztrák nyugerrel.
Toller Béla
Nem betojni kell, hanem rendesen felkészülni egy lehetséges perre. Magánvádas korrupciód per, állami méretben - no, ilyen sem volt még a világon, az a vacak polt tényleg csak bojtnak van a fidesz farka végén !
ómió
@Horizont: Nem? Mert az agysorvadásoddal, bolsiék fajkreténje, már most "lezártad"?
ómió
@Aki Én: Hogy jön ebbe a képbe Polt? Beleálmodtad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.