Kovács Róbert csak néhány hete szállt ki a Kovács Zoltán feleségével közös cégükből, miközben 2019 februárja óta felügyelőbizottsági tag a vadászati világkiállítás lebonyolítására létrejött állami kft.-ben. A rendezvényért kormánybiztosként épp a kommunikációs államtitkár felel.

A vadászkiállításért felelős kormánybiztos nejének üzlettársa milliókat kap a kiállítást szervező állami cégtől

Fotó: MTI/Varga György

A 24.hu cikke szerint Orbán Viktor 2018 végén nevezte ki a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztosává Kovács Zoltán egykori kormányszóvivőt, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt.

Néhány hónap múlva az állam tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. céget alapított a vadászati világkiállítás lebonyolítására: az Egy a Természettel Nonprofit Kft.-t 563 millió forintos alaptőkével hozták létre.

A cég létesítő okirata alapján a felügyelőbizottságban már ekkor, 2019 februárjában pozíciót és havi bruttó 250 ezer forintos apanázst kapott Kovács Róbert, aki az Opten szerint kinevezésekor már csaknem egy éve a vadászati kiállításért felelős kormánybiztos Kovács Zoltán feleségének, Szikora Lindának az üzlettársa volt a Kartal-Ép Kft.-ben.

A 24.hu szerette volna megtudni az MNV Zrt.-től, hogy milyen szempontok, referenciák alapján választották ki az Egy a Természettel Nonprofit Kft. vezetőit, fb-tagjait, de nem kaptunk érdemi választ, csak annyit közöltek, hogy

„a döntés-előkészítés során nem merült fel jogszabályon alapuló összeférhetetlenség a megválasztani javasolt tisztségviselők tekintetében.”

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Varga György

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""A 24.hu szerette volna megtudni az MNV Zrt.-től, hogy milyen szempontok, referenciák alapján választották ki az Egy a Természettel Nonprofit Kft. vezetőit, fb-tagjait,...""
Egy újabb, felesleges kérdés. Milyen szempont? A baráti kör szempontja szerint. A referenciák? Hát az nem elég, ha a kormánybiztos feleségének az üzlettársa?
Ennek a sok kekeckedőnek már semmi nem elég jó?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Orbán gondoskodik minden hozzá hű pártkatonájáról és azok családtagjairól, többszörösen is.
Veleda
Mindíg volt valakinek a valakije, miért éppen most lenne másképp? Majd ez is rénszarvasra vadászik, ha tudja melyik az eleje és melyik a hátulja?
Veleda
@Horizont: szevasz. Pfizert kettőt soron kívül.:))
csipetke
Ez egy belterjes banda, vigyáznak rá,hogy illetéktelenek ne jussanak nagy pénzhez. Szétdobják maguk közt. Ezért kell annyit lopniuk,mert ezt a sok ingyenélő léhűtőt eltartják/eltartjuk
csipetke
@Horizont: 15:55 Ez bizony,szóról szóra így van,,,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.