A Republikon Intézet gyors közvéleménykutatásának eredménye szerint a magyarok nagy többsége elutasítja az új kínai egyetem létesítését. 

A most közzétett, május közepén készült kutatásból kiderült, hogy a válaszadók 63 százaléka hallott a Fudannal kapcsolatos tervekről. A Republikon elemzése szerint ez az arány viszonylag magasnak számít, amikor ilyen típusú politikai ügyek ismertségéről van szó – írja a 24.hu

Republikon: kétharmados az elutasítottsága a Fudan Egyetemnek

Fotó: 123 RF.com 

Arra a kérdésre, hogy azok alapján, amit eddig hallott az ügyről, inkább támogatja vagy inkább ellenzi, hogy a kormány kínai egyetemi kampuszt építsen Budapesten, a válaszadók nagy többsége, 66 százaléka inkább elutasítja a beruházást. A támogatók aránya mindössze 27 százalék.

Az elemzés szerint a nagy elutasítottságért feltehetően a beruházás egyéb körülményei is okolhatók, mint például az építkezés magas ára, a felsőoktastásra fordított kormányzati összegek mértéke, és az egyetem költségei, az a tény, hogy nagyrészt kínai hitelből valósul meg, valamint, hogy a tervek szerint kínai kivitelezőkkel és alapanyagokkal, és nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a kínai kampusz az eredeti diákváros tervezett létesítményeitől venné el a helyet.

Forrás: 24.hu 

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@durbincs: A CEU-t nem mi fizettük, te elfajzott korcs transzvesztita!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@durbincs: Nem belekotty félhalfarok.Mert különben felteszem a kérdést, kijelentő módban.
durbincs
@Emmersson71: Mert a Jákob ? a mosdatlanszájú librák buznyák barnainges náci bérgörény 50IQ-val ? szakasztott maga ?
durbincs
@creativehun: Mert a Jákob ? a mosdatlanszájú librák buznyák barnainges náci bérgörény 50IQ-val ? szakasztott maga ?
creativehun
@durbincs: Bolond vagy te...bárki meglátja...Inkább arra válaszolj copy /paste helyett amit írtam.
aftermath
"Orbán Viktor, aki úgy lett miniszterelnök, hogy előtte több évtizedes tapasztalatot szerzett kommunistaellenes aktivistaként, ma azok egyike, akik a legszorosabban együttműködnek Európában Hszi Csin-ping kínai diktátorral. Ezt állapítja meg a Breitbart News című, kőkonzervatív amerikai hírportál ...

A cikk annak apropóján jelent meg, hogy a budapesti városvezetés a kínai kommunista diktatúra áldozatairól nevezett el utcákat azon a területen, ahol a sanghaji Fudan egyetemet tervezik. Idézi az Euronews beszámolóját, amely felhívja a figyelmet arra, hogy a kínai egyetemi kampusz másfél milliárd dolláros kínai hitelből épülne fel, ezt az adófizetők pénzéből törlesztené a magyar állam, úgy, hogy mind az alapanyag, mind a munkaerő kínai lenne, vagyis a projekt egyetlen munkahelyet sem teremtene magyaroknak, és a haszon kizárólag a kínai rezsim által birtokolt vállalatokat gazdagítaná. A kínai kölcsön pontos kondíciói nem ismeretesek,

!!! de a fejletlen országoknak nyújtott hasonló hitelkonstrukciók jellemző módon csapdába ejtik az adóst a magas kamatok és más előírások révén, és ezzel Kína méltánytalan befolyásra tesz szert az érintett országokban" !!!
solidedge
Orbánnak már elég az egyharmad. Ha marad, pár év mulva elég lesz ha ő úgy gondolja. Nem ő a hibás.Közülünk táplálják bele, hogy elvegye az eszét a hatalom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.