Az Idea Intézet kutatása rávilágított, hogy kismértékű, de fontos változások következtek be a párttömbök és a pártok támogatottságában – ada hírül a 24.hu.

Újra megrősödött a Fidesz támogatottsága – Ennek kellene történnie az ellenzék győzelméhez
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Idea Intézet 2021. június 30. és július 4. között készített közvélemény-kutatást. Ebből kiderül, hogy a hat együttműködő ellenzéki párt közös listája a teljes, választókorú népességen belül egy százalékponttal vezet a Fidesz–KDNP előtt – írja a 24.hu. Az ellenzék 37, a kormánypárt pedig 36 százalékon áll.

Arra is rámutattak, hogy az elmúlt hónaphoz képest mindkét tömb támogatottsága csökkent, de nem azonos mértékben. Míg a kormányzópártnál elhanyagolható mértékű, 1 százalékpontos apadásról beszélhetünk, addig az ellenzéki lista esetében a csökkenés hibahatár körüli, 3 százalékpont.

Az Intézet szerint az ellenzéki pártszövetség közös listájának támogatottság-változása úgy következett be, hogy egyrészt mindkét jelentősebb parlamenten kívüli párt (MKKP, Mi Hazánk) szavazótábora növekedett, másrészt emelkedett a bizonytalanok aránya is.

Ezt mutatja az a vizsgálat is, ami a legaktívabbnak számító, biztos szavazó pártot választók szavazói rétegére vonatkozik. 

Ott ugyanis megfordult az erősorrend, és mindössze 1 százalékponttal, de a Fidesz–KDNP vezet. Mindez úgy következett be, hogy támogatottsága jottányit sem változott, ugyanakkor az ellenzéki listára 3 százalékponttal kevesebben szavaznának, mint egy hónappal korábban. Nem a Fidesz erősödik tehát, hanem az ellenzéki lista vonzereje csökkent az elmúlt időszakban

– jegyezte meg az Idea Intézet közleményében. Mindezek alapján az Intézet arra a következtetésre jut, hogy

az ellenzéki szövetség győzelméhez elengedhetetlenül fontos az ellenzéktől leolvadásra hajlamos szavazói réteg megtartása, de az is, hogy a parlamenten kívüli kisebb pártok – amelyek egy kiélezett versenyben a mérleg nyelvét jelenthetik –, ne tudjanak leválasztani szavazókat a közös listáról. Ha ugyanis e két feltétel nem teljesül, az erősen koncentrált, tömbösödött, lényegében 100 százalékban mozgósítható Fidesz-tábor előre nem kalkulált nagy győzelmet is szerezhet a 2022-es választásokon.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Akkor megérdemeljük! Úgy látszik van még lejjebb! A választásokra azért kellenek a kamupártok ( a fidesz gondoskodik róla) hogy legyen hová írni ellenzéki pártszövetség szavazatait! Egyszer a hazudozásoknak is vége lesz csak sokba fog kerülni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Akkor megérdemeljük! Úgy látszik van még lejjebb! A választásokra azért kellenek a kamupártok ( a fidesz gondoskodik róla) hogy legyen hová írni ellenzéki pártszövetség szavazatait! Egyszer a hazudozásoknak is vége lesz csak sokba fog kerülni.
verőce21
Hááááááá...Háááááááááá...Háááá...!
tudode
Ország világ tudatában van annak, amelyről ír a szabadeurópa.hu, hogy
.
----- Kommunikációs szakértő: "cinizmusban lehetetlen legyőzni a Fideszt"
propeller.hu/itthon/3686222-ujra-megrosodott-fidesz-tamogatottsaga-ennek-kellene-tortennie-ellenzek#comments
------------------------
.
Megérdemli a sorsát az az ország apraja, nagyja, aki akár egy bazi nagy X-el is ajándékozza meg azt a pártnak nevezett szektát, amelynek a tagjait, áttételesen az ország vámszedőit a rettegés tartja egyben, attól, amivel riogatta a kedves vezető a tagjait/szimpatizánsait
.
""" Aki tisztességesen viselkedik, kihozzuk a csatatérről, aki nem arra lőni fogunk"!!!
.
Pedig amíg tüzes vassal nem tekergeti őfélesége a birkanyáját, jobb előbb, mint soha kihátrálni a patás ördög melől:
.
Rongy'Ő, mongy'Ü:
.
---- Döbbenet! Orbán Viktor brutálisan őszinte vallomása a kormányzásról
www.youtube.com/watch?v=i0AoZEXd2QM
.-------------------------------
.
Amilyen jelentéktelen a megjelenése/tudásában annyira félelmetesek azon tetei ahogy "hadicsellel", sunyi félművelt paraszt módon a hokizsebébe dugta karaktergyilkolással, és félelemkeltéssel az állam szinte minden szegletét!
.
Amiért -- talán még a bíróság egy része áll a vártán -- szinte minden alágazat vezetője haptákba vágja magát, ha nem akarja kitenni magát Simicskához hasonlóan!
fergeteg
2052-ben nyerek b...meg,egyétek amit főztök.
Hiénakoalíció,rabló bolsevikok soha nem fogtok kormányozni!
1919-et vizionáltok! Megvédjük javainkat.
Ti mentek börtönbe. nem mi.
kotos
Néhány:
- az nem demokratikus előválasztás, hogy a pártok megkötik a háttéralkukat, ki kit támogat,
- ahol önkormányzati hatalomra került az ellenzék sehol nem tudott felmutatni olyan irányítási módszert, amelyben mások az alapelvek, annál több a szétesés, a fondorlat. stb,
- Karácsony mindenben engedett, egyetlen felmutatható "politikai" tette a gyerekes utcaátnevezés,
- élretörő csatlósai lennénk a nemlétező nyugati "értékeknek és elveknek". A migránsok helyett gyűlölhetjük Kínát.
És van még. Sok.
Éljen a Kétfarkú!
Eladott Ország
@fergeteg: ma, 11:02 ♦ Schmidt Mária: Nem volt elszámoltatás a rendszerváltáskor, de hogy ennek mekkora az ára most kezdünk ráébredni: a kommunisták teret kaptak a demokratikus közéletben.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/101242261_870701900076385_918024683717132288_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=bilBPLLbW_gAX-T5m0H&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=1ba4db6af258e05965dc548b86475c3c&oe=60F09717
Vicc ország vagyunk?! A kommunizmus áldozatainak emléknapja. Diszvendégek a volt kommunista párttagok.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/155806774_4189820601036598_4758563170338256923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=p2aDSDLbVLcAX-6ClD0&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=b52fa66ee409803103ef80f1fc4adb48&oe=60F0FB2D
Milyen javat akartok megvédeni, szarházi tolvaj bűnözők?! Mi vagyunk az Unió második legszegényebb és legkorruptabb országa, Európa Bangladese!
Eladott Ország
@sgl: ma, 1:26 ♦ Ezt a tengernyi közvéleménykutató parazita ingyenélő lóf@szjankókat a fidesz közpénzen tartja el! Nem kell csodálkozni a végeredményen. Aki fizet az rendel! Végtelenségig azonban nem lehet mindenkit hülyére venni, de úgy látszik nincs bőr a pofájukon!
tudode
@tudode: .
Link javítás:
.
---- Kommunikációs szakértő: "cinizmusban lehetetlen legyőzni a Fideszt"
www.szabadeuropa.hu/a/ruff-balint-kommunikacio-valasztas-ellenzek-fidesz-orban/31307482.html
-------------------------
.
Tizenkét év után jobban jár az ország ha végig buzerálja ezt az irriberális zét, aztán elhűz mint a vadkacsák, mert addig nem lesz nyugalom, béke ebben az országban, amíg őfényessége az ész az éjszakában, nappal pedig repizik ezerrel, meg nyomja a süket dumát azoknak, akik beveszik!
--------------------------
.
Egy fa vicc jutott eszembe!
.
Sorozzák a kisebbséget, be van kötve a büszkesége!
Bizottság: Hát veled mi tgörtént gazsi?
Jelentem alásan meghárápta a zsasszony!
A bizottság vitázik: bevegyük, ne vegyük be, mire
A Gazsi megszólal: vegyék már be kérem, csak meg ne hárámgyák!
.
Vidáman kell tönkremenni még ebben a katyvaszban is!. Hofi is ezt tanácsolta, amikor foglalkozott őféleségével
.
----- Hofi Géza Orbán Viktorról
www.youtube.com/watch?v=CkeVEdyEi-c&t=155s
---------------------
.
Az idő múlásával az egész galeri pimpósodik mint a BEFŐTT!, Majdnem ez lett a nevük, ha jólemlékszem:
.
----- Szeplőtelen fogantatás 1.
nol.hu/archivum/archiv-6401-2430
.
Részlet az ősidőkből:
.
A kezdetek
Stumpf István szerint a budapesti egyetemisták és főiskolások 1981-es tanácskozása

(Befőt) volt az első komolyabb kísérlet a KISZ-monopólium megtörésére, ám a Független Ifjúsági Szövetségből,
.
a FISZ-ből fityisz lett. 1982-ben a Közgázon a hallgatói képviseleti rendszert próbálták bevetni a KISZ legyőzésére. A demonstratív politikai akcióért a fehérvári csapatból még Simicska Lajos nevét visszhangozta az egyetem. A szociológus-hallgatók 1984-ben független diákszervezet létrehozását kezdeményezték. Ebből sem lett semmi. A mégis formálódó új politikai elit első fellépése az 1985-ös szarvasi diáktábor volt.
-------------------
..
Ezeknek a megpimpódott 'Befőt'-eSSeknek csak megszületni volt nehéz!
RonaGyuri
@Eladott Ország: ahogy mondod! Sőt, ékes bizonyíték arra, hogy miért nincs igaza azoknak, akik azon sopánkodnak, hogy miért büntetik (zömmel csak fenyegetőznek vele) az országot Orbán miatt!! =))
mágnes
Vége a Labdarúgó EB nek. Stadiont húztál ,Kijutottál ! Foci EB -t rendezhettél . Vége a gyereknapnak , játszótér bezárva !
Most már el lehet xépen húzni ,addig lehet kussolni !
balos
GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA,csak hitele!
fergeteg
2052-ben nyertek balosok.
Addigra meg kihalok.
fergeteg
Viktor a vezérünk senkitől sem félünk.
fergeteg
@fergeteg: kihaltok,azaz a balosok kihalnak.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Újabb ékes bizonyíték arra, hogy Széchenyinek van igaza

Az Idea Intézet felmérése szerint mindkét tömb támogatottsága csökkent, de nem azonos mértékben, a Fideszé kevésbé!

Mottó:
„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.”

Mint ismert számosan rinyálnak, sőt az euronews.com írta: „A State of the Union nevű műsorunkban Shada Islam írót uniós úgy vélekedett: nem lehet az egész országot elítélni az illiberális kormánya miatt”. Kifejtette, hogy „Amit jelenleg látunk, az az, hogy kormányok sértik meg az alapvető elveket. Nem lehet egész nemzeteket elítélni, különbséget kell tenni az emberek és a szemérmetlen kormányuk között.”!
justhpeter
@fideszes gyökér: 11:21: Telitalálat !!!
dr. prédikátor
@verőce21: csak nehogy megfulladj a nagy röhögéstől!!!
cikicakk55
@Horizont: ma 11:54
Teljesen igazad van. Az ellenzéki összefogás kezd erősen szétesni. Nincs olyan hét,hogy valamelyik ellenzéki politikus ne ugarana neki egy másik ellenzéki politikusnak. Fekete Győr András például nekem nagyon nem szimpatikus. nagyon,de nagyon emlékeztet az 1989-es Orbán Viktorra. Ugyan az az agresszivitás, ugyan az a harsányság, ugyan az a ki ha én nem stílus. Ráadásul vele van a legtöbb gond a többi pártnak is. Sokkal jobban kellene az összefogást az emberek közt terjeszteni. Pont azért nő a bizonytalanok száma,mert az emberek is látják,hogy ez az összefogás nem az amit mi egyszerű emberek összefogásnak tartunk. Egész biztos benne van a keze a Fidesznek is rendesen,hogy egyre több az egymásnak feszülés az ellenzékben. Nem értem például miért cseszegetik Hadházyt? Addig jó volt még kinyomozott egy csomó Fideszes disznóságot.? Most miért lett hirtelen minden ellenzéki szemében szálka?
Aki Én
@fergeteg: Mi van fogyatékos? Ennyi baromságot nem tudsz egyszerre ideszarni? Szégyen, mennyire buta fajankó vagy.
Gauntlet
Szomorú ! :( Hová jut még ez az ország?
ómió
Labilizálódik az "elkúrtuk koalíció"?
verőce21
Talán soha nem volt Mo.-on olyan, hogy közös nemzeti minimum.
Ezer év óta a végletes szembenállás volt, mindig megosztott volt a nemzet: Róma-Bizánc, Habsburg-párti-török párti, kuruc-labanc, Kossuth-Ferenc József,
Kádár-Nagy Imre...

Napjainkban: Orbán-Gyurcsány...
csak úgy....
@verőce21: hülyeséget beszélsz ! napjainkban: többpárt rendszer..., és ezt nem tudja orbán megemészteni,rólatok volt komcsikról nem is beszélve!
csak úgy....
még jó,hogy orbánt nem istvánnak keresztelték! - akkor mára erös pistának hívnák a fideszt..
gina
Ha ez igaz akkor a magyar nép egy része, proli cigány, agytalan népség, szégyene a világnak ...
gina
@Pegero: @Pegero: Te inkább imátkozz Allahhoz mert nem ide való vagy !!! betalokodó neked itt kuss !!! nem irogatnál igy ha tudnád / de proli vagy ehhez/ hogy szeretett Viktorod és bandája utálja az ilyen arab fattyúkat mint te is
gina
Elég csak ránézni OV vigyorgó pofájára, egy hányinger ez a paprikajancsi,,,,
csak úgy....
@Pegero: jöttél hülyeségeket beszélni? legalább föllélegzik a közvetlen környezeted..
terlasz
Rosszul érteni madzsar? Nem ellopják, nem is visszalopják, hanem a jog erejével visszaveszik tőletek a lopott vagyont, és remélhetőleg a nép javára hasznosítják.
Istenakinincsen
@ómió: @Pegero: Jól elkúrták a kedves szüleitek!...Hogy sikerült nekik ilyen barmokat nemzeni?
Istenakinincsen
Orbán csak egy bábu,aki azt hiszi hogy az egyész ország egy nagy focipálya.
Ő a csatár,egy jó szinész és ennyi.Ki a csapatkapitány?Ki írja neki a szánalmas szövegeket?
Miért nem tud/vagy nem akar/ leülni senkivel valami értelmes/építő jellegű/ vitára?
...hmmm?
ómió
@Istenakinincsen: Te meg már ezt a "családi tradíciódat" hazudnád másra? Nem bírsz megbékélni önmagaddal?
Istenakinincsen
@ómió: Miről beszélsz te faszkalap?Milyen "családi tradíció"???
Ismersz te engem?Mit tudnék én hazudni te szerencsétlen flótás!
Önmagamat csak jobban ismerem mint te.
Bennem már béke van,már csak azon dolgozom,hogy mindenkiben az legyen...de látom hogy ez valami szélmalomharc.Falrahányt borsó...így te is érted gyengeelméjű?
FL4K
Ahogy Orbán eltűnik a színről, abban a pillanatban vége a Fidesznek. Visszasilányul oda, ahová való: egy törpepártá.
ómió
@Istenakinincsen: Amit idemakogtál a baromnemzésről, szarkupac! Vagy az előző nyögdécselésedet mindig "végképp eltörlöd", netán csak idióta vagy? Azok mindig "felháborodnak"! Akárcsak te!
Istenakinincsen
@ómió: Tudsz olvasni?Mit írtam baromnemzésről???Ez nekem új!
Te féreg én semmit nem nyögdécseltem és nem is töröltem el.
Hol élsz te,a holdon?
Próbálj meg valami értelmeset írni,vagy ez túl nagy elvárás?
Főállásban írod ezeket az ostobaságokat,vagy fusiban a munka helyett?
Hétvégén nem makogsz semmit...nincs nálatok kommunista szombat?
Vagy ingyen nem ugatsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.