Ahhoz, hogy az Európai Unió a járványokkal és a migrációs hullámokkal szemben erős legyen, beruházásokra, biztonságra és bővítésre, kibővített piacokra van szüksége – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

Szijjártó az európai uniós tagországok külügyekért felelős minisztereinek egynapos találkozóján vett részt. Az ülés szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Unió veszélyes idők előtt áll: a világjárványok és a migrációs hullámok fogják meghatározni a legfontosabb világpolitikai és világgazdasági folyamatokat.

Szijjártó: ahhoz, hogy Európa biztonságban legyen, meg kell állítani a migrációs hullámokat

Menekültek a Szerb-Észak Macedón határon 2015. szeptemberében -Fotó: ©wabeno/123RF.COM

A beruházások tekintetében elmondta, alacsony adókra van szükség, és arra, hogy az európai kormányok továbbra is támogathassák a hozzájuk érkező beruházásokat. Amennyiben ez nem teljesül, a munkahelyteremtő és a magas technológiai beruházásokat az elkövetkezendő időszakban a nagyvállatok Európán kívülre fogják vinni – közölte. Ehhez kapcsolódóan Magyarország a globális minimumadó bevezetését nem támogatja, az ugyanis adóemeléshez és a versenyképesség csökkenéséhez vezetne – mondta.

A miniszer kijelentette: ahhoz, hogy Európa biztonságban legyen, meg kell állítani a migrációs hullámokat. Arra figyelmeztetett, hogy a NATO-csapatok kivonása Afganisztánból biztonsági kihívást jelent, ami újabb tömeges migrációs hullámok forrásává teheti az országot. Már most családok ezrei hagyják el Afganisztánt napi szinten Európa irányába – tette hozzá. Hangsúlyozta, az újabb bevándorlási nyomás elkerülése érdekében

minden nyitott kérdést gyorsan el kell rendezni Törökországgal a migráció ügyében.

Meg kell erősíteni az unió „védvonalait” – tette hozzá.

Kiemelte azt is, hogy az Európai Uniónak bővülnie kell a Nyugat-Balkán irányába. Szerbiát és Montenegrót haladéktalanul fel kell venni az unióba, Albániával és Észak-Macedóniával pedig meg kell nyitni a csatlakozási tárgyalásokat. Ha ugyanis egy területet az unió nem tud integrálni, akkor mások fogják ezt megtenni – tette hozzá Szijjártó Péter.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Soós Lajos

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ahhoz, hogy Európa biztonságban legyen a legfontosabb az lenne, hogy tőletek megszabaduljunk! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Már évekkel ezelőtt meg kellett volna!
Clavigo
Brüsszelt,Sorost stb. már megállitottuk...?
Clavigo
@ómió: Állicccsuk meg Arturo Ulit is...
kereső
Ééééééééééééééés! mehetne az összes cikk alá- ill. minden kormányzati hir alá, hogy: aszongya addig sem beszélnek a Fundanról, a hatvanpusztai majorságról, a kinaival oltottak nem létező védettségéről- a közelgő delta variáns okozta negyedik hullámról, arról az 500 ezer beteg emberről, aki a járvány egy éve alatt ellátatlan maradt, a harminc ezer halottról, a tanárképzés lebutitásáról, ...etc.
gina
Ez a vizfejü még nagyobb barom mint gondltuk, nem csoda ilyen fejjel ,sok ész nem is lehet benne
tudode
Aha!
.
Miután már megpimpósodott a majdnem Befőt, aztán a Fides LÓgóra hozva szégyent, amelynek magyar értelmezése
.
---- fides latin szó magyarúl
dictzone.com/latin-magyar-szotar/fides
.
---- becsületesség
--- bizalom▼f
--- bizonyosság {ígéretre}▼
---- eredmény▼
f

hit▼
stb.,stb.
.
Amellyel a legjobb akarattal sem lehetne az alapítók selejtjeit illetini, sőt az egyik alapítónak is van egy vágya
.
---- „Szeretném megélni ennek a bűnös, embertelen, hazug rendszernek a végleges bukását!”
magyarnarancs.hu/publicisztika/szeretnem-megelni-ennek-a-bunos-embertelen-hazug-rendsze
------------------------
.
Miről is ketyegnek ezek a LÓGÓ bitorLÓk azok után, ahogy visszaélhetnek azzal a hatalommal, amely csak a választásra jogosúltak, és külhoniak 22%-ának a SS akarata, felturbóza 2/3-ra!
.
Az egy dolog, hogy voltak/vannak olyan gyerekek, akiknek leghőbb vágya az, hogy a kedves vezető úgy használja ki őket, mint a gatyájukat:
.
---- Akinek Orbán volt az álma
index.hu/belfold/2012/05/17/akinek_orban_volt_az_alma/
.
---- Az Orbán-élmény
.
Szijjártó azt mondta nekünk, hogy ennek megértéséhez jobban vissza kell menni az időben. Egészen pontosan 1995. október 23-ig. Szijjártó ekkor még a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanulója volt,
.
Orbán Viktor pedig meglátogatta az iskolát, és két órán keresztül beszélgetett a diákokkal. A találkozás óriási hatással volt rá. „Akkor még arra gondoltam, hogy ha ez az ember egyáltalán ismerne engem, már az is óriási dolog lenne" – meséli Szijjártó Péter. Ekkor határozta el, Orbán mellett akar dolgozni.
-------------------------------
.
Normális körülmények között ebben a korban a legtöbb srác a csajokag hajkurássza, nem egy messziről gyütt akárkit!
.
Rövid az élet, hosszú a sír, hajbókoljon az aki erre hajlamos, amíg rájönnek, hogy ugyanolyan eszköze bárki a nemzetvezetőnek, mint bármilyen hétköznapi eszköze!
.
Vannak akiknek az életébe sok minden belefér:
.
Jólét, háború,...
RonaGyuri
Ahhoz, hogy Európa biztonságban legyen a legfontosabb az lenne, hogy tőletek megszabaduljunk! =))
Giovanni Alba
A kép hat évvel ezelőtti. Ezzel akarják illusztrálni a CR2 által vizionált napi több ezer családot?
tudode
@tudode: .
Vannak LINKEK, amelyek szégyenlik netán a tartalmukat, amely helyesen
.
---- „Szeretném megélni ennek a bűnös, embertelen, hazug rendszernek a végleges bukását!”
.
magyarnarancs.hu/publicisztika/szeretnem-megelni-ennek-a-bunos-embertelen-hazug-rendszernek-a-vegleges-bukasat-237155
-----------------------
.
Miközben/után a tisztesség
.
--- Quimby - Most múlik pontosan
www.youtube.com/watch?v=bbF7VVsKYIw
-----------------------
.
Olyan megható az egész, hogy sírba kell fakatni, vagy az élet megy tovább, és teszünk csodát, eltekergetjük ezeket a nebáncs büdöske bimbókat!
Macskaszem
Te kakadúpöcs, az únijóóó minket lassan kitaszít, mert tolvaj, bunkó, összeférhetetlen, fasiszta, homófób ember alatti mocskok vagytok, mi hova fogunk akkor itegrálódni, Kínához, vagy megint lesz Szovjetunió, te elfajzott luxus NERenc? Hogy a devla vinne pokolra a luxusrepülővel.
Nessy
Drága külügyérünk! Amikor alá kellett volna írni az afrikai egyezmény meghosszabbítását, akkor a főnöke nem írta alá! Úgy, hogy most szilencium! Reklamáljon nála, ha mer!
Toller Béla
Elég ebből, szíjgyártó ! Szedd fel az epret, a málnát meg a ribizlit, szedd fel a krumplit, tárold el, vigyázz rá jövőig, tarts állatokat, tisztán, szabályosan, menjél vetni meg aratni. Csinálj kertgazdálkodást, öntözz ... De te nem ezt csinálod, hazug disznó ! Te itt uraskodsz rajtunk, hamis irányokat szajkózol a megzakkant vezéred után, élvezkedsz az el nem végzett munkád után kapott irracionálisan magas, legtöbbször illegális jövedelmeden ! Te nagyon sokat tanulhatnál egy afgán paraszttól is, még többet egy pakisztáni iparostól, de legtöbbet egy mindent látott, fiatal szírtől, aki már olyanokat is tud, amit te sohasem fogsz ...
kokopelli
A Szarjártó-ék anno átengedték a menekülteket a nyugatnak! Akár gyalog is nyugatra akartak menni! Valamit már
akkor tudtak Európáról!...min. a kelet-nyugat különbségét! (;-))
jesz
..."meg kell állítani a migrációs hullámokat."...

Kedves miniszter úr..rendkívüli az éleslátása a migrációt illetően...

oszt hogyan kellene megállítani? Mertugye nem úgy, hogy mi magyarok is mélyen a zsebünkbe nyúlunk, és támogatjuk az afrikai, közelkeleti, és más, migráncsokat kibocsájtó országok gazdaságát? Ugye nem?..

Mert pont nekünk nincs semmi közünk a szegény országokból menekülőkhöz...viszont az afrikai gyarmatait még ma is fosztogató franciáknak, belgáknak,stb annál inkább...az angolok 72 országot szálltak meg, ezek zöme afrikai...nos a hollandok, spanyolok, portugálok, és a többi népírtó fosztogató nyúljon a zsebébe, és juttasson vissza a zsákmányból oda, ahonnan elvette...nekünk ehhez semmi közünk...persze annyi van, hogy a Trianoni szégyenünkben tökig sárosak...áttételesen velünk is kibasztak a gyarmatok fosztogatói...

.hát akkor most fizessenek, és takarítsák el azt a sok mocskot, amit okoztak.
jesz
Például Győri Enikő minden nap szólhatna ez ügyben. A képviselő zseniális diplomata, aki minden nap az orruk alá tarthatná a büdös zoknijukat a gyarmatosítóknak...minket ne baszogasson a nyugat...van elég bajunk...
verőce21
Dánok se kérnek a migrációs EU-s értékekből...!

Pedighát nem látják milyen jó nekik, hogy a sok tanulatlan migráns odajön ingyenélni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.