Korábban írtunk arról, hogy a magyar kormány rendeletet hozott arról, hogy a jövőben nyilvánosságra kell hozni azoknak a nevét, akik támogatást vagy adományt nyújtanak civil szervezetek számára.

Visszalépett a kormány: törölték a civil szervezetekre vonatkozó rendeletet – nem kell feltüntetniük az adományozóik nevét
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Telex.hu a péntek esti Magyar Közlöny nyomán azt írja:

a kormány törölte azt a két héte kiadott rendeletet, amellyel kötelezte a civil szervezeteket, hogy évente küldjék el a kormánynak az adományozóik nevét

A névtelen adományozás lehetőségének tiltása komoly felháborodást keltett, többen jelezték, hogy

nem fogják betartani, míg egyes szervezetek az Alkotmánybírósághoz fordultak.

A rendelet megjelenése után civilek arról is beszéltek, hogy az új szabály valószínűleg fékezően fog hatni az adományozási kedvre, emiatt kevesebb támogatásra számítanak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón arról beszélt, hogy a rendelet nincs összhangban az Európai Unió szabályaival, ezért módosítani fogják.

A civil törvény módosítása meg is történt a rendelet törlésének formájában.

A miniszter azt is mondta a sajtótájékoztatón, hogy hibáztak, a hibáért pedig vállalják a felelősséget.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Ezt is ebaxták a Fitymák. Vagy csak rájöttek Nagyon Rosszul fog mutatni , ha kííín derül mennyi lóvé kerül a Bayerzsótfikák féle trágyadombokba. Ennyi volt az oka csak a többi csak a süket hazug dumájuk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
rájöttek hogy így a nertársak nevét is fel kéne tüntetni..
Néro
Ezt is ebaxták a Fitymák. Vagy csak rájöttek Nagyon Rosszul fog mutatni , ha kííín derül mennyi lóvé kerül a Bayerzsótfikák féle trágyadombokba. Ennyi volt az oka csak a többi csak a süket hazug dumájuk.
Toller Béla
Mihelyst leesett, hogy nem csak az ellenzéki alapítványok kerülnek ki a napfényre ...De ugyanígy kétlem, hogy a tulajdonosok átlátható nyilvántartását is rendese vezetni fogják Magyarországon ! Egyszerűen nem hajtják majd végre...
Giovanni Alba
"A miniszter azt is mondta a sajtótájékoztatón, hogy hibáztak, a hibáért pedig vállalják a felelősséget."
Mégpedig milyen formán? A rendeletet megfogalmazó, előterjesztő, elfogadó mind, mind feláll a bársonyhokedliről (ez hozott anyag, nagyon tetszik) mert rávilágítanak, hogy ALKALMATLAN feladata ellátására?
Jogharmonizáció megvan? Bár arra eddig is tettek nagy ívben, így lehetséges (ami jogállamban nem lehetne lehetséges), hogy egyes rendeletek homlokegyenest mást írnak elő.
Sziszifusz
Ez a példa is mutatja, hogy a törvények meghozatalát megelőzően milyen alapos, minden szempontot figyelembe vevő, az alkotói munka.
Precizitás, megfontoltság, profizmus !... vagy talán mégsem ??
Eladott Ország
A CÖF békemenet is egy álcázott fasisztoid alakulat, ráadásul a CÖF nem más, mint állami, értsd közpénzen kitartott álcivil, valójában futószárra kötött Habonyista osztag, lelki kútmérgezők, csahos gyülekezete. Bizniszegyesület, kifizetőhely, vazallusoknak/csinovnyikoknak és pártkatonáknak. Kicsit olyan, mintha az ÁVH lenne újraélesztve, báránybőrbe bújtatva. fideszes kulturkampf... Ez a kivénhedt munkásőr alakulat az MVM-tő ( villamosművek) kapott félmilliárd forintot.
uploads.disquscdn.com/images/8f2d4831aeb2e3a853951d102700c025ac8b53f58a02bc476c8090568a8d753c.jpg?w=600&h=398
CÖF-Nem nagyon tudom elképzelni – pedig bármit el tudok már képzelni -, hogy van ennél a szolgalelkű, ügybuzgó, csúszómászó szervilizmusnál undorítóbb, mint ami ennek a kormánypárti bérkommandónak minden megnyilvánulását jellemzi. Egyvalami van. Parttalan cinizmus. A Csizmadia-Bencsik-Stefka-Bayer-Lomniczi-Fritz és népes zenekaruk megfelelési kényszeres nyálcsorgatása van. Továbbra sem érthető, de talán a CÖF-CÖKA tagsága és az őket nagyvonalúan pénzzel tömő gazdák és szurkolók meg tudják magyarázni azt a kérdést (legalább maguknak), hogy miért fontosabb tudniuk a magyar embereknek, ha egy civil szervezet Sorostól kap 7,2 millió forintot, mint az, hogy egy álcivil szervezet közpénzből kap fél milliárdot. Merthogy változatlanul igaz: Soros ügynökei összesen nem kaptak annyi támogatást, mint ez a kivénhedt munkásőr-tagozat, amelyről sokat tudna mesélni a Dobtáras Stefka Pista, Bencsik András munkásőrrel együtt. Nem engedhetjük meg hogy az ellenzék visszahozza a demokráciát szarunk az emberek nyomorára. Mi jól élünk az emberek nyomorából.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/51721759_559604257852819_7130925482765189120_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=wFeboZpKXAAAX_Nat2d&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=7d0b08a5adfa12ed6533bdc2b2e0ea40&oe=60F829FD
human
"A miniszter azt is mondta, hogy hibáztak, a hibáért pedig vállalják a felelősséget."
Ajjaj. Most retteghetnek a takarítónők a minisztériumban, hogy melyiket rúgják ki.
human
Van egy fideszes politikus akiről kiderült, hogy működtet egy alapítványt. Bevallotta, hogy az alapítvány valójában a gyereke külföldi tanulmányának finanszírozására jött létre. Végül is miért ne csinálhatna valaki alapítványt erre a célra? Csak hát ugye minek?
Tegyük fel, hogy életbe lépett volna Orbán civil törvénye. Akkor bizony az előbb említett alapítványok kénytelenek lennének közölni kik is fizetnek be hozzájuk. Előbbi példám alapján például kiderülhetett volna, hogy nem csak a szülők fizettek be az alapítványba hanem mondjuk cégek is. Az viszont már újabb kérdéseket vethetett volna fel mondjuk az ügyészség részéről.
ómió
Akkor, Gyuri gazdi nyugodtan, név nélkül, tömheti a felforgatóit!
tudode
Aha!
.
Rákérdezve a csodálatos világhálóval, amellyel itt van a szobámban az egész világ, azt írja az újság, hogy a CIVIL SZERVEZETEK KÖZPONTJA a MINSIZTERELNÖKSÉG
.
------- Miniszterelnökség
civil.info.hu/
.
Információk, segítség civil szervezetek működéséhez, közérdekű adatok civil szervezetek és tevékenységük iránt érdeklődő látogatók számára!
.
Programok, a miniszterelnökség hatáskörében
.
Ami a BUKéja a civil szervezkedésnek, az, hogy az un. államfő kezdeményezése keretében beharangozott COVID ÁRVÁK alapítványából civil szervezet lett, amelyre a párttitKÁR hatáskörében guberál
.
""""Magyar Falu Program Falusi Civil Alap

Megkezdte hivatalos működését a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért, így már anyagi támogatást és további felajánlásokat is kész fogadni."""
---------------------
.
Amelynek előzménye:
.
---- Áder: mihamarabb segíteni kell a Covid-árvákat
www.vg.hu/kozelet/2021/05/ader-mihamarabb-segiteni-kell-a-covid-arvakat

.
Az államfő és felesége által alapított Regőczi István Alapítvány már csaknem nyolcszáz gyermekről és több mint ötszáz tragikus sorsú családról szerzett tudomást.
.
----- Érkeznek az adományok Áder János és felesége alapítványához
index.hu/belfold/2021/05/17/herczegh-anita-regoczi-istvan-covid-arvak-alapitvany-koronavirus-bagdy-emoke-urge-vorsatz-diana/
.
Aztán nyilvánvaLÓVÁ téve, hogy vaLÓBAN a kedves vezető "is"/vagy mindketten kóldulnak
.
----- Több mint nyolcszáz Covid-árvát segít a Regőczi alapítvány
magyarnemzet.hu/belfold/tobb-mint-nyolcszaz-covid-arvat-segit-a-regoczi-alapitvany-9930338/
--------------------------
.
Aki ebbe a katyvaszban kiismeri magát, az Nobel-dijat érdemel. Arról nem is szólva, hogy a minden lében két kanál az Idősügyi Tanács elnöke is
.
----- Novák Katalin helyettesítheti Orbán Viktort az Idősek Tanácsában
index.hu/belfold/2021/01/21/novak_katalin_alelnok_magyar_kozlony_hatarozat_idosek_tanacsa/
--------------------------...
Néro
@Eladott Ország: Na de mi folyik a száján ? Manna ?
csak úgy....
tipikus fidesz módszer, elöször törvényt hoznak oszt csak az után gondolkodnak..
Csizmás Kond
Ezt rosszul tették, mert ez már pénzmosás.
simmering73
Megboldogult nagyapám az ilyenekre azt mondta: a seggükkel gondolkodnak.
namihami
A minap arról meditáltam, hogy miképp fognak tudnikihátrálni a saját maguk sz@rából.
És máris itt a megoldás, a saját haszonlesőik b@szták őket fejbe. Közölték, hogy a saját kasztjuk zsebére is megy a dolog. Több nem is kellett, máris visszafogták a kutyáikat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.