Orbán Viktor szerint Brüsszel megtámadta Magyarországot, gyermekeink jövője a tét.

A miniszterelnök szerint, ha Brüsszel nem támadott volna, akkor nem lenne népszavazás, de most óriási nyomást helyeztek a kormányra. Reggeli rádiós interjújának fő mondanivalóját most Facebook-oldalán emelte ki a kormányfő.

Brüsszel megtámadta Magyarországot, ezért van szükség a gyermekvédelmi népszavazásra

- jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor elmondta: abban az 54 oldalas dokumentumban, amelyet az Európai Bizottság elküldött, azt követelik, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt. A családi jog és a gyermekek jogaira vonatkozó törvények mind nemzeti hatáskörbe tartoznak, de óriási nyomás alá helyeztek bennünket Brüsszelből.

Zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak", késleltetik a kifizetéseket, így miután a gyermekeink jövője a tét, nem engedhetünk

- fogalmazott Orbán Viktor.

Kifejtette:

a kormány egymagában nem lesz elég erős ebben a küzdelemben, nagyon nehéz hónapok előtt állunk, szükség van minden magyar ember támogatására.

Ha van azonban népi támogatás, akkor meg tudjuk nyerni – tette hozzá Orbán.

Így volt ez a kötelező szétosztási kvóták esetében is: a kormány egymagában nem lett volna képes ellenállni, de akkor egész Európát a magyar népszavazók védték meg a migránsok kötelező szétosztásától – magyarázta.

A kormányfő úgy látja, Brüsszel szeretné, ha beengednénk az LMBTQ-propagandistákat az iskolákba, az Európai Bizottság szerint az iskolában vannak olyan jogok, amelyek megelőzik a szülői jogokat.

Orbán szerint az egész kérdés Brüsszelben arról szól, hogy kiterjesszék a szabadságjogokat, már a nemek területén is szabadon lehessen dönteni.

Ismerem azokat a mesekönyveket, amikben a herceg megmenti a királyfit, és aztán összeházasodnak és boldogan élnek

- mondta Orbán. Hozzátette:

az én szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus

Az EU szerint az európai szabadságeszmény kiteljesedését várják ettől, de a gyerek nem a felnőtt szabadság kérdésébe tartozik, és ez nem szabadság, hanem gyermekvédelmi kérdés – jelentette ki.

Kiemelte:

ki akarják venni a gyermekek nevelését a kezünkből

Lehet, hogy Nyugat-Európában másként mennek a dolgok, de a magyar gyermekek nevelése a magyarokra tartozik – mondta.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a brüsszeli bürokraták szerint a történelem minden esetben ugyanabba az irányba halad, és ez nagyban hasonlít a kommunizmushoz, csak most mindez liberális nyelvezetben jelenik meg. A liberálisok a szabadság ellenségeivé váltak – jelentette ki.

Megjegyezte: a világban nemzetek vannak, amelyeket tisztelni kell, és elfogadhatatlan, hogy Brüsszel visszaéljen a hatalmával, pénzügyileg zsaroljon minket.

A magyar emberek lenézése azt állítani – folytatta –, hogy a kormány valamilyen témáról el akarja terelni a figyelmet a gyermekvédelmi népszavazással. Remélhetőleg januárban, februárban megtarthatják a referendumot – fűzte hozzá.

Orbán Viktor azt tanácsolta mindenkinek, hogy gondolja át a kérdést, tájékozódjon, nézze meg, mi van Nyugat-Európában, alakítsa ki a véleményét és menjen el szavazni, mert aki nem megy el, bojkottál, az rábízza a többségre a döntést. Nem törvényt akarnak alkotni, hanem megvédeni egy törvényt, a bojkottnak így nincs értelme – emelte ki.

A reggeli interjú további tartalmáról ITT írtunk.

Forrás: MTI, 444.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Kedves Barátom!



Ezen a héten alaposan összecsaptak a hullámok a Fidesz feje felett. Előbb kiderült, hogy a magyar kormány egy izraeli kémszoftver segítségével figyeltethetett meg újságírókat és ellenzéki politikusokat, majd az Európai Bizottság bejelentette, hogy nem fogadja el a kormány helyreállítási tervét, és amíg nem lesz Magyarországon jogállam, nem lesznek uniós pénzek sem. Az uniós pénzcsap elzárása különösen fájó ennek a kormánynak, hiszen pontosan tudjuk, hogy tíz éven át ezekből a pénzekből tették magukat és rokonaikat milliárdossá.



Régóta mondjuk, hogy előbb vagy utóbb választanunk kell majd Orbán és Európa között, mert az Orbán-rendszer egyre diktatórikusabb működése és hazánk EU-tagsága kizárják egymást. Eddig azonban volt egy nagy visszatartó erő a kormány előtt, hogy az EU-n kívül vége lett volna a lopásnak is. A lopásnak márpedig most enélkül is vége, így pedig elhárult az eddigi legnagyobb visszatartó erő a kilépés elől. Soha nem voltunk ilyen közel ahhoz, hogy Orbán kivezesse hazánkat az EU-ból.



A legtöbb, amit tehetünk, hogy megüzenjük hazánk európai szövetségeseinek, hogy 2022-ben a magyarok Európát fogják választani Orbán helyett. Ha a DK, mint legeurópaibb párt jól fog szerepelni az őszi ellenzéki előválasztáson, az már árulkodó lesz az európai közösségnek is, hogy itt bizony egy európai nép küzd az Orbán-rendszerrel. A Te segítségedre is szükség lesz ahhoz, hogy Magyarország az EU tagja maradjon. Számítok Rád!



Barátsággal,

Dobrev Klára
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csagyi
@134.bátor:17.52 Azt mondta: "Brüsszel megtámadta..." B...l nem támadott meg senkit, csupán vitatja a törvényt. Ezt a törvényt ami eredetileg a pedofilokat lett volna súlyosabban büntetni. ( a szigorításról azonban semmit nem tudunk) A pedofília idáig is bűncselekmény volt, csak a tételeket kellett volna megemelni. A súlyosabb megítélés várhatóan csökkentette volna az elkövetők számát. E helyett már teljesen ki lett forgatva az eredeti cél. Lassan már hadban állunk Európával? Érti ezt valaki? Addig kavarjuk a témát amitől egyre érthetetlenebb lesz és végül lábon lőjük magunkat.
ómió
Igen! A "nép" most nyilatkozhat: akarja-e a "herceget a hercegnek mozgalmat"!
karma1
Ismered, vazze? Eletedben nem vettel konyvet a kezedbe, csak a csekkonyvedet, te majom! Egyebkent ha lanne ilyen mese valahol a vilagban, akkor azt az olyan latens homok ortak, mint te. Akinek az agya ra van kattanva a homofobiara (IS), az maga is latens homokos - nagyon kiprobalna, csak nem tudja, hogy kezdjen neki!
libellle
@durbincs: te nem siralmas vagy, hanem egy katasztrofája annak a nemzetnek. a legalso fiokból ordibálsz. de ha ez megnyugtattja a kis mocskos lelked, hát legyen.
Lepényleső
- Aki megtámadta és uralja az országot az egy "párt" akinek vezére a bán,
kinek jobbkeze;fegyvere a hordókészítők mestere?
- Milyen támadó az aki a támadás eszközéül €uro milliárdok ezreivel tömi a kormányzó pártot?
- Ki olvasta rajta kívül azt a bizonyos 54 oldalt?
- Az nem-e volt zsarolás amikor csak feltételekkel írta alá az unio költségvetését,akkor hol tartotta erkölcsét?
- Szinte az összes közpénzt,közvagyont "magánosították",lehet hogy támogatásukat az emberek ezért sem adják?
- Talán,hogy ki milyen mesekönyvön nőtt fel az nem is ide tartozik?
- A szülői szabadságot a liberalizmus úgy gátolhatja ha pl.a szülő közvagyon "kezelője" s a tömegek nem kapnak belőle,
ezért bátorkodnak megkérdezni; már megint miért a gyerekeié lett minden amit befizettek egész évbe?
- Egy-két szülőéből nem is ártana kivenni a nevelés lehetőségét,ne növeljék az elkövetések lehetőségét?
percsi
@Eladott Ország: "A fidesznek a hatalom azaz a eszköz, amely nélkül nem tudja megúszni a büntetőeljárást, megtartani a harácsolt vagyont..."
Hát persze, akkora bűnt követtek el, hogy ezt már nem lehet az asztal alá seperni.
Pár éve egy idős néni saját kézzel készített húsvéti kütyüket árult, 350 Ft volt darabja. A kevés nyugdíját egészítette ki.
A NAV-s mocsok kinézte magának, megrendelt 3 vagy 5 db-t, ez a mennyiség már büntethető, képes volt vidékre lemenni érte. Látta, hogy a néni nagyon szegény, ami nem hatotta meg, talán még élvezte is.
A nénit több 100e forintra megbüntették, mivel nem tudott fizetni a végösszeg 1,5 millió lett. A háza annyit ért, el is vették tőle. Hajléktalan lett.
A NAV-s mocskok nagy ívben kikerülik a felső osztályt, azokat, akik nem kétkezi munkával lettek gazdagok.
A fösvényi gazdagságuk több millió embert szegénységbe sodort. A jelenlegi gazdasági válságban, a Covid közepén a bérük + juttatásuk milliókat emelkedett, úgy, hogy nem volt mögötte hasznos munka, valós kiadás. Nem történt létszámleépítés, bérmegvonás. Lassan több miniszere lesz az országnak, mint munkavállalója.
Ha sikerül váltani, nem szabad engedni, hogy ilyen megtörténjen, nekünk kell majd szigorúan fellépni, nekünk kell majd követelni, hogy minden vagyon-pénz visszakerüljön, ki kell harcolni a tisztességes bért, hogy a szegénység lecsökkenjen-megszűnjön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.