A Fidesz szerint Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, az európai uniós támogatásokat érintő csalás gyanúja merül fel, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordulnak – mondta Deutsch Tamás, a nagyobbik kormánypárt EP-képviselője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

Csalást sejt a Fidesz az ellenzék háza táján, nyomozást indít: Deutsch szerint „akasztják a hóhért”
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A fideszes politikus nyilatkozatában először feltette a kérdést, hogy hová tűnt Hadházy Ákos. A „maga által kiagyalt kamuügyek” feltárásában évek óta „fontoskodó” politikus hallgat „a méhlegelőn”, ahogy „a modernnek és progresszívek” nevezik a gazt és a parlagfüvet.

Eközben napok óta egyre súlyosabb kérdéseket vet fel egy valódi botrány, Cseh Katalin ügye

– jelentette ki Deutsch Tamás. Hozzátette: nem is kellene Hadházy Ákosnak a világ végére mennie, hogy feltárhasson, elég lenne körülnéznie a sajátjai körében, a Momentum háza táján.

Cseh Katalin a Momentum politikusa EP-képviselőként évek óta egyetlen dologgal foglalkozik, minden energiájával a saját hazája ellen dolgozik. Óriási vehemenciával áskálódik Magyarország és a magyar emberek ellen

– fogalmazott. Hozzáfűzte: Cseh Katalin mindennel kapcsolatban korrupciót, visszaélést, pénzlenyúlást kiált, ezzel vádaskodik.

A fideszes politikus közölte: „akasztják a hóhért”, Cseh Katalin lelepleződött. Kiderült, hogy amit a magyarok tíz- és százezreiről folyamatosan hazudott, azt valójában ő maga csinálta.

Umbulda, visszaélés, pénzlenyúlás, saját zsebre dolgozás

– mondta Deutsch Tamás.

Azt mondta: egy Cseh Katalin által vezetett cég és a Cseh család üzleti köre a hazai forrásokat és az uniós támogatásokat „rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként” működött, ennek érdekében telephelyeik névleges áthelyezésével ügyeskedtek. Kiderült az is, hogy Cseh Katalin 2013 és 2018 között egy olyan céget vezetett, amely a 2024-es magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert uniós támogatásokat. Úgy vezette ebben az időben ezt a céget, hogy közben pártjával, a Momentummal a magyar olimpiát fúrta meg 2017-ben.

Kiderült ismét, hogy Cseh Katalint csak a pénz és a hatalom érdekli

– hangoztatta.

Deutsch Tamás hozzátette: kiderült, hogy az a technológia, amelynek a kifejlesztésére a Cseh család cége uniós pénzeket nyert, már korábban is létezett, sőt az ő céghálózatuké volt.

Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, az európai uniós támogatásokat érintő csalás gyanúja merül fel, ezért az ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordulnak – mondta a fideszes EP-képviselő, hozzátéve: azért dolgoznak, hogy az uniós pénzeket ne lehessen ellopni.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Mohai Balázs

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Tompi, már megint túl sokat szívtál!...
szaboria1
Tompika még nem felejtettük el a beléptető kapu mutyitad.
csak úgy....
csalni lopni csak a fideszéknek szabad? efftársak, hol itt a demokrácia ? :)
rokker33
@csak úgy...: Lopnak az ellenzékben is ne aggódj. Ha hatalomra kerülnek ott folytatják, ahol a Fidesz abbahagyta :) Gyurcsány sem a becsületéről híres :)
Nessy
Tompika, drága! Orbán apuka, Kósa mama, és még nem kevés képviselői családtag, jóbarát esetében nem sejt csalást? Vegyen be valami agyfényesítő gyógyszert, ami javítja a memóriáját.
rokker33
Az komoly. Majd mennek panaszkodni az EU hoz azok meg jól kinevetik őket majd! Már látom magam előtt a reakciókat. Ezek hülyék mondják majd a bizottságban:) Hiszen ők lopnak a legtöbbet az EU pénzek 99% át ők lopják el. xD xD !!Tomi kristály a drog az rossz!Értem? A kokain se jobb!
tudode
Undorító ahogy a fiatal demokraták selejtjei kipécéznek pártokat, célszemélyeket, akik veszélyt kelenthet azokra, akik elmulasztották megköszönni azoknak akik megkoplalták azt, hogy legyen mit cuccolniuk, a vérrel áztatott alapjogokkal együtt!
.
Mint pl. a néhai Tocsik Márta sikerdijának vizsgáló bizottság elnöke a Cseh Katalint buzeráLÓ polfahős:
.
------ Vizsgálóbizottságok: sok botrány, kevés eredmény
www.origo.hu/itthon/20020708vizsgalobizottsagok.html?pIdx=1
.
Tocsik Márta sikerdíját vizsgálta a ciklus legsikeresebb bizottsága
..
A legnagyobb figyelmet a Deutsch Tamás vezette, a Tocsik-üggyel foglalkozó bizottság keltette. A vizsgálatot ugyan a képviselők nem fejezték be, de az 1996 októberétől ülésező bizottság folyamatosan a figyelem középpontjában volt. Azt próbálták kideríteni a képviselők, hogy hogyan kaphatott az ÁPV Rt-től több mint 800 milliós sikerdíjat Tocsik Márta ügyvéd, valóban végzett-e a pénzért érdemi munkát és kellett-e visszaadnia a sikerdíjból MSZP és SZDSZ közeli vállalkozóknak. A vizsgálat során meghallgatásra beidézték Horn Gyula miniszterelnököt, és az SZDSZ akkori elnökét, Pető Ivánt is. A Tocsik ügyből máig lezáratlan per lett.
.
Ez volt talán minden idők legsikeresebb vizsgálóbizottsága, amiből egyértelműen a kezdeményezők jöttek ki győztesen, a kormány megítélése sokat romlott a Tocsik-ügy miatt. A jelentés tervezete nyilvánosságra került, de nem jutott el az országgyűlési elfogadásig.
----------------------------
..
--- Nem sikeres pályázatról ír az újság, hanem 35.000 találattal - NER tagok lopásai,
.
www.google.com/search?q=NER+tagok+lop%C3%A1sai&sxsrf=ALeKk03JhrUa3O6NYUzqlqEn3HSPgS82ag%3A1627570535717&ei=Z8ECYfegK5f1rgTiv464BA&oq=NER+tagok+lop%C3%A1sai&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAwyBAgjECcyBAgjECc6BwgAEEcQsAM6BwgjELACECdKBAhBGABQ4vEBWJWGAmDcnAJoAnACeACAAYMBiAHsA5IBAzMuMpgBAKABAcgBCMABAQ&sclient=gws-wiz&ved=0ahUKEwi38ILdxIjyAhWXuosKHeKfA0cQ4dUDCA8
---------------------------
.
Nem árt néha ezt a siserehadot...
nezelodo
Ajaj, ennyire nem kellett volna spórolni a Katikának, úgy látszik elfelejtette megfizetni a dakotáknak az alkotmányos költséget! Na most aztán megnézheti magát!
csak úgy....
@rokker33: szóval szerinted a magyar eleve nem becsületes? -mesélj ,kit szeretnél kormányon,aki kilopja alólatok a maradékot? -te az eu. ra úgy tekintesz mint ovis a óvonénire,hogy oda egymásra panaszkodni futkároznak a magyar politikai ellenfelek?
-ez ennél sokkal bonyolultabb,hidd el nekem.
szerinted kurz a fiatal kora ellenére jobb és becsületesebb mint a vikitek? -pedíg öt hamis tanúskodás miatt hamarosan elöveszik!
RonaGyuri
sokat, nagyon sokat elmond a dologról Tompika és a büdös halfarok pas de deux-a!! =))
csak úgy....
@rokker33: tudod gyerek,hogy az osztrákok miért vannak és maradnak magyarország elött egy lóhosszal? ott megköszönik a hadházy féléknek ha földerítik a korrupciót,te meg faßházidod...,mert buta vagy mint a segg!
namihami
""Ne lopj, ne csalj! A Fidesz nem tűri a konkurenciát!""
""Tompiököl vasököl! Odasújt, ahová köll???""
simmering73
Jé! Egy majom ruhában. És beszél is. A valódi botrány ti vagytok kiaf@szom.
nezelodo
@Horizont: Gondolod, hogy a Pegazus ügyet, vagy az az mellett eltörpülő sümegi polgi párjának hamis érettségi balhéját, és a bírósági ítéletet és a hamis képzettsége után adott kétmillás fizetését fogják hirdetni? Vagy elintézik a régi mondással ami így kezdődik: Nagy jövőjű férfiak nagy múltú...
rokker33
@csak úgy...: Hát Ausztriában nincs legalábbis nem tudok osztrák lölőről. Ti szavaztátok meg a Fideszt akkor miért sírsz állandóan, hogy nem jó.?? Te már állítólag nyugdíjas vagy!? Akkor mit számít már neked, hogy ki van hatalmon,hisz úgy sincs már sok hátra Neked!!Élvezd az életet és ne foglalkozz ilyen hülyeségekkel!Bizd a fiatalokra a döntést!
Eladott Ország
Deutsch Tamás annak az OLAF-nak a segítségét kéri az állítólagos Cseh Katalin-ügy felderítésében, amely szervezet véleményére egyébként semmit sem adnak, ha sajátjaik közül kapnak el valakit. Tiborcz esetében sem érdekelte őket, hogy az OLAF csalást fedezett fel, akkor az ügyet szépen megszüntették. De nyilván, ha az OLAF találna valamit Cseh Katalin körül, akkor megindulna a nyomozás idehaza is Polt Péter által, aki természetesen örömmel vizsgálna ki ellenzéki politikusokat. Nyilván, ha bűncselekmény történt, akkor derüljön ki, de számomra ez az egész nem tűnik többnek, mint egy ócska lejáratókampány. Így működik a fideszes lejáratás ! Van egy teljesen legális, semmilyen jogszabályban nem ütköző tevékenység, jelen esetben az, hogy egy cég vagy egy részben közös tulajdonú cégcsoport uniós pénzre pályázik. Semmi nem tiltja, ellenzéki politikus esetén még etikátlan se lehet, hiszen a pártja semmilyen formában nem tudja befolyásolni az eredményt. A fideszes propaganda ezt úgy tálalja, mintha a pályázás maga bűn lenne, különösen az ha ellenzéki , aztán ebből kiindulva minden vonalon elkezdik mocskolni az illetőt.Mert nyerni és lopni csak a fidesznek lehet és ez a törvényes!
rokker33
@Horizont: de igazam van. A nyuggerek foglalkozzanak már az unokákkal és ne politizáljanak, mint azt sok Fideszes nyugger birka teszi. Könnyű kintről? Itt sincs kolbászból a kerítés, de jobban lehet élni havi 1800=2200 euróból mint 450 ből xD köszönöm abból nem kérek! Egyetek farhátot Fideszes barmok én Kurzra szavazok nem egy cigányra, mint ahogyan azt ti teszitek!
rokker33
@Horizont: Te is csak a fotelból vagy kemény név és arc nélkül,amúgy alig várod hogy egy zsák krumpliért mehess szavazni te mocskos áruló Fidesz bérenc!Soha nem szavaznék cigányokra és zsidókra. KURZ legalább tiszta osztrák nem orsós román geci! Ennyi és lehet sírni hogy milyen bunkó vagyok, de én IGAZI MAGYAR VAGYOK NEM EGY ÁRULÓ FÉREG. EGYSZER MÉG HAZA MEGYEK, DE CSAK AKKOR HA A CIGANY ÉS A ZSIDÓ MEGDÖGLIK!
Dr. Proktor
Quod licet iovi, non licet bovi! Amit szabad Jupiternek - nem szabad a kisökörnek...
Régi igazság!
rokker33
@Horizont: Számomra nem számít hogy egy névtelen senki egy Fidesz bérenc mit röfög a fotelból. Csak nevetek rajtatok hogy mennyire feltudjátok idegesíteni magatokat,ha a zsidót és az összefosást szidja valaki vagy Orbánt :) Normális kormánya nem lesz Magyarországnak, ha ezeket a senkiket választják meg 2 év alatt csődbe viszik az országot!
ómió
Akkor, mégse csak a "Lölő" volt képes nyerni? Na, ne má', efftársak!
Aki Én
@ómió: Lölö sosem nyert, csak orbán
Aki Én
Napról-napra jobban hasonlít egy férfiimitátor nagymamára a detoxból.
Egyre igényesebb a fidesz :)
ómió
@Aki Én: Szóval, akkor, Botmixer efftársnőtök és "köre nyerései" máris lehazudva?
bencemacska
@namihami: tegnap, 17:37
Ott tévedsz, hogy "nem odacsap, ahova köll" hanem oda ahova az O1G utasítja!!!
Az előzőhöz némi agykezdemény is kellene, mai nincs.
bencemacska
Elnézést az elütésért. Természetesen : "mai" helyett "ami" értendő.
Aki Én
@ómió: ...nem, Lölö nyerése van helyretéve. Te buta faszkalap.
ómió
@Aki Én: Úgy érted, Botmixer efftársnőtök "nyeréseit" is Lölőre hazudjátok? Mert, úgy az efftársi, nem!?
Aki Én
@ómió: ...hú de qrva segg hülye balfasz vagy te, baszki.
ómió
@Aki Én: Beletrafáltam az "efftársiasságotokba", idiótája!? Akkor, tegyetek rá még egy lapáttal!
Aki Én
@ómió: ...mondom, nem kérdezem.
Hú de qrva segg hülye balfasz vagy te, baszki.
ómió
@Aki Én: Mi van, bolsiék elmebetege!? Megint delirálsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.