Ahogy arról korábban beszámoltunk Horváth Csaba Zugló MSZP-s polgármestere, nyílt levélet írt Hadházynak, amiben felszólították, hogy "valótlan állításaiért" kérjen bocsánatot és közöljön helyreigazítást, máskülönben Zugló Önkormányzata feljelentést tesz.

Zugló Önkormányzata feljelentette Hadházy Ákost
Fotó: MTI/Soós Lajos

Bocsánatkérés helyett, kevélykedés és újabb hazugság volt Hadházy Ákos egykori fideszes képviselő válasza, ezért Zugló Önkormányzata megtette a feljelentést jó hírnév megsértéséért, rágalmazásért.

- írta csütörtök esti közleményében Horváth Csaba.

A független képviselő az Angol és az Egressy utca sarkán álló saroktelek eladása ügyében hívta fel a figyelmet a szerinte gyanús körülményekre, például hogy a korábbi árhoz képest olcsóbban akarták értékesíteni, hogy a vevő Tiborcz István üzlettársának cége, és hogy a környékbeliek inkább parkot akarnának a most üres telken – írja a HVG.hu.

Sajnálom, hogy a zuglói önkormányzat mindenképpen szeretné elterelni a figyelmet az úgynevezett telekügy lényegéről, és inkább az én személyemet próbálja támadni. Mert a lényeg az, hogy egy értékes telket a lakók akarata ellenére, nyomott áron próbálnak eladni Tiborcz István üzleti körének

- olvasható Hadházy Ákos közösségi oldalán.

Végtelenül unom, hogy az általam lebuktatott ügyekben a hirtelen megbízott krízskommunikációs szakértőknek nem jut eszükbe más, mint hogy feljelentéssel fenyegetnek. Ez mindig csak egy unalmas kommunikációs trükk, hiszen közben mindannyian jól tudják, hogy így nem fog bíróság elé kerülni az ügy és a feljelentett nem védheti meg magát, nem bizonyíthatja igazát. Ugyanis rágalmazási ügyben – mivel ez ún. magánvádra üldözendő bűncselekmény – a parlament soha nem adja ki a képviselők mentelmi jogát.

- folytatta Hadházy.

(..) bebújik a mentelmi joga mögé. Ezzel is megtéveszti az embereket, hogy azt mondja, úgysem adhatják ki a mentelmi jogát. Az igazság ugyanis az, hogy a képviselők maguk kérhetik a mentelmi joguk felfüggesztését, hogy tisztázzák magukat

- olvasható Horváth Csaba közleményében, amihez csatoltak egy Hadházy nevében írt, mentelmi jogról lemondó nyilatkozatot is.

Hadházy bejegyzését azzal zárta:

Lemondani a mentelmi jogról ugyanis csak szabálysértési ügyben lehet, ezt meg is tettem például a dudálós tüntetések után. Büntetőügyben erre nincsen lehetőség, magánvádas büntetőügyben csak a bíróság kérheti a mentelmi jog felfüggesztését, amit sajnos a parlament akkor sem szokott megtenni, amikor kifejezetten kérem.

Hadházy Ákos bejegyzése itt tekinthető meg:

Horváth Csaba bejegyzése pedig itt olvasható:

Forrás: Facebook, HVG.hu
Címlapkép: MTI/Soós Lajos

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az összes politikus közül Hadházy és még talán páran tudják valójában mi a tétje a 2022-es választásnak. A többiek azt hiszik gombnyomogatással, légkondícionált stúdiókban nyilatkozgatva majd rendszert lehet váltani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
feljelentetteee?
függőlegesen, vagy kissé rézsút?
human
Az összes politikus közül Hadházy és még talán páran tudják valójában mi a tétje a 2022-es választásnak. A többiek azt hiszik gombnyomogatással, légkondícionált stúdiókban nyilatkozgatva majd rendszert lehet váltani.
Nessy
Tessen mondani, mi a tény? Valóban olcsóbban adnak el egy értékes telket, bár a lakók tiltakoznak? Kiket méltóztatik az önkormányzat képviselni? Vagy mi az indok az olcsóbb eladással kapcsolatban? Erről kellene beszélni, mielőtt feljelentést tesznek. Avagy manapság már a válasz: CSAK, MERT?
Dr. Proktor
Erről az egész ügyről a mondás jut eszembe: " ha egy élőlény úgy néz ki mint egy kacsa, úgy totyog mint egy kacsa, úgy hápog mint egy kacsa, akkor az nagy valószínüséggel egy kacsa..."
Ezen az alapon viszont Horvát Csaba úgy néz ki mint egy fideszes, miért is választanám?
Csak halkan merem kérdezni, Zuglóban visszaállították a Dávid Ibolya által emlegetett 66/33 százalékos elosztási rendszert, hogy befekszik az MSZP?
Dr. Proktor
Opsz, kihagytam a nevéből a h betüt...
H mint hanta...
Eladott Ország
"Megkezdte működését Horváth Csaba, a hamisítatlan (fideszes) MSZP-s polgármester. És mivel kezdte? Egy olyan előterjesztéssel, ami biztosítaná neki, hogy szinte bármiben egyedül dönthessen, illetve ne kelljen a képviselőtestület hozzájárulása többszázmillió forintos ügyekhez. A jelenlegi SZMSZ-ben egyáltalán nem szerepel ilyesmi. Mindez megjelent az atlatszo.hu-ban. Nosza, fölhorgadt a derék úr, és egy sértődött blogbejegyzésben lehordta az atlatszo.hu-t a sárga földig. Szerinte az írás „a legalapvetőbb sajtóetikai követelménynek sem felel meg”; „a cikk szerzője még csak kísérletet sem tett arra, hogy felvegye velem a kapcsolatot, és megkérdezzen”; „szemenszedett hazugság” – csak úgy röpködnek a vádak. Horváth Csaba szerint tehát nem elég elolvasni egy leírt szöveget, meg kell kérdezni a szerzőjét is. De miért? Blogbejegyzéséből kiderül, ha megkérdezik, jól megmagyarázta volna, hogy a módosítástól nem változik semmi. De akkor minek a módosítás? " Miután az átlátszó megszellőztette, visszavonta. Egyáltalán miért kellett ezt kitalálnia, csak nem utánozni akarta Orbánt, az egyszemélyes vezetésben?!
Eladott Ország
@Shikari: ma, 07:06 ♠ Ha nem egy vak vezeti a világtalant, talán egyszer elérhet valahová. És egyre csak száguldunk a jólét felé. Látjátok, hogy borzolja a szél a mellét a nagy száguldásban!...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/54369225_368303797352648_6649382197738340352_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=lBrI9Sgf5VUAX8CIYjp&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=20a1db65bebc4a300dcf65c1a21d8e3d&oe=6143F40C
Eladott Ország
@sgl: ma 06:55 ♦ Én úgy tudom, hogy a röghöz kötés már megszűnt. Vagy már csak az van hátra, hogy Hadházyt tüzes trónra ültessék és a jobbágyoknak harapni kelljen a húsából. Örüljünk neki, hogy ő még kalandvágyból itthon maradt, és nem kell lekapcsolni a villanyt.
Nyírfa
@Horizont: Épp tegnap írtam egy cikk alá, hogy Karácsony amúgy sem egy harcos alkat , de egyre inkább rontja az esélyeit az, hogy az MSZP jelöltje. Ha ő lenne a miniszterelnök, a szocialisták benyújtanák a számlát, és Gergely nem tudna nem fizetni.
Nyírfa
@Horizont: 8.15

Eddig feltételek nélkül mellette álltam, de most már én is azt mondom, maradnia kellene a fővárosnál.
Ha ellenzéki győzelem lesz, akkor megvalósíthatja az álmait Budapesten, ahogy egyébként is tervezte.
Eladott Ország
@sgl: ma, 07:45 ◘ MZP, Orbanisztánban találta meg a földi paradicsomot , sőt be is lépett a pártba. Kanadában dolgozni is kellett volna neki és nem csak az ATV-ben szerepelni , az igét hirdetni.
Nyírfa
@Horizont: Karácsony jó ember. A jövőképe egyezik az enyémmel. Szeretem, hogy szelíd, kulturált, hogy keresi a még megköthető kompromisszumokat. Biztos vagyok benne, hogy a jövőnk az ilyen emberek vállán nyugszik. De a jelen helyzet nem neki kedvez, hanem az erélyes, határozott fellépésű , tekintélyt parancsoló politikusoknak. Mint amilyen Demszky is volt, és amit most Dobrev mutat magából.
Dr. Proktor
@Shikari: Miért nem egyenesen "ARBEIT MACHT FREI"?
kereső
@Nyírfa: Csak vannak ám vállalhatatlan "kompromisszumok" is, és már ilyen ennek az mszp-nek a támogatását elfogadni. Kicsit olyan elvtelen az egész Karácsony részéről- amit nem igazán fed el a halk szavú, kultúra.
kereső
A zuglói önkormányzat(?)/molnár és tóth azt az embert támadja, aki egymaga többet tett/tesz a magyar politikusi elit korrupcióinak feltárásáért , mint az mszp, amióta létezik? Ilyen távlatból teljesen világos, hogy anno miért is kellett Kellert kinyirni, és odadobni a fideSS martalócainak.
Semmi olyat nem tárt fel Hadházy, ami ne lenne igaz- dokumentumok bizonyitják, hogy a lakosok ellenében- akik közparkokat szeretnének a két telken- tiborczékat részesitette előnyben a döntésük. Hála Hadházynak, hogy feltárta, és kénytelenek voltak visszavonni a döntést- bár még mindig lebegtetik az eladást.
Eladott Ország
@Horizont: ma, 09:10 ◘ Majd úgy is eldől! ( mint félsertés az ólban)
Nyírfa
@kereső: Éppen a vállalhatatlan kompromisszum késztethetné Gergelyt arra, hogy visszalépjen. Most még megtehetné! Óriási lenne a respektje.
Ha jól gondolom, azért vállalta el az indulást, mert felcsillant a remény: letéteményese lehet egy olyan társadalomreformációnak, amely kiemelné ezt az országot a feudális beidegződésből. A lehetőség egyben a szocialisták utolsó mentsvárát jelentette, így létrejött a frigy. Érdek/kényszerházasság, és nem lehet jó vége.
Nyírfa
@kereső: 9.12

És tiborczéknak! Ki hinné el a szocik egyetlen ígéretét is a számonkérésre, a korrupciómentes gazdálkodásra? Simulnának, magyarázkodnának, és ott folytatnák, ahol 2010-ben abbahagyták.
És a vezetőik csodálkoznak, megsértődnek, hogy ismert-ismeretlen párttagok lépnek át a DK-ba. Reménytelen.
Nyírfa
@Horizont: 9.16

Igen, Tarlós rossz húzás volt, nem is értem, illetve érteni vélem, csak ezzel - ráadásul rögtön nyitásként - komoly politikai baklövést követett el. Ennek ellenére piedesztálra emeltem, mert nagyon bíztam abban az erkölcsi többletben, amelynek a fidesz és a szocik mellett a hiányát éltük. Húzhatta volna ő maga után az MSZP-t, de fordítva történt.
Nyírfa
@Horizont: Igen, félek, hogy nem lép vissza, és ezzel elveszíti a hitelességét. Márki-Zay az én szememben csak egy kimosakodott fideszes, ugyanolyan akarnok, hataloméhes, az eszközeiben nem válogató megélhetési politikusnak látom mint az ex-párttársait.
kereső
@Nyírfa: 09:21, úgy gondolom(saját,maszek különbejáratú véleményem), hogy Karácsony nagyon rosszul gondolta. Ez a kabát- a tényleges rendszerváltás megvalósitása -nagy rá.Nem látom nála azt a szakmai felkészültséget, az eltökélt szándékot a NER lebontására, felszámolására, a magyar tálibok végleges eltávolitására a hatalom, a magyar politikai élet közeléből is.Langyos, lagymatagon, meg-meg remegő kézzel ezt nem lehet végig csinálni. Ő nagyon jó helyen lett volna a Főpolgármesteri székben, partnerként segitve a rendszerváltó kormányt és parlamentet a munkájában. És most lehet, hogy két szék közül a pad alá esik- mert bedőlt a szociknak, akik az Ő hátán akarnak visszakapaszkodni, mert ezer gazdasági szállal kötődnek a fideSS gazdasági holdudvarához a mai napig.És, bár nem nagyon vannak rivaldafényben, az mszp-s puch lászlók dolgoznak a háttérben.
kereső
@Nyírfa: És csak azért is hajrá Hadházy! Ne kiméld a korrupt kollaboránsokat sem! Egyáltalán senkit, akinek a kezéhez közpénz ragad a saját zsebére!
Nyírfa
@kereső: 9.43

Sajnos, ahogy élesedik a kampány és a nemzetközi helyzet, úgy lanyhul a lelkesedésem Gergely iránt.
Emberként ma is nagyra tartom, de erősebb kezű , a konfliktusokat felvállaló, akcióképesebb vezetőre van szükség.
Ha laboratóriumban elő lehetne állítani egy olyan tökéletes embert, amelyben egyesülne Gergely, Péter és Klára minden erénye, akkor - ahogy mostanában dívik mondani - hátradőlhetnénk, és kérhetnénk egy kávét. :)
ómió
"Báncsák" az "övéket"? Ez "vóna" az efftárSSi?
Nyírfa
@kereső: 9.53

Először bennem is felmerült a kérdés: mit akar Hadházy Zuglóban? Már látom. Sajnos, nincs párja.
Dr. Proktor
@Shikari: Nem járnátok jól egy új nürnbergi perrel...
Fuldokolnátok a hurokban vagy nyelnétek az ólomgolyót?
ómió
@Horizont: Ráhazudnád, mi!? De, látom, még a "csapatotokat" is!
ómió
@Horizont: Most meg magadat hazudnád rám? Ne görcsölj, bolsiék fajidiótája, mert az még jobban megárt neked!
ómió
@Horizont: Agyfogyatkozásod már a saját bolsi efftársaidat se engedi felismerned, bolsiék idiótája!? Tudod: ők azok - ne rám hazudd - akikkel együtt harsogjátok az Internacionálétokat meg, akikkel az új Szovjetunió, Európai Egyesült Államok megalakításának útját "egyengetitek"! Amúgy, hazatalálsz még? Amin te szórakozol, baromarc, az a saját bolsevik fajkreténséged!
ómió
@Horizont: Ha majd - egy agydonor "megajándékoz" téged ( a kutyádéval már komoly javulást érhetnél el) és - eszed is lesz, akkor megérted azt is, amit olvasol! Addig meg, fajkreténkém, fel a fejjel!
csak úgy....
@ómió: neked kijár a hülyébb vagy mint shikari díj! :)
ómió
@csak úgy...: Neked egy agydonor járna már ki! És semmi kilátásod rá?
csak úgy....
@ómió: ne erölködj mert ismét a gatyádba megy.
ómió
@csak úgy...:Te mindig úgy jársz? Azért hazudnád rám?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.