Varga Judit és Hidvéghi Balázs sem hagyták szó nélkül az EP  azonos neműek házasságáról szóló állásfoglalását. 

Újabb brüsszeli őrültség, ideológiai ámokfutás, veszélyben a gyermekek: a Fideszes képviselők kiakadtak az EP új állásfoglalásáraFotó: Varga Judit/Facebook

Új nap, újabb teljesen alaptalan politikai állásfoglalás az Európai Parlament részéről!

– kezdi legutóbbi posztját Varga Judit.

Az állásfoglalás azt rögzíti, hogy az Európai Unió egyik tagállamában megkötött házasságot vagy bejegyzett élettársi kapcsolatot minden más tagállamban egységes módon kellene elismerni. Azaz minden tagállamnak el kell ismernie egy másik tagállamban létrejött házasságot és élettársi kapcsolatot, és az eltérő nemű párokkal azonos módon kell azokat kezelniük – foglalja össze a telex.hu.

Az igazságügyi miniszter ezt az ország ellen szóló lépésként értelmezte Facebook-oldalán. Ahogy ő fogalmazott:

Úgy látszik nem tágítanak, továbbra is fáj az EP-nek, hogy Magyarország a gyermekvédelmi törvény által semmilyen szexuális propagandát nem enged be a köznevelési intézményekbe, iskolákba, óvodákba. Zavarja őket, hogy ellenállunk a nyomásgyakorlásnak és az LMBTQ-lobbinak.

Varga ezután azt írta, hogy az EP ezzel a lépéssel „bele akar szólni a magyar családokba és házasságokba, a gyermek-szülő viszonyba”.  Majd hozzáteszi:

Magyarországon minden felnőtt úgy él saját elhatározása és világnézete alapján, ahogy szeretne. A gyermekek nevelése azonban kizárólagosan a szülők joga.

Hasonló állásponton van a Fidesz képviselője, Hidvéghi Balázs is, aki Vargához hasonlóan a gyermekek neveltetését, valamint a magyar családokat látja veszélyben. Ahogyan az MTI-hez eljuttatott közleményben írja:

az Európai Parlament baloldali többsége folytatja ideológiai ámokfutását, és ismét olyan kérdésekbe szól bele, amelyekhez semmi köze. A tagállamok a saját alkotmányukra sem hivatkozhatnak akkor, amikor családról vagy házasságról van szó. Kötelesek elfogadni a legújabb brüsszeli „őrültségeket”.

Majd elfogadásról is szót ejt:

Mi elfogadjuk mások véleményét a saját ügyeikben, de nem fogjuk megengedni, hogy csak ránk tartozó kérdésekben Brüsszel vagy az Európai Parlament diktáljon nekünk.

Forrás: telex.hu
Fotó: Varga Judit/Facebook

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Azért ez egy kicsit tudathasadásos helyzet. Egy demokratikusan megválasztott "többségi" döntést a fideSS nem fogad el- már nem az első eset. Itthon meg azt szajkózza, hogy a "többség" dönt- és a többinek meg kuss! Hogy is állunk akkor ezzel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Csizmás Kond: 15:25 a butaságod sokkal elörébb van mint te magad,már nem is ismer határokat.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...mindenki a saját értelme szerint értékel...viszont az tény és törvény, hogy aki a tolvajt pártolja az maga is tolvajnak minősül...vagyis aki a buzit pártolja az maga is buzi...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: te meg hülye vagy mert a te számaid. nem a tegnapi, hanem egy régebbi szavazásról vannak!!! =))
Nessy
@Csizmás Kond: Gondolom hímnemű lehetsz, mert a csinos leszbi lányok nem zavarják a mimóza lelkedet! Ők sétálhatnak kézen fogva, egymás derekát átölelve, attól a kisdedek lelkivilága nem fog megsérülni! Sőt, minél kevesebb ruhában vonuljanak.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...biztos a buzik akkor felvonuláson voltak és a tegnapra értek vissza...
csak úgy....
@Csizmás Kond: a buta egyenleteidet csak a buzeránsokon keresztül tudod levezetni? meleg vagy te macska,mint akit a kemencéböl varázsoltak elö..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.