Hozzájárult az Országgyűlés hétfőn a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbításához, így az 2022. január 1-jéig érvényben marad.

Megszavazták a parlamentben a veszélyhelyzet meghosszabbítását
Fotó: MTI/Kovács Attila

A Ház erről 112 igen szavazattal, 25 ellenvoks mellett döntött, tartózkodás nélkül.

Az igazságügyi tárca államtitkára a módosítás parlamenti vitájában elengedhetetlennek ítélte a veszélyhelyzet meghosszabbítását, mert csak így biztosítható a hatékony és gyors döntéshozatal ahhoz, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségekre rugalmasan lehessen válaszokat adni a negyedik hullámban is.

Völner Pál azt hangsúlyozta, hogy

az új vírusvariánsok korábban nem tapasztalt gyorsasággal és következményekkel terjednek, ezért a negyedik hullám küszöbén elengedhetetlen a fokozott és hatékony védekezés lehetőségének biztosítása.

Az előterjesztés indoklása szerint a kormány elsődleges célja, hogy megvédje a magyar emberek életét és egészségét, valamint mérsékelje a gazdasági károkat és megőrizze a munkahelyeket. A világjárvány elleni védekezés elmúlt másfél éve bebizonyította, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogi keretek jól szolgálták ezeket a célokat – olvasható az előterjesztésben.

Az Országgyűlés az eredetileg idén februárban, 90 napos hatállyal elfogadott törvényt elsőként májusban hosszabbította meg, az őszi parlamenti ülésszak első ülésnapját követő 15. napig, vagyis október 5-ig. Most ezt a határidőt tolja ki a Ház januárig.

A törvényben rögzítették, hogy a kormány a veszélyhelyzetet korábban is megszüntetheti.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Aljas putris rohadék az első fára kellene felkötni ezt az elmebeteget
gina
@Eladott Ország: Ha azt meg meri tenni akkor jön egy új 56,,, elég ebből az elmebeteg Néróból és bandájából
rokker33
Mivan ezek máris elfelejtették, hogy melyik gonbot kell nyomkodni :) 134 bátor katonából 22 elfelejtette,hogy most az igen a nyerő. Nem baj majd vissza szoknak.Amúgy az ellenzék miért nem nyomott nemet legalább tiltakozás miatt, vagy szarnak ezek mindenre!!??
justhpeter
Már semmit nem érnek vele. Ahogy a normális polgárok ezzel az ellenzékkel sem.
ómió
"Hallatlan"! Pedig - mint efftársilag köztudott - "vírus nincs is"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.