Csak feltételekkel lépne vissza Márki-Zay Péter, aki valószínűleg harmaddiként jut a miniszterelnök-jelölti előválasztás harmadik fordulójába.

Márki-Zay hajlandó visszalépni, ha ezek a feltételek teljesülnek

Márki-Zay a Spirit FM műsorában arról beszélt, hogy 

az ellenzék számára az a legfontosabb, hogy egy olyan konszenzusos jelöltet találjanak, aki képes Orbán Viktor leváltani. Egy újabb szavazást, lehet, hogy ő nyerne meg, mert a Jobbik szavazói szerinte őt támogatnák.

Egyetért Karácsony Gergellyel, hogy Dobrev Klára, a DK jelöltje a legkevésbé képes az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül legyőzni Orbánt. A második fordulóban ezért együttműködésre van szükség.

„Az én lelkiismeretem nem száradhat, hogy Orbán maradjon a miniszterelnök”

– hangsúlyozta Márki-Zay.

Arra a kérdésre, hogy visszalépne-e Karácsony Gergely javára, a politikus azt válaszolta: erről tárgyalni fog a főpolgármesterrel. Ennek feltételei egyebek mellett az euró bevezetése, a keményebb és határozottabb elszámoltatás ígérete, valamint az Alaptörvény akár feles többséggel való lebontása.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

Forrás: atv.hu

Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ezeket a feltételeket a puhapöcs karácsony nem vállalja.
namihami
""Egyetért Karácsony Gergellyel, hogy Dobrev Klára, a DK jelöltje a legkevésbé képes az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül legyőzni Orbánt.""
Akkor lehet, hogy a Karácsonnyal egyetért. Pusztán az ország ellenzéki szavazóit vonja kétségbe, akik (a számok szerint) elsöprő többséggel a Dobrevre voksoltak. Nem kéne szólni neki?
Egyre nő bennem a kétely ezzzel az emberrel kapcsolatban. Nem orbáni akna, akinek a sz@rkeverés a fideszpárttól kapott feladata? Olyan ellenzékben végrehajtandó bomlasztás?
Aki Én
,,Egyetért Karácsony Gergellyel, hogy Dobrev Klára, a DK jelöltje a legkevésbé képes az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül legyőzni Orbánt. A második fordulóban ezért együttműködésre van szükség."

Nem ezért van az előválasztás? Mert ez merőben más, mint ami eddig látszik.
rokker33
Márki neked már nincsenek ütőképes lapjaid,ami maradt azzal kirörölheted a segged :) Vagy Karácsony vagy Dobrev, de egyik sem fogja Orbánt legyőzni!!!
134.bátor
@namihami: Igazad lehet,elvègre fideszes volt ..
Béla333
A kívánatos menetrend szerintem a következő:
1./ Karigeri marad főpogi. Visszalép Márki-Zay javára és arra kéri a szavazóit, hogy Pétert támogassák.
2./ Márki-Zay győz az előválasztáson és ő lesz a közös miniszterelnök-jelölt
3./ Így és csakis így le tudja győzni Orbánt '22-ben.
kereső
Nem zavarja az előválasztási térkép ? Nem Ő és nem KG és nem Gyurcsány,sem nem FGYA fogja megmondani, hogy ki lesz a listavezető. A választók fogják megmondani. És tessék ezt tudomásul venni. Ezért van az előválasztás- ha lenne vér a pucájában( dehogy van!!), akkor egy-az egyben kiállna a második fordulóra megmérettni magát. Ezt a kamarilla politikát, ezt a fennsőbbséges - már,már ultimátumos hangot meg el kéne felejteni. Tessék nagykorúnak nézni az ország választóit- legalábbis az ellenzéki választókat. UFF!
Emmersson71
Mellesleg ezt a 3 feltételt Dobrev is simán teljesíti. Az elszámoltatást eleve, az Alaptörvény lebontása az ő ötlete, az euró pedig általános törekvés ellenzéki oldalról.
kotos
Háttéralkuk, ígérgetések, fenyegetőzés - fideszes tempó. Minden, ami ellen jött létre az ellenzék. Márki-Zay még mindig fideszes?
Pest kivételévek Dobrev szinte mindent vitt. Tehát vidéken ő a legelfogadottabb. Most a vidék fog számítani. Karigeri nem szimpatikus vidéken. A pestiek viszont tudatosak és kötelességtudóak, ők akárki lesz is, - ha Dobrev is, - rá fognak szavazni.
kereső
Kiváncsian várom KG válaszát a "humbug"-ra!
Aki Én
@rokker33: Ez attól függ, mennyit fog csalni a fidesz. Olyan szinten van tele az emberek töke a tolvaj cigánnyal, hogy bárkire szavazna.
rokker33
@Aki Én: Elfogják csalni nyugodj meg nem fogja Orbán hagyni, hogy az ellenzék nyerje meg!
csagyi
A zajos petinek majd fentről megsúgják mikor-mit kell tennie.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.