Az évtizedek óta állatvédőként is ismert legenda Nagy Natália színésznőnek küldött levelében fejtette ki a véleményét – tudta meg a Blikk.

Üzent a világsztár: levelet kapott Nagy Natália színésznő híres kolléganőjétől, Brigitte Bardottól, amelyben

kíméletlen szavakkal üzent a hobbivadászoknak, egyben a fővárosunkban zajló vadászati kiállításnak is.

Az idén nyolcvanhét éves Bardot, az ötvenes és hatvanas évek francia filmiparának világszerte ismert ikonja nem csak színésznőként, de állatvédőként is ikonná vált: előbb elintézte, hogy a vágóhidakon a marhákat elektromos pisztollyal kábítsák el, majd a fókaborjak bőrének kereskedelmét sikerült betiltatnia. 1986-ban létrehozta az azóta is működő Brigitte Bardot Állatvédő Alapítványt, aminek számláját kezdetben saját vagyontárgyai és ruhái árverésre bocsátásával duzzasztotta fel.

A ma is számtalan, állatokat érintő ügyben felszólaló híresség most a budapesti vadászati világkiállításról osztotta meg a gondolatait, amiket a vele levelező, tízezer darabos kézirat- és fotógyűjteménnyel rendelkező színésznőnek, Nagy Natáliának küldött el

– írta meg a Blikk.

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezőinek küldött üzenete így szól:

Szánalmas! Világunk elpusztul a járványoktól, bolygónk belefullad a kontrollálatlan népességnövekedésbe, az ökológiai egyensúly felborult. Világunkat uralma alá hajtja a barbárság. Ti pedig mindeközben puszta ölési vágytól vezérelve vadászgattok. Hát, menjetek ti a jó büdös fenébe!

Nagy Natália a lapnak elmondta, már régóta levelez a híres francia színésznővel, aki jelenleg a bonobó csimpánzok megmentésével foglalkozik.

Több mint 1 millió érdeklődőnél tart a programsorozat

Közben az MTI arról számolt be, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közlése szerint már most több mint 1 millióan látogattak el az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításra, vagy az ahhoz kapcsolódó programokra.

Brigitte Bardot keményen nekiment Semjénéknek: „Menjetek ti a büdös fenébe!”

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos és Tánczos Barna, Románia környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztere Románia napján az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon a fővárosi Hungexpón 2021. október 7-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az óriási érdeklődés – mint fogalmazott – a vadászat és a természet tiszteletét, egyúttal "a természet rendje iránti igényt" jelzi. A miniszterelnök-helyettes példátlan sikernek nevezte, hogy szombaton és vasárnap is a befogadóképesség határát közelítve mindkét napon 55 ezer látogatót fogadott a Hungexpo, szerdán pedig a szakadó eső ellenére is több mint 20 ezren jöttek el.

A balliberális média hazugságkampánya is példátlan, hiszen a kiállítás költségeként számolták a Hungexpo építési kiadásait, noha a felújítás nemcsak ezt, hanem mostantól évi 200 esemény megrendezését teszi lehetővé a vásárvárosban.

A főpolgármesternek köszönetet kellene mondania, hiszen a korszerű épületegyüttes bármilyen kiállításnak méltó helyszíne lesz, a leendő vendégek Budapest idegenforgalmát és vendéglátását fogják gyarapítani – jegyezte meg.

Tanulságosnak tartja azt is, hogy a "balliberális média" először a rendezvény állítólagos érdektelenségét emlegette, majd másnap azzal támadta, hogy a kormány nem készült föl az érdeklődők tömegeire.

Semjén Zsolt köszönetet mondott a látogatóknak és az 5 ezer önkéntes segítőnek.

A rendezvény megvalósításáért felelős kormánybiztos úgy véli, hogy vasárnap estig 100 ezernél is többen érkezhetnek a jövő csütörtökig tartó világkiállításra.

Kovács Zoltán külön örömnek tekinti, hogy 56 ezer diák is regisztrált, hiszen – mint mondta – ezt a korosztályt különösen fontos megszólítani.

Forrás: Blikk.hu

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Hát, sosem is az eszéért csodáltuk!
namihami
BB kontra Semjén Zsolt? A kérdés is röhejes. Persze, hogy a Semjén az ismertebb--lipótmezei körökben. Miként a Gazdija a grazi profilt favorizálja.
@ómió: 11.46:. Talán mégiscsak volt olyan színésznő, mint a Semjén miniszterelnök helyettes. Bár lehet, hogy a Semjén ügyesebben ""szaxofonozik"".
kakambuki
Brigitte Bardot miért nem azzal foglalkozik amihez ért? Azért tisztelték és csodálták világ életében és még ma is, nem pedig a h.lyeségeiért. Ha mondjuk mindezt Németországban, Franciaországban vagy Angliában rendezik akkor is oda vakkantott volna az idegen főnökök szeme közé?
namihami
@kakambuki: 12.01:. Miként azt évtizedes állatvédő tevékenysége (úgy anyagi-, mint reklámvonalon) igazolja:: igen! Ahogy eddig is megtette!
ómió
@namihami: "Szaxofonozásilag" magadból indulsz ki? Ahhoz nem tudok hozzászólni! Amúgy, színésznőnek tényleg jó volt, ám a vadászathoz láthatóan "fingja sincs"!
kakambuki
Egyetértek! Fg.ja nincs hozzá, a színészethez sokkal jobban ért.
namihami
@ómió: Sajnos nem indulhatok ki magamból. Bár megélhettem volna, hogy ""testközeli"" élményem lenne a BB szaxutudásáról. De---nincs. Szerencsére a Semjénéről se. Az maradjon meg az istenének...
Egyébiránt, miért kellene egy állatvédőnek vadászati szakembernek is lennie. Attól, hogy nem tudok tojást tojni, még meg tudom itélni, ha büdös.
csapnivalo
A látogatottságról annyit, itt van az oka: "Kovács Zoltán külön örömnek tekinti, hogy 56 ezer diák is regisztrált"
Szerencsétleneket kötelezően vitték tömegével az iskolákból, hogy legyen látogatószám.
Lassan tényleg már csak a május 1-i felvonulások fognak hiányozni a repertoárból.
simmering73
Ez a kép se semmi. Csak a hülye nem látja, hogy a tömeg csak oda van montírozva a díszpintyek mögé. Közük nincs a kiállításhoz.
ómió
@namihami: Miért kéne konyítson a vadászathoz is? Mert akkor nem beszélne hülyeségeket! És pl. azt is tudná, hogy számos állatfaj túlszaporodásának ma már egyetlen gátja a vadászat, ami így "egyensúlyteremtő tevékenység" is! Megértem, hogy "hozzávaló nélkül is lehet igét hírdetni", de az mindig "kontraproduktív" szokott lenni.
namihami
@ómió: ""...számos állatfaj túlszaporodásának ma már egyetlen gátja a vadászat, :::""
Csakhogy ezt nem vadászatnak hívják, hanem vadgazdálkodásnak. Vadászat az, amit a pénzesek a pénzük elköltése céljából űznek. Vagy szintén ők az agressziójukat imitálják, ""kulturált mederben"" tartással.
Adjanak puskát az állatoknak is, pusztán az egyenlő feltételek biztosítása céljára.
ómió
@namihami: Az, látom, abszolut nem zavar téged, hogy a vadászat a vadgazdálkodáshoz szervesen illeszkedő részterület. Vagy éppen ez sarkall téged a hülyeségek elővezetésére?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.