Több mint kétezer Kárpát-medencei középiskolás és egyetemista vesz részt a Rákóczi Szövetség Gloria Victis 1956-os emlékünnepségén Budapesten október 21. és 23. között – közölte a szervezet kedden.

Több mint kétezer határon túli fiatalt hoznak a budapesti október 23-ai ünnepre
Fotó: MTI/Kovács Attila

Mint írták, a Rákóczi Szövetség egyik legismertebb és legnagyobb hagyományú ifjúsági rendezvénye 1992 óta a Gloria Victis emlékünnepség, amelynek legfőbb célja, hogy a forradalom és szabadságharc emlékét átadja a fiataloknak a helyszínekhez és élményekhez kapcsolva.

Az emlékünnepségre a Rákóczi Szövetség

több mint kétezer, koronavírus elleni védettséggel rendelkező diákot hívott meg középiskolai és egyetemi szervezetei képviseletében.

A háromnapos rendezvény központi helyszíne a Műegyetem, programjai azonban sok szálon futnak. A helyszínek között szerepel az Országház, a 301-es parcella, de lesz dunai hajózás, történelmi vetélkedő, városnézés, előadás, filmvetítés, középiskolás Légy-Ott! könnyűzenei koncerttel.

A rendezvény csúcspontja az október 22-én tartandó – az állami ünnepségsorozat részét képező – műegyetemi ünnepség, az azt követő fáklyás felvonulás és a Bem téri koszorúzás.

A műegyetemi ünnepségen Novák Katalin családokért felelős miniszter, a Bem téri megemlékezésen Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár mond ünnepi beszédet.

A tájékoztatás szerint a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási programja támogatásával 348 Kárpát-medencei középiskola 18 ezer diákja emlékezik október folyamán – honismereti kirándulásokkal összekötve, történelmi emlékhelyeken, rendhagyó történelemórák keretében – az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
134.bátor
Szerintem az itthoniaknak a töke tele van már a " határon kívüliekkel. Vajon mennyi pènzt kapnak ezèrt? Mert kurvára èrdekelheti őket..
justhpeter
Szavazatvásárlás a jövő évre, semmi más.
lampa laz
Ezek orbán szájtépésére jönnek vagy a cöf vonulására, mert mindenképpen erőt akar mutatni itthon is és Brüsszelnek is, h a nép, az istenadta nép mellette áll. Hogy mi itthoniak pont lesz@rjuk az neki mellékes, ezért importál mindig a határontúlról minden ilyen alkalomra félmagyarokat.
tudode
Vajon mi a szándéka az egyeduralkodónak azzal, hogy 1956. október 23-át milyen méhkasba csödítteti össze az un. "Békemenetét" pl. azok, akik őfélesége alárendeltségébe tartozók, vele együtt még gondolatok sem voltak 1956. október 23-án, amelyet a MŰEGYETEMISTÁK elégedetlenségének kifejezése volt a kiindló pontja, 2006. őszéhez hasonlóan, miközben a Kossuth téren már napok óta herhelte a tömeget az alapítók selejtjeivel együtt!
..
Lássuk csak, a wikipédia feldolgozásában, megélve a belvárosban munkavállalóként
.
----Műegyetemi diákgyűlés
hu.wikipedia.org/wiki/M%C5%B1egyetemi_di%C3%A1kgy%C5%B1l%C3%A9s
.
""""-Az 1956-os forradalom kiinduló helyszínének, bölcsőjének a történelemtudomány az 1956-os műegyetemi eseményeket tekinti.
.
A két egyetem gyakorlatban sok szempontból párhuzamosan működött, hiszen ugyanazon épületben működött mind a Budapesti Műszaki Egyetem (BME), mind pedig az Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetem (ÉKME). "" (...)
.
Idézet a cikkből:
..
""""A műegyetemi ünnepségen Novák Katalin családokért felelős miniszter, a Bem téri megemlékezésen Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár mond ünnepi beszédet.""" (...)
----------------------------------
.
Az egyeduralkodó 2006. október 23-án, az őszi zavargások közepette, be nem jelentett megemlékezésén
.
-------Zavargások az 1956-os forradalom 50. évfordulóján
hu.wikipedia.org/wiki/Zavarg%C3%A1sok_az_1956-os_forradalom_50._%C3%A9vfordul%C3%B3j%C3%A1n
.
"""" A Belvárosban a Fidesz külön tömeggyűlésen tartott ünnepi megemlékezése végeztével az onnan hazafelé igyekvők csoportjába belekeveredtek a tüntetők, és a rendőrség az egyesült tömeget egységesként kezelve kezdett az oszlatásukba."""
----------------------
.
Ha lúd legyen kövér, a SS hatalom, további bitorlásáért, NAKI, akitől elhódnak a zemberek, mint egy leprástól

----A magánember
www.youtube.com/watch?v=XzpLsRDszzg&t=47s
---------------------------------
.
???
Néro
Na jönnek építeni csutilandot ? Gyere haza fiatal program keretében ? Ja nem ezek is csak zabálni jönnek mint a lengyel tesvéreik. Akkor bográcsra fel Rezsim Szilárd főzzed a pacalod aztán akadjon a torkotokon.
namihami
Potyafuvar, városnézés, ingyenebéd, zsebpénz.
Az se baj, ha ukrán, szerb vagy román- darab, darab. A magyarigazolványnál már bevált.
Emmersson71
claque – bértapsoló társaság
claque entrepreneur – pénzért tapsra vállalkozó, fizetett színházi tapsoló
claqueur chef – a színházi bértapsolók feje, vezértapsoló

Magyarul: klakker
RonaGyuri
már a csürhéjéhez is import migráncsaira van szükség! =))
Emmersson71
@KisTehen: Khm..ugyanezt magyarul is le tudnád írni? Jöhet Google fordítóval is, ha úgy könnyebb neked ;)
Nessy
@namihami: Vidékről is jönnek majd külön buszokkal, mint a békemenetre? Aztán Rákay megállapítja a 2 - 3 millió résztvevőt, mindkét esetben. Mi közben a az operett törzs és a kormány tagjai szerint ebben az időszakban a vírus nem fog fertőzni! Sőt, a környező országokból érkezők a beszédek hatására ha éppen fertőzöttek is, meggyógyulnak!
Emmersson71
@KisTehen: Szia Abdul...még mindig nem beszélni madzsar? Ne dobáld a rendőröket a GYODA-nál ;)
Emmersson71
@KisTehen: Oh..ez héber volt? Akkor te nem Abdul vagy, hanem Isaac ;)
HegyeShalom!
Clavigo
Import rájongók... költségtérítéssel... Beszédet mond,, Győri Gábor,,obsitos társadalmi együttműködő.. Hánynom kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.