Több mint kétezer Kárpát-medencei középiskolás és egyetemista vesz részt a Rákóczi Szövetség Gloria Victis 1956-os emlékünnepségén Budapesten október 21. és 23. között – közölte a szervezet kedden.

Több mint kétezer határon túli fiatalt hoznak a budapesti október 23-ai ünnepre
Fotó: MTI/Kovács Attila

Mint írták, a Rákóczi Szövetség egyik legismertebb és legnagyobb hagyományú ifjúsági rendezvénye 1992 óta a Gloria Victis emlékünnepség, amelynek legfőbb célja, hogy a forradalom és szabadságharc emlékét átadja a fiataloknak a helyszínekhez és élményekhez kapcsolva.

Az emlékünnepségre a Rákóczi Szövetség

több mint kétezer, koronavírus elleni védettséggel rendelkező diákot hívott meg középiskolai és egyetemi szervezetei képviseletében.

A háromnapos rendezvény központi helyszíne a Műegyetem, programjai azonban sok szálon futnak. A helyszínek között szerepel az Országház, a 301-es parcella, de lesz dunai hajózás, történelmi vetélkedő, városnézés, előadás, filmvetítés, középiskolás Légy-Ott! könnyűzenei koncerttel.

A rendezvény csúcspontja az október 22-én tartandó – az állami ünnepségsorozat részét képező – műegyetemi ünnepség, az azt követő fáklyás felvonulás és a Bem téri koszorúzás.

A műegyetemi ünnepségen Novák Katalin családokért felelős miniszter, a Bem téri megemlékezésen Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár mond ünnepi beszédet.

A tájékoztatás szerint a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási programja támogatásával 348 Kárpát-medencei középiskola 18 ezer diákja emlékezik október folyamán – honismereti kirándulásokkal összekötve, történelmi emlékhelyeken, rendhagyó történelemórák keretében – az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@namihami: Vidékről is jönnek majd külön buszokkal, mint a békemenetre? Aztán Rákay megállapítja a 2 - 3 millió résztvevőt, mindkét esetben. Mi közben a az operett törzs és a kormány tagjai szerint ebben az időszakban a vírus nem fog fertőzni! Sőt, a környező országokból érkezők a beszédek hatására ha éppen fertőzöttek is, meggyógyulnak!
Emmersson71
@KisTehen: Szia Abdul...még mindig nem beszélni madzsar? Ne dobáld a rendőröket a GYODA-nál ;)
Emmersson71
@KisTehen: Oh..ez héber volt? Akkor te nem Abdul vagy, hanem Isaac ;)
HegyeShalom!
Clavigo
Import rájongók... költségtérítéssel... Beszédet mond,, Győri Gábor,,obsitos társadalmi együttműködő.. Hánynom kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.