Egy közvélemény-kutatás szerint a magyar állampolgársággal is rendelkező erdélyi magyarok 42 százaléka venne részt a magyarországi parlamenti választásokon, túlnyomó többségük a Fideszt támogatná. Az erdélyi magyarokra reprezentatív, 1218 fős mintán készített felmérést a Bálványos Intézet és a Transylvania Inquiry közvélemény-kutatók képviselői, Toró Tibor és Kiss Tamás ismertették egy kolozsvári sajtótájékoztatón. A közvélemény-kutatásból kiderült: a felnőtt erdélyi magyarok kb. 60 százaléka igényelte a magyar állampolgárságot, és az elmúlt évek méréseihez hasonlóan kb. 25 százalék nem tervezi igényelni. Az állampolgársággal rendelkezők 42 százaléka azt mondta, részt venne a magyarországi országgyűlési választásokon.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
42% sok. Nagyon sok. Egynek sem szabadna lenni! Milyen jogon érzik magukat felhatalmazva, hogy beleszóljanak a magyarországi magyarok sorsába?? Mit szólnának hozzá, ha mi is átjárkálnánk másik országba szavazgatni? A levélben szavazás meg szín tiszta csalás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Nyírfa: Jót nevetnek a hülye magyarokon, miközben igénybe vesznek jó pár kedvezményt! Ráadásul még erőszakosak is!
Nyírfa
@Nessy: És hogy szervezkednek, toborozzák egymást, hogy le ne maradjanak a választásokról. Az RMDSZ jár az élen, az az RMDSZ, amely talán része lesz az új román kormánynak. Pedig nem méltóak rá.
Fiatal koromban azzal poénkodtam, hogy milyen jó lenne SZOT-beutalóval Erdélyben üdülni vagy a fiumei tengerparton, de ma már úgy látom, minden úgy jó, ahogy van, így is el van szállva magától a magyarság, isten ments, hogy hatalma legyen: rögtön Európa, mit Európa, a világ császárának képzelné magát.
Nessy
@Nyírfa: Van aki már elérte ezt a szintet!
Dr. Proktor
Érdekes... én miért nem akarok Romániában szavazni? Csak nem azért mert nem ott élek, dolgozok és adózok?
134.bátor
Ezèrt utálják őket a " honi" magyarok.! Adót ide nem fizetnek,semmivel nem veszik ki a rèszüket semmiből,de a markukat azt tartják. Mert " nekik jár"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.