Egészen sajátos gondolatot fejtett ki a miniszter csütörtökön. 

"Nem jelenthető ki, hogy a Belügyminisztérium szerezte be a Pegasust, csak azt lehet kijelenteni, hogy Kósa Lajos azt mondta, hogy a Belügyminisztérium szerezte be a Pegasust"

– ezt mondta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón újságírói kérdésre, de hozzátette azt is, hogy Vadai Ágnes szerint nem pont ez hangzott el a nemzetbiztonsági ülésen.

Gulyás Gergely: Nem jelenthető ki, hogy a Belügyminisztérium szerezte be a Pegasust, ezt csak Kósa Lajos mondta

Fotó: MTI/Vajda János

"Ha valaki feltételezi, hogy megfigyelték, és tudja, hogy nem tagja semmilyen szervezetnek, csak egy vidéki polgármester, újságíró, jogász, akkor mit tehet?"

– tette fel a kérdést a 444 újságírója.

Gulyás erre azt válaszolta, hogy: a nemzetbiztonsági törvény panaszjogot biztosít.

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Nem jelenthető ki?
Hát akkor jelentsétek ki, hogy ki szerezte be.
Ezt ,,csak" Kósa mondta?
Ez a Kósa egy vidéki házmester, semmi köze a fideszhez?
Ez valami egészen elképesztő pofátlanság.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Nem jelenthető ki?
Hát akkor jelentsétek ki, hogy ki szerezte be.
Ezt ,,csak" Kósa mondta?
Ez a Kósa egy vidéki házmester, semmi köze a fideszhez?
Ez valami egészen elképesztő pofátlanság.
Macskaszem
Akkor Kupaklala hazudott. Vagy nem. Ezért inkább covid szabadságra ment. Két hét múlva meg szokás szerint senki nem emlékszik már rá.
csipetke
Háát,kispajtás,ezt elbactátok. Loui már irgalmatlanul sok baromságot összehordott,lévén nem teljesen 100-as. Kósa,miután a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke,nyilván sokmindenbe belelátott,és tudhatott a Pegazus megvásárlásáról is. Ő az az ember a fidesznél,akire semmilyen fontos posztot-dolgot nem lehet bízni. Hát,most így jártak.
kereső
Nem a beszerzés a lényeg, hanem az alábbiak:
"A Pegasus annyira komoly kiberfegyvernek számít, hogy az NSO csak az izraeli védelmi minisztérium engedélyével adhatja el más országoknak. Hivatalosan csak terrorizmussal és szervezett bűnözéssel gyanúsított személyek ellen lehetne bevetni, de a tényfeltáró projekt kiderítette, hogy az NSO ügyfelei legalább 10 országban használják újságírók, jogvédők, ellenzéki politikusok, ügyvédek és üzletemberek ellen.

A Pegasus egy olyan kémprogram , amelyet az izraeli NSO Group cyberarms cég fejlesztett ki, és titokban telepíthető az iOS és az Android legtöbb verzióját futtató mobiltelefonokra (és más eszközökre is) . A 2021-es Pegasus leleplezések arra utalnak, hogy a jelenlegi Pegasus szoftver képes kihasználni az összes legújabb iOS verziót az iOS 14.6-ig . A Washington Post és más prominens médiaforrások szerint is, a Pegasus nemcsak a telefonról érkező összes kommunikációt “hallgatja” le (szöveges, e-mailes, webes keresés), de lehetővé teszi a telefonhívások lehallgatását és a helykövetést is, továbbá lehetővé teszi az NSO Group számára, hogy bármikor aktiválja mind a mobiltelefon mikrofonját és a telefonját. kameráját is, így állandó megfigyelő eszközzé változtatva azt. Az alkalmazások hiába vannak titkosítva, hiszen az alkalmazás konkrétan a telefonról küldi el a már kikódolt adatokat, így a whatsup, siganal, massenger stb. alkalmazások adatforgalmát is élőben közvetíti az izraeli cég felhőszervereibe. Pillanatok alatt alkothatnak bárkiről profilt, hiszen a telefonon minden adathoz hozzáférnek és látják, hogy mire kerestünk rá a böngészőben és azt is, hogy vélhetően mennyit időztünk egy-egy weboldalon, majd azt megosztottuk-e, vagy elküldtük-e e-mailben?"
kereső
Mert tulajdonképpen kit érdekel, hogy melyik kormány szerv szerezte be. Nem ez a lényeg! A lényeg az, hogy kiadták magyar civil!!! magánszemélyek adatait egy idegen államnak megfigyelésre, pedig az eddig kiderültek közül senki sem vádolható terrorizmussal, vagy bűszövetségben elkövetett bűnelkövetéssel- és mindezt az igazságügyminiszter engedélyével, azaz "törvényesen"!!! tettétek.
Qqberci
Szerintem a Pegazust a csengeri örökösnő rendelte meg...
Yeromos
Tehát Gulyás szerint kósa hazudott. Az meg, hogy lehet hogy egy fidesz alapító tag hazudik?
Toller Béla
Hát vazze, nehéz egy olyan software használata miatt feljelentést tenni, amelyet senki sem szerzett be ! Mert akkor kölcsönbe alkalmazta volna ? Minek ehhez egy államtitkár jóváhagyása akkor ? Mihez kell az egy noname megfigyelőnek? Az ilyent viszont, ha elkapják, lehet, hogy negyven évet kap !
simmering73
Te a covid-tól még hülyébb lettél. Poszttraumád van, marhagulyás?
Néro
Gulyáságyú ! Mi a túrónak is elnöke Kupakos Lajosotok ? Gyorsan bevágtátok egy covid osztályra ,hogy a Peti pumpától nem tudjon beszélni ?
Menjetek már a picsába rohadt hazug banda !
134.bátor
Ezek tènyleg komplett hülyènek nèznek mindenkit...
namihami
Lehet, hogy ez nem is Pegazus, csupán egy egyszerű Ráró? Az pedig nem egy szigorúan nemzetközi engedélyhez kötött kémprogram.
silber13
@bakcsubakka: Pedig Lala képes rá!!!:-)))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.