A lakossághoz és a kormányhoz intézett levélben mondják el, valójában mi megy a kórházakban.  Megkondította a vészharangot a Magyar Orvosi Kamara. A LEVEGŐT! című közleményben a kormányhoz és a lakossághoz fordulnak az egészségügyi dolgozók, ugyanis az egyre súlyosbodó járványhelyzetet és az egyre magasabb halálozási számokat már nem bírják az egészségügyi szakemberek

Forrás: 168.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
ezt csak azért mondják, mert nem akarnak rémhíreket kelteni.
Nessy
@Mirabilis: Az egészségügyben még mindig félfeudális rendszer uralkodik! Nehéz elképzelni, hogy az összes dolgozó egyszerre lépjen sztrájkba. Egyik csoport nem igazán támogatja a másik követeléseit! Még nem mindig értik, hogy az orvos az ápolók nélkül, hogy a szakdolgozók a műszakiak,a gazdasági dolgozók nélkül ,félkarú óriások.Közös tevékenység nélkül nem működik az intézmény, a gyógyítás.
Nessy
@Mirabilis: Én az "összes dolgozót" valós értelemben gondoltam. Egy fekvőbeteg intézményben lehetetlen lenne mindenkinek egyszerre sztrájkolni. A betegeket nem lehetne otthagyni, ügyeletes orvosoknak is kell lenniük az osztályokon. Sőt még a műszakiaknak is kell ügyeletest biztosítani. Volt, amikor a karácsonyfa alól mentem be a kórházba a lerobbant ügyeleti kocsi helyett beállítani egy másik kocsit. Ez még a telefon nélküli korszakban volt.
Nessy
@Mirabilis: Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a betegellátás , és annak biztosítása mindig is állandó készenlétet kíván. Viszont a többiek megtehetnék, hogy esetleg tüntetnek. Egyetlen amit tehet, hogy ügyeleti állapotra váltanak az intézmények, illetve a járóbeteg szakellátás szünetel.
Nessy
@Mirabilis: Akiknek nem kell az osztályokon fekvő betegeket ellátni,minimum ügyeleti szinten,a járóbeteg szakellátás, mondjuk egy -két napra, hétköznap, esetleg a háziorvosok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.