A 24.hu számolt be arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész újabb nagy hal elleni nyomozást ismert el. Hadházy írásbeli kérdésre elárulta, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen és bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozást folytatnak a SYS IT Service Kft-t érintően. 

Hadházy: "Nincs akkora szőnyeg, ami alá mindent be lehetne söpörni" – újabb nagy hal ellen nyomoznak Polték
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A legfőbb ügyész csak annyit válaszolt legutóbbi kérdésemre, hogy igen, van nyomozás egy bizonyos közbeszerzés ügyében, sőt, már gyanúsított is van.

- olvasható Hadházy bejegyzésében.

A SYS IT Service Kft. 2019-ben, Tarlós István főpolgármesterségének utolsó hónapjaiban nyerte el a BKV informatikai fejlesztésére kiírt közbeszerzést, amelyet 19 milliárd forintért nyert el egyedüli ajánlattevőként.

Valami nagy zavar van az erőben, a főügyész ugyanis újabb nagyon nagy hal ellen zajló nyomozást ismert el. Megéri sűrűn levelezni Polt Péterrel, néha egészen hihetetlen információkat is megerősít, még akkor is, ha amúgy nem szeretné nagy dobra verni ezeket

– írta Hadházy, aki szerint a SYS IT Service tulajdonosa, Várszegi Zsolt neve a parkolási ügyekből lehet ismerős.

Az ő nevével is fémjelzett SIS Parking Kft. volt az egyik tagja azoknak a konzorciumoknak, amelyek többek között Újbudán, majd Zuglóban is veszteséges parkolási rendszert építettek ki. A cég alvállalkozóként a NER-kedvenc 4iG-t és a Magyar Telekomot jelölte meg. Információim szerint az alvállalkozók nem, vagy nem teljesen végezték el a munkát, ellenben számláztak, vagyis munka nélkül kaptak pénzt az adófizetők kárára

– tette hozzá a képviselő.

Mint ismert, a héten derült ki, hogy Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettes is benne volt a végrehajtói kart megrázó botránysorozatban, ami miatt a legfőbb ügyész kikérte a mentelmi jogát a parlamentben.

Polték szerint Völner hosszú időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a végrehajtói kar azóta letartóztatásban lévő elnökétől, Schadl Györgytől, ami miatt a hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények gyanúja merült fel.

Hadházy Ákos újabb bejegyzésében azt írta:

Sokan kérdezik, hogy mi lehet az oka, hogy mintha most több lenne az ilyen ügy. Röviden: annyi a fekália, hogy nincs akkora szőnyeg, ami alá MINDET be lehetne söpörni.

Úgy gondolja ebben az ügyben is az történhetett, mint az eddigi bukásokban. Szerinte egyrészt volt olyan kemény ügyész, nyomozó, aki felvállalta az ügyet a főnökével szemben is.

Másrészt -és ez nem csökkenti ezeknek a nyomozóknak az érdemeit- a fenti ügyek közül minimum háromban a nyomozás elején valószínűleg fogalma sem volt arról, hogy belebotlanak majd ekkora nevekbe. De miután belebotlottak ilyen megdönthetetlen bizonyítékokba , nem voltak hajlandóak azokat eltüntetni és onnantól kezdve ezt Polt sem tudja megtenni.

- írja bejegyzésében, majd hozzátette:

Harmadrészt viszont legyünk vele tisztában: ahogy ezeket az ügyeket Polt kezelte, egyáltalán nem arra bizonyíték, hogy milyen elszántan üldözi a korrupciót, sőt. 1) Polt mindent megtett, hogy elhúzza ezeket az ügyeket- pl Simonka 2012-ben követte el azokat a bűncselekményeket, amiért tavaly került csak bíróság elé és a választásokig biztosan nem lesz ítélet 2) Polt mindent megtett, hogy titkolja ezeket a nyomozásokat, erre a Völner ügy egészen friss és komoly példa 3) ne felejtsük el, hogy Simonka, Boldog, Farkas Flórián, Völner Pál még mindig szabadlábon vannak. Szó szerint Polt biztosítja így a Fidesznek a kétharmados többséget, pedig Simonka ügyében még a vádirat is tartalmazta, hogy a képviselő tanúkat akart lefizetni- ez pedig az előzetest mindenképpen indokolta volna.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Lehet, hogy ezek a figurák, akik persze részesültek a fővezér engedélyével a szabadrablásból, mára már beáldozható parasztok lettek a sakktábláján. Munkálhat egy olyan igyekezet is a főügyészben, hogy a választás közeledtével meg kell mutatni a tudatlan nyájnak, hogy mennyire törekednek a politikai korrektség látszatának megőrzésére.
Lehet egy további hozománya is ennek, a többiek nagyobb buzgalommal adakoznak a lopott holmiból oda, ahova szükséges, és még véletlen se feledkeznek el az alkotmányos költségekről.
A rémálmaikat pedig, amikor a Simlicska lett Orbán Röhm századosa, igyekeznek még a gondolatát is elhessegetni a fejükből, pedig inkább a tanulságát kellene levonni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
Először a kishalakat áldozták be,hogy leplezzék a nagyobb halak disznóságait...és lám már nagyhalakat is beáldoznak.
Ezek szerint vannak még nagyobb halak akiknek a bűneiről el kell terelni a figyelmet.Veszélyes vizekre eveznek a zavarosban halászók!A beáldozottak ellenük fognak vallani,hogy mentsék a bőrüket.(dominó elv:)
Lepényleső
...de olyan nagy vélhetően van,- amibe bárkit,bármikor becsavarnak,-ha óhajtja a bán?
CsipkeRózsa
Vannak óriási szőnyegek:

136 millió forintért vesz gyapjúszőnyegeket Kövér László hivatala

24.hu/belfold/2020/09/10/kover-laszlo-hivatal-orszaggyules-szonyeg-nandorfehervari-terem/
ómió
Ezt Hullaházy efftárs nyilván még az efftársi példákon "leszűrte"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.